Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2015

Av Malin wiper - 28 oktober 2015 13:00

Min son och jag såg denna fina Triumph Spitfire från 1972 då vi i början av september gick omkring i Strängnäs och njöt av dom fina gamla kvarteren. Det är en engelsk tvåsitsig sportbild som introducerades på London Motor Show 1962. Fordonet baserades på en design som producerades för Standard-Triumph 1957 av italienska designern Giovanni Michelotti.                           


  

Klicka här för att se samma bil i annan färg. Klicka här för att se bilen plus lite andra snygga bilar

 

  

Klicka här för att komma in på en sida och läsa mer om bilmärket


  


  

Hjärtlig trägrind i gamla Strängnäs        


  


#Strängnäs #Triumph

Av Malin wiper - 28 oktober 2015 07:30

                                      

                                                                                                     Seven Oaks     


   

I Hemmets Journal nr 42 hittade jag detta recept på "Banansushi". Banan är den frukt som jag tycker bäst om och när jag såg detta recept så tänkte jag på att det vore kul med lite variation. Så jag testade detta för att kunna äta istället för godis nu när jag måste gå ner i vikt. Har man skador i kroppen så blir det en extra påfrestning med övervikt.   


    

Här är ingredienserna för att kunna göra mellanmålet. En banan, mandelsmör och hampafrön. Båda är ekologiska så även bananen. Dessutom är hampafröna rika på omega 3. Det går även att använda sig av kokosflingor istället för hampafrön. Klicka här för att se en annan variant av banansushi som jag själv också skall testa


  

Det var lite bökigt att bre på mandelsmöret men till slut kom smöret på runt om. Min man ställde upp medans jag fotade. 


    

Efter att man rullat bananen i hampafrön så skär man bananen i lämpliga skivor så det ser ut som just sushi. Det smakade rätt bra och jag gillar att det var så mättande så man höll sig länge utan att vilja ha nåt mer. Jag delar bananen för det underlättar när man rullar den i hampafrön. Jag satt framför tv:n och njöt av banansushin. 
 

Banana drums 

The Banana Boat Song med Jovi Barboza & Coral Cocamar. Klicka här för att höra orginalet med Harry Belafonte. Hoppas ni mina kära bloggläsare har en fin dag att se fram emot.  


 #Banansushi   #Jovi #Harry              

Av Malin wiper - 27 oktober 2015 15:15

  

Det var dimma hela vägen till Värnamo i morse när vi var på väg till sjukhuset. Min man tog en semesterdag för att följa med mig och sen skulle vi besikta bilen som numera har slutat att gå igenom besiktningen. Nu var det fel på bromsrören så vi måste byta. 

   

Så här grått såg det ut utanför sjukhusporten. Det är lite regntungt och inte så fint som hösten är i början av sin linda. 

 

   

Vi fick gå igenom många såna här långa korridorer innan vi kom till Logopedmottagningen. Klicka här för att läsa: vad är en logoped

 

   

   

 

Efterråt tog vi en fika på det fina sjukhuscafét. Logopeden var en ung tjej som var jätteduktig så allt gick bra. Nu har jag i alla fall svart på vitt att jag inte inbillat mig detta med rösten. Jag fick gå igenom en test så här på första besöket så jag fick sätta på mig en mikrofon och sätta mig framför en dator där ett ett testprogram gicks igenom. Jag fick säga "A" både högt lågt och viskande i 7 sekunder sen räknade programmet ut hur det gått. Sen fick jag göra andra ljud och även läsa upp en text från ett papper mm. Det visade sig att min röst blivit mycket mörkare så istället för värdet 250 så hade jag bara 150. Det lät inte klokt på det höga registret. Man kunde se att min röst dog ut ibland på diagrammet. Hon hade fått papper från öron, näsa, hals där det stod att en funktion ovanför stämbanden inte funkade fullt ut. Det har jag inte själv fått reda på så jag är lite besviken.

 

 

 

  

 

Hon hörde tydligt att min röst var ansträngd och hes, även att jag andas lite fel ibland. Jag får ta i när jag pratar så det är inte helt lätt. Många av värdena i diagrammet var bra mycket sämre än normalvärden. Hon sa till mig att jag får i fortsättningen inte varken viska eller höja rösten utan skall prata i normalt tonläge. Jag har en ny tid 4 november och då skall jag få börja träna min röst med olika metoder. Hon kan inte garantera att jag blir helt bra men kanske lite bättre så jag får lite av mitt skratt tillbaka. När och om man uppnår målet så kommer jag att få underhålla detta emellanåt med fortsatta övningar. Det är lite komplicerat att berätta allt hon kom fram till men jag kom inte dit i onödan utan har kännt länge att det inte är bra. Jag kan inte sjunga längre på höga toner utan det blir bas men för mig är skrattet viktigast.

 

   

Jag fick en broschyr att läsa hemma, här har jag förstorat upp lite men den är på två sidor

 

 

 

Jag skall även arbeta med andning och avslappning hemma. Jag är väldigt nöjd med besöket och ser fram emot alla övningar för som det är nu känns det ansträngt och otillfredställande. Vi hade ingen lust att stanna kvar i Värnamo utan åkte hem direkt.  


Jag låter nog lite som Mrs Miller ovan men i basversion...  . Hon blev känd för att sjunga helt galet. Mrs Miller föddes 1907 och dog 1997. Hon blev känd för sina udda tolkningar av Downtown, Monday Monday och Moon River. Hennes röst var oskolad och hon sjöng falskt och ur takt, plus att hon använde sig flitigt av vibrato. Hon visslade och mumlade när hon glömde bort texten, vilket kan höras i låten ovan. Jag kom ihåg att som ung tyckte man detta var lite häftigt så hon var på modet ett tag. Hon hette egentligen Elva Ryby Connes. För henne var det på hobbynivå och hon kom ut med några självutgivna skivor, främst med klassisk musik, gospel och barnvisor. Jag tycker att hon passar in i mitt inlägg... . Klicka här för att läsa lite mer om henne  

    Ha nu en skön fortsättning på tisdagen  

 

  

 

#Logoped #Värnamo #Sjukhuscafét #Broschyr #Andningsövningar #Miller     

Av Malin wiper - 27 oktober 2015 11:15

 


En presentation av gruppen


Min ungdomsväninna har varit och sett en show med The Legends Tonhallen i Sundsvall. Jag har besökt Tonhallen en gång då min son var med i en symfoniorkester i vilken han spelade fiol. Hon och hennes man tyckte showen var hur bra som helst och ibland stod publiken upp och applåderade. Jag kom ihåg dessa tre killar när dom var med i "Sikta mot stjärnorna" där  tolkade dom sina idoler. Jag tycker det svänger om dom och röster har dom också så det räcker till. Sen är det alltid ett snäpp bättre att få uppleva musik live

 

 

 

 

 

Klicka här för att läsa om The Legends. Klicka här för att höra Henrik Åberg tolka Elvis Presley. klicka här för att höra Johnny Duvert tolka Roy Orbison. Klicka här för att höra  Jerry Carlson tolka Jerry Lee Lewis. Klicka här för att se vad Sundsvalls Tidning skrev då dom uppträdde på Tonhallen

 

 

                                   

 

 

 

 

                                                                     

 

  #Legends #Tonhallen #Sikta #Henrik #Johnny #Jerry

Av Malin wiper - 27 oktober 2015 07:00 


I dag skall jag åka iväg till Värnamo för jag har fått en tid hos en Logoped på Sjukhuset. Jag har fått svårt med rösten efter min sköldkörteloperation så jag blir lätt ansträngd och hes plus att jag har tappat mitt skratt. Trodde inte jag skulle få tid så snabbt men det känns toppen. Det blir nog mycket av röstövningar framöver hemma och det är jag beredd på att göra för skrattet är viktigt för att få ut sin glädje.

 

 

                       

 


 

Det sägs ju att ett gott skratt förlänger livet. Klicka här för att komma in på en sida och läsa om hur viktigt det är att skratta. 

 

 Sophie Scott Why we Laugh

 

 

                                       

 


Hoppas ni får en tidsdag med många härliga skratt

 

   

      

 

 

#Värnamo #Logoped #Skratt #SophieAv Malin wiper - 26 oktober 2015 18:00


  

Vi hade ett ärende in till Jönköping en dag och då tittade vi in på Miss Elsas som är en second hand som har märkeskläder. Där kan man få tag på snygga fynd och jag har själv köpt en hel del där.

  

När jag såg denna kombination så blev jag lite nostalgisk för jag hade nåt liknande när jag var smal. Det var så snyggt och lite min stil när jag brukade ha kjol. Fast jag hade mer i vanligt jeanstyg och detta var lite blankt och såg lite sidenaktigt ut. Båda är dyra plagg men hon som driver stället har toppenpriser som är överkomliga. Miss Elsas har det "lilla extra"  

 

  

En guldig jacka hängde där i sin glans som det där lilla extra         


  

Även en guldig väska från "Prada" stod synligt nedanför en hylla.  Den kostade bara 100 kr och jag nästan ångrade att jag inte köpte den.  


  

Jättefin täckjacka i vinrött med detaljer. Lite av såna modeller jag använde när jag var smal

 

  

En festväska som var helt täckt av små avlånga pärlor i olika färger. Ursnygg till fest


  

En snygg klädsam klänning på en provdocka med passande acceioarer Här blev jag nostalgisk då jag såg jeanskepsen. En sån modell av keps var modern för ett antal år sedan och jag hade flera stycken för jag passar bättre i tuffa huvudbonader än söta och vissa eleganta. Det finns ju även hattar som är lite tuffare. Under låg färgstarka scarfsar  


  

Snygga tunna finblusar. Gillar det prickiga på ärm och krage


Detta köpte jag: 

 

 

Själv hittade jag en jättesnygg stor väska som gick i grågrönt och kommer från Jimmy Choo. Den har massor av fack både utvändigt, invändigt, på sidorna och baktill. Otroligt nog var priset satt till 125 kr. Den är lindrigt använd och jag har ingen sån stor fin väska längre. 

 

   

Nedtill kan man stoppa in ett litet paraply. Under och över blixtlåset är den pyntad med både nitar och stenar som gör den lite exklusiv.  

 

  

Blev jätteglad när jag såg denna mjuka lagomt tjocka halsduk glencheck som jag tror kostade 65 kr. Den har ett mönster som jag hade många kläder och halsdukar i förr men nu har det kommit tillbaka och man får betala betydligt mycket mer i vanlig butik. Dessutom har den röda ränder i så den blir lite annorlunda. Jag köpte även en tunnare scarfs för 45 kr men bilden blev inte bra 

 

    

Kollade sen vidare på smyckesidan och såg detta halsband med vita pärlor och ett tungt snyggt hänge. Provade och det såg lite eleganttufft ut och kostade 120 kr 

 

      

 #Elsa #Jönköping #Kombination #Guldig #Väska #Täckjacka #Festväska #Klänning #Keps #Blusar #Jimmy #Halsduk #Halsband  #Sade

Av Malin wiper - 26 oktober 2015 12:15  

I dag kom vi lite senare till Gym Plus så det var lite folk samlade där redan. Mikael som driver gymmet var där så jag bad honom ta en bild på A-G och mig då hon cyklar och jag var på trampmaskinen. Det är inte lätt för vi står mot ljuset men jag tar med bilden ändå. Nu var det inte lika jobbigt att cykla och trampa så vi kom upp i längre tid och på rodden höll vi på i tror jag 11 minuter motför 3 minuter första gångerna. Jag ramlade och stöp på en sladd innan jag gick hemifrån så jag fick ett köttsår under höger knä. Tack och lov så hann jag tänka i luften hur jag skulle ramla för att inte få värre skador...  . Tur att man har ett starkt skelett...  annars vet man inte vad som hänt 

 

En av låtarna som strömmade ur högtalarna i dag var låten Cryin'  med Aerosmith. 

 

   

Sen gick vi med lätta steg över till Ritz Konditori för en fika. En härlig före Halloween-bakelse som vi bara tittade på. Vi delade på en bagel men såna har jag visat redan på bild. Vi satt och pratade ett bra tag och kände hur skönt det kändes i kroppen efter gympasset           

 

   

Ritz Konditori kommer att ha "Afternoon Tea" nu på torsdag 29 oktober kl 16-19. Vi har varit på detta en gång och njöt hejdlöst av allt gott som serverades.  

 

   

Vi promenerade sen upp mot Coop för A-G hade inte varit inne där sen dom öppnade. Jag behövde också handla några varor till lunchen. Bilden ovan föreställer stenbeläggningen mellan Coop och ICA som skall bytas ut till nyare, dom har redan börjat och sen skall det bli plats för både bilar och cyklister

 

  

Det arbetas på för fullt för att få klart så fort som möjligt 

 

   
#Plus #Mikael #Trampmaskin #Aerosmith #Cykla #Ritz #Afternoon #Coop #Stenbeläggningen 

Av Malin wiper - 26 oktober 2015 07:30

 

 

Efter träningspass 9 förra veckan så var vi en sväng inne på City Skor. Där har dom fått hem halsdukar/sjalar som passar till höstens och vinterns skor. Här håller Rebecka upp en av dom snygga sjalarna. Jag tycker den ser lite "Indiansk" ut                                

 

     

En annan sjal som låg bredvid boots på en stor skohylla 

 

   

En gråvit med frans som ser stickad ut

 

   

Blågrå nyanser          

  

   

Stilrena tidlösa boots som har en fransdekoration som såg så snyggt ut

 

  

Festväskor med platta nitar som skiftar i färg.   

 

 

Jag blev tvungen att sätta ihop två inlägg för att hinna med allt jag fotar. Tar ändå bort mycket som inte finns tid till. Mötte upp min man i fredags när han hade kafferast och den tog vi på Jonssons Konditori      

  

   

Chokladdroppande fina dammsugare som drog till sig blickarna     

          

  

Vi blev serverade nygjorda rågbröd med ost och skinka en av dom härliga tjejerna som arbetar där. Nu börjar en ny vecka och jag hoppas den blir händelserik på bra områden men inte på dåliga. En bra sak är att A-G och jag skall till gymmet igen...  


 

 

                  


  


#City #Sjalar #Fransar#Festväska

Presentation

Vaggerydstorget

   

Mitt nya bildspel 19/1

 

Mitt nya bildspel 14/1 Prom i Hallsta

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Hammarteatern "Fångad på nätet" en fars

 

Musikteater Sagabiografen 7/2 19.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se