Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 26 juli 2015

Linnarbäcken och dess änder plus lite uppgivenhet....

Av Malin wiper - 26 juli 2015 09:00

   

 

Linnarbäcksparken


Mr T här: 


sofnet.se: En vit färgvariant av gräsand. Denna vita variant har gynnats av människan genom avel och eftersom en del änder "rymmer" och parar sig med vilda gräsänder så sprids denna färgvariant mer än vad som skulle varit fallet utan inblanding från människan.

 

 

           

   

 

 

En riktig kämpe som till och med tog maten ur munnen på en annan, större, and.                   

 

Det är svårt att se fjädrarna på den vita, otroligt vit som den är. 

 

    

Rätt mycket kiv om brödsmulorna.


  

På väg från dammen får fåglarna syn på oss och simmar i full fart. 

 

 

Klart for Robinson rådslaget....var är busungarna?  



                                       



Jag Mr T skriver ner vad Malin vill ha sagt:

 


Just nu känns det inte kul och jag förstår att jag har lång väg att gå innan jag kommer på röntgen och utredning för man har kommit in i tablettfällan. Ingen höjdare för en tablettkänslig som råkar ut för biverkningar lätt. Jag fick ny medicin häromdan och den tålde jag inte så jag fick kramper i magen som gick ut i ryggen, sura uppstötningar, halsbränna mm. Kändes som ett gallstensanfall men jag har ju redan opererat bort gallan. Det blev så ihållande så jag var tvungen att ringa vårdcentralen igen. Hon sa att läkaren skulle ringa upp och efter att jag beskrivit smärtan så sa han att jag antagligen inte tålde kodein och gallgångarna var påverkade. Eftersom jag opererat bort gallan så kan man bli känslig för just kodein men inte alla. Han sa att jag skulle ta Omeprazol som man tar en gång/dag men för att få lite snabbare verkan även novalucol för att få magen att lugna ner sig. I går kväll började det släppa men jag tordes inte äta nåt mer än lite välling.  



Han skrev då ut annan värkmedicin som också var inflammationshämmande. Tyvärr så har jag inte tordas ta den medicinen än för jag är livrädd. Gick sen ut och  läste om den på nätet och blev mörkrädd (Tramadol Retard). Nu känns det som att trampa vatten, jag trodde i min enfaldhet att jag skulle få lite lugn och ro efter sköldkörteloperationen men detta kommer nog att fortsätta och när man tänker på hur länge man får vänta på allt nu så blir det en plåga. Det går inte att förklara hur det känns för vanlig värk är helt annorlunda än detta för den flyttar sig och känns olika hela tiden men enerverande till tusen. Jag är så påverkad psykiskt och det känns som jag aldrig kommer att bli bra igen.

 

 

Jag har nu tagit beslut om att först få ryggen undersökt av en kiropraktor men han får bara behandla om det går annars får jag tvinga mig till att ta dom starka tabletterna men då under uppseende ev på vårdcentralen.  Malin vet inte när hon kan blogga igen för nu är det så illa så hon har svårt att både sitta och ligga. Hon hälsar till er och hoppas ni har det bra. 

 

 

#Linnarbäcken # #vit #tablettkänslig


 
 
Ingen bild

Annelie

26 juli 2015 10:17

Gumman då... jag lider verkligen med dig när det gäller dina ryggsmärtor.
Men, vännen... OM du går till en kiropraktor, ta då en som går under landstinget.
Eftersom du inte VET vad som felar i din rygg.
Jag personligen skulle inte våg att gå, så han / hon inte förvärrar dina bekymmer.
Tramadol äter jag nu 3 ggr / dag, ibland 1 till om dagen är HEMSK.
Å det har den nu varit denna veckan,, då jag tog bort en värktablett på morgonen, eftersom jag inte tyckte den hjälpte mig något.
Sen så ville läkaren att jag även ska ta bort den till natten till veckan,,, detta enbart för att se om värken blir värre eller ej.
Gör den det,, ja då hjälper ju medicinen mig.
Jag kommer inte att sluta med den till natten, utan jag kommer att sätta in den även på morgonen nu.

Som du kanske har läst på FB, så har jag ju tatt bort min blogg. Detta på grund av att det är en "människa" som har så ont av vad jag skriver om mig och vårt liv.
Hon skrev bland annat en kommentar som var såå i mina ögon en sandlådenivå så det är inte sant.
Skrev om att "det är inte så konstigt jag sitter i rullstol med värk, att karman slår ju tillbaks".

Jag tog bort min blogg på stört,,, får väl se vad länge min skrivlust fortfarande kommer att infinna sig.
Detta var ju min dagbok.. :o((

Varma härliga kramar min goa vän, sköt nu om dig så gött som du kan.. // Annelie

glader65@hotmail.com

Malin wiper

26 juli 2015 12:52

Jag har varit ute och gått en stund och nu kan jag svara på din kommentar. Vi har ingen kiropraktor här som går under landstinget men jag skall bara på en undersökning och han skall vara väldigt skicklig och försiktig. Har lång utbildning och erfarenhet. Ja du vi som drabbats av detta vet vad värk vill säga och du har ju råkat väldigt illa ut. Känner verkligen med dig

Ser att du fått samma medicin utskriven som mig men jag skall bara ta 1 på morgonen och en på kvällen och det är lägsta dosen 100 mg annars finns det också 150, 200 mg.

Så tråkigt att du tagit bort bloggen. Du hade inte behöva bry dig om såna kommentarer och jag själv godkänner inte sånt som är påhopp så jag släpper inte igenom sånt. Bloggen är ju som du säger en dagbok och man skall kunna skriva vad man vill. Jag berättar ju själv om mitt liv och vad som händer. Det finns alltid människor därute som vill vara elaka, missunsamma mm. Jag har själv råkat ut för sånt några gånger. Jag kommer att sakna din blogg som jag läst i flera år så jag hoppas du startar en ny så småningom. När man inte mår bra så tar man ännu mer illa vid sig för man är så påverkad av sin situation.

Varma härliga kramar tillbaka goa fina du.

Sköt om dig vännen
kramar

 
Carita Liljendahl

Carita Liljendahl

26 juli 2015 14:10

Fina lampor och en fin vit and!
Jag har också låtit operera bort gallblåsan, har inte haft direkta besvär efteråt, men kanske inte relaterat allt magont till det heller.
Ha en fin söndag!

http://debutsky.wordpress.com

Malin wiper

26 juli 2015 17:45

Ja du såna skulle man ha. Jag har inte haft några besvär alls utan tvärtom efter jag opererade bort gallblåsan men jag tål tydligen inte kodein efter det.

Ha en fin söndag själv
kram från
Malin

 
Anna-Karin

Anna-Karin

26 juli 2015 15:12

Stackars dig, Malin, jag känner med dig. Hoppas att du får hjälp på något sätt. Smärta är så tröttsamt när den blir långvarig.

Kram/Anna-Karin

http://wwwmaskroskvinnan.blogspot.com

Malin wiper

26 juli 2015 17:47

Det är verkligen ingen höjdare men i dag har det varit bättre än i går. Har kunnat promenera 2 gånger. Smärtan gick bort en stund och det kändes så konstigt så jag blev superpigg och hög. Det höll i sig 15 minuter men sen satt det igång igen.

Jag kommer att göra allt för att få bukt på detta.

Ha en skön söndag
kram från
Malin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Fredag 19 april 08:30

                      Vi har sålt vår förra bäddsoffa (ovan) som vi aldrig satt i utan bara hade till gäster som sov över. Vi köpte ju en ny på Jysk som vi har i tv-rummet och den större och bättre att sitta i när man är fler och skall sitta i d...

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Av Malin wiper - Måndag 15 april 15:15

    Efter all musikunderhållning i lördags på Röda Korset så var det dags för dans. Det är en tjejdansgrupp från Fryx dance company. Dom väldigt duktiga, smidiga och hade en väldigt bra rytm och enérgi. Dom går på Fryxellska skolan          ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards