Öppen Ridå

Alla inlägg under juni 2015

Av Malin wiper - 4 juni 2015 19:00

   



  

Vi har haft en massa roliga utsmyckningar i samhället på sista tiden som väver in drömmar och förhoppningar. Dom är skapade av förskolor. Jättebra och tankeväckande projekt som gör att man stannar till och kollar in, läser och funderar. 


  

Här kan ni läsa lite om vad projektet går up på

 

 

Mattan är upphängd där fd Mimmis Magasin låg och sträcker sig mot Koola Kidz. Jag skulle ha satt in detta för ett tag sen men har inte fått klart det förrens nu med hjälp av min man.            


  

Detta satt på dörren


       

Klickbilder för att se på nära håll vilken fantasi och skaparkraft barnen har 

 


  

 Här ser man ingången till nya Koola Kidz 


En bit från Biblioteket mot ett hus såg jag denna installation som är skapad av Nyckelpigans förskola. Jättehäftigt och bra gjort föreställande solrosor i olika former och versioner, kreativt skapande  


  

Så här står det skrivet ovanför solrosorna

 

       

  

 

 

#Flygande #Solrosor #Nyckelpigans 

Av Malin wiper - 4 juni 2015 13:00

       


  

Denna härliga MG B1800 från 1970 stötte jag på under tankning på Preem i Vaggeryd. Ekipaget var på väg till Jönköping för att köra till bal. Vet dock inte om cabben kom ner, Vädret var inte lovande. 

 

  

Kolla in resväskan på bakluckan, närbild nedan. 

 

 

  


Pontiac i "bruksskick"


    

Populärt att leka i gyttja. Suzukin fegade inte ur. 

 


#MG #Pontiac #Suzuki

Av Malin wiper - 4 juni 2015 08:00

   


  

Jag har gått och retat mig på denna hållare för papper eftersom den ser så tråkig ut. Vi åkte iväg till vårt Syntema för att kolla om det fanns nån självhäftande plast som man kunde klä in den i. Vi har en annan hushållsrulle-hållare också men eftersom vi hade denna i vår gästtoalett i förra lägenheten så satt vi den i köket nu. Barbros virkade grytlappar hänger provisoriskt bredvid tills vi fått köket helrenoverat så vi kan sätta upp snyggare hängare.                  

 

Det var ett tag sen vi var dit nu och det är en stor fin färghandel där det finns lite av varje. Dom är jättetrevliga  också så vi har verkligen fin service i "Vår lilla stad". Klicka här för att komma in på en sida där man kan se några tjejer som arbetar där. Det heter också Happy Homes. Klicka här för att se vad min fru skrev om Syntema sist hon var dit 


  

Vi hittade småblommigt självhäftande plast på metervara och här klipper min man till lagom storlek  


  

Sen var det bara att få till det utan bubblor. Vi ville inte ha nåt skrikigt utan bara lite mönster så det ser lite trevligare ut   


  

Här ser ni resultatet. Det går upp lite på sidorna för hållaren är lite formad och vi fick ta till kniven där öppningen satt för att byta rulle, det gjorde inget utan såg bra ut ändå 

 

         


Denna klänning skall ses i verkligheten för den var svår att fota. Den är helt otroligt häftig eftersom den är gjord av papperstapet. Den är skapad av en tjej som heter Petra som arbetar där.

 

      

På lite närmre håll där man ser att den till och med har ett skärp. Vad kreativt och roligt gjort. hon skulle kunna vara med i "Projekt Runaway".


  

Nåt mer som var kreativt och häftigt var denna stol gjord av "Europapall". Det är bara att sätta dit en dyna (eller utan) så sitter man bra och tänk så billigt det blir men ändå så häftigt.


  

Även en bänk gjord av "Europapallar" fanns att skåda


  

Tvålpunpar i lätt material med kopparkänsla, jättesnygga


  

Robust snygg bordslampa


  

Här följer lite av deras tapeter, dom har hur mycket som helst att välja på. Dessa är lite vågade och påminner om jack- och kapptyger som var moderna under en tid


  

Jag gillar lite grafiska mönster som dom övre rullarna. Det andas lite 1950-talet om dom 


  


Vi köpte även en tapetbit för endast 10 kr som vi skall ha som dekoration på en kökspall men det visar jag senare då vi skall fixa detta.


Min man fick hjälpa mig att fixa bilderna (Photoshop) till detta inlägg eftersom det blev lite för långt och jag skall ju begränsa mig lite med kortare inlägg, det är inte lätt när det är så  roligt. Det blåste rejält i går så jag tog en promenadfri dag, jag hade en lite sämre dag vad gäller ryggen. I dag måste jag ut igen om inte det blir stormvarning för promenaderna gör att jag slipper mycket av värken. Jag har tid hos frissan också hur nu det skall gå till, hoppas det funkar att sitta så länge annars får jag ställa mig upp några minuter. Hoppas ni får en fin torsdag och en njutbar helg mina kära läsare.     


   


#Syntema #Happy #Dekorationsplast #Lampor #Tapeter 

 

Av Malin wiper - 3 juni 2015 13:00

      


  

Det finns så mycket fint att titta på när man är ute och promenerar. I dag på morgonen har jag varit till Vårdcentralen för att ta prov på långtidssockret. Jag har typ 2 diabetes sen ett antal år tillbaka men jag har fortfarande insulinproduktion så jag borde skärpa till mig för att gå ner i vikt för då kan jag bli av med sprutan och bara ta tabletter som förut. Diciplinen har varit dålig dom sista åren men jag försöker och nu när jag är ute och promenerar så mycket med min fru så kanske man kan lyckas på sikt. 


  

En vy över Hjortsjöån inte långt från där vi hade vårt hus förut                   


    

Denna uteplats har Malin fotat förut också när vi hade hus och bodde i närheten. Hon tycker det är så arkitektoniskt snyggt. Härligt att dom behållit denna fina tidlösa uteplats som ger känsla 


        

Det finns så många snygga gjutjärnsstaket att kolla på och man beundrar fantasin hos skaparna av dessa.                                                                  


       


       

Det ligger många enkla roddbåtar i och runt Hjortsjön.

  

    


On The Road Again med First Aid Kit. Denna låt har Malin haft inne förut men då med Willie Nelson så jag blev lite förvånad över att denna tjejgrupp spelat in låten också, och det rätt bra.


  

Malin gillar att fota godsvagnar som är sprejade med graffiti 


Utanför vår fina stationsbyggnad finns alltid nåt snyggt i blickfånget. I Vaggeryd så låter dom inte stationen förfalla utan har firmor och lägenheter i huset            

               


  

När vi går genom Strandpromenaden bort mot Preem och Netto så brukar vi ibland unna oss Preems fantastiska Cappuccino som vi tar med oss ner till Linnarbäcksparken som ligger nedanför Preem. Där sitter vi och myser dom minutrarna som Malin kan sitta, vi brukar ibland dela på en smörgås och jag tar skinkdelen medans min fru tar den med ost. Sen har vi börjat mata änderna ibland med bröd vi köpt på Netto. Man får hitta på nya nöjen när kroppen strejkar. Malin har varit rätt deppad till och från.  

 

   

Det gäller att vara beredd med kameran denna årstid. Detta är en Dodge Coronet från 1958    

 

      



 #Bildsvit #First #Preem #Cappuccino #Dodge #Arkitektoniskt

Av Malin wiper - 3 juni 2015 08:15

         


  

När man blir sjuk och måste köpa en massa medel för att lindra sin smärta så upptäcker man hur dyrt det blivit och man blir även varse om onödiga saker som att tuber ligger i förpackningar. Det pratas så mycket om miljön och att onödiga förpackningar skulle tas bort men nu kommer dom tillbaka istället. Det beror nog på att dom får mer betalt eftersom förpackningen ser så stor ut men tuben inuti är så mycket mindre och innehåller även mindre men har blivit dyrare. En sån här liten tub med Voltarensalva kostar 119 kr och en större modell 200 kr. Jag visste inte att det fanns två sorter av Voltaren. Den jag har på bilden är lite starkare och mer effektfull.


  

Likadant har det blivit med tandkrämen Zendium som vi använt i flera år, den har inte legat i nån förpackning förut men nu har den en stor klumpig där det ligger en mycket mindre tub och priset är höjt. Vi blir verkligen lurade, och miljön tas det ingen hänsyn till med alla dessa förpackningar som inte behövs, jag blir väldigt besviken och skall skriva och klaga. Jag hade mycket ilningar i tänderna förr men efter att jag började med Zendium så har dom försvunnit helt, därför höll har vi hållit oss till denna tandkräm.                  

 

Den är dessutom utan ett av dom värre konserveringsmedlen och  är nu  svanenmärkt. Förpackningen är verkligen klumpig och onödig så jag förstår inte hur dom tänker och att det är tillåtet. Det är en tillbakagång i miljötänk              

                 

Vi använder mest eltandborste numera, vi blev så nöjda med den vi köpte hos vår Tandhygenist på  "Munhålan". Märket är Braun

 

 

 

  

 

Detta är det första inlägg jag skriver sen jag fick dessa jobbiga ländryggsbesvär i repris. Jag kommer att blogga lite då och då men måste vara försiktig med sittandet. Kul att ni gillar min bloggvikarie...  . Ni har varit så snälla mot honom och jag hoppas han inte begär nån lön av mig för mödan...  för jag är inte så stadd i kassan numera. Än om ländryggen är lite bättre så har övriga ryggen och nacken påverkats så jag misstänker att jag ändå måste gå och få akupunktur så inte hela sommaren blir förstörd. Det går att åka några km med bilen men inga längre turer tyvärr. Träffade Elisabeth i går som är aktiv i museiföreningen  och hon har också haft ländryggsbesvär så hon visste hur det kändes. Hon hade gått hos en kiropraktor i Skillingaryd och det hade släppt efter två gånger så jag får kolla upp detta. Jag tackar er så mycket för att ni tittat in till mig trots att jag inte har kunnat bloggvandra på länge.  Ha det bra kära bloggläsare och sköt om er.

 

   

 

  .  

-Nena- Ditt vinstpaket är nu på väg. Det är hon som vann i min förra minitävling som ni kan kolla på här

 

 


#Förpackningar #Voltaren #Zendium  #Vinstpaketet

Av Malin wiper - 2 juni 2015 13:30



         

  


  

Här följer lite bilder från våra promenader 

 

än Aurora tipsade in en kommentar om ett  ställe som heter Kivarps Gårdsmejeri, ett fint och givande utflyktsmål. Vi skall åka dit så fort Malins rygg tillåter längre bilturer. Det ligger i Habo. Tack för tipset Aurora 


    

Bäst att dubbelgardera sig mot regnet


  

Här ser man bort mot södra änden av Hjortsjön.


  

Lurvig katt på höjd

     

Avverkade träd som ger känsla av skivade morötter  


  

Stilfulla svanar dyker upp som ett vackert blickfång, Svansjön? 

 

Svansjön i modernare tappning av Fredrik Rydman


    

Nästan som i Amsterdam


Hjortsjöns Campings badplats som väntar på värmen och det badande folket    

Häftig bakonglåda. Malin hade bilder på liknande i sin blogg för några år sedan. Klicka här för att komma in på det inlägget. Gränslelåda?

 

 

Camillas katt Tiger låg utanför huset och njöt.  

 

Supernostalgi, våran katt med Siw Malmkvist. Hon är fortfarande vid 78- års ålder aktiv och som Camilla sa så bra när vi träffade henne sist: Åldern är bara en siffra. Malin och jag har sett Siw i verkligheten då hon och uppträdde med Ann-Louise HansonSkene Järn för några år sedan. Dom var med och fixade med sin anläggning, och sjöng väldigt bra live

 

 

Malin hade 11.288 besökare denna månad det är rekord för hennes blogg. Hon hälsar och tackar för att så många besökt hennes blogg. Varma kramar             

 

 

 

#Strandpromenaden #Andhona #Blkonglåda #Tiger #Siv #Louise

Av Malin wiper - 2 juni 2015 08:15



   



  

Detta är en Saab V4 Sedan från 1967. Den såg vi i Byarum när vi var ute och promenerade där på "Mors dag". 


  

Även denna gröna bubbla dök upp 

 

 


  

En husbil såg vi  på ett annat ställe. En dröm hade ju varit att ha en husbil att åka omkring i. 


  

Vi har haft en KABE  från 1981 men den var i toppskick, vi åkte runt med den lite överallt i Sverige. Den köpte vi när vi bodde i Katrineholm. Vi såg denna lite större i en trädgård på våra promenader. Vi köp 


Vi bytte sen och köpte en helt ny husvagn ADRIA år 1999. Den hade golvvärme och dubbelsäng och jättefin toalett med dusch. När vi köpte vårt hus på Strandvägen så sålde vi vagnen med förlust. Sen insåg vi att det inte passade oss så bra med husvagn för vi ville åka omkring hela tiden och inte stanna på samma camping längre än en eller två dagar. Vi arbetade då skift så vi hade råd och kunde unna oss en del. Sen blev vi sjuka och inkomsterna sjönk rejält men vi har ändå klarat oss på nåt vis än om vi inte har kunnat resa som förut.       

 

Vi har dom flesta fotoalbumen och bilderna på vinden så jag kan inte visa upp nåt av våra vagnar just nu. Klicka här för att komma in på Retro To Go

 


  

Hoppas att det snart blir utomhusväder så folk kan sitta och njuta i sina trädgårdar                                     

The Dave Clark Five med Here Comes Summer. Man kan ju alltid hoppas men maj har varit den regnigaste månaden på 200 år läste jag på nätet.  

 

Malin väntar med att beställa tid på Vårdcentralen för det har lugnat ner sig i övre ryggen och även i ländryggen men det flyttar på sig hela tiden och hon känner sig ostabil. Ger det några dagar till för att se om promenaderna till slut får det att gå tillbaka. Det är så trist att vi inte kunde åka till hennes son Mr C men vi kommer att åka dit så småningom men kan inte bestämma datum och min semester är framflyttad. 

 

 

                             

 

 


#Saab #Bubbla #Kabe #Adria #Dave

Av Malin wiper - 1 juni 2015 13:15

   

                                                                                                       Jag och Malin 1990-talet  


  

Vi gjorde ett försök i går att åka ut med bilen men vi kom bara till Byarum eftersom min frus rygg började värka så vi gick ur bilen och in på tomten där Byarums Hembygdsgård ligger för att kolla oss omkring. Det är helt underbart att sitta ute i deras trädgård och fika en solig mardag 

 

Klicka här för att komma in på en sida och se sommarens program och öppettider 

 

   

Här sitter Malin och fikar 7 juli 2014 då det var toppenväder.  

 

     

Klickbilder. Minnesbilder från vår förra lägenhet. Barbro och Malin umgicks 4 juli 2013 över ett glas vin, kaffe och även en sittning i "Likörhörnan". Barbro flyttade tillbaka till Nynäshamn i maj 2014.


  

Numera har dom en scen på baksidan som inte fanns för några år sedan och det är en bra utveckling


  

Cafémöblerna väntar bara på att få användas igen  


  

Malin såg i en tidning på sitt horoskop att hon skulle få tillskott i kassan i går, helt plötsligt hittade hon en en enkrona på marken...  det stod ju inte hur mycket hon skulle få mer i plånboken...    


  

Sen kunde inte min fru sätta sig i bilen på en gång så vi ställde den utanför hembygdsgården och gick vidare på gångstigen till Byarums centrum. Här ser man Byarums skola som på sista tiden blivit utbyggd


  

Vi svängde in och gick förbi Byarums Bruk som är berömt för sina gjutjärnsbänkar, numera tillverkar dom många olika modeller


  

Utsmyckning utanför gjuteriet

  

Lite mer ögonfröjd 

 

   

Sen åkte vi hem och bestämde oss för att beställa sushi hos Nha-Trang. Vi satt och myste så länge vi kunde men till slut så säger det stopp i Malins ländrygg. Hon har i alla fall blivit lite bättre av promenaderna som nu är tre/dag.

 

  

Den vackra lila blomman mellan glasen har Malin fått av sin väninna A-G....  Det ser lite tomt ut på bordet utan duk men Malin har inte kunnat stryka eftersom ryggen krånglat så länge. Jag själv sköter tvätten så jag har inte hunnit med riktigt. Huvudsaken är att vi får vara tillsammans och njuta så mycket vi kan.                       

  

Malin gillar bildspråket, retroprylarna och färgsättningen i denna video med Jessie Ware Champagne Kisses.      

 

Ni får ha en skön början på veckan. Malin hälsar så mycket till er och tackar för att ni tittar in

 



#Byarum #Hembygdsgård #Bruk #Rekord #Jessie   

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards