Öppen Ridå

Alla inlägg under mars 2015

Av Malin wiper - 26 mars 2015 08:00

  

Nu är gissningstävlingen avgjord och jag fick ihop 3 vinnare som gissade rätt. Det är som sagt en hårurtunnare. Jag testade den själv och den funkade faktiskt. På bilden kan man se att det är en knapp som man drar från vänster till höger så det är tre lägen på tunnaren. Drar man den längst till höger eller vänster så komme det stora rakbladet längst ut på gallret och då tar tunnaren bättre. Hårurtunnaren kostade mig 45 kr på second hand och på skaftet står det: S.T.LHK 1995. Jag har kollat efter den på google men inte hittat några uppgifter om denna tunnare

 

     

Lite klickbilder nära där man kan se rakbladet hur det sticker ut 

 

14 st var med och gissade och det tackar jag er för...   Ni hade såna bra och roliga gissningar och dom var var luskam, utredningskam, borste, en raka med ett rakblad, en mackapär man använder när man "flätar" tråd i håret, locktång som värms på spisen eller i ugnen, platt tång. Att håret ska bli rakare inte så lockigt, en grej för att borsta en djurpäls ... hund eller annat. Alla gissningar var så bra så det hade kunnat vara nån av dom alla.


   

 


Grattis säger jag till Petra som gissade rätt först av alla. Kul att du ville vara med i min tävling. Jag skickar dig priset så fort som möjligt..  



  


Grattis till Maya som gissade rätt bara en minut efter Petra. Jag skickar priset till dig så fort som möjligt...     



  


Grattis till Monica som gissade rätt som nr 3. Jag skickar ditt pris så fort som möjligt

 

Congratulations med Traveling Wilburys

 

 

#Gissningstävlingen #Petra #Maya #Monica #Wilburys

Av Malin wiper - 25 mars 2015 18:15


  

Det kom ett paket till mig från USA häromdan och det var från min bloggvän Helene som bor i USA med sin man men dom kommer ursprungligen från Småland


  

 Jag blev helt ställd när jag öppnade paketet och  såg dessa tre vackra fjärilar i olika färgkombinationer och storlekar. Så otroligt vackra och så passande till mig som nu är besatt av just fjärilar efter att ha gjort en sköldkörtelop och har bara en halv fjäril kvar i halsen.                  


 
Det var ett jättefint kort med också med fina ord från min vän.


  

Jag fotade fjärilarna på nära håll  för att ni skall få se hur fantastiska dom är och välgjorda 


Kolla så glittriga dom är och stenarna som sitter på vingarna gnistrar


     


På nära håll....   


  

Dom har en klämma baktill så man kan fästa dom nånstans och jag skall göra iordning ett långt hängande band som jag spikar upp och sen fäster dom i. Jag satt en i håret och det blev nästan som en vårhatt. Dom skall få vara med på min nästa header också... 

   

 

Tusen tack snälla Helene så gulligt gjort...

 

 

 

 

  

 

 

 


#Fjärilar #Helene #USA   

Av Malin wiper - 25 mars 2015 14:18

 

Struma


I dag när jag kom hem från frissan så hade brevet från sjukhuset kommit där jag skulle få svar på om tumören i sköldkörteln var godartad eller elakartad.  


Jag blev så fantastiskt lycklig när det stod skrivet att den var godartad och att den nu var fullstädigt borta och det behövdes inga fler kontroller på kirurgmottagningen. Dessutom fick jag reda på att min ämnesomsättning är helt normal också så jag behöver inget Levaxin. Det känns som livet stått på paus och nu återvänder, jag kommer nu att ta vara på våren och sommaren och njuta så mycket jag kan. Det är svårt att få in detta för jag var beredd på det värsta och all väntan från det jag upptäckte knölen på halsen tills jag opererades har varit jobbig men nu släpper allt. 

 

                                                                 

 

Den kvinniga överläkaren Ulrike Sittig c/d som opererade mig var så proffsig och även en supertrevlig person som sprudlade av liv, man måste träffa henne för att förstå. Hon skrev dessutom så personligt längst ner: Jag önskar dig nu en underbar sommar, bara det var så härligt. 

Jag är så tacksam för den suveräna vården jag fick på Värnamo sjukhus från intag till hemgång...  

 


Vad passar väl inte bättre än denna sprudlande låt med Pharrell Williams som heter "Happy". Pharrell Williams är född 1973 i virginia Beach, Virginia och är en amerikansk musiker och producent. 

 

  

 

 

#Ulrike #Värnamo #Sköldkörteln #Godartad #Pharrell

Av Malin wiper - 25 mars 2015 11:00


Quang Dâng & Hoáng Yên  med Just give me a reasons-Pink ft.Nate Reuss. Jag är väldigt förtjust i dans och balett både klassiskt och modernt. Förr var jag och såg en del balettföreställningar men numera sätter både hälsan och ekonomin käppar i hjulen för att göra allt man vill. Det var dessutom billigare att gå på konserter och andra föreställningar förr.  

 

                         

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på dansparet    

 

 

Jag blev så förvånad när jag kollade min besöksstatistik för just nu har jag mer än 2000 fler besökare än förra månaden. Ni är så välkomna till min blogg...  I morgon avslutas min gissningstävling och jag har nu fått in tre rätta gissningar. Inlägget kommer in kl 08.00 i morgon bitti. 

 

Thank you med Dido en snygg acoustic version  

 

När ni läser detta så sitter jag hos min frissa och blir ompysslad...       

 

#Balett #Quang #Hoáng #Dido

Av Malin wiper - 25 mars 2015 07:15


  

Lars-Olof Helén brukar mejla mig  när det händer nåt i Stockholm vad gäller Träffpunkten Pop-In på David Bagares gata 17. Nu är det dags igen måndagen den 27 april kl 19-23, önskar man kunde åka dit eller bo närmare för dom verkar ha så kul på den klubben. Grupper som blev kända på 1960-talet och in på 1970-talet brukar spela där och det blir som en nostalgitripp varje gång. Jag skall se till att vi kan passa in när vi är hos min son i Enköping för då är det rätt nära till Stockholm. Tjej-popgruppen Plommons som jag gillar till tusen spelar där också. 

 

 

1960-talsnostalgi 

 

Klicka här för att komma in på Håkan Sterner Eventkonsult. Där kan man se vad som händer framöver 

 

The Shamrocks med Don´t say. Klicka här för att läsa bandets biografi. Klicka här för att se en bild på bandmedlemmarna i nutid och läsa lite mer. Det ser ut som dom kommer att spela där på klubben den dan 

 

    

Här ser ni två bilder på mig från andra halvan av 1960-talet och den första är nog i början av 1970-talet. Klicka på bilderna så blir dom större, men kvaliten blev dålig när jag scannade in dom. På den andra står jag med två morbröder, mamma och mormor. Nu finns bara jag och mamma kvar i livet av dessa. Vi besökte min morfars grav och kolla in mina stövlar (bara en syns) som är vita med svart mönster upptill. Typiskt 1960-tal med sk op-mönster och jag ser nu att det kommer tillbaka i vår och sommar. 

 

Klicka här för att komma in på en sida som heter moderesan 1960-talet  


 

The Plommons Klicka här för att komma in på deras facebook 

 

 

I dag har jag fått tid hos Salong Hon & Han Frisör Interiör för att få min långa gråa utväxt fixad så man blir blondin igen. Jag har sett väldigt ovårdad ut ett tag eftersom jag inte kunnat sitta längre stunder och håret är även längre än det brukar vara och ser vildvuxet ut. Klippa mig får jag göra senare för så länge kan jag inte sitta, jag har varit och klippt lite själv på topparna och det behöver tunnas ut lite också. Hemskt detta med flygolyckan där en hel skolklass utplånades och sammanlagt 150 personer omkom. 

 

 

 

    

 

   

 

  

 

 


#Pop #Lars #Håkan #Shamrocks #Op


Av Malin wiper - 24 mars 2015 17:00


Nu börjar det andas vår och påsk hos vår eminenta blomsterbutik Acleja Blomsterhandel Interflora fresh

 

  

Här fick jag stoppa in kameran en bit mellan två hyllor 

 

  

Riktigt lurviga kycklingar instoppad i en blomgrupp                                 


  

Kolla in dessa häftiga kaktusar som var på gång att plockas fram när jag var dit. I verkligheten ser det övre gula ser nästan ut som det är stickat.

 

Jag ringde Chrstian för att få reda på vad den roliga kaktusen heter: Chamaecereuf Siestrii (Banankaktus) Dena som finna på Acleja ovan kostar  89 kr och jag kan inte hitta den på google


  

En dröm i lila som som ser så fina ut i dessa läckra krukor med handtag


  

Gult är verkligen inte fult. 


  

Här lockas påskkänslorna fram


  

Det finns många såna här tygkrukor i olika storlekar och dom ger en viss känsla och passar ypperligt på en altan     


  

Snygg effektfull dekoration i fönstret   


Här ser ni härliga Christian som driver sin butik med den äran. Dessutom har han en proffsig personal också 


  


  

Orchidé är aldrig fel   

  

  Det enkla är  ibland så stilfullt som här                            



  

Lite mer kaktusar men i rund form och passande kruka 


  

Hårigt snyggt med lite eggstra...  


  

Ett hav av rött         

   


         

Klickbilder


 



#Acleja #Christian #Påsk #Vår #Acleja

Av Malin wiper - 24 mars 2015 11:52



 


Torsdag 26 mars kl 18.30 är det "Grabbkväll"City Skor i Vaggeryd. Dom hade detta evenemang första gången förra året och det blev välbesökt och lyckat. Min man var dit då och han var jättenöjd och kommer att gå denna gång också.

 

 

Shoe lamp

 

 

Klicka här för att komma in på ett inlägg från förra året då grabbkvällen inföll 4 april 2014. Det är min man som tagit bilderna och skrivit lite om detta. Om ni vill vara med på detta så anmäl er här

 

 

 

 

 

#City #Grabbkväll

Av Malin wiper - 24 mars 2015 08:00


  

I går när jag var ute och gick så träffade jag Kim Andersson och hans assistent. Kim såg så tuff ut i sin klädsel. Vi bor inte så långt ifrån där Kim och hans familj bor. När vi bodde i vårt egna hus så var hans föräldrar våra grannar. Sen bodde Kim och hans familj där ett tag när föräldrarna flyttade. Klicka här för att komma in på ett inlägg jag skrev i förrgår då Kim var på TV 4 nyhetsmorgon och blev intervjuad. Kim sa att Tilde de Paula Eby är lika härlig och trevlig i verkligheten. Han har blivit vår kändis och mediafigur. Jag brukar inte prata i termen "förebilder" för jag är inte uppvuxen med det utan man sa att man tyckte om en person och att nån gjort nåt bra men när det gäller Kim så kan man tala om en "Förebild". Klicka här för att komma in på en sida där hans nya bok finns att köpa. Klicka här för att se vart hans första bok finns att köpa 

 

     

 


Sean Banan med  Sean den första banan. Kim fick önska och jag själv tycker denna är rolig också. Sen är det lite fart så man går igång 

 

  

Kims assistent höll i familjens hund som är en dvärgpudel som heter Baghera och är 3 år gammal. Hunden var så fin men verkade inte gilla mig så den skällde och såg riktigt grym ut...  Jag borde naturligtvis ha gått fram och klappa på hunden så den fått lukta, ibland funkar inte hjärnkontoret...  .   Jag fick med lite av assistentens läckra färgstarka skor 



  

Utanför vårt hus i cykelstället ser man nu också att våren är här

 

  

På torget stod denna läckra cykel som jag fotat även förra året och när den finns på plats då får man vårkänslor. Den är en ny version av "Hippiecykel"   


    

Märkt är Cresent


Utanför vår fina stationsbyggnad kan man se denna stol där man kan sitta och vänta på Taxi eller färdtjänst 


  

Vaggeryds stationsbyggnad har fått stå kvar och skötts om. Det är inte många såna fina kvar och rivningshysetrin breder ut sig. Den fungerar inte som vänthall längre men det finns några lägenheter där och två firmor, bland annat en datorfirma som jag skall skriva om sen när jag hämtar ut en sak jag beställt där


  

Nu kan man inte fota in i nya byggnaden längre för domhar satt plast för öppningarna


  

Här var jag på väg ner till järnvägsundergången för att gå hem igen


  

För några dagar sen så stod jag en bit från dom tomma butikslokalerna och en kvinna dök upp och frågade mig vart den fina garnbutiken fanns. Hon kom från Värnamo bara för att handla garn där för hon sa att i Värnamo fanns ingen garnbutik längre och det känns ju konstigt när det är en stad. När jag visade henne detta tomma ställe som förut sjöd av liv så blev hon så besviken. Hon hade varit där förut och det var nog därför att det såg så tomt ut som hon inte kände igen sig. Efter det så stod vi och pratade i minst 30 minuter och det var jättetrevligt, men sen var hon tvungen att köra tillbaka till Värnamo för att lag lunch. Det är så kul med såna möten som ger väldigt mycket. 


 

Utanför Mimmis Magasin 2011


 Man saknar verkligen Mimmis Magasin och Gretas Butik, nu får folk åka till Jönköping för att köpa garn, gardiner och inredning. Det är rätt många här i Vaggeryd som stickar, virkar och syr. Klicka här för att komma in på ett inlägg som jag skrev när Mimmis Magasin la ner och Gretas butik skulle flytta in 

 

 

 

     

 

 

 

#Kim #Hund #Mimmis #Gretas #Smidesstaket #Byggnaden


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards