Direktlänk till inlägg 9 januari 2015
Jag har fått detta recept av min ungdomsväninna Anki. Hon hittade det hos ICA provkök och har lagat rätten många gånger med bra resultat. Lasagnen har fått 4 i betyg av 5 möjliga. Den går även ypperligt att ha på ett bufféebord
Den går att göra en dag i förväg och sen bara värma upp när man skall ha den till lasagnen. Min man tillagade ragun när han kom hem från arbetet. Jag bakade, fixade sallad och dukade mm
Receptet är för 4 personer
Skär 500 g kyckling (vi tog kycklingfilé) i lillfingerstora strimlor. Här är dom lite för stora så min man delade på dom en gång till
Skala och finhacka två gula lökar
Skär broccolin (250g) i mindre bitar
Dela, kärna ut och skär paprikan (ca 200g) i mindre bitar
Gör så här:
Stek kyckling och grönsakerna i olja i 5 minuter. Tillsätt taco kryddmix, och vatten(Anki sa att 1.5 påse räcker). Rör i cremé fraiche (vi tog fetare inte lätt), färskost (200g) och 2 dl mjölk. Koka upp kycklingragun
Här har min man stekt ihop kycklingen och alla grönsaker. Vi hade tänkt steka ihop allt i vår stora stekgryta men den har vi inte hittat på vinden än så vi fick ta en stor panna.
Så här ser det ut när man tillsatt tacomixen, mjölk, creme fraiche, färskost och vatten.
Vi använde oss av 1,5 påse ekologisk tacomix
Täck botten på en smord ungsäker form med ett tunnt lager kycklingragu. Lägg på ett lager lasagneplattor (9 sammanlagt, 3 lager). Varva ragu med två lager plattor och avsluta med ragu. Strö över 1 dl riven gratängost.
Så här ser det ut när vi lagt i första varvet med kycklingragun och sen såg vi att vi hade fel storlek på stekfatet. Det går åt 9 lasagneplattor men vi såg att fatet var för långt så det gick åt 12 plattor och då räckte inte såsen till riktigt så övre lagret blev lite torrare. Vi har tre stekfat men inget som passar denna rätt så nu får vi köpa ett sånt till nästa gång vi gör denna lasagne. Tack och lov så blev den bra ändå och smakerna var det inget fel på. Jag glömde att fota det färdiga resultatet för så var jag igång med att ta fram allt på bodet. Vi hade så trevligt med våra vänner så jag fotade knappt nåt
Sätt ugnen på 175 grader och grädda i ca 30 minuter
Servera med en sallad och vinägrett
Jag blandade ihop en sallad som heter Rödkålssallad med feta och tomat. Fast jag varierar med olika sallader och nu tog jag spetskål och blandad färdig sallad.
Jag blandar ihop vinägretten i en kopp med rapsolja, rödvinsvinäger och svartpeppar, sen ringlar jag över och blandar ihop
Vi drog ut skivorna på rumsbordet och jag tog en bild när jag dukat klart. Fast jag hade inte hunnit få fram allt här så det ser lite tomt ut
Vi fick en fantastiskt fin tulpanbukett av A-G och L-G med olika färger.
Efter maten serverade vi pannacotta med hallon. Klicka här för att få receptet på pannacottan som jag själv fått från min svägerska Margareta
Efter det så drack vi kaffe och åt pärontårta som jag bakade i dag. Dom är ett sånt gulligt par som vi trivs jättebra med. Vi har alltid nåt att prata om och det känns så avslappnande. Dom gick 20.30 och man känner sig så upplyft när man haft trevligt. Vi har blivit lite piggare och känner att vi vill börja träffa folk igen och göra saker
Klicka här för att komma in på ett inlägg från 2009 där receptet finns, där kan ni se precis hur man bakar den. När jag skulle bröa formen så såg jag att ströbrödet var slut, vi som brukar ha flera olika sorter. Huvudet gick igång och jag letade efter morteln så jag kunde mortla en hårdbrödsskiva. Tyvärr hittade jag inte morteln så jag tog en plastpåse och smulade sönder brödet, sen gick jag på med en hammare så det blev småsmulor. Tack och lov så märktes det inte på smaken.
#Kycklinglasagne #Rödkålssallad #Tacokryddmix #Anki #ICA #Pärontårta
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
||||
|