Öppen Ridå

Alla inlägg under juni 2014

Av Malin wiper - 4 juni 2014 17:45

    

Tidsinställt inläggJag  har sett en film som heter "Side Effects" som är en amerikansk psykologisk thriller från 2013. Den är regisserad av Steven Soderbergh från ett manus skrivet av Scott Z. Burns. Huvudrollerna innehas av Jude Law, Rooney Mara, Catherine Zeta-Jones, och Channing Tatum. Filmen handlar om konsekvenserna av en händelse efter att en ung kvinna ordinerats antidepressiva läkemedel, särskilt den fiktiva nya drogen Ablixa (alipazone). Filmen släpptes i USA 8 januari 2013

 

 

 

 

Lampor i form av piller "Fashion Pills"

 

 

 Detta är Rooney Mara som spelar den deprimerade tjejen så bra och trovärdigt. Hon har fått till ett sånt känslouttryck som ändrar sig genom filmen.

 

 

Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen. Jag tycker rätt lika som dom

 

 

 

                         

 


 

 

Filmen kom med en hel del överraskningar och man får sig en tankeställare när det gäller mediciner än om detta inte är nån dokumentär så förstår man att det är mycket som händer bakom kulisserna. Jag som egentligen inte gillar Jude Law tycker att han var jättebra i denna roll och även dom andra skådespelarna. Det var ingen förutsägbar historia utan handlingen tog nya vägar. Så här skall en psykologisk thriller vara uppbyggd för att man skall sitta som fastklistrad.  

   

 

 

 

Jag tycker precis som MovieZine så jag ger filmen 4 tablettburkar av 5 möjliga i betyg

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

#Side #Jud #Antidepressiva #Rooney


Av Malin wiper - 4 juni 2014 12:45

  

I går var det riktigt obehagligt för allt jäkelskap kom över mig som hänt det sista dryga året och detta med flytten blev droppen. Ilskan jag kände var inte vacker men det var bara jag själv som led av den. I går hände det dessutom en sak till som spädde på det hela, en småaktighet och skamlighet som gjorde mig så besviken efter allt vi gjort för att få saker att fungera, det är som om man blivit trampad på och förnedrad ytterligare en gång, sånt kommer jag aldrig mer i livet att acceptera. Ilskan jag har fått skall jag göra nåt kraftfullt och bra av som kommer att förbättra livssituationen och jag har redan börjat. Droppen har fallit och nu går jag vidare. Förstår att detta är diffust men jag var tvungen att skriva av mig och tankarna gick som en virvelvind i mitt huvud i går kväll. Jag hade en hemsk hjärtklappning och bubbelkänsla i hals och bröst men i dag är allt borta på grund av insikt och yogaandning.  En sak är i alla fall säker: man har inget för att man är för snäll, utan tvärtom.


 

Volvo 142 1341 Y från 1973


Jag har lite bilder kvar på bilar jag fotade för ett antal dagar sen när bilkaravanen drog igenom samhället. Jag har bestämt träff med min man inne i centrum när han slutar sitt arbete. Det tar ca 15 minuter att promenera in till samhället och det är bara nyttigt. Tack för era fina och härliga kommentarer som gör att det finns hopp för mänskligheten, ni är guld värda mina kära fina läsare... 

 


Jimi Hendrix with Isley Brothers "Have you ever been disappointed" 

 


#Volvo #Insikt #Yogaandning #Skamligt #Jimi #Isley

Av Malin wiper - 4 juni 2014 08:15


Ford De luxe Conv Coupe 1939.j

 

 

Här kommer del två i bilkaravanen som var på väg till bilträff i Huskvarna Folkets Park för några dagar sen. Jag har ingen ork att länka till alla bilmärken i detta inlägg. Jag fick en kommentar om att det även kunde ha varit Riksettan rallyt, men dom måste ju ha haft en träffpunkt.

 

  

Såg ej skylten 


  

pontiac bonneville 1963

   

Volvo 21134 E 

 

 

Här fick jag med ägaren till den snygga Volvo Duetten som har en färgkombination jag inte sett förut.  


  

westfield SE 2003


  

Saab 92 b de luxe 1955  


  

Såg ingen skylt


    

Morgan 3 wheeler 2012


MG MGA 1600 1960

 

    

beast 2009


    

Alfa romeo GT Junior 1975 

 

 

   

volvo P544-11244 C 1962 


 

 

#Veteranbilar #Bilträff #Huskvarna #Preem

Av Malin wiper - 3 juni 2014 12:45

  

Det är sånt kaos i lägenheten nu så jag höll på att råka ut för en olycka. Dessa gardinstänger stod lutade mot ett hörn i vardagsrummet där jag höll på att rensa. När jag tagit bort sista kartongen i det hörnet så rasade dom ner över dörröppningen och jag hade så bråttomt så jag vände mig om och gick rakt på stängerna och ramlade raklång men jag hann tänka: skall jag skada armen eller slå sönder näsa och glasögon...  Jag valde armen  så jag lyckades vända i luften och ramla på sidan...  Det har hänt en gång tidigare när jag hade för bråttomt ur en buss där dom stannat på fel ställe och det var isgata utanför. Naturligtvis så hade jag så bråttomt ut så ingen hann varna mig än om dom försökte. Då valde jag på om jag skulle slå sönder knät eller näsan och ansiktet, valde knät som gjorde att jag för några år sedan fick en snedbelastning och måste byta höftled.

 

 

                                                 

 

 

 Trots att dom gått in och rensat brosk från knät 3 gånger. Alla mina skador har jag fått på grund av för hög hastighet och nu när jag blir stressad och inte har nån som helst kontroll över situationen så går jag igång igen för att på nolltid få bort saker från vardagsrummet så vi kan börja sätta upp grejer. Jag börjar känna mig rotlös och vilsen och önskar jag var så cool som min man som inte hetsar upp sig fast han inte heller har ork och lust att flytta.

 

 

   

Så här har det blivit på ena sidan om vardagsrummet och det känns som att bestiga ett berg. Nu efter incidenten, lite vila och kaffe så har jag rensat upp lite och hela hallen står belamrad med kartonger som skall upp till vinden, sånt som skall slängas och sånt som skall till second hand. Nu kan jag inte göra mer förrens min man kommer hem så vi får bära bort sakerna och kan börja igen och till slut få så mycket plats så vi kan hänga upp saker.

 

   

Andra sidan rummet som såg bättre ut för några dagar sen. Min man har nog 10 kartonger med bara sladdar, kontakter och annat till datorer. Nu har han lovat att göra sig av med det mesta för han har inget eget rum längre. Jag önskar att jag kunde skriva vad jag känner nu efter att vi hals över huvud var tvungen att flytta för att inte bli tokiga. Det har hänt mer och dom som är ordentliga måste göra allt 100% bättre ifrån sig, lite kryptiskt...  men just nu är jag less på precis allt och min positiva sida är i kris.  Som jag känner nu så hade jag lika bra kunnat flytta ifrån samhället. Jag är en stark person men det kan svämma över för mig ändå eftersom jag inte har samma kraft som innan jag blev skadad och utbränd. Nån sa av välmening att det kan vara nån mening med detta men jag kan inte se det...   

 

 

 

 Jetta  med Take It Easy. Klicka här för att komma in på hennes facebook. 

 

 

 

#Stypa #Kartonger #Gardinstänger #Jetta

 

Av Malin wiper - 3 juni 2014 08:15

  

Häromdan när vi åkte till Preem så kom en hel karavan med gamla tjusiga bilar från 40-90-talet och det tog aldrig slut kändes det som. Jag frågade en man vad det var frågan om och han sa att det var bilträff i Huskvarna Folkets Park. Detta är en buick riviera 1957. Kul att dom åkte igenom Vaggeryd och många tankade på Preem och tog även lite att äta. Det var inte så lätt att fota för det var väldigt soligt 


    

Buick electra 225 1967

 

  

Svart Cadillack fleetwood 1949.


Pontiac Parisienne 1965


    

Jag hann inte se skylten på denna bil så jag vet inte vad det är för märke


   


  

Morgan plus 8 1975 

 

citroen Cv2 1989


  

Volkswagen 1500 lim 311 1965 

 

   

Cadillac Sedan Deville 1963


  

chrysler New Yorker 1961  


  

borgward Isabella Tsc 1960


    

chevrolet bel air 1957. Hoppas jag fått bilmärkena rätt helt igenom. Jag har inte tid att länka till alla bilmärken. 

 

Nu skall jag sätta igång och gå igenom lådorna vi har i lägenheten och se vad vi skall ha kvar och vad som skall upp på vinden. När min man sen kommit hem från arbetet så skall vi sätta upp cd-ställ och borra i badrummet för handukshängare och annat som skall vara där för att underlätta. Det blir lite tråkigt här i bloggen nu för det är mest flytten som gäller. I går var det lagomt varmt och fläktade lite. Hoppas ni har en fin tisdag att se fram emot.

 

 

 

#Bilträff #Huskvarna #Veteranbilar

Av Malin wiper - 2 juni 2014 18:00

 


Helt plötsligt dök jag på en kartong som jag inte sett innehållet i på länge och hittade denna bild på mig. Trodde den var borta för länge sen. Bilden är tagen av en killkompis 1977 till en utställning han hade i Göteborg där vi båda bodde. Fotot är fastlimmat på en platta för att det skulle hängas upp på utställningen. Han hade fotat många år redan då och även skrivit poesi. Han tog denna bild på mig och bad mig vara lite allvarlig, sen knäppte han  ytterligare en bild där jag hade ett tennisracket framför ansiktet men den bilden har jag inte hittat än och vet inte om den finns kvar. Vad kul att denna finns kvar och det man inte ser när jag här fotat av den är att han gjort den lite grovkornig. Jag hade mycket större ögon på den tiden för då hade jag ingen allérgi som gjorde att jag som nu går ständigt med lite svullna och kliande ögon. Dom senaste åren har jag inte kunnat använda smink på ögonen och det känns jättetråkigt.  

 

   

Han har signerat baksidan med orden: Malin med sympati från Hans... Så fort jag har tid så skall jag gå igenom hela kartongen för där kan finnas saker jag saknat länge. Hans bor fortfarande kvar i Göteborg och har haft antikvariat och även bott i England periodvis och är vän med Leonard Cohen och Mr Acker Bilk mfl. Han har tagit autografer sen han var barn och har både skådespelare, musiker, nobelpristagare, presidenter mfl. Vi gjorde följe i slutet av 1970-talet då jag också hade autografintresse och träffade många stora musiker, skådespelare mfl. Jag har även fått vara ute på lite äventyr i samband med konserter och autograftagning...   Sist Hans var ute för att ta autograf så hamnade han på en restaurangbar med Chuck Berry...  med följe 

 

 

Leonard Cohen med First We take Manhattan 

 

  

Jag fotade av denna bild 2009 så den är inte så tydlig

 

 

Här får jag storbandsledaren Count Basies autograf 1977 och då var Hans med också. Vi stod på baksidan av Konserthuset i Göteborg och väntade. Basie var otroligt trevlig, skärpt och tillmötesgående. Han dog redan 1984 79 år gammal. Klicka här för att läsa om Count Basie. Detta var lite nostalgi men nu får man leva i nuet för dåtid får man aldrig tillbaka utan det blir bara minnen från en svunnen tid.   

 

 

Det var inte meningen att jag skulle blogga nu men när jag såg bilden så rörde det om lite i skallen. Nu är det ännu mer saker här som skall rensas, slängas, ha kvar eller till second hand. Vi har det vi gör nu ett långt tag framöver. Det är i alla fall tomt nu i förrådet men vi måste städa ur också.

 


 

 

#Fotoutställning #Hans #Autografer #Count #Leonard

Av Malin wiper - 2 juni 2014 13:51

  

Dessa vackra rosor fick vi av Barbro häromdan...  Tyvärr hittade jag ingen vas i röran så vi fick ta ett stort glas. Min man åkte iväg i morse på ett jobb utanför samhället men först skjutsade han ner mig till centrum för några ärenden jag hade. Det är första dan jag kunde snygga till mig lite och ta på mig annat än flyttkläder.

 

   


 


Först tog jag en fika på Ritz Konditori i min självvalda ensamhet. Åt en bagel med ost och skinka och satt där och bara insöp grönskan utanför. Bara att få sitta en stund och titta ut på det lilla folkliv som kommit igång och bara vara kändes lyxigt.


Frazey Ford med One More Cup of Coffée       


  

Sen gick jag in på Salong Hon & Han Frisör Interiör för att köpa en sak att ge en person som jag skulle avtacka och träffa sen en stund.  

 

   

Roliga skyltar har dom massor av 

 

   

Kolla in vad häftigt dom gjort med draperier in mot friseringen. Det ser ut som en scen därbakom där det utspelar sig ett stycke direkt ur verkligheten. Min fantasi gick igång när jag såg detta och i verkligheten är det ännu häftigare för man hajjar till och tänker wow!. Det är helt i min smak och jag skulle vilja ha såna draperier i en header och lite roligt som utspelar sig bakom. I scenen från verkligheten ser man Evelina som håller på med Mimmis hår fd Mimmis Magasin.

         

 

   

Gick förbi vår förra bostad och det kändes ett litet stick i hjärtat för jag gillade lägenheten som var lite annorlunda  

 

Efter att jag varit bort med presenten så kom min man och hämtade mig och vi tog en tur till Preem för att få oss lite till livs. Vi har nu lämnat ifrån oss nycklarna till lägenheten och min man åker nu som en skottspole för att tömma resten ur källarförrådet...  . Vi fattar inte hur vi kan ha så mycket saker för vi har rensat bort mycket när vi flyttade från huset och nu har vi gjort oss av med massor och ändå är det alldeles för mycket. Det går inte att möblera i lägenheten förrens vi får upp saker på väggarna. Jag har aldrig varit med om som jag känner nu för jag har ingen som helst lust att börja möblera och pynta igen efter bara två år. Vi hade fått till lägenheten som vi ville så luften har väl gått ur. Det är totalstopp och jag vet inte hur vi skall ro båten iland just nu...  

 

 

 

Ha en skön dag kära läsare och sköt om er...  

 

 

#Salong #Ritz #Rosor #Frazey


Av Malin wiper - 1 juni 2014 15:00

   


I fredags då jag inte kom ur sängen så åkte min man och hyrde tre filmer åt mig för nätet funkade inte så jag kunde inte kolla på gratisfilm. Jag hade inte sett sista Snabba Cash-filmen "Snabba Cash Livet Deluxe" så det blev en av filmerna han hyrde. Jag tycker att alla i denna serien är både spännande och välgjorda med bra skådespeleri. För regin står Jens Jonsson. Matias Varela var suverän precis som vanligt och han spelar så bra en obehaglig typ men där det ibland glimmar fram känslor mitt i det hårda. Matias Varela är min nya svenska skådisfavorit. Joel Kinnaman var bara med i några scener i denna film. Även dom andra skådespelarna gjorde sina roller trovärdigt.  Dessa filmer har spänning och en puls som gör att man inte blir uttråkad

 

 

 

 

 

 


Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen. Klicka här för att läsa om trilogin. Klicka här för att se vad jag skrev om Snabba Cash ll

 

 

 

 

 

 

 

JW lever på landsflykt, nu fast besluten att få reda på vad som hänt med sin försvunna syster Camilla. Spåren leder till Stockholms undre värld. Jorge ska göra en sista stöt, Sveriges genom tidernas största värdetransportrån. Men under de komplicerade förberedelserna möter han en kvinna från sitt förflutna: Nadja.

 

Jag är beredd att ge filmen 4 sedlar av 5 möjliga i betyg

 

 

        

 

 


Vi åkte och fortsatte städa i morse och hade sen bara golven kvar men då fick min nacke nog så det kändes som huvudet satt på en skör tråd och jag började få yrsel och fler symptom av nacken också. Då sa min man att jag inte skulle göra mer utan han tog golven. Vi åkte hem och åt lunch sen åkte han iväg igen och jag tog en Alvedon och smorde in nacken med icegel och gick till sängs för att slappna av. Det känns ändå skönt att vi nu snart har ett slut på förra kapitlet och får börja på ett nytt. I vår nya lägenhet råder kaos men vi får fixa här lite i sänder. Tack för era kommentarer som glatt mig, kommer in på era bloggar så fort jag får lite mer tid och ork.  14 månaders oväsen har gjort oss sköra och det kommer att ta lite tid att bli sig själv igen. Vi kommer båda att börja promendera regelbundet för nu har vi inte långt till strandpromenaden där det är rogivande att gå. Det blir inte nåt mer för mig i  dag men min man skall åka några gånger för att hämta resten i källaren. Hoppas ni får en fin fortsättning på dagen...    

 

 

 

Etsy

 

 


#Cash #Varela 

   

Presentation

Vaggerydstorget

   

friday for future

 

Hallstahems elbilspool

 

Carl-Einar Häckner 21/11 19.00 Sagabiografen

 

Le Mans'66 Sagabiografen 24 och 26/11

 

Knives Out Sagabiografen 29/11 19.00

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se