Öppen Ridå

Alla inlägg under juni 2014

Av Malin wiper - 8 juni 2014 10:30


  

En fin och lugn hund låg stilla utanför ICA Supermarket och trots att jag fotade för fullt så verkade inte hunden bry sig utan såg så trygg ut. Jag går aldrig fram och klappar på en hund som är bunden utan bara om ägaren är med och jag får. Kan nån säga vilken ras det är? 

 


      

En liten bildsvit på hunden

 


Nellie McKay med "The Dog Song". Klicka här för att komma in på hennes hemsida 

 

 

The Music Slut 

 

Nellie McKay är en amerikansk 32 årig musiker, skådespelare och komiker som föddes i London 1982. Hon har släppt fem fullängdsalbum och komponerat musik till flera Hollywood-filmer. Hennes musik sträcker sig över flera genrer såsom jazz, folkmusik, rap, disco och funk. Här kommer Burris gående emot mig, det är vår grannes och min mans arbetskamrats ena katt. När vi var inne till henne sist på kaffe så satt han i mitt knä hela tiden och bara kurrade...  


  

Här bakom en bil ligger Tiger och myser och han är Camillas andra katt. Jag är själv mer kattperson än hundmänniska än om jag även gillar hundar men det är nåt vilt magiskt över katter som tilltalar mig.  


  

Fick en bild på både Tiger och Burris. Det är så roligt att det finns så många katter i området, jag har även sett en rödaktig katt och en mellangrå med vita tassar.

 

   

I en kartong hittade jag denna "Törstsläckarhjälm" som min son fick när han fyllde 14 år på 1980-talet. Det var mina föräldrar som bla gav honom denna och då satt det två läskburkar i varje hållare på sidorna. Jag har ett foto nånstans där han står med sin morfar i just denna hjälm, men jag hittar inget i denna röra just nu. 

 

I dag skall vi gå upp med saker på vinden som vi inte skall använda i lägenheten, bland annat lite flera lådor med leksaker från det min son var liten men dom kommer han att få ta hand om själv nästa gång vi åker till honom. Vi har sovit länge i dag också så nu är det bara att köra igång fast i lagomt tempo för kropparna pallar inte för hårdkörning. Hoppas ni får en härlig dag för nu skiner solen.

 

 

 

 

 

 

 

#Katter #Burris #Tiger #Nellie #Törstsläckarhjälm

Av Malin wiper - 7 juni 2014 19:15

  

När vi kom ut från ICA Supermarket så såg jag denna häftiga Bubbla som såg ut som en miniambulans, och naturligtvis kom kameran upp på momangen. 


  

När bilen kom närmare så tittade denna härliga roliga killen ut och vinkade med ett blad i handen. Jag gick dit och hämtade upp bladet och kollade

 

 

Klicka här för att komma in på en sida och se när killen med bilen gjorde reklam på Skillingaryds marknad. Klicka här för att komma in på PO:s Lada där man kan se Toftersydsrevyn i augusti 


  

Det visade sig att dom gjorde reklam för kommande "Tofterydsrevyn" 2014 som är en återkommande revy som är vida känd och anses som en av bättre. Årets revy heter "Panik på kliniken" därav den häftiga bilen och killen i vit rock och operationsluva på huvudet...  Det var riktigt kul och uppiggande för killen var som "klippt och skuren"...   för att göra reklam för detta.

 


Agnetha Fältskog med låten "Doktorn"

 

 

 

  

 

tor T-shirt


 

 

 

#Tofterydsrevyn #Bubbla #Lada #Agneta

Av Malin wiper - 7 juni 2014 08:00

   

Vi tog en välbehövlig paus med kaffe och en god skinksmörgås innan vi började böka igen i flytthögarna, i går 


Vi  har vi inte fått upp mer än saker i badrummet men vi har fått rensat i alla kartonger innan vi tagit upp dom på vinden och en del i matkällaren. Detta är den värsta flytten vi gjort för vi måste upp för rätt många trappor för att komma till vindsförrådet. När vi flyttade från huset och till vår förra lägenhet så hade vi ett jättestort förråd i källaren dit vi bar ner det mesta och sen tog upp eftersom. Det råder ett sånt kaos i vardagsrummet så vi fokuserar nu på kök och sovrum så vi får upp saker där och får bort kartonger. Hallen får vi ta sist för där måste det spacklas och tapetseras för det är stora hål och sen satt det en stor plastblomma klistrad på väggen som tog med delar av tapeten. Vi har lite otur med sånt för vi har alltid fått fixa till på dom flesta ställena. Vi fick nu ihop 3 kartonger till second hand igen och det känns så lättande. Nu är så mycket borta så sakerna som är kvar ryms bra i förråden men vi skall rensa bort ännu mer. Vi har rensat varje gång vi flyttat så jag fattar inte vad allt kommer ifrån. Fast fotoalbum och annat tar väldig plats för numera är det ingen som kollar på sånt utan ser på bilder över nätet. Vi skall läsa in alla bilder och slänga dom flesta albumen utom få utvalda som skall vara kvar.  

 

   

Dessutom har jag skrivit dagbok sen 1980 och detta är bara 7 böcker av 73 st...  . Fast alla är inte så här stora utan dom första är små fina böcker som alla ser olika ut. 

 

   

Hittade en fin bild på mig och min son. Bilden är lite förvrängd eftersom jag fotade av den ur ett album.  

 

 

 

En bild från en av mina gamla lägenheter då jag var singel. Då tyckte man att en sån här tv var så häftig och modern...  Då bodde jag i Göteborg. Kolla in kasettstället på väggen till vänster

 


           

några timmar senare i går så fick vi upp  det viktigaste i badrummet så det fungerar men vi skall köpa ett skåp som vi skall hänga på väggen för vi får inte in allt vi behöver. Nu har vi även fått upp en hängare bakom badkaret där man kan hänga kläder som man tvättat för hand och även handdukar. Vår tvättkorg och sopkorg är för stora för detta badrum så vi måste köpa mindre. Badkaret skulle vi vilja ha bort så vi får dusch och även plats för en liten tvättmaskin. Det känns hela tiden som en repris det vi håller på med. 

 

      

Vi har nu även fått upp vår griffeltavla där vi skriver upp sånt vi måste komma ihåg. Allt tar sån tid för när vi skulle sätta upp lamporna i köket så stämde inte kontakterna och en av dom gick inte alls att få dit så vi måste köpa en ny lampa. Över köksbordet fick vi upp en lampa men den hänger inte över bordet så det får vi fixa sen, för det måste borras så vi tar sånt vi får upp snabbare först. Det känns mycket segare än förra gången vi flyttade och överallt dit man kommer så måste man ha slagborr, tack och lov så har vi fått låna en av våra vänner Mrs A-G och Mr L-G. 

 

 

             

 

          

  

Vi fick även upp hallspegeln och en spegel ovanför min byrå, tavlan över sängen, Halsbandshållaren, drömfångaren (fått av Annelie), trähjärtat över syhörnan och en hästskohängare för väskor och scarfs. Vi har mer ytor att sätta saker på i det nya sovrummet så min man tyckte att jag skulle ha ett lite högre skoskåp för bara mina skor för det är så trångt i garderoberna som är få. Dom flesta saker kommer sitta på helt andra ställen i denna lägenhet så det känns som nytt. Klicka på bilderna så blir dom större  

 

 

Hoppas ni får en fin och njutningsfull lördag 

 

 

 


#Minnen #Badrummet #Dagböcker #Griffeltavla

Av Malin wiper - 6 juni 2014 16:40

 

Bild från 2013


Då var det dags för Ölmstad Dagen som infaller 7 juni i år. Vi blev inbjudna av våra vänner Skrivmoster och hennes man. Vi var dit förra året och det var en upplevelse. Klicka här för att läsa om vad jag skrev då. Tyvärr vet vi inte om vi orkar åka dit i år för vi har för mycket att göra och jag känner mig inte i form för jag har fått nån allergisk reaktion eller vad det nu är som kliar på halsen till och från. Kommer att ringa Vårdcentralen på måndag.  

 

Ölmstad är en tätort i Jönköpings Kommun i Jönköpings län. Ölmstad är belägen längs gamla E4:an mitt emellan Gränna och Huskvarna. Det är svindlande vackert där.

 

 

  

Det som händer på Ölmstaddagen är grönsakstorg, grillning, marknadsknallar, underhållning och annat. Klicka här för att komma in på Kryssets Lanthandel som har stor del i denna dag. 

 

   

Kryssets Lanthandel i Ölmstad
#Ölmstad #Krysset 

Av Malin wiper - 6 juni 2014 15:00

 

Förskrivet tidsinställt inläggJag har sett en film som heter "Arthur  Newman" som är en romantisk drama komedi från 2012 i regi av Dante Ariola och i huvudrollerna ser vi Colin Firth och Emily Blunt. Filmen handlar om en före detta professionell golfspelare som fejkar sin egen död och antar en ny identitet för att undkomma sitt liv som misslyckad. Han får sällskap i bilen av en ung bekymrad kvinna som försöker fly från sitt förflutna. Filmen släpptes teatraliskt i USA den 26 april 2013. Klicka här för att se vilka fler skådisar som är med i filmen

 

 

 

       Filmen är lite av en Roadmovie där dom två huvudrollsinnehavarna åker omkring och bor på olika motell och andra ställen som dom våldgästar. Jag tycker att filmen är sisådär men skådespelet är bra från huvudpersonerna. Än om jag inte direkt blev uttråkad så var det ingen film som sätter sig och ger en känsla av att se om. Den har sina ljusa stunder och lite humor och fart emellanåt. Jag har inte så mycket att säga om filmen för den satt sig inte riktigt.

 

 

 

 

Jag ger filmen 3 sportbilar av 5 möjliga i betyg 

 

 

 

 

 

     

 

 

  

#Arthur #Roadmovie


Av Malin wiper - 6 juni 2014 08:00

  

Nu kan det sägas och det är att Barbro min väninna som bodde i området bakom vår gamla lägenhet också har flyttat. Hon längtade tillbaka till Nynäshamn där hon bott i hela sitt liv och efter att ha bott i Vaggeryd 3 år så fick hon äntligen en lägenhet lite utanför Nynäshamn och hon är så lycklig, så  jag är så glad för hennes skull. Det värsta som finns är att inte trivas och sen hon fick besked om lägenheten och skrivit kontrakt så har hon sett så glad och pigg ut, man ser på en persons ögon om hon/han mår bra eller dåligt. Hon har riktigt strålat och jag hoppas hon skall trivas i sitt nya bostadsområde och hon har dessutom flera väninnor där sen förut.


  

Jag ville bjuda henne på kaffe på Ritz som avsked men hon var tvungen att vänta på flyttkillarna så hon bjöd mig på en kopp kaffe och här satt vi och pratade i några timme innan dom kom (försenade). Jag gav henne en flyttpresent istället. Vi kommer att hålla kontakten och det känns lite tomt när en person bara försvinner.Tur att det finns facebook för där kan även hålla kontakten.

  

   

Barbro och jag på Magnisa Café 18 juli 2013


  

Hon hade gjort en sån fin resekorg med kaffe, bröd och annat i. Det såg så härligt ut så jag kunde inte låta bli att fota. Glömde tyvärr att fota henne och flyttbilen för vi pratade så mycket och mitt minne är nu lite sämre av stress och att nacken tagit stryk av allt bärande. 

 

  

Fastnade vid hennes läckra gamla verktygslåda i plåt så där lagomt sliten. Tänk vad allt som har en viss ålder blivit snyggare och ser ut som inredningsdetaljer, önskar att vi människor betraktades så också för vi är ju ändå levande ting

 

  

När jag öppnade den så ser jag att hon har allt hon behöver i lådan och den är i två våningar

 

  

Vi kommer att åka ut och se oss omkring så småningom och då besöker vi även Nynäshamn som skall vara Sveriges vackraste stad. Barbro har längtat tillbaka till havet och det finns platser att gå och sätta sig och njuta på och bara slappna av 

 

Nynäshamn är en tätort i Södermanland samt centralort i Nynäshamns kommun, Stockholms län. Det är beläget längst söderut på Södertörn, 58 kilometer söder om Stockholm. Staden växte fram som uthamn till Stockholm, på mark som tidigare tillhört Nynäs gods#Nynäshamn

Av Malin wiper - 5 juni 2014 16:00

     

I går var vi till Frejas Bod, second hand och lämnade in lite mer saker.  Vi lyckades  komma därifrån utan att ha handlat nåt...  Fast det kliade i fingrarna för vi såg en hel del grejer som vi hade velat ha men nu gör vi ju oss av med saker så det går inte för sig.

 

 

Klicka här för att se vad jag skrev sist jag var till Frejas Bod. Klicka här för att läsa om Frejas Bod. Klicka här för att komma in på deras facebook 

 

   

Vi gick inte in genom huvudingången eftersom vi skulle lämna saker och utanför stod dessa två gamla läckra sparkar och väntade på vintern...   

 

   

Ett lysande rött sminkbord i avskalad stil som säkert skulle bli jättefint om man slipade och målade om bordet

 

   

En sån här stol fast i rött tyg har jag själv framför mitt sybord och det är en kvalitetsstol som är ergonomiskt utformad. Det är en Kinnarp kontorsstol som kostar mellan 900-1500 kr begagna, och är en offentlig möbel. Vi köpte vår på second hand också och den är som ny precis som denna. Dom vill ha ca 150 kr för stolen. Klicka här för att komma in på Kinnarps möbler 

 

   

Så här ser min stol ut som jag köpte i 13 oktober 2012 på Röda korsets second hand i Skillingaryd. Som synes så är det likadan som den ovan på Frejas Bod. Den är otroligt bekväm och en lisa för ryggen när man skall sitta länge

 

 

Klicka här för att se stolen på Kinnarps Möblers sida, den finns även utan armstöd 

 

   

Gamla klockor finns det gått om där och på rätt ställe så passar dom in 

 

    

Denna boxsäck med boxhandskar till såg helt ny ut och inte dumt att ha hemma att träna på eller avreagera sig på...  Den kostade ca 300 kr ink handskar 

 

   

Vill man sätta upp ett spelbord så kan en sån här väska vara aktuell. 

 

   

Detta är en lavemangskanna...  Skönt att det numera finns klyx istället för denna ser skrämmande ut. Kanske en rolig inredningsdetalj...  Klicka här för att läsa om en sån här kanna och se hur den ser ut med slang på...  

 

 

   

En stabil snygg träsoffa med lådor under sitsen, praktiskt och bra. Den såg lindrigt använd ut.

 

   

Ett roligt sideboard

 

   

Ett sängbord som är rätt stilrent men har fötter som är lite utsirade. Det skulle bli jättesnyggt om man fixade till det eller också får det vara lite modernt slitet

 

   

Utanför huset ett litet öppet lusthus med lysande blå stolar. Att tillägga är att man blir bra och vänligt bemött på Frejas Bod och får den hjälp man behöver

 

 

 

 

 

#Freja #Lavenmangskanna #Byrå #Second 


Av Malin wiper - 5 juni 2014 08:45

 

Jag promenerade för första gången i går in till centrum från vår nya lägenhet. Först kommer man till en rondell och efter det så är det raka vägen på denna cykel och gångväg. Det tog nog mindre än 15 minuter att ta sig till centrumkärnan. Längre fram på denna bild så var det killar från skolan bredvid som sparkade boll och jag såg sen att dom väntade med sina lärare på buss och antog att dom skulle spela en fotbollsmatch.


   


  

Här går jag förbi vår brandstation som ser fin och välskött ut. Sen går man förbi tågstationen på höger sida och då är det inte långt till ICA och torget  


  

  

Sen var jag framme vid Magnisa Stuga som är min mans fina arbetsplats 


      

Skomakarverktyg kan både passa som bokstöd och dörrstopp 

 


Shoemaker Brothers (Skomakarbröderna) med "The Escape". Klicka här för att komma in på deras hemsida

 

Utanför Ritz Konditori gapade det tomt för vädret var inte så lockande och vi gick själva in och satt oss i värmen


  

Detta åt vi till kaffet när vi satt där och myste en stund   


Min man var på styrelsemöte i går eftermiddag så det blev inget gjort hemma för det måste borras för att få upp saker så man får bort kartonger. I dag är jag tvungen att vara inne för dom kommer och kopplar in nätet nån gång mellan 08.00-1600 Vi kommer inte att kunna göra nåt i lägenheten förrens i morgon för vi kom på att vi har ytterligare ett förråd, ett litet i gamla lägenheten där vi har några kartonger och sen är det annat som måste göras. I morgon har min man ledigt för det är nån slags röd dag som jag inte hållit reda på och då har vi flera dagar på oss att fixa.

 

  

 

 

#Ritz #Magnisa #Brandstation #Fotboll  #Shoemaker

      

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se