Öppen Ridå

Alla inlägg under maj 2014

Av Malin wiper - 6 maj 2014 21:45

  

I dag på förmiddagen gick jag ut för att handla lite och nu har bygget i centrum börjat växa på höjden. Undrar hur det kommer att se ut med två 6-våningshus bland dom lägre byggnaderna. Jag träffade Barbro utanför ICA så vi gjorde sällskap in och handlade lite. Sen gick vi till Ritz Konditori för att ta en fika. 


  

På torget börjar det blomma i planteringarna och det första som kommer är tulpaner och det i olka färger och sorter. Det ser jättefint ut och i dag regnar det så luften är så ren och lätta att andas


    

  

Nu är alla uteserverings-möblerna ute så man känner att sommaren sakta är på väg                              

   

Chokladmoussé bakelse som jag inte sett där förut, toppad med frukt


  

Fina blomkrukor på uteborden. Jag glömde fota när vi fikade för jag är lite stressad nu när vi har flyttbestyr. Jag åt en ostsmörgås och Barbro en hallongrotta


        

Barbro kom sen hem till oss 14.00 för hon var intresserad av sovrumslampan som vi hade förut, vi köpte en annan på second hand som passade bättre till inredningen. Jag har gjort iordning smörgåsar och annat bröd så vi även kunde fika, det är ju min favoritsysselsättning...  Vi har nu hela hallen belamrade med kartonger fast vi satt ner en del i källaren också.  I morgon skall jag tömma flera köksskåp och bara ha ett där vi har det som vi behöver tills vi flyttar.

  

   

Sen satt vi oss i "Likörhörnan" som fortfarande är intakt förutom ljushållarna som jag packat ner så jag fick hämta ljushållaren i köket. 

 

   

Vi drack lite vitt vin men vinglasen var nedpackade så vi fick dricka i vanliga glas. Jag kan varmt rekommendera detta Ekologiska vin som är kravmärkt. Det heter Ecologica Berlina och är från 2012. Klicka här för att läsa om vinet som är ett av dom godaste jag druckit. Det är fruktigt och bubblande. 

 

   

Jag hade inga tilltugg i form av nötter hemma så min man hittade ett paket popcorn som han poppade som vi kunde äta till vinet

   


#Ritz #Tulpaner #Pop #Vitt  

Av Malin wiper - 6 maj 2014 13:00

  

Sist vi var till Konditori Drömtårtan så var det toppenväder och dom hade satt ut några bord och stolar. Drömtårtan har verkligen vind i seglen för det blir fler och fler folk som hittar dit och köper sitt bröd. Nu ser man att fler fikar där än om det bara finns 3 bord än så länge. Det är för litet för att dom skall kunna ha många kaffegäster men en uteservering på sommaren vore toppen. Annars är det deras bröd som bakas från grunden på stället som drar och går åt direkt.


  

Vi tog detta bord och det på vänster sida blev upptaget direkt. Våra smörgåsar ser ni på bordet.  


 

Klicka här för att se vart jag hittade bilden på denna termos som heter Sissi och kommer från Nils Johan. Den är en 50-talare. Det är en nostalgisida med massor av saker att kolla på. Klicka här för att se en annan i denna serie och då på Tradera  


  

Här sitter min tuffa man med solglasögon och ett leende på läpparna


  

En gapande god smörgås


  

Lite sommarblomster vid kassan

 

 

                

 

 


  

Detta bröd är otroligt gott, surdeg med egen form och både nötter och annat i 

 

 


#Drömtårtan #

Av Malin wiper - 6 maj 2014 08:00  

I dag är jag i bättre form men i går natt sov jag knappt nåt och hade hemska mardrömmar. Nu är det i alla fall tomt på alla prydnadssaker i vardagsrummet. Nu finns det bara blomkrukor och lampor i fönstren. I sovrummet har jag också plockat bort småsaker och småtavlor och andra prydnader. Lika bra att vara helt förberedd så det bara är att flytta allt.  Det är helt otroligt vad mycket vi fått bortrensat och även slängt.

  

Jag hittade flera såna här tomma Kusmi Tea burkar. Vi satt blommor i några såna när vi bodde i vårt egna hus. Denna burk sparar jag för den kan man ha på balkongen med en blomma i. 


     

Här ser ni ett exempel på som jag hittade bland mina gamla bilder. Den krukan stod på ett av våra trädgårdsbord nere vid ån. Andra bilden en bricka med fika vi tog ut och då hade vi bodums temuggar men dom var så varma att hålla i trots att det var gummerat skydd så vi gjorde oss av med dom. Servettstället från Butik Ingelund har jag inte hittat så jag antar att det inte finns kvar heller. Tredje bilden föreställer vårt sista partytält som vi hade på ena sidan huset. Vi hade även möbler på framsidan och nere vid Hjortsjöån. Sista bilder nere vid ån. 


        

En av våra blomlådor utanför fönstret till den inbyggda altanen som inte var varmbonad. Kruka på en sten i gräsmattan och sen jag som klipper gräset. Ljuv minnen av en både jobbig och härlig tid. Vi blev ju sjuka när vi bodde i huset så vi kunde inte förverkliga alla renoveringsobjekt.

  

         

Klicka på bilderna så blir dom större. Så här tomt ser det ut nu hos oss. Nu skall jag packa ner det mesta porslinet men behålla 2 tallrikar, 4 kaffekoppar och lite grejer så man kan laga mat och ev baka lite också. Varje gång vi har flyttat så har vi lämnat kvar en massa saker ex badrumsskåp, hallhylla, skohylla, hängare mm. Då har vi sett att varje gång så måste man köpa nytt när man kommer till nästa ställe och så var det nu också.

 

     

Så här såg det ut i hallen när vi flyttade in för drygt 2 år sedan. Då hade vi köpt denna filmmöbel med två biostolar men det funkade inte som soffa för hela ekipaget följde med när man böjde sig framåt. Vi hade måst sätta fast dom i golvet men vi ville inte göra hål i golvet. Vi gav bort dom till en granne. 

 

Denna gång skall vi ta med oss det vi köpt själva och hänga upp det som var där när vi flyttade in för vi har inte råd att köpa nytt igen. Vi köpte ju även ett stort väggskåp till detta badrum eftersom det inte fanns nåt badrumsskåp utan bara en spegel. Tyvärr får vi ett mycket mindre badrum nu och inget fönster men jag bryr mig inte för man kan göra det mysigt ändå och vi är bara två personer. Det finns badkar och det har vi inte haft på många herrans år.  

 

  

Detta skåp köpte vi på IKEA när vi fyttade in i denna lägenhet och det har varit jättebra 

 

        

Även det andra ni ser på bilderna  All Those Years Ago med John Lennon & George Harrison    

 

 

Detta inlägg blev en salig blandning för jag vet inte vad jag skall skriva om just nu. Har inte varit ute i samhället på ett tag så jag har inte besökt några butiker men detta är prio ett just nu. Jag måste ju vila mellan packningsbestyren på grund av nacken. Jag önskar er en fin tisdag mina kära läsare. Tack för att ni kommer in till mig...   

 

 

 

 

      

#Biomöbel #Badrumsskåp #Kusmi #Partytält #Prydnadssaker #George #Lennon

Av Malin wiper - 5 maj 2014 18:00

  

En dag åkte vi runt sjön Fängen och njöt av det vackra som vi såg på vägen. Jag har fotat där förut också men inte samma motiv. Jag missade en del för det var folk vid många av båtarna. Det är så lugnande och skönt att åka omkring och speciellt om man har varit utbränd, då behöver man sånt. Förr hade jag så bråttomt så jag rusade förbi mycket som jag borde ha stannat och kollat upp. Fast jag har ändå alltid faschinerats av naturen men nu sen man började fota så har det kommit till en annan nivå och man ser detaljer. 


  

Se här vad som kan dyka upp på en liten väg mitt ute i skogen. En busskur för två personer och på ryggstödet en pläd som man kan värma sig med. På väggen en plansch föreställande hästar dragandes på ett hölass, kan det bli mysigare?. Kreativt att fixa till en egen väntkur när man väntar på bussen eller kanske en bil. 

 

En cover på The Hollies låt Bus Stop med MonaLisa Twins. Klicka här för att höra orginalet med The Hollies 

 

Klicka här för att komma in på MonaLisa Twins hemsida. Klicka här för att komma in på deras facebook. Klicka här för att läsa deras biografi 


  

Helt plötsligt när vi åker efter sjön så dyker detta parasoll upp nere vid vattenbrynet, det såg så kul ut. 


En liten motorbåt guppade fint vid sin lilla brygga 

 

 

 

 

 

 

   


  

En som inte placerats ut än utan är uppallad på slänten


  

En färgklick mitt i det gröna                                                 

 

  

Parasollet från en annan vinkel

 

 

#Fängen #Parasoll #Motorbåt #Röd #Twins #Fishing #Vaggeryd

Av Malin wiper - 5 maj 2014 12:30

Här kommer lite häftig blues med Buddy Guy and John Mayer. Låten heter What kind of woman is This


Klicka här för att komma in på Buddy Guys hemsida. Klicka här för att komma in på hans facebook. Han har nu uppnått en ålder av 77 år men han är still going strong. Han är en amerikansk bluessångare och gitarrist och en av dom mest framträdande artisterna inom Chicagobluesen. Han har genom sin spelstil påverkat andra artister. Jag har ju själv sett många blueslegender live under slutet av 70-talet i Göteborg och det var en helt fantastisk tid. Det svängde ofta så taket nästan reste sig och man hade ständig gåshud för dessa blueskvinnor och män var fullfjädrade musiker som även improviserade ofta både i sång och på instrumenten. Det var ofta oförutsägbart och spännande. Jag är glad att jag fick vara med om den tiden och uppleva dessa giganter som nu håller på att försvinna men jag ser ju att det är en liten återväxt ändå. För varför skall bluesmusiken försvinna när den klassiska inte gör det. 

 

   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på honom

 

 

Buddy Guy and John Mayer 

 

Klicka här för att komma in på John Mayers hemsida. Han är en amerikansk singer songwriter och gitarrsit som föddes 1977 i Bridgeport, Connecticut 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på honom 

 

  

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild#Buddy #John 

Av Malin wiper - 5 maj 2014 08:00

 


  

På fredag 9 maj 10-18 nyinvigning Röda Korsets second hand på klostergatan. Här ser ni två av kvinnorna som arbetar där och dom är jättetrevliga. Kvinnan till höger kommer från norrland precis som mig och hennes födelsestad var Östersund.  Det blir även musik av nåt band och man kan gå in och njuta av en fika i deras fina Cafélokal. Jag skall försöka åka dit och fota lite och njuta av stämningen. 

 

Klicka här för att komma in på deras hemsida 


     

Här går man upp till dom nya lokalerna som dom arbetat med ett tag och inrett jättefint. Dom har placerat ut allt så bra och det ser så stort, ljust och fint ut. 


Klicka här för att komma in på ett inlägg där jag och min man fick en rundvandring innan lokalerna var klara  


  

En ny fräsch prohytt med snyggt förhänge


  

Här ser man en hel ställning med kappor och jackor


  

Vacker kakelugn och spegel pryder rummet


  

Fint skåp som inredningsdetalj


  

En avdelning med herrkläder finns också och här mot väggen hänger kostymer, byxor och västar 

   

Slips med dragkedja för den som tycker dom traditionella slipsarna är jobbiga. Den heter: slöaste slipsen ever...  . Klicka här för att komma in på sidan där den finns 


  

Damavdelningen har fått bra utrymme och jag själv köpte en blus som jag gillade formen på och passar min kropp som den ser ut nu. Tyvärr blev den inte bra på bild för den är rätt spräcklig i färgerna


  

Snygg blus för varma sommarkvällar


      

När man ser denna så vill man ha tillbaka sin midja...     

 

  

Det ser dubbelt så stort ut därinne nu men det är svårt att få fram på bild så gå gärna dit på invigningen och kolla hur snyggt det blivit


        

Läcker elefant som möjligtvis kan vara handgjord

  

Jag har velat ha en sån här fotoramstavla som sitter ihop men dom kostar rätt mycket och nu måste jag hålla i plånboken men denna kostade bara 65 kr så jag slog till. Annars kostar en som är mindre än denna över 200 kr så jag antar att denna är ännu dyrare ny. Jag skall ha bilder både på familjen och lite annat som jag fotat själv i denna ram. Det känns som vi nu börjar om igen med allt och har kvar det som är bäst. Nystart igen efter 2 år...  Vårt liv blir i alla fall aldrig tråkigt och förutsägbart. 


  

I går trodde jag att även att måndagen även var en helgdag men ack vad jag bedrog mig för min man sa att han skulle jobba. Hoppas ni får en fin början på den nya veckan....

 

 

   


#Röda #Second #Återinvigning #Fotoram #Örhängen #Avdelning

Av Malin wiper - 4 maj 2014 17:00

  

Tänk att vi har det berömda Byarums Bruk bara ca 5 km norr om Vaggeryds centrum. Dom som tillverkar dom fantastiska byarumsbänkarna sen många år tillbaka. Dom senaste åren har stället blivit upprustat och ser så här snyggt ut. 

 

Ett intressant klipp från Byarums Bruk 

 

Klicka här för att komma in på Byarums Bruks hemsida. Klicka här för att komma in på deras facebook.  

 

   

Byarum är en småort i Vaggeryds kommun och kyrkby i Byarums socken. I byn ligger Byarums kyrka. Kyrkogården är även orten Vaggeryds begravningsplats. Vaggerydsbanan går genom Byarum, men tågen slutade att göra uppehåll där 2010. Klicka här för att läsa lite mer

  

Utanför på utställningsplatsen kan man se denna läckra Engelska telefonkiosk som ett snyggt blickfång


Liten närmare titt på hur snyggt dom gjort framför huset som även är utbyggt. 


  

Närstudie höger sida där en av deras skapelser står att skåda. 

 


 


  

Ytterligare en utställningsplats med en cykel för dam och herr med 5 platser, vet inte om en sån går att cykla på. Klicka här för att se ett klipp på en rolig tandem för 8 personer


  

Närstudie av cykeln


  

  

  

På andra sidan kan man se en bänk som består av 3 bänkar i ett


  

Snyggt smidesstaket som stått där sen vi flyttade till Vaggeryd för 14 år sedan och jag hoppas det får vara kvar för det är så annorlunda och snyggt.   #Byarum #Bruk #Cyklar #Telefonkiosk      

Av Malin wiper - 4 maj 2014 12:15


 


Doug Seegers från Jills Veranda släpper nu sin debutplatta och det känns jättespännande. Han har fått 4 stjärnor i betyg av 5 möjliga. Klicka här för att se vad jag skrivit om honom 8 mars i år

 

 

                                          


Animated images 

 


Klicka här för att komma in på ginca.se och läs mer

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på Doug Seegers och läsa mer om hans debutalbum. Jag skall köpa hans debutalbum för jag tycker han är helt suveränt bra.

 

 Här en låt med honom som jag antar finns på hans platta Gotta catch That Train. Klicka här för att höra låten han blev känd med. Han skriver sina egna låtar. Klicka här för att höra ytterligare en låt med honom

 

 

 

 

Fretboard

 

 

#Doug #Jill

Presentation

Vaggerydstorget

   

friday for future

 

Hallstahems elbilspool

 

Carl-Einar Häckner 21/11 19.00 Sagabiografen

 

Le Mans'66 Sagabiografen 24 och 26/11

 

Knives Out Sagabiografen 29/11 19.00

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se