Öppen Ridå

Alla inlägg under maj 2014

Av Malin wiper - 26 maj 2014 10:00

  

Denna fina Volkswagen "Bubbla" stod så fint ute på vår parkeringsplats (gamla bostaden). Har inte sett den förut där. Volkswagen Typ 1 är den klassiska bilmodellen från tyska Volkswagen. Klicka här för att komma in på Bubbla.net 

 

Ett klipp som känns lite inovativt

 

Klicka här för att se ytterligare ett klipp på en folkabuss. Klicka här för att se ännu fler folkabussar

 

 

När min man kopplat ner denna hylla och ställt den lite snett med dörrarna bredvid så satt fantasin igång. Kanske man skall ställa ut möblerna på detta sätt, lite nytänkande och avskalat...  Tänk vad skönt att bara kunna damma hyllorna och slippa alla saker...  men ack så tråkigt.   

 

  

Vi hade glömt stegen i nya lägenheten men en kastrull funkade bra det också eftersom min man är lång...  . Nu skall jag sätta igång och packa ner resten av det som är kvar i köksskåpen, när min man slutat arbeta 12.00 i dag så skall vi montera ner sängen och soffan så vi kan flytta in i kväll i nya lägenheten. Nu några timmar senare så är det helt tomt i köket och allt i byrålådorna är nedpackat så det är bara min mans kontor som har saker kvar men det är inte så mycket. Bäddsoffan gav vi bort till fd grannars barnbarn som köpt hus och tyckte att den skulle passa in.

  

 

 

  

 

Fruktansvärt skrämmande med dessa högervindar som sveper över oss. Är vi inte människor allihopa?. Än om jag skulle bli besviken på nån annan människa så skulle jag inte fördöma en hel folkgrupp för vi har alla våra brister men även positiva egenskaper. Jag ryser när jag tänker på Frankrike hur det har utvecklats där.  Detta hat är livsfarligt och kan ställa till mycket, dialog och annat måste tas till för att lösa saker inte knytnävar och hat. Hopp får man ändå när man ser motståndet som kommit till mer och mer mot dom onda krafterna.  

 

 

#Bubbla #Volkswagen #Högervindar #Kastrull

Av Malin wiper - 25 maj 2014 15:59

  

I dag fick vi upp köksbar-bordet i nya lägenheten och här ser ni vår första fika, smörgåsar med skinka och tomat. Vi har hunnit jättemycket i dag och kört över saker hela dan. Lägenheten är väldigt ljus och fint men köksdelen måste rivas ur och moderniseras men det hinns med till hösten. Hyresvärden ringde på och frågade om det var nåt vi undrade över och det uppskattas. Vi sa till hyresvärden att vi var beredda på att få ett nytt kök så småningom för dom byter ut dom gamla köket eftersom. Diskbänken är lite för låg för oss och det är inte bra när man har dåliga ryggar.

  

Vår öltunna kommer att få stå i detta hörn och ovanför skall hallspegeln hänga. Vi kommer då inte att kunna ha nån lampa på tunnan utan vi skall köpa en rund kudde så man även kan sitta på tunnan, fast innan vi är klar så kan det se helt annorlunda ut för man ser när man börjar möblera vad som ser bäst ut. Kolla in tapeten ovanför soffan där jag rivit bort blomranken, den satt så hårt så tapeten följde med så när vi är klar med gamla lägenheten så måste vi börja med att tapetsera den väggen.


Ena sidan av vardagsrummet, det är fullt av kartonger och annat i hela vardagsrummet 


Ute på gården träffade vi Samija Hondos syster och mamma. Samija var vår fastighetsmäklare som hjälpte oss att sälja vårt hus för drygt två år sedan och hon var otroligt skicklig. Hennes syster ser ni här med mammans hund som är en blandning av bulldogg och engelsk bullterrier, den är bara en valp så den var rätt vild men så fin och go. Glömde fråga om mamman ville vara med på bild. Jag är så trögtänkt nu och det är bara flytten i huvudet. 

 

Klicka här för att komma in på Skandiamäklarna i Jönköping där Samija Hondo är fastighetsmäklare och en fantastisk sådan.  


    

Katter finns det gott om som man kan klappa om på gården. Om jag hade kunnat ha djur så hade det blivit katt.  


 

Så här tomt är det nu i vår gamla lägenhet, det ekar när man pratar och det känns som när vi flyttade in för drygt två år sedan. Denna lägenhet är ju lite pampigare med högt i tak och annorlunda utformning men vi får parkettgolv i nya lägenheten i vardagsrummet. 


  

DVD-hyllan och skåpet med dörrar skall vi plocka ner i kväll och även tv-bänken. I morgon får vi hjälp att frakta bort soffa, hyllor och säng på eftermiddagen. Vi har vänner som har släpkärra och dom var så snälla så dom erbjöd oss att få nyttja den. vi har ju ingen krok på vår lilla röda. Så i morgon är vardagsrummet tömt på möbler förutom taklampor. Vi skall även köra bort alla byråer i morgon och ett datorbord. Det är bara dag 2 av 7 så vi kommer att hinna både få över allt och städat. Vi har fler som kan hjälpa oss om det behövs.


  

"Filmhallen" är nu historia blott och det känns lite konstigt men sånt är livet. Denna flytt har varit mer emotionellt än fysiskt jobbig. Jag kom ihåg att jag mådde urdåligt även när vi flyttade från huset för vi hade ändå bott där i 12 år. Jag har flyttat så mycket i mitt liv så man undrar när man kan få rota sig...   


  

Kunde inte låta bli att skriva ett inlägg och ta en liten vila tills vi sätter igång igen i kväll. Ha en skön kväll...  


   

Sen har vi även hunnit varit och röstat och det på Hjortsjöskolan. Jag hade glömt bort att det är Mors Dag i dag men så ringde min son och grattade. Min man fick ringa sin mamma och vi hade glömt att skicka kort. Syrran tog hand om firandet av mamma från oss 3 syskon för vi varken hann eller orkade åka till henne mitt i flytten, det är ändå 26 mil tur och retur. 

 

Pink Floyd med låten Mother. Klicka här för att komma in på deras facebook. Klicka här för att komma in på deras hemsida 

 

 

 

#Rösta #Hjortsjöskolan #Emotionellt #Bulldogg #Mors #Floyd

Av Malin wiper - 25 maj 2014 08:15

Här ser ni Lotta Hedlund i mitten när hon var med i gruppen Sherrys. Sen kom gruppen till Sverige och just då satt Sven Hedlund i publiken och det blev ömsesidig attraktion och resten vet vi som följt dom. 

 

 

                          

 


Klicka här för att läsa om The Sherries. Klicka här för att läsa om Lotta hedlund som förut hette Charlotte Walker och som ogift Butler. Klicka här för att komma in på hennes facebook. Som jag skrev förut så har jag sett Svenne Hedlund två gånger men det jag glömde var att jag gick förbi Svenne & Lotta på en gata i Göteborg. Själv hade jag varit på morning club och var på väg hem och då kom dom gående hand i hand, dom såg så fina ut och jag hade varken papper eller penna så jag kunde ta en autograf och det grämde mig. Morning Club var ett ställe i Göteborg dit man kunde gå när dom vanliga nöjesställena stängt, och man inte ville gå hem än. Vi var alltid några stycken och hade jättekul.  

 

Det som kommer nedanför här är nyskrivet i morse

 

  

Soffan vi hade i "Likörhörnan" såg vi passade i hallen nu och den är ju tvådelad så vi ställde den lilla delen i ett hörn på sidan om toalettdörren. Skoskåpet kommer att stå innanför ytterdörren. Blomrankan som sitter där ovanför soffan skall dras bort för vi vill ha tavlor och annat på väggen. I dag skall vi ta dit skåp och annat så vi kan få bort lite kartonger. Vi ligger nog ytterligare en natt i gamla lägenheten för vi har inte sån ork att vi kan få iväg allt bara på några dagar. Detta kommer att ta tid för vi har mer saker än vi trodde. Fast vi har rensat bort massor så får vi fortsätta att rensa medans vi flyttar och nu har vi fått iväg fler saker till folk och second hand. 

 

      

Likörhörnan ett minne blott...   

Tack för era fina och omtänksamma kommentarer....     

 

   

Huset vi flyttar till byggdes i mitten på 1950-talet och dom har så fina handtag, och innanför såna där stora platta. Jag kommer in på bloggen igen om jag får lite tid över.

 

 

#charlotte #Sherries #Walker #Butler #Dörrhandtag #Soffa

Av Malin wiper - 24 maj 2014 08:00

    


I går innan vi åkte till vår nya lägenhet så gick vi till Ritz Konditori och tog en kopp kaffe och smörgås. Vi träffade där våra fd grannar som vi bodde bredvid när vi hade hus. Dom bodde snett emot oss på andra sidan gatan. Nu bor dom i ett höghus i centrum. Vi satt där och myste och pratade en stund och sen dök Inger upp och när vi skulle gå så kom Barbro gående över torget...  rena rama "Vänträffen"

 

 

 

 

Min mans gigantiska smörgås...  i alla fall i min kameravinkel...  

 

 

 

 

 

Frestelser

 

 

 

 

 

Nu blir jag osynlig några dagar men inte så länge utan jag kommer in nån gång då och då tills vi fått lite gjort i båda lägenheterna, därför önskar jag er alla en underbar helg med många njutningsfulla upplevelser i form av mat och andra nöjen...    

 

 

 

 Dr Feelgood med "See You later alligator". Klicka här för att komma in på hemsidan

 

 

 

   

 


 

#Stängt #Flytt #Ritz #Grannar #Feelgood

 

 

  

Av Malin wiper - 23 maj 2014 17:18

  

Här ser ni huset vi skall flytta till och det är en privat hyresvärd som heter Göran Svensson. Han har detta hyreshus och 3 andra hus inne i centrum och i dom finns även butiker. Han var jättetrevlig när han visade oss runt och huset är välskött på både utsidan och insidan. Det är tre våningar högt och på vinden får man ett förråd. Vi fick nycklarna i dag och portkoden så vi var dit i efter lunchen för att sätta upp lite lampor och tog då med oss lite saker men i morgon kör vi igång på allvar. 

 

Klicka här för att komma in på VGD Fastighets AB hemsida 

 

   

Så här ser huset ut från balkongsidan och under finns garage. Som synes finns några vindsvåningar också som ser helt fantastiska ut och hade man inte sån dålig kropp numera så hade jag tagit en sån lägenhet för den vi fick se var så läcker och snyggt inredd, det är för många trappor. Fanns både balkong och takfönster. Vi kommer att få en mycket större balkong där vi även kan odla lite tomater och annat. Det ryms både möbler och en hylla 

 

Craig Armstrong Balcony scene, lite avslappnande skön musik med vackra bilder 

 

   

Här ser man utsikten från balkongen bort mot ett grönområde och lekpark. Det finns några andra hus också men dom har andra hyresvärdar och husen ligger en bit ifrån varandra 

 

   

Detta är sovrummet och alla fönster och fönsterbrädor är bytta och fönstren går både att vicka inåt och att öppna på vanligt sätt också. Dom är rätt stora så det blir ljust och fint inne. Det ser ut som vi får plats med sybordet också i sovrummet 

 

     

   

Här har jag zoomat in rejält från vårt köksfönster. Det byggs hus på en tomt där Vaggeryds Folkets Park legat förut och hade dom inte byggt så hade vi haft utsikt mot sjön. Vi kommer ha nära till promenadstigen ner till Hjortsjön och fortsätter man gå där så kommer man till biblioteket och Fenix kulturcentrum   

 

   

Här står min man i sovrummet och gör iordning för att kunna sätta upp sovrumslampan. Golven i alla rum är jättefina 

   

Här står han i hallen som först är lite smal men blir bredare längre in. Vi kommer att få plats med mer än vi trodde 

 

   

Bredare delen av köket. Vi tar dit köksbord, stolar, lampa och säng i morgon så vi kan ligga över där i morgon natt.

 

     

 

     

Här ser ni vardagsrummet mot balkongen. Balkongdörren går också att vicka upp när man vill vädra men den går även att öppna på vanligt sätt och den är också helt ny

 

   

 

   

När vi sen skulle åka hem så hade vi glömt stänga dörren efter att vi tagit in grejer och då låg en katt så här avslappnat och en katt satt och kollade in oss..   

 

     

 

Nu är bollen i rullning men det kommer att ta lite tid att vänja sig vid att man flyttat igen efter bara drygt två år. Jag får tänka positivt men måste ändå få känna som jag känner. Känslor rår man inte på så lätt. Bara vi kommit dit och börjar möblera så blir det mer hemkänsla, tänk vad livet ändrar sig och man vet inte vad man har framför sig då det är lika bra att leva i nuet.

 

Hoppas ni får en fin kväll kära ni och njut av sommarkvällen...  

 

 

  

 

 


#Flyttlasset #Katter #Lägenhet 

 

Av Malin wiper - 23 maj 2014 08:00

 
Höghusbygget inne i centrum har nu kommit upp en bit i höjd


I går skulle jag egentligen ha träffat Inger på Ritz Konditori men jag var tvungen att ställa in eftersom vi hade saker i görningen.  Min man började senare att arbeta i går och sen skulle jag ha sen lunch klar och efter det väntade vi folk som skulle kolla på bäddsoffa och en säng som vi hade förut. Fick en stund över och då ringde det på dörren och där stod Barbro som var på väg in till centrum. Hon fick komma in och vi tog en slät kopp kaffe (halvfasta), följde sen med henne ner till samhället för jag skulle som hon in på ICA ett ärende. 


  

Man ser även bygget från torget


  

Till vänster om City skor ser man även bygget som kommer att bli 6 våningar högt

  

  

ICA hade dom dessa spräcklinga snygga rosor som såg lite annorlunda ut


  

Vackra rosor på borden på ICA:s spelbutik och paket ut/inlämning


  

Barbro hittade en jacka på Selmas kläder som var nedsatt med 30%. Hon passade bra i denna roa nyans och den satt bra på henne


  

Jag hittade en tunn koftliknande klädesplagg med blixtlås och upphöjd struktur, den är lite gråblå och mycket snyggare i verkligheten. Den satt jättebra och jag skall ha linnen och blusar under tröjan på sommarkvällar och när det är lite kallare. Hade tänkt mig nåt ljusare men plagget såg så snyggt ut på och har man nåt färgstarkt under så blir det bra, basplagg är alltid bra att kunna ta fram och kombinera. Jag hade fått en slant för ett tag sen men haft pengarna liggande. Tack! "L"....     


  

Såg denna elcykel utanför ICA och jag har bara sett en sån en gång förut. Märket på elcykeln är Elite. Klicka här för att komma in på hemsidan. Denna finns inte där så jag tror det är en äldre modell 

 

   

Hoppas ni får en fin fredag och att ni alla har en skön helg att se fram emot, det ser ju lovande ut vad gäller väder. Det var en torr och skön värme i går som till och med tilltalar mig...  Det lutar åt att vi kan börja vår flytt i dag på eftermiddagen eller kväll. #Selma #Jacka #Kofta #Elcykel #Rosor #  

Av Malin wiper - 22 maj 2014 17:00

  

En Volvo Pv som kom utkörandes från Byarum när vi var ute en dag. Detta är en färg som man ofta såg på PV förr så jag blev så nostalgisk. Dom var mest vinröda, svarta, blå, vita eller beige/grå. 

 

         

Här några fler bilar som kom utåkandes från Byarum samtidigt som PV:n. Det blir inte så bra när man fotar från bilen            Jag har fått en jobbig klåda på hela kroppen och mest på halsen så jag har testat att utesluta vissa livsmedel och annat. Min man tog ner våra flyttkartonger till källaren och sen vädrade vi ut och det blev bättre i halsen men inte på kroppen. Jag misstänker nu min inhalator som jag haft i 3 månader så jag skall trappa ner i en vecka och se om det händer nåt. Det kan bli biverkningar av sånt och jag är rätt känslig för läkemedel. Sen kan allérgi och immunförsvar försämras om man varit i en psykiskt stressande miljö en lång tid. 

 

   

Varför inte en strandbädd nånstans i ett paradis...  Linens    

 

 

Nu sitter vi bara och väntar på att få komma härifrån och det skall egentligen ske på fredag men det verkar dra ut på tiden. När vi får klartecken tar vi över sängen direkt och lite annat så vi kan ligga över och sen bara åka och hämta saker. Lika bra att flytta in direkt och det är ju bra flyttväder, värre om det regnat och blåst. Vi har nu blivit av med en massa möbler och annat så det är rejält utrensat. Nu har vi även fått tag på folk som kan tänka sig att ta vår bäddsoffa och vår förra säng som vi hade i huset. Vi vill bara bli av med sakerna , så vi kan gå vidare och ha kvar det vi absolut inte vill göra oss av med. Vi har lite saker som vi inte gör oss av med förrens vi ser om dom ryms och passar in.

 

 

När vi får klartecken för flytt då kommer jag att ta en längre bloggvila så vi får klart så mycket som möjligt för sen är ju städningen kvar också och då är det bra att man har nån vecka på sig. Min laptop slocknade helt i går så det är tur att vi har en i reserv. Min man får kolla upp den men vår tid är begränsad så jag får använda reserv laptopen ett tag.  

 


Billy Joel med så passande låten "Movin Out". Klicka här för att komma in på hans hemsida 

 

 

 

#PV #Volvo #Säng #Klåda #Allergi #Flytta #Billy

Av Malin wiper - 22 maj 2014 16:24

 


   


 
Vaggerydstorget gör en del förändringar så sidan ligger nere i morgon fredag men på lördag är dom igång igen. Klicka här för att komma i på facebook och läsa mer ang detta

 

 

 

 

 

 

 

#Vaggerydstorget

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Hammarteatern "Fångad på nätet" en fars

 

Musikteater Sagabiografen 7/2 19.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Mitt nya bildspel 19/1

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se