Öppen Ridå

Alla inlägg under mars 2014

Av Malin wiper - 28 mars 2014 13:00

  

Sist vi var till Sam hjälp så fotade jag lite men fick inte in det då. Tänk vad mycket bra man kan få där för en liten penning. Ett stort soffbord med glasskiva för endast 125 kr. Den stora soffan kostade bara några hundra. Jag själv köpte faktiskt en jacka där för 90 kr i en kall orange färg som var i jättebra kvalitet och märke. Den hade även lite detaljer. 


  

En fin gammal visp hängde liten snyggt nonschalant från en hylla. Dom var rätt bra att vispa med och det gick rätt fort att få grädden att fluffa upp 


  

En bekväm fotölj som inte såg nåt sliten ut alls och hade ett lite pastellaktigt tyg som var lite mjukt velour. Kom inte ihåg vad den kostade men det var nog inte över 200 kr  


  

Ett pampigt lite tidlöst skåp för 1500 kr. Passande för stort kök eller annat rum. Det var helt intakt


  

För en gammal kontorist som mig så får jag alltid nåt längtande i ögonen när jag ser en gammal skrivmaskin eller som denna en reseskrivmaskin. Det roligaste när jag gick på handelslinjen dom sista åren i skolan var att just skriva maskin. Därför har jag en fingersättning som sitter som ett smäck och jag skriver otroligt fort och det har varit en hjälp när det gäller datorer också för pekfingervalsen skulle göra mig galen.. . 


 

Här står min man och håller i en stor kaffepanna på begäran av mig... 


  

En helt ny enkelsäng för 1500 kr med madrass och allt


  

När jag såg denna virkade remsa för fönsterbräda så tänkte jag på min bloggvän Cattis som är en hejare på att virka och sticka. Hon håller nu på att virka fyrkanter och sätter sen ihop till täcken och annat. Klicka här för att komma in på hennes blogg för att kolla. Det är så snyggt det hon gör så man blir imponerad

 

    

Nu är lampan som vi köpte på Sam Hjälp uppe i lilla hallens tak och det blev så snyggt som jag trodde och det gav hallen mer karaktär. Tyvärr så blir det inte alls lika snyggt på bild utan den ser mycket större och mäktigare ut i verkligheten. Den lyser upp lite mer också och det behövs i en sån hall där man skall ta av sig ytterkläderna.

 

  

När man ser denna bild så ser den futtig ut men så är inte fallet. På badrumsdörren hänger en tillfällig skylt med motiv av Marilyn Monroe som jag också köpt på second hand. Där skall vi ha en annan rolig skylt som jag nog måste beställa. Nu vet vi ju inte om vi kan bo kvar här men om vi flyttar så kan man ju använda sakerna i nästa lägenhet än om den inte kan bli lika rolig som denna. 


Jag måste få säga att jag har sån tur som har såna fina och härliga bloggvänner och läsare så man känner sig salig...  Ni är helt fantastiska och ni har berikat mitt liv. Jag är så glad att jag började blogga då för många år sedan för det har gett så mycket och man har fått hålla igång hjärnan samtidigt som man lärt känna nya människor. Jag finner inte ord hur glad och tacksam jag är...   . Tack för alla era fina kommentarer. Jag kommer ut på era bloggar lite senare i dag för nu måste jag göra mig i ordning för dagens göromål. Sköt om er och ha en härlig dag.... Kram från Malin 



Ps solen skiner och det är 10 grader varmt i skuggan. Jag ringde min man och sa att vi går ut på Ritz och äter lunch i form av mat eller en stor lunchsmörgås, och han  är alltid med på noterna....      




#Lampa #Sam #säng #Skatt #Ritz

Av Malin wiper - 28 mars 2014 08:00

   


  

Jag vill tipsa om ett Café som ligger i Barnarp som jag själv blev tipsad om för ett tag sen.  Det heter "Skafferiet" och ligger två mil norrut från Vaggeryd. Skafferiet öppnades för en månad sen och har blivit jättepopulärt redan. Det behövdes nåt nytt där för dom har haft både pizzeria och annat där sen vi flyttade till Småland. Vad härligt det måste vara för dom som bor i Barnarp att få ett sånt fint ställe att fika och äta på. Sånt gör mycket för att blåsa liv i ett litet samhälle.               

 

 

Klicka här för att komma in på deras fina hemsida. Klicka här för att komma in på deras facebook

 

   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. Vi har tyvärr själva inget skafferi men vi har en skylt som det står skafferi på som vi köpte hos Hon & Han Frisör Interiör. Vi satt den på gästtoalett-dörren...  för att skoja lite med folk som kommer till oss. 

 

  

Det är luftigt, mysigt och snyggt därinne och ser mycket större ut i verkligheten än jag kan få fram på bilden.


  

Jag fick fota dom fina trevliga tjejerna som arbetade där.  Dom var jätteduktiga och serviceminded. Det kom in folk hela tiden som köpte med sig bröd eller hade beställt mat. Dom hade knutit sina scarfsar så snyggt.


  

Tavlorna på väggarna var jättehäftiga och var till salu. Kom nu inte ihåg vem som målat dom så det får jag ta reda på igen


  

Dom hade flera smårätter men vi valde wraps och det ångrar vi inte för dom var dom godaste vi någonsin ätit. Såsen, kycklingen och allt "gifte sig" som det så fint heter. Även chips och tackosåsen som var till var jättegoda. Till detta ingick både kaffe och dricka


  

Kolla in den krämiga såsen i wrapsen. Wrapsen var delade i två så det var lagomt stort att hålla i.  


  

Här doppar min man dom goda chipsen i den läckra tacosåsen.


  

Det fanns även en snygg pinnsoffa i ena hörnet och en liten barnhörna.            


  

Vi valde att sitta uppe på denna platå där det fanns två bord ett för oss som är långa och ett för kortare personer. Det var så mysigt att sitta där så vi bara myste ett bra tag. 


  

En läcker stege i rått järnsmide där det hängde lite tidningar, vilket bra påhitt 

  

Det var jättefina lyktor på varje bord


  

Här står vår bil parkerad så bra på sidan om Cafét. På sommaren kan man sitta utanför Cafét för det finns en stor uteplats 

 

 

Nu önskar jag er en härlig fredag och helg. Hoppas ni har nåt roligt att se fram emot. 

 

 

 

  


#Skafferiet #Barnarp

Av Malin wiper - 27 mars 2014 17:19

 




Vid 16.00 tiden ringde telefonen och min man svarade. Det var till mig och det var från Selmas Klädbutik och jag blev fundersam för det hade kommit ett brev till mig som dom skulle lämna över. Jag förstod ingenting men det kändes onekligen spännande och mystiskt. Eftersom jag går i myskläder i dag och pysslar lite hemma så skickade jag ner min man dit och han kom hem med kuvertet ovan som hade en jättefin handstil. Vad jag kunde se var det från Göteborg. 

 

 

 

 

 

Pic gifs

 

 


När jag öppnade brevet och läste så blev jag så rörd och fick gåshud. Det var en kvinna som heter Lena som läser min blogg och hon skrev så otroligt fint om min blogg och hon uppskattade mina bilder och det jag skriver om butikerna i samhället. Jag  tackar så mycket för det som fanns i kuverten och dina fina rader som värmde i hjärtat. Jag är även så glad att du läser min blogg och det känns som en vind kommer emot mig från Göteborg där jag trivdes så bra dom åren jag bodde där.  Det skulle vara så roligt att träffa dig om du kommer till Vaggeryd för då skall du få en rundtur här av mig och min man och en njutbar fika på Ritz. Brevet kommer jag att spara i resten av mitt liv för det var så fint skrivet. Tusen tack snälla rara du...   








Fint klipp från Göteborg. Vi var dit för några år sedan och bodde då på Hotell Europa som ligger nära Nordstan. Jag har en arbetskamrat där sen 70-talet som jag fortfarande har kontakt med, och även min bloggvän Pisan.


 




Jag är väldigt förtjust i spårvagnar och var med i "Svenska Spårvagnssällskapet" när jag bodde där.

 

 

 

 

#Brev #Lena #Rörd #Spårvagn

Av Malin wiper - 27 mars 2014 13:00

  


Jag har letat efter en lampa till den mindre hallen innan man kommer in i den jag döpt till "Filmhallen". För ett tag sen fick jag tag på en hos Sam hjälp second hand för 150 kr. Det känns som jag sett en sån här liljeliknande lampa i en filmfoaje när jag var barn och det i en av dom gamla biograferna i Sundsvall. Det är i alla fall nåt i lampan som härrör för mig till biograf. Dom hade ibland lite liljeformade lampor och hade denna varit i plast hade intresset släckts men nu är den i jättetjockt glas i nån kvalitet jag inte sett eller kännt på förut.  Den kostade bara 150 kr  och det är jättebilligt för en sån kraftfull lampa och känslan jag får av den känns rätt även för min man.  

 

      

  

Det går att ta ur glaskivorna ut sina ställningar för att rengöra och det gick jättelätt att få bort dom. Det fattades en liten bricka längst ner för att få den stabil men en sån köpte min man på järnhandeln här i samhället. 


      

Här ser ni hur man kan plocka isär lampan


  

Här står dom kraftfulla glasliljebladen för torkning efter rengöring


  

Denna gamla anrika biograf finns i Borås. Jag skall gå in där och kolla nån gång då vi är på genomresa till mamma, vi kan ju även passa på att se nån film samtidigt. Klicka här för att komma in på ett inlägg jag skrev 2/12 2012 ang detta och även få en rundvandring i Borås. 

 

Klicka här för att läsa om dom gamla biograferna i Sundsvall. Chinabiografen i Sundsvall ger mig mest nostalgi eftersom jag arbetade som kontorist (fackföreningskontor) i det huset i 6 år från 1969-1975 och han som skötte om bion var med i styrelsen på mitt arbete (var även vaktmästare) och jag tyckte alltid han var så lik en skådepelare som heter Lee Marvin. Jag antar att han inte finns längre för han var rätt gammal redan då. Kom ihåg honom som en jättesnäll och lugn man. Chinabiografen öppnades 1928 på Kyrkogatan och användes även som boxningsarena. Efter några tuffa år på 1960-talet så fick biografen ett uppsving på 1970-talet i och med att den byggdes om till länets första trippelbiograf. Numera finns ingen av biograferna kvar och som på andra ställen runt landet så är det nu en Filmstad där men då i ett nytt hus där även Folkets Hus är inhyst. Fast sist jag var till Sundsvall så fanns ytterskalen kvar och det är andra verksamheter i lokalerna. Det gör lite ont att tänka på detta men alla har sina minnen och till slut är dom bara stoft. 

 

  

Lee Marvin dog 1987 endast 63 år gammal. När jag ser bilden på honom ovan så är det nästan mitt i prick hur vaktmästaren på mitt dåvarande jobb såg ut. Han hade kunnat leva i dag och då varit 90 år gammal. Klicka här för att läsa om honom 

 

Ett klipp med Lee Marvin

 

Trots att jag tydligen lider av nån slags vårtrötthet så kan jag inte låta bli att lägga in ett inlägg och gör så när andan faller på som det så fint hette förr... Ha en skön torsdag...   Nu skall min man sätta upp lampan så jag visar sen hur det blev, och hoppas den passar in.

 



#Lee #Kontorist #Filmfoaje #Liljeformad #Folkets #Filmhall #Vaggerydstorget

Av Malin wiper - 26 mars 2014 08:00

  

Jag fick denna bild över mejl av syrran på pappas grav där dom satt lite påskliljor och rensat bort sånt som inte var så bra längre, nu får vi hitta på nåt annat att sätta där. Det ser så rörande och fint ut när hunden Axa står bakom gravstenen så jag får en tår i ögat. Hon är så ståtlig där hon sitter i solgasset...  


  

Acleja


Jag måste ta en liten bloggvila så jag kommer i balans igen. Har heller inget att förmedla för det har tagit helt stopp. Jag hoppas ni får en jättefin onsdag och att vädret fortsätter att vara vårigt och fint. Vi ses snart igen kära ni som tittar in till mig....  


Melody Gardot med finstämda och vackra "So We Meet Again My Heartache". 

 

 Klicka här för att komma in på hennes hemsida

 

 

 

#Axa #Gardot #Grav #Vaggerydstorget

Av Malin wiper - 24 mars 2014 19:00

  

En liten påminnelse om City Skors "Grabbkväll" torsdag 3 april 18.30 Det finns platser kvar och min man har anmält sig till detta också. 


  

När jag ändå var i närheten så gick jag in dit och kollade lite nytt som kommit in för vår och sommar, sist fick jag inte med allt. Här står Rebecka och packar upp.


  

Gummistövlar och vattentäta skor, det kan behövas i kommande aprilväder  



  

En rosa regndröm



  

En stövel för dom som vill ha det lilla extra


   

Sommarskor i gråblå mocca med paljettutsmyckning. Detta är en klackhöjd som passar mig 


  

Även såna här med kilklackar är klädsamma  



  

Silvriga sandaletter


  

En väska i leopard som jag först trodde var lite hårig men när man kom närmare så såg man att det var pressad plast 


  

En lite mer arbetad elegant väska med utstickande blommor 

 

Seal med låten It´s a Man´s world

 

 

Klicka här för att höra ytterligare en version av låten och då med Etta James, den är också häftig. Klicka här för att höra en snygg version med James Brown. Jag hade tänkt ta denna version men den gick inte att bädda in 

 

Jag har haft dålig ork att hinna med att bloggvandra men i morgon så kommer jag att besöka er

 

   

#City Skor #Väskor #Skor      

Av Malin wiper - 24 mars 2014 14:00

  

Skådespelaren James Rebhorn har gått bort efter lång tids sjukdom i cancer. Jag har sett honom i många filmer och serier och det känns jättetråkigt. Han föddes 1948 i Philadelphia i Pennsylvania och var en amerikansk skådespelare som medverkade i över 100 film-och teater och TV-Produktioner. Än om han föddes i Philadelphia så växte han huvudsakligen upp i Anderson, Indiana. 1992 drabbades han av hudcancer och 21 mars 2014 avled han till följd av sjukdomen 


 

Bild från filmen An American Affair  


Klicka här för att se vad det står i Aftonbladet ang detta. Klicka här för att se vilka serier, filmer och annat han medverkat i. Man har sett honom i otaliga biroller och utan biroller ingen film, och dom har han lagt ner sin själ i. 

 

Han var även med i TV-serien Homeland som sändes 2011-2013. Klicka här för att se vilka andra som var med i serien. Klicka här för att läsa mer om honom, han har haft många strängar på sin lyra genom att han genom att han studerat stadsvetenskap mm 

 

Här ser ni James Rebhorn i filmen The Talent Mr Ripley. Jag tycker han alltid gjort bra ifrån sig i dom roller han spelat 

 

    


I dag är det glassens dag och det var Miss M som skrev det på facebook. Snart har vi dagar för allt och jag själv glömde bort att det var våffeldan i går, det har jag tydligen inte för den är den 25:e.  Jag får hålla mig till ett kalorisnålare alternativ som denna ice cream lamp 

 

 

#Rebhorn #Homeland 

Av Malin wiper - 23 mars 2014 17:00

  

Här ser ni det fina byggnaden som drivs och ägs av Röda Korset på Klostergatan dit vi gått sen vi flyttade hit för 14 år sedan. Det är ett väldigt arkitektonisk vacker byggnad 


  

Här står min man med trevliga och roliga Lucas som gav oss en guidad rundtur där dom håller på att renovera för att öppna upp tre nya rum. Dom kommer att dela upp sakerna i olika grupper så det blir luftigt och lätt att hitta. Enligt Lucas så nyöppnar dom om ca 3 veckor och då hoppas jag att jag kan vara på plats


I ena rummet har dom en jättefin kakelugn som pryder sin plats 


  

Närbild av det fina mönstret och målningen på kanten 


  

Här ser man alla tre rum på rad och det som är längst bort var deras Cafédel när vi flyttade till Småland för 14 år sedan. Efter några år så stängde dom igen den dörren och flyttade Cafét dit det är nu.   


  

En närmare bild på det som var Café och vi fikade där nästan varje gång vi besökte butiken. Jag kom ihåg att vi många gånger träffade på två damer som var jättetrevliga att prata med men sen när dom bytte cafélokal så såg vi dom aldrig mer och man undrar hur dom har det nu. Det som gör ont är att jag tog bilder då men alla bilder före 2008 har försvunnit på grund av 2 hårddisk krascher...  Det kostar flera tusen att lämna in hårddiskarna/st för att få tillbaka bilderna men man vet aldrig för vi har dom kvar


  

Lucas sa att vi även kunde få se lite av övervångingen och dit upp har dom en jättefin gammal trapp

  

   


  

Det är lite snedtak där och jättescharmigt. Vid detta bord har dom många sammankomster


 

Lite extrastolar i en liten kur in mot fönstret


  

En titt in till deras samlingsrum och runtom finns studielokaler och annat

  

Kolla så snyggt med den tidsenliga ledstången och den snyggt formade trappen 

  


Lite saker vi köpte förutom tavla och vinhållare. En sockerskål av bra märke för 15 kr som jag skall göra nåldyna av, den hade ett rundat lock som var ovanligt. Eftersom gräddkannan i samma serie också kostade 15 kr så köpte jag den också. Min man såg lite gamla stoppgarner som han skall fråga om Museiföreningen vill ha till sin lilla nostalgiska butik. Vi träffade på en kvinna där som inte varit där så länge och arbetat och hon kom ursprungligen från Jämtland och jag själv är ju från Sundsvall. Det hördes direkt att hon kom uppifrån och hon hade bott här sen 1960-talet. Hon hade så snygga kläder och smycken, hon tillverkar smycken själv också. Vi fick sån kontakt med henne och Lucas så vi ville inte gå...   

 

Ett nostalgiklipp med Skeeter Davis med låten "End of the world". Skeeter Davis föddes 1931 i Dry Ridge, Kentucky, USA och hon dog 2004 i Nashville, Tennessee, USA, hon var en amerikansk countrysångerska. Mest blev hon ihågkommen för denna låt som är skriven av Sylvia Dee och Arthur Kent, från 1963. Låten End of the world låg som bäst som tvåa på Billboard-listan 

 



#Second #Lucas #Röda #Trapp #Skeeter

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards