Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2014

Av Malin wiper - 17 januari 2014 12:15

 I går efter att vi promenerat i 50 minuter så slog jag på tv:n och hamnade rakt in i en dokumentär om Susan Boyle som var så gripande, vacker och njutbar. Före berömmelsen var hon en ensam mobbad 50-årig kvinna. 

 

  

 

 

     

 

  

  

 

Klicka här för att komma in på svt play och se dokumentären. Den heter "Det är något med Susan Boyle". Klicka här för att läsa lite mer. Hon fick fel diagnos som barn då läkarna slog fast att hon hade en hjärnskada men så var inte fallet utan hon har aspergers syndrom och det funkar bra om hon har ett fungerande team runt sig när hon är ute på turne

 

 

 

         

 

  

 

Klicka här för att komma in på hennes hemsida

 

  

 

 


  Hittade klippet på Youtube också ang dokumentären

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

 

 Jag visste inte att hon spelat in min mans och min låt "Unchained melody" fast vår är med David Allan Coe. Klicka här för att höra hans version som var "vår låt". När jag träffade Mr T så hade han denna låt på en kasettband och vi blev förtjust i den båda. Den har spelats in i hur många versioner som helst och med olika artister

 

 

    

 


  

Så här smala var Mr T och jag när vi gifte oss. Jag tror inte att vi kommer ner i den vikten igen för då får man nog operera bort överskottsskinn...  

 

 

 

#Susan #Gifte #Allan 

Av Malin wiper - 17 januari 2014 08:00

 

Förskrivet tidsinställt inlägg


  

Är det inte bättre att skolan får mer resurser och mindre klasser än att barnen skall gå i skolan i 10-11 år? som regeringen nu förespråkar. Det låter helt vansinnigt och ogenomtänkt i mina öron. Det är nog som jag hörde nån säga på tv att pengarna tagit slut på grund av alla skattesänkningar och allt annat slöseri på andra saker. Nu kommer dom bara att bli ännu mer skoltrötta när dom ändå inte kommer att få nån hjälp av mer resurser.  Vad händer när barnen ger upp, hoppar av, vart skall dom då ta vägen. Det hjälper inte att lägga till flera år när dom inte gör den utbildning som finns bättre eller gör så att den är anpassad till alla. Det enda sättet att motivera är att  det måste finnas lust för att lära och stöd. 

 

 

Jag hade det själv kämpigt i skolan (värst med matte) så jag vet vad jag pratar om och man är inte obegåvad för att man behöver lite mer hjälp eller inlärningen görs på ett annat pedagogiskt vis. Jag fick inte den hjälp jag behövde och då hade det inte hjälpt med fler år i samma tramp. När jag sen själv gick på en massa AMU utbildningar så fick jag upp alla betyg för där hade dom utlärningsmetoder som passade mig med både praktik och teori blandat och jag kom ihåg att dom hade en bok som hette "Matte för vuxna" och den var genialiskt skriven, och helt plötsligt föll poletten ner och jag lärde mig mer på 6 månader än 9 år i skolan. Om jag har kvar den så kommer jag att hitta den när jag rensar i källarförrådet. Jag har googlat på boken men inte hittat den så om jag hittar min så skall jag visa den. Det var ett läromedel som dom använde sig av när jag gick på allmänna ämnen i Borlänge i slutet av 70-talet. En förberedande utbildning som var frivillig innan jag gick in på den som var tänkt för mig då "Hjälppersonal till arbetsterapeuter". Jag har haft många yrken i mitt liv för jag skulle nog aldrig ha kunnat arbeta på samma arbetsplats ett helt liv 

 

 

Abba med When I Kissed The Teacher . Den låten finns på deras LP Arrival. Jag har själv haft den skivan men vet inte om den finns kvar innan jag rensat i källarförrådet.    

 

 

  

 

       

 

 


 

Nu är det helg igen och tiden rusar fram. I dag får vi ev kaffebesök av A-G och hennes man L-G. På söndag skall vi på musikcafé hos Malmborgs Konditori 14.00 så det händer mycket för oss nu och vi har blivit mycket piggare av denna diet och även promenaderna. I går promenerade vi i 50 minuter så det blev inte en hel timme.  

 

 

 

 

 

   

 

 

#Tanke #Skolan #Utbildning #Musik

Av Malin wiper - 16 januari 2014 16:00

  

Nu har jag hängt upp en del av mina örhängen på rivjärnet som blivit ett komplement till mina andra  smyckeförvaringar. Efter att ha pyntat ut handtaget med band så insåg jag att det är snyggast naket som det är så jag tog bort allt pynt. Det är nästan bara örhängen från Pisan och Cattis  


      

Klicka på bilderna för att se dom olika sidorna. Det går bäst med örhängen som har stor ögla. Nu rymdes inte alla men det blev i alla fall lite avlastning för smyckeskrinet som jag har på en byrå.  


  

Nu står det på mitt sängbord nedanför min väggsmyckehållare för halsband och armband. På vänster sida ser ni min fina drömfångare som jag fick av min härliga bloggvän Annelie för ca 1,5 år sedan.  

 

 

    

   

Klicka här för att se vart jag hittade detta rivjärn i form av lykta

  

 

     

 

Bosses humoristiska kommentar till detta inlägg: 

 

 

Här får man lära sig ovanliga saker. Vet inte om jag ska lära ut det till övriga i familjen. Tänk om jag inte hittar våra två rivjärn och att jag själv istället blir ett av värsta sorten. ;) 

 

      

 

Det hände faktiskt mig när jag testade på vårt eget rivjärn och min man kom in och frågade vart rivjärnet tagit vägen   han skulle riva morötter. 

 

                 

  

Lite bilder från promenaden i tisdags. En vindfölje som ändrade sig i vinden  

 

Av Malin wiper - 15 januari 2014 13:00

 


  Nu har jag sett en av filmerna jag lånade på biblioteket och den heter Bon Appétit och är en riktig feelgood film som jag verkligen njöt av.  Det är en framsk komedi, biografi  från 2013 i regi av Christian Vincent och i rollerna ser vi Hippolyte Girardot, Catherine Frot, Joe Sheridan, Roch Leibovici, Arly Jover mfl

 

 

 

 

Nigella

 

  

 

Filmen är baserad på den sanna historien om Daniéle Delpeuchs liv, Bon appétit! Det är en delikat matkomedi som gjort stor succé i hemlandet. 


  


Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen. Jag hittade ingen trailer på youtube så den kan ni se på MovieZine istället

 

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade bilden på denna filmhjulslampa

 

 

 

 Hortense Laborie driver ett litet framgångsrikt värdshus i den lilla staden Périgord när hon en dag får ett oväntat erbjudande hon inte kan tacka nej till. Hon har handplockats via rekommendationer för att bli den franske presidentens personliga kock och kastas direkt in i hetluften i Élyséepalatsets kök.

 

 

 

 

 


   

Catherine Frot som spelar huvudrollen i filmen. Hon föddes 1956 i Paris och är en fransk skådespelerska. Hon är syster till skådespelerskan Dominique Frot . Catherine Frot belönades med en César för bästa kvinnliga skådespelare för sin prestation i filmen

 

 

 

 

 

En sån här stekgryta från Huskvarna har vi och den har vi köpt på second hand för nån 50-lapp. Den på bilden är ett snäpp snyggare och fanns på Tradera för ett pris av 460 kr. Det är en fantastiskt bra gryta som vi använder jätteofta. Nu blev det mycket om mat denna dag....  

 

  

 

        

 

 

Jag tycker filmen är en riktig feelgood film som osar av god mat, fina miljöer och bra skådespeleri. Hade jag inte gått på diet så hade man blivit galen av allt gott man får se i filmen....  . Sen beskrevs rätterna så poetiskt och frestande. Detta är en finstämd film som man blir varm i kroppen av. Att den är verklighetsbaserad gör inte saken sämre.

 

  

 

 

                           

 

 

 

Jag ger filmen 3 stekpannor i betyg av 5 möjliga, hade velat ge mer men jag jämför med andra filmer såsom Julia Child (samma gendre) så är den filmen ett snäpp bättre.

 

  

 

 

 

                       

 

 

  

 

 

I dag vaknade man upp till en mycket ljusare och vackrare himmel. Det gör att man får bättre bilder med känsla i. Vi är bortbjudna till Inger på lunch och det känns jättekul. Jag visste inte att det var "Tulpanens dag" i dag förrens jag var inne på Peas blogg.

 

  

 

 

     

 

 


  

 

#Bon appétit #Tulpan #Catherine


 

Av Malin wiper - 15 januari 2014 08:30

  

Sist vi var bjudna till våra vänner Skrivmoster och hennes man så blev vi bjudna på en Kräftsoppa som var otroligt god och lyxig. Här ser ni alla ingredienserna till soppan. I går åt vi den till lunch för jag ville provgöra den en gång men annars är det en riktigt fin bjudsoppa.


              

Klicka på bilderna så blir dom större och ni kan se alla ingredienser på nära håll. Soppan nnehåller även fiskbuljong 

 

  

 

 

Finriv 3-4 medelstora morötter

 

Fräs i lite olja

 

Tillsätt 1,5 l vatten och 2-3 fiskbuljongtärningar

 

Låt detta koka på låg värme i 15 minuter 

  

      


Tillsätt sen 400 g kräftost


2-3 dl creme fraiche (el. turkisk yoghurt)


2-3 dl grädde (gärna matlagningsgrädde)


Smaksätt med Cayenne peppa, chilipulver, (citronskal) 

 

    


När soppan sen är uppvärmd och klar så tillsätter man kräftstjärtar och finhackad dill.


  

Så här fin ser soppan ut färdig. Man häller upp soppan och sen lägger man i dill och kräftstjärtar och smakerna bara gifter sig med varandra. Vi njöt så vi fick gåshud och dessutom går den bra att frysa in men då utesluter man dill och kräftstjärtar som man lägger i precis vid servering. Eftersom vi skall frysa in resten så satt vi inte i dill och kräftstjärtar i kastrullen.  


    

Min man häller upp lite av den rykande goda soppan som sen avnjöts utan bröd för vi orkar inte äta nåt sånt efter fastan utan väntar tills vi dricker kaffe lite senare efter våra promenader. Det konstiga var att man blev tvärmätt på en tallrik och jag skulle förut ha ätit två omgångar.

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på en soppslev 


   


Vi tände levande ljus också dagen till ära...  för vi ville ju njuta ett tag  

 

     

Vi fick så här mycket soppa över som min man satt på kylning för att sen frysas in och njutas av vid fler tillfällen. Jag får en del besök framöver och då skall vi bjuda på denna soppa med nåt gott bröd till   


Tack min vän Skrivmoster för receptet på denna lyxiga och njutbara soppa   


  

I går var det mycket mer snö men bara 4 grader kallt. Promenaden i går var på drygt en timme.  


  


#Kräftsoppa #Snö #

Av Malin wiper - 14 januari 2014 16:00

  

I går blev min man och jag ensamma på vår promenad för ingen dök upp. Vi brukar ta promenaden 14.00 och denna gång gick vi 1,5 timme. Det var rätt kallt men inte så rått som det är när det regnar. Det känns skönt med snön som lyser upp.  


  

I dag kommer vi också att promenera 14.00 som vanligt men i morgon har vi annat för oss.      


  

Nu var det is på sjön och det såg så vackert ut.                                     

När vi började promenaden så såg vi en tjej som åkte på denna elcykel som inte går att köpa i Sverige utan får skickas efter från Kina. Den heter Fushida China World. Jag har sökt den på google man kan inte finna den. Cykeln ser nästan ut som en enklare moped. Tjejen sa att det blev jättedyrt med frakten. Jag skulle inte ha nåt emot att ha en sån för jag kan inte cykla på vanlig cykel längre på grund av nacken


  

  

Hon hade så fiffigt satt fast handskarna på handtagen medans hon var in på ett ställe  


  

Vi gick in på biblioteket (i går) för att lämna tillbaka förra filmerna jag lånade för dom hade jag redan sett upptäckte jag men nu har jag lånat nya i form av dom ovan. Jag tror inte att jag sett nån av domNy låt med Eagle-Eye Cherry & Darin. Dom har gjort en resa tillsammans som heter "En resa för livet" Det är en dokumentär som kommer på tv 4. Klicka här för att läsa om detta

 

  

 

#Elcykel #Promenad #Eagle #Film

Av Malin wiper - 14 januari 2014 11:00

Doris & Plums med låten Mama Didn'lie från 1967. Jag har redan haft inne alla Doris låtar men denna har jag inte haft i bloggen 

 

   

Klicka här för att se vart jag hittat denna bild på Doris 

 

Klicka här för att komma in på Doris Svenssons facebook. Klicka här för att läsa om Doris Svensson för jag har skrivit om henne förut. Klicka här för att komma in på Radio Nostalgia 

 

     

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild som är lampor från 1970-talet. Där finns det fler att kolla på 

 

   

Doris med Plums  

 

Plums var en svensk musikgrupp som bildades 1965 i Göteborg. Medlemmarna var Doris Svensson (sång), Christer Olsson, Reidar Paulsen, Malte Pettersson, Thomas Sällström och Leif Nyström. Dom är mest känd för denna låt som jag satt in och den låg en vecka på Tio i topp våren 1967. Gruppen upplöstes ett år senare. En av Plums första spelningar var på barken Viking 1965 i samband med KFUK:s och KFUM:s scoutförbunds Rover- rangerscoutting.   

    #Doris #Plums #Lampor 

Av Malin wiper - 14 januari 2014 08:00

  

Bild från gårdagens promenad


I går hade vi vår tredje halvfasta och det gick jättebra än om det var lite kris på kvällen. På morgonen åt jag en liten bit smörgås 20 g med 26 g banan på och 6 g smör. Sen var det bara att dela upp dom resterande kcal på två gånger. Vi har inte lusläst recept än men vi kommer att köpa en bok som Margareta tipsat om.   

 

  

  

Detta åt vi till lunch i går på (halvfastan) bestående av tunnskivad fläskfilé och ungsrostade rotsaker. Man får äta högst 3 gånger/dag och då delar vi upp våra 500-600 kcal över hela dan för att slippa lida alltför mycket   . Konstigt nog så blir man jättemätt på denna lilla portion så magsäcken har krympt ihop lite. Vi penslar in grönsakerna minimalt med olja och det blir nästan godare. Portionen på tallriken innehåller endast ¨180 kcal. Jag hade lite mindre på min tallrik eftersom kvinnor får äta mindre än män. I dag på morgonen vägde jag mig igen och nu har jag gått ner 4 kg...     Klicka här för att komma in på en sida där man kan räkna kalorier genom att först skriva in livsmedlet och sen föra in hur många gram man äter, sen räknas det ut automatiskt. Väldigt bra hjälp när man skall räkna kalorier 

 

    

Mitt sista mål för dagen bestod av en halv smörgås av surdegsbröd, minimalt med smör och två stora tomatskivor. Till det tog jag en kopp svart kaffe. Efterråt åt jag blåbär med en matsked matyogurt 8% och på toppen två grovhackade valnötter. Det kan tyckas lite men jag blev så där skönt behagligt mätt. Jag hade en liten kris men kom över den och sen drack jag några glas vatten senare på kvällen. Det känns nu att man har ätit alldeles för mycket förut, nu äter man bara tills man blir mätt och man känner att kroppen mår bra av detta.  

 

                          


Detta är otänkbart nu...  . Visserligen äter jag sällan hamburgare och läsk dricker jag inte alls. Fast nån grillad korv har slunkit ner ibland när vi varit till Jönköping...  I går blev vi ensamma på vår promenad för ingen dök upp. Vi promenerade i 1,5 timme och vi har bättre kondis nu   

 

 

   

   

  

        

#Blåbär #Tomat

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se