Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2014

Av Malin wiper - 25 januari 2014 07:00

  

I går var vi fyra stycken på vår promenad. Jag, Inger, Barbro och min man. Det var rätt isande ruggigt ute men har man bara kommit igång så går det bra. Dessutom pratar och skrattar vi hela tiden så tiden går fort.  


  

Tog lite bilder utefter vägen. Vi gick lite planlöst och var ute i 45 minuter så det blev inte lika länge som vanligt men huvudsaken är att man kommer ut.  


         


      

Här går vi utefter Ellen Nybergs väg


  


  

Vi gick sen hem till mig för att fika. Jag hade tagit upp några cupcakes från frysen. Det blev många över sen sist då vi hade folk på besök. Jag tog bara en skinksmörgås för det räckte för att jag skulle bli nöjd.

 

  

Vi hade så trevligt så sen satt vi oss i soffan och pratade och hade lite skön musik i bakgrunden och min discobelysning som gör att det blir stämningsfullt. Vi drack varsitt glas likör och även cider med is i. Jag nöjde mig med ett litet glas likör. Dom gick hem 18.00 efter att vi suttit och pratat och myst. 


Jag spelade en cd med 60-tals klassiker bland annat denna med Manfred Mann "Just like a woman". Dom är en brittisk R&B och popgrupp som bildades i London 1962 av Manfred Mann, keyboardis i gruppen. Klicka här för att komma in på deras officiella hemsida. Klicka här för att läsa mer 

 

 

I dag kan jag inte blogga för jag har saker på gång men jag har lite inlägg som jag ställer på tid. Hoppas ni får en jättefin helg. Sköt om er och tack för att ni läser min blogg 

 

 


#Manfred #Promenad #Likör #Disco #Kaffe

Av Malin wiper - 24 januari 2014 12:45    


  


  

Smarriga cupcakes med topping, vit hyvlad choklad och polkaspiraler...  Kan det bli bättre?. Sen 24 dagar har jag inget sötsug men  njuter  ändå av att se fina bakverk. 

  


  

Liknande godsak men i tårtform.


  

Jag gick ner till Ritz en dag för att äta min smörgås där istället för hemma och trodde i min enfald att jag skulle få i mig hela denna efter förra fastan...  


Så här blir det ofta nu när jag går på 5:2 dieten. Får nog ta med mig lite plast för att ta hem andra delen av smörgåsen till min man nästa gång  


   


Vacker tårta med en topping som drar till sig blickarna, så välfylld och pockande på uppmärksamhet 


           


  

Detta grova bröd fick jag av Åsa som driver Ritz Konditori..  . Har testat och det var jättegott, numera efter att jag opererat gallan så kan jag äta grovt bröd, äntligen.  

 

     

Det går att få sig en vanlig mindre kaka också med kaffe för 25 kr  


  


Sockerfri njuning som jag själv stoppat i min mun ett antal gånger...        

En rosa dröm med väl tilltagen fyllning och en topping som frestar både öga och gom


  

En stor rund rosa dröm    


      

Chokladbakelse med nån slags kolatopping  

 


  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild 

 

Läkaren ringde mig i dag eftersom jag har varit på både lungröntgen och spirometri. Lungorna såg bra ut men jag har tydligen fått nedsatt lungfunktion. Jag tycker att det är konstigt att jag klarat mig så länge trots att jag blivit utsatt både för mögel på ett arbete och andra utsläpp i industrin jag råkat ut för. Eftersom lungorna är bra så gör dom inget än men jag blir kallad om 3 månader för ny spirometri. Dessutom skall jag få medicin för min allergi, både tabletter och inhalator. Allt skall tas efter behov och periodvis kan jag ta tabletterna varje dag. Dessa tre månader blir en testperiod med medicinerna så jag ser om det funkar för mina ögon är så irriterade nu av både klåda och svullnad, får skölja varje dag och använda dom receptfria droppar som finns.   

  

 

Dessutom sa hon att jag måste ta influensasprutan nu eftersom lungfunktionen är nedsatt. Jag kände på mig att det var nåt galet men jag har blivit bättre i andningen av promenaderna så man kan kanske undvika att det blir sämre. Jag har ju aldrig rökt men vistats i rökiga miljöer i många år då det var tillåtet att röka överallt. Jag har blivit mycket hesare, rethosta, anfåddhet och varit trött till och från dom sista åren. Nu skall jag ut på min promenad igen och det känns skönt för andningen förbättras då. Halvfastan var lite jobbig i går kväll men efter en stor kopp te så kändes det bättre och i dag kunde jag knäppa en blus som jag måst ha öppen och t-shirts under...  Det gäller att härda ut och vara diciplinerad.  

 

 

 

#Rosa #Sockerfri #Ritz

  

Av Malin wiper - 24 januari 2014 08:00

  

Jag lånade två filmer som är filmatiserade från böcker av Maria Lang och denna var den jag såg först och är nr 4 i serien. Filmen är från 2013 och för regin står Daniel di Grando och i rollerna ser vi: Tuva Novotny, Ola Rapace, Linus Wahlgren, Filip Berg, Anita Wall, Steve Kratz, Anders Ekborg, Lisa Henni, Karin Bergquist, Happy Jankell, Alida Morberg mfl.


Klicka här för att läsa vad MovieZine skriver om filmen


Klicka här för att se vart man kan köpa Maria Langs bok med samma namn. Dagmar Maria Lange föddes 1914 och dog 1991 (begravd på norra kyrkogården i Nora). Hon var en svensk deckarförfattare, litteraturvetare och lektor. Under 20 år var Dagmar Lange studierektor vid Nya Elementarskolan för flickor i Stockholm. Efter pensioneringen var hon bosatt i Nora i Nora bergslagen i Örebro län. Hon var ogift


Om Rosor, kyssar och döden:


Godset Rödbergshyttan är omgivet av doftande rosenbuskar i alla de färger. Där bor den vackra Gabriella som Christer är förälskad i, och en inbjudan till deras förlovningsfest är upprinnelsen till att Puck och Einar tar sig dit. Men sommarhettan och de doftande rosornas idyll övergår snart till en kvävande fond, när Puck hittar Gabriellas farfar mördad i sängen och hemligheter från det förflutna plötsligt börjar dyka upp.

   

 

 

     

  

 

 

Klicka här för att se vart man kan köpa alla filmer i serien  

 

Detta är en finstämd deckare som tar sig långsamt fram i handlingen så det gäller att ha tålamod och njuta av dom fina miljöerna och tidstypiska kläderna. Skådespelet kan man inte vara besviken på och en del tillför mer än andra och det tycker jag är Anders Ekborg, Happy Jankell och härliga Anita Wall. Den är sevärd men ingen höjdare.  

 

Jag ger filmen 2 kyssar av 5 möjliga i betyg

 

 

                               

 

 

Klicka här för att se trailern till filmen. Hittade den inte på Youtube 

 

     

Jag såg en tjej som höll på att göra iordning en smörgåstårta på ICA:s chark och den såg så fräsch ut så jag var tvungen att ta ett foto. Den är bara halvklar här men så fin ändå. Dom har en fantastiskt fin chark som även är utbyggd så dom lagar rätt mycket mat. Många köper sin lunch där för den är så god och smakrik. Jag har fått för många inlägg nu så jag får sluta att fota så mycket som jag gör och ändå sätter jag inte in allt. 

   

   

Nu har man stått ut med oväsen i 1 års tid och nu har vi inte fått städat i trapphuset under två veckor på grund av att vissa har saker utanför sina ytterdörrar och då blir det kollektiv bestraffning som vanligt så vad är det för mening med att sköta sig?. Dom har satt lappar på dörren att det inte städas förrens skåp och annat tas bort från trapphuset och än har inget försvunnit och jag tror inte lappen hjälper. Ser att det finns uppsatta såna lappar på flera portdörrar. Just nu känns det som jag längtar tillbaka till vårt fd egna hus...   

 

 

 

  

 

 

#Rosor #Lang #Kyssar #Chark #Tanke 

 

Av Malin wiper - 23 januari 2014 17:30

 

Vaggeryds torg  


Det finns en sida på nätet som heter Vaggerydstorget.se, klicka här för att komma in på deras sida där man kan hitta reportage, butiker, evenemang och annat. Jag kan varmt rekommendera sidan som jag fick information om i går av Camilla som arbetat med sidan. Jag har satt ut en länk med bild under min presentationsbild på höger sida om bloggen. Där kan ni klicka så kommer ni också in på sidan 

 

 

Klicka här för att läsa om när dom nylanserade sidan och även få se personerna bakom detta arbete. Jag tycker dom gjort ett toppenjobb för sidan är så informativ och lättläst. Det är lätt att hitta allt man vill ha information om. Skall bli intressant att se hur den utvecklas.

 

 

   


 

Gå gärna in och kolla vad som händer i kommunen. Klicka här för att komma in direkt. Klicka här för att komma in och se vilken film som kommer till Folkets Hus 9 februari 

 

Lite bilder från Vaggeryd då och nu. Min man arbetar på museiföreningen så han vet säkert nåt om detta. Han restaurerar gamla bilder, fixar med datorer, studiecirklar mm. 

 #Vaggerydstorget #Tåg #bilder

Av Malin wiper - 23 januari 2014 13:00

  

Jag hittade detta bröd på vårt ICA Supermarket som jag inte sett där förut och det kommer från Fazer och heter Rågmust och är ett äkta surdegsbröd som föll mig i smaken direkt, både vad gäller smak och form. Jag gillar när bröd inte är så tjockt utan vill hellre ha lite mer pålägg. Jag skulle nog passa i Danmark för då var det smörrebröd som gällde. Dom hade även det klassiska råget i samma form som var jättegott också. Tyvärr så tog detta bröd slut direkt så jag skrev till Fazer för att fråga lite och även berömma deras nya bröd som dessutom känns så superfärskt och varje tugga är en njutning. 

 

Klicka här för att komma in på en sida och läsa mer om detta Rågmustbröd. Klicka här för att läsa om företaget Fazer
 


  

Klicka här för att se vart jag hittade denna brödburk med två funktioner  


Nedan ser ni det trevliga svaret som kom nästan direkt och det uppskattas. 


  


Hej Malin!

Tack för ditt härliga mejl!

Jättetrevligt du uppskattar bröden. Vad gäller Rågmusten bygger det på ett
recept vi tagit från Estland där ett liknande bröd är mycket populärt. Så
därför provar vi det i Sverige - bakas i Västergötland. Rågform är en
Fazerklassiker.

Jag har framför ditt beröm till produktansvariga och bageri och även
påtalat detta med tillgången av Rågmust i butik till vår säljledare för
detta område. Jag utgår från du hittar den.

Ha en fortsatt trevlig vecka.!

Vänligen


Lars Melander

 

Här ser ni rågform som är det klassiska brödet men i samma form och med surdeg. 

Klicka här för att se vart jag hittade bilden på denna skärbräda med smörkniv

 

Rågmusten klarar till och med att bära upp skivade bananer och det är det inte allt bröd som klarar
Smakerna gifte sig som det så fint heter. Jag har nu hamstrat detta bröd så jag har 6 paket i frysen... Bread är ett amerikanskt rockband som bildades i Los Angeles, Kalifornien år 1968.
Dom spelade lättsam rock Gitarristen och sångaren James Griffin tillsammans med
keybordisten David Gates bildade gruppen och lade till gitarristen Robb Royer.#Rågmust #Fazer #Brödburk #Bread
Av Malin wiper - 23 januari 2014 08:00

  

I går var vi ute och promenerade igen och vi gick i över en timme och det känns att vi har lite bättre kondis nu för det gör inte lika ont i kroppen och man både andas bättre och allt går lättare. 

 


  

Jag tog lite bilder utefter vägen och vi hade även några ärenden och skillnaden är nu att vi inte tar bilen för det minsta lilla utan försöker promenerar för att hämta saker som är inte fodrar bil.  


  


  

Vi hämtade först ett paket på vår Preem station  


    

Jag skickade efter ett rouge Max Factor endast 63 kr,  och en hårprodukt Bead Head "Small talk" som har kostat 245 kr men nu 76 kr (99 kr med moms). Dessutom var det gratis frakt. Stället på nätet heter Head Spot. Klicka här för att komma in på deras hemsida.  
Jag gillar detta hus för det är så snyggt och välskött. Går ofta förbi när man är ute och promenerar 

                  

 

  

  

Här är vi på väg mot Syntema Happy Home där dom har både tapeter, färg, lampor, tillbehör mm. Jag fotade lite därinne och var ute efter en speciell glödlampa men det fanns ingen sån


  

Taklampa i silvrig plåt


         


      

Lite aktuella tapeter


I dag har vi fasta och det känns skönt för dan efter mår man jättebra. Efter lunchen åker vi bort ett ärende som jag skriver om senare.  Tack för era kommentarer som väntade mig här. Hoppas ni får en fin dag


 

Jag är barnsligt förtjust i detta skyltfönster som jag använder mig av ibland.#Syntema #Michael #Tapet #Lampa #Preem #Bed

Av Malin wiper - 22 januari 2014 19:00

           


  Hep Stars har nu 50-årsjubileum och Svenne Hedlund blev intervjuad på tv1 gokväll i tisdags och det var tur att jag satt och zappade och fastnade där och fick höra lite om deras nya turne och skiva. Klicka här för att läsa om deras turne


Klicka här för att komma in på deras hemsida. Klicka här för att komma in på Radio Nostalgi 

 

   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild 

 

Jag kom ihåg på 60-talet då jag skadade loss till dom på Sundsvalls Folkets Park. Dom hade två ställen för dans och det ena var för lite äldre och det andra där Popgrupper spelade var där jag uppehöll mig. Svenne Hedlund var som en torped på scenen och var så snygg så dom flesta tjejerna var som galna i honom. Då var Benny Anderson med också och man njöt och hoppade omkring som en galning...   

 

Så här såg det ut ungefär  på scenen när jag var och såg dom på 60-talet i Sundsvalls Folkets Park 

 

 

Andra gången jag såg dom live var på  "Bergets dag" i Taberg och då var man ingen dununge längre men det hindrar inte att man rörde på sig och njöt. Det blev faktiskt en riktig magisk och oförglömlig upplevelse och Svenne sjunger ännu bättre i verkligheten. När dom stämde upp med "I natt jag drömde" så infann sig nåt märkligt för alla sjöng med och stod stilla som i givakt och det går inte att beskriva riktigt i ord vad som hände men man blev helt uppfylld av både texten, melodin och stämningen runtom. Både gammal som ung var med på noterna och ingen ville störa eller förstöra magin genom att göra nåt annat på nöjesplatsen. Tyvärr är inte alla orginalmedlemmar med längre och basisten Lennart Hegland har inte heller varit med på länge. Hep stars Grundare Trummisen  Christer Pettersson dog 63 år gammal 2006 efter en tids sjukdom. Vill tillägga att musikerna spelade jättebra också 

 

   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på Svenne & Lotta. Hon skulle ha varit med när vi var på bergets dag 2010 men hade blivit sjuk. Klicka här för att höra Svenne & Lotta 1969 

 

       

         

 

Här ser ni deras turneplan för 2014: 

 

 

Här är alla turnédatum: 16/2 Vara, 20/2 Kristianstad, 21/2 Kalmar, 22/2 Ystad, 26/2 Enköping, 27-28/2 Uppsala, 1/3 Avesta, 4/3 Jokkmokk, 5/3 Malmberget, 6/3 Kiruna, 7/3 Kalix, 8/3 Boden, 12/3 Piteå, 13/3 Skellefteå, 14/3 Örnsköldsvik, 15/3 Umeå, 16/3 Ljungaverk, 21/3 Sävsjö, 22/3 Tanumstrand, 23/3 Karlstad, 26/3 Gävle, 27/3 Eskilstuna, 28/3 Falun och 29/3 Söderhamn. 

 

   

Klicka här för att se vart jag hittade denna lite mer aktuella bild

 

 

 

  

 

Jag skall kolla upp om det finns några biljetter kvar i Sävsjö 22/3 för jag skulle så gärna vilja gå. 

 

      

 

Efterråt skrev Svenne Hedlund autografer och jag stod där själv i kön och fick mig en och titta in i hans glittrande ögon...  Han var så trevlig, glad och fin. Klicka här för att se vad jag skrev i bloggen när jag såg Hep stars på Tabergs dagen i september 2010  

    
 

#Hep #Jubileum #Svenne 


Av Malin wiper - 21 januari 2014 11:30

    

Nu har i alla fall 5:2 dietboken kommit så vi kan läsa igenom den. Margareta säger att det är det enda redskap vi behöver för att klara denna metod. Hon har själv gått ner 20 kg och nu skall hon fortsätta med 6:1 då man bara har en halvfastedag. 

 

Jag har varit ute på så mycket och haft så kul på sista tiden men jag är så trött och yr nu så jag tar en eller två vilodagar från bloggen. Jag har mina promenader som tar tid och sen har jag saker jag måste fixa och det hinner jag inte annars för bloggen tar sån tid. Önskar er alla en härlig dag, sköt om er så ses vi snart igen...    

 

 

     

Vi var tvungen att åka till Jönköping i går också för vi hade gjömt köpt en del grejer och då följde Inger med igen för hon hade också ärenden. Naturligtvis måste vi ha en fika också och denna gång på eminenta Malmborgs Lilla.  

 

     

Tyvärr glömde jag ställa in blixten när snälla Emilia erbjöd sig att fota oss så det blev lite mörkt men jag försökte ljusa upp bilden i fotoprogrammet så gått det gick.  

 

   

Vi tog varsin god smörgås alla tre men Inger tog även en kaka för hon är så smal. 

 

     

Jag tittade på Guldbaggegalan i går men jag tycker den blivit så tråkig så jag tappade intresset. Det var bra filmer som blev nominerade och kul att "Hundraåringen" vann folkets pris. Förr spelade jag in alla baggegalorna och dom var mycket roligare och när Björn Kjellman hade hand om det hela så fick man skratta lite och det var så underhållande. Klicka här för att se bilder från galan. Jag har själv missat en del filmer som jag nu skall se. 

 

Ett av soundtracken till Monica Z  

  

 

I dag är det tydligen "Kramens dag" och snart finns det dagar för allt 

 


Kram på er...

 

  

 

#Guldbaggen #Monica #Malmborgs #Dieten

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se