Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2013

Av Malin wiper - 7 december 2013 14:30

  

Nu har vi hittat lite mer julsaker men inte allt. Dessa gardiner till köket köpte jag på second hand för nån månad sen för endast 30 kr. Köksgardinerna tvättade vi och satt i min mans rum för dom är vita och röda och vi köper inte nya just nu. Jag har lagt upp dom och min man satt i öljetter. En tjej skrev till mig och frågade hur man skulle göra så jag länkade till inlägget. Klicka här för att komma in på "Liten öljettskola"...  . Öljetterna hade vi sen förut eftersom vi passar på att köpa när vi dyker på lite billigare. Ekohallen kan jag rekommendera för dom är dom billigaste vi sett i vanlig butik. Förut hade IKEA men dom har slutat med såna, själv gillar jag öljetter till tusen för det blir bra fall både på gardiner och draperier. Jag är dessutom dålig på att fixa till gardiner och har för det mesta längder eller hissgardiner.  

 

 

  

   

Till dessa gardiner skulle jag haft en julbocksljusstake. Klicka här för att se vart jag hittade denna bild


  

Ingen jul utan Pisans tovade magnettomte som vi har sittande på vårt kylskåp nu tredje året i rad. Den är rätt stor så den pryder upp dörren så bra. Hon är duktig på både smycken, tovning och annat. Klicka här för att komma in på hennes blogg. Klicka här för att komma in på hennes smyckesida.  


  

Nu har vi i alla fall hittat tomten som jag vann hos Lena för några år sedan. Den är rätt stor och hon är porslinsmålare så hon har målat tomten så fint. Den har följt med oss i några år nu och kommer så att göra i fortsättningen.       



Denna lykta vann jag när Inger och jag var på "Tjejkväll" på City Skor för ett tag sen. Nu står den i köket och lyser upp. 


  

Två fina kakburkar som vi fick av Maria Lakatos två jular i rad fulla med hembakade kakor liggandes i ett fint silkespapper. Det är hon som drev Café Lakatos i några år och vi var stammisar. Burkarna är så fina så dom har fått hänga med också.  

 


Jag har alltid tyckt att det är lite "James Bond" över Robbie Williams 

  

 

#Robbie #Tomte #Kakburk

Av Malin wiper - 7 december 2013 08:00

Joan Baez med låten Diamonds and Rust. Hon är en av mina favoriter och har så varit så länge jag kan minnas. Hon har så otroligt vacker röst och skriver så fina melodier och texter som betyder nåt. Klicka här för att läsa den svenska texten till låten. Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Jag beundrar henne också för att hon är förespråkare av fred och mänskliga rättigheter 

 

   

Joan Baez föddes 1941 i Staten Island, New York och är en amerikansk folkmusiker, gitarrist och kompositör. Hon debuterade på en festival i Newport 1959 och fick sitt genombrott i början av 1960-talet. Jämte Bob Dylan  som hon sjungit mycket med var hon under denna tid en av förgrundsfigurerna inom amerikansk folkmusik. En svensk sångerska som ibland jämförts med Joan Baez är Thurid Lundqvist, och henne kommer jag så väl ihåg.  

  

Jag kom ihåg att jag tyckte det kändes så konstigt när hon klippte av sig håret men nu har ju jag också kortare hår. Jag hade lite likheter med henne när jag var ung och hade mitt långa svarta hår och var smal som en vidja. Jag ville vara som hon och satt och försökte spela lite accord på gitarren och sjunga till. 

 

 

Vi kom inte iväg till Eckerholm i går, men vi åkte iväg men fick vända för jag var så otroligt trött och uppspänd i nacken med yrsel som följd. Så är det när man har skador,  man  blir trött så fort man gjort nåt extra och i torsdags så var vi ute i över 5 timmar i Jönköping.  Det är trist för jag hade velat åka dit eftersom Inger var där. Jag har i alla fall lärt mig att lyssna till kroppens signaler efter min utbrändhet och nackskada mm. Jag är i alla fall tacksam att jag kan göra nåt för det finns dom som har det mycket värre. 

 

 

Av Malin wiper - 6 december 2013 14:30

  

Sist vi var till Malmborgs Lilla ( det var ett tag sen) så fotade jag dessa tjejer som inte varit med på foto förut hos mig. Dom är toppen båda två. 


  

Vi åt varsin god smörgås med smakrik god ost 

 

   

Numera har dom även frukost på Malmborgs Lilla 


  

Efteråt åkte vi till Sam Hjälp second hand i Huskvarna  och då så såg vi denna fina hund stå och vänta på husse utanför ingången. När vi stod där och klappade hunden så kom ägaren ut och det var en trevlig kille som inte hade nåt emot att vi stod där och gullade med hans hund som var en Tibetansk Tempelhund, han heter Cliff och är 8 år gammal. Ägaren var noga med att gå ut och kolla sin hund lite då och så, sånt värmer. I vanliga fall så brukar jag inte gå fram så men hunden närmade sig oss och man lär sig att bedöma situationen.  


Tibetansk Tempelhund är en hundras med ursprung i Tibet men framavlad i Storbritannien. Det är en dvärghund och sällskapshund. Traditionellt hör den till tempelhundarna och föddes upp som sällskapshund och vakthund i tibetanska hem och kloster. Källa Wikipedia



Litet roligt klipp med Mupparna. Låten heter How Muc Is That Doggie In The Window. På svenska: Vad tar ni för valpen där i fönstret. Den låten har spelats in i många versioner på både svenska och engelska.



  

#Tibetansk #Malmborgs

 

Av Malin wiper - 6 december 2013 10:30

  

Här fotar jag Inger och Barbro när min man lämnat av oss på Östra sidan om Jönköping där vi ämnade gå omkring och kolla i butiker tills han var klar hos besiktningen. Som ni ser så regnade det och blåste.


  

Sen blev vi så kaffesugna så vi åkte till Kaffehörnan (tillhör konditori Postiljonen). Där har dom en riktigt gammal stor kassaapparat som inredningsdetalj. Den står vänd mot fönstret så jag kunde inte fota den framifrån


  

Här sitter vi och myser med smörgåsar men min man var tvungen att ta en mjuk bakelse för han har bitit sig illa i tungan. Han har haft svårt att prata och det ser inget vidare ut under så blir det värre så får han gå till läkare eftersom han har varan och då är blödningsrisken större  


       


    


Dom hade krokar på väggen bredvid borde som man kunde hänga väskorna på och det var verkligen toppen. Min man är en riktig gentleman så han passade upp på oss och körde även fram bilen så vi slapp gå i regnet till parkeringarna mm...  


  

På Indiska köpte Inger jättesnygga glöggmuggar. Indiska kommer att flytta till våren till tillfälliga lokaler för den dom har nu skall repareras och dom skall fixa större dörr och göra så att barnvagnar lättare kan ta sig in och upp till övre planet. Vi blev så tagna av att alla vi träffade som arbetade i butikerna var så naturligt trevliga och det smittade av sig. Jag har alltid tyckt att man blir bra bemött på dom flesta ställena men nu var det ett snäpp bättre och det är smart för då kommer folk tillbaka


  

Sen gick vi över till Lindex där Inger hittade en jättefin pyjamas till ett av sina barnbarn, men jag glömde fota den så jag tog en bild på en läcker scarves istället


  

Vi åkte även till Ekohallen där Barbro köpte nya tallrikar som var vita med ett mönster i, och vi andra lite småsaker. Här står Barbro och Inger och plockar ner sina varor  


  

Min man hade hittat en mask på Ekohallen som han höll på att skrämma ihjäl oss med...  Jag vände mig om och hoppade till och fick ett streck i magen  

  

Inte nog med det utan vi åkte även till Erikshjälpen och kollade runt lite.  


  

Här satt vi oss ner för att ta ett glas saft på Erikshjälpens Café som är jättesnyggt med sitt rutiga golv och snygga stolar 

  

  

Barbro fick hålla upp en leksak som var så läskig att hålla i. Den slingrade sig och känslan att hålla i den går inte att förklara...  . Vi var så himla barnsliga hela tiden och tokade och spexade, men så roligt vi hade det. 

 

 

 



Tiden gick så fort och sen blev det mörkt så vi fick ingen tid att kolla runt andra ställen såsom parker och sevärdehter men det får vi göra en annan gång. I går kväll började det snöa och i dag har snöröjningen gått varm och just nu blåser det rätt kraftigt. Vår bil gick igenom besiktningen och det brukar den göra fast vi inte har behövt lagat nåt men nu börjar den bli till åren så det är saker som vi kommer att få byta ut. Han sa ändå att bilen var i bra kondition och såna som vår bil kan gå i 30.000 mil. I kväll skall vi på en julmarknad i Eckersholm om det inte blåser och snöar för mycket. Den börjar 18.00 och Inger är med där och arbetar och har bakat lite bröd som skall till försäljning.

  

 

  



#Kaffehörnan #Eko #Erikshjälpen #Second hand #bil #eckersholm

Av Malin wiper - 6 december 2013 08:51

      

I dag är det en sorgens dag för Nelson Mandela har dött, visserligen har han varit sjuk länge men det hjälper inte. En stor man har gått ur tiden och det känns tomt. Såna personer har det inte funnits många av, en sån människorättskämpe. Det är i alla fall underbart att han fick ett sånt långt liv efter fängesetiden. Jag började gråta för när en sån person försvinner så känns det nästan som hoppet försvinner för han var en symbol för fred och för kampen mot aparheid. Han har inspirerat frihetsrörelsen över hela världen och har funnits så länge jag levt. 


  

Under sin fängelsetid var han en viktig symbol för kampen mot apartheidregimen både inom och utanför Sydafrika. Han förde en fredlig kamp mog apartheid. Klicka här för att läsa mer om honom. 

 

 

 

Rest in peace fantastiska Nelson Mandela



#Mandela

Av Malin wiper - 5 december 2013 14:00

  

Jag blev så glad när jag såg att serien "Äkta människor" kommit med en säsong 2 som började i måndags. Det är en välgjord, väspelad rätt skrämmande serie.

 

 

 

 

   


Klicka här för att komma in på Svt play och se första avsnittet av säsong 2. Klicka här för att läsa i aftonblandet ang detta med robotar som forskarna inte tror är långt borta. Vi har ju redan både gräsklippare, dammsugare, robothund och i indurstrin har robotar funnits länge. Nästa steg är antagligen att förmänskliga robotarna. Klicka här för att komma in på "Äkta människor" facebook 

 

   

licka här för att se vart jag hittade denna bild, och läs lite mer 

 

 

Äkta människor är en svensk science fiction-dramaserie från 2012. Den hade dubbelavnittspremiär 22 januari 2012 i SVT 1. Serien består av tio entimmarsavsnitt. I rollerna ser vi bland andra Andreas Wilson, Eva Röse, Leif Andrée, Johan Paulson och Lisette Pagler. Serien har nu kommit tillbaka hösten 2013 som andra säsong

 


 


Serien är skriven av Lars Lundström och regisserad av Harald Hamrell (avsnitt 1-4 och 9-10), och Levan Akin (avsnitt 5-8). Serien producerades av Sveriges Television och Matador Film i samarbete med Danmarks Radio och YLE med stöd av Nordisk Film- och TV-Fond samt Nordvisionsfonden.  Rättigheterna till en amerikansk version såldes redan före premiären till Kudos Film & Television, och Shine International ha köpt rättigheterna att distribuera serien internationellt. I april 2013 hade nära 50 länder köpt rättigheterna till att visa första säsongen. Seriestarten för säsong två har som sagt satt igång redan nu i söndags 1 december 2013


  

   

Av Malin wiper - 5 december 2013 08:00

   


Här har ni skyltfönster nr 3 hos Acleja Blomsterhandel och det går i svart, rött och grönt. Alla tre fönster är snyggt utsmyckade och helt annorlunda varandra och det ser spännande ut.  

 

Klicka här för att se skyltfönster nr 1, Klicka här för att se skyltfönster nr 2                                


  

    


Det var inte lätt att fota inifrån men på dagen så går det inte att fota genom rutan. 


  

Bordet som detta står på var jättehäftigt i lite retro med gråvit bordsyta                                              


  '

Detta måste ses i verkligheten för det var inte lätt att fota men bara att komma på idén.                        


  

En gammal trotjänare till gungstol fick också vara med i dekorationen.   


     

En hjärtekrans i mitten



                                              

   



I dag skall vi åka in till Jönköping för att besikta bilen. Både Inger och Barbro skall följa med oss så vi skall kolla runt i stan och även fika lite. Vi hade även tänkt åka till Vätterbygdens Auktionskammare för att få två saker värderade men dom har så mycket att göra just nu och finns inte där i morgon. Därför skall jag fota sakerna istället och skicka in för värdering. På den ena finns det uppgifter på baksidan och då blir det inte svårt för en van värderare. Sen har vi vasen som jag visade upp för några dagar sedan i bloggen. Den ägs av en väninna som vill ha hjälp med värdering. Klicka här för att komma in på det inlägget 

 


Lill Lindfors i Så mycket bätttre sjungandes Agnes låt Just här, just nu. Hon sjöng den så fint och stämningsfullt 

 

 Betyder ha en skön dag på Italienska 

  

 

#Auktionskammare #Skyltfönster #Gungstol #Lill

 

Av Malin wiper - 4 december 2013 12:15

  

Det var så mörkt i går morse när vi åkte till Värnamo sjukhus så jag tog inte så många bilder. Undersökningen gick bra men jag var inte beredd på att det var en tunnelliknande apparat så man måste åka in rätt långt och jag hade bara halva ögonen utanför. Till saken hör att jag lider av klaustrofobi efter barndomsupplevelser som sommarbarn när jag var 6 år gammal. Tack och lov så var sköterskan som tog hand om mig på röntgen helt underbar och sa att hon hade all tid i världen. Hon körde in mig långsamt så jag fick vänja mig. Hon var så fantastiskt psykologisk och utan henne hade jag inte klarat detta

 

 


  

 

 

 

 

Sen fick jag lite panik när huvudet närmade sig tunneln. Då sa jag lite lustigt: Finns det ingen annan apparat istället...  Hon såg road ut och jag förstod att jag måste göra detta och hon tog det så lugnt och pratade med mig så lugnande så till slut var jag i läge och då tog det bara en minut så var det klart. Sköterskan var så gullig så hon sa att jag skulle vara stolt över mig själv för att jag klarade av det. Jag blev så lättad och glad så nu kommer jag inte att vara rädd längre om jag skall göra om denna undersökning. Magnetröntgen är mycket värre för där skall man in med hela kroppen i en tunnel och det har jag misslyckats med 2 gånger så måste jag in i en sån så får dom söva mig...   

 

  

   

Så här såg datortomografin  ut och det ser ju inte så farligt ut men det hjälps inte för när man kommer nära så får man ändå den över sig och nära ansiktet så det går inte att fokusera. Hon frågade om jag kunde blunda men det funkar inte heller för jag vill ha full kontroll.  

 

Jag fick insprutat kontrastvätska så jag blev ombedd att dricka jättemycket vatten i omgångar när jag kom hem för att få ut kontrasten. Jag har inga som helts problem att bli stucken men just att bli instängd är ett trauma. Det tar tre dagar innan jag får svar men jag tror att det är allergi som jag får sån torrhosta av och röda kliande ögon för det har blivit värre sen jag flyttade hit. Comforten sätter sig i kläderna och sänglinne och i sovrummet är det värst, min man har försökt med allt för att få tvättmaskinen ren från Comfort men det funkar inte vad vi än gör. Vi måste köpa en egen tvättmaskin så småningom och hänga tvätten på ställningar. Vi skall fråga VSBo om vi får gå nån annastans och tvätta tills vi kan köpa en egen tvättmaskin. Jag har allergitestat mig och fått svar att jag är allergisk mot vissa parfymer i medel och Comfort är det värsta hittills. Vi har nu fått reda på att det är fler än vi som har problem med Comfort sköljmedel


  

Efterråt åkte vi ner till centrum och där har dom ett ställe nere vid vattnet man kan stå och kika ut och på sommaren går det att sitta där och njuta  


  

En udde på mitten har en formation just nu av renar och pigviner som lyser så vackert men dom är inte lätta att fota.


  

Lite närmare håll. Det är så vackert live så man bara står där och gapar  


  

Ovanför vattendraget ligger Stigs Café och Pelikanens galleria. Vi gick in på fiket och tog varsin god smörgås och lika gott kaffe

  

Klicka här för att komma in på Sisters Gift Company som drivs av min bloggvän Helene som bor i USA, hon kommer ursprungligen från Småland. Har lånat bilden från sajten. Där finns massor av fina saker såsom kaffekoppar, tekoppar, dekor mm


  

Det är mysigt därinne med olika sorters sittplatser. På denna sitter man som på en uppbyggd höjd. Det gick inte att fota allt för det satt folk på dom andra platserna 

 

     

Jag lånade även denna bild från Sisters Gift. Company. Denna är nedsatt i pris och många andra varor hos henne just nu. Klicka här för att komma in på Helenes blogg  


  

är ser man uppepå avsatsen och där har dom långa soffor också som man kan sjunka ner i


  

Fint hus med snygga burspråk


  

I förrgår när vi promenerade så gick vi förbi Juttas hus en vän på fb som brukar läsa min blogg. Detta är deras ena hund som vi såg som valp och fotade för ett tag sen. Fattar inte att hunden är så stor nu. Ni skulle sett ögonen man fullkomligen smalt

 

Klicka här för att komma in på inlägget jag skrev då



#Stigs #hund #Pelikanen #burspråk #Company   

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards