Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2013

Av Malin wiper - 11 december 2013 11:30

        

Jag har fått så fina kommentarer från dom två tjejer som jag fotade hos Sam Hjälp i Huskvarna. Jag är så glad att dom hörde av sig så jag fick reda på lite mer. Här ser ni Ida som jag trodde var designer och det var inte helt fel för hon är skräddare. Här kommer hennes kommentar:


Hej Malin!

Vad otroligt fint du skrivit, jag blev väldigt glad. 
Du har nästan rätt, jag jobbar som skräddare och när jag syr kläder till kunder handlar det mycket om design och form.

Hatten har jag mycket riktigt gjort den själv. Mönstret är ursprungligen från en gubbkeps som jag har gjort om. Tyget är en stuvbit möbeltyg i ull från mitt jobb.

Vad det gäller min klädstil så har jag inget namn eller bara en sak jag inspireras av. Jag hämtar inspiration från många olika saker och kombinerar kläder jag sytt själv med omsydda secondhandplagg. Allt gott!
/Ida 

 

 

Ida har en jättefin sida fylld med annorlunda design. Klicka här för att komma in på hennes häftiga blogg/hemsida

 

 

   

 

 

 

 

    

 

Här ser ni Åsa som jag också fotade. Här kommer hennes kommentar: 

 

 

Hej Malin!

Vad fint skrivet av dig! Å av alla andra här också för den delen. Väldigt trevligt att bli kallad "flicka" ;) då jag har passerat den gränsen för länge, länge sedan. Vad gäller min klädstil så klappar mitt hjärta extra hårt för det fantastiska 40-talsmodet! Vad frisyren anbelangar så tar det inte särskilt lång tid när en väl fått in knycket! 
 

  
Bästa hälsningar Åsa.

 

 

Åsa har också en blogg/hemsida. Klicka här  för att komma in på den. Hon brinner för vintagestickning och hela sidan andas 40-talet och är jättefin. 

 

 

 

Tack ni båda för era fina kommentarer.  Klicka här för att komma in på inlägget jag skrev om tjejerna

 

Malin

 

 

Nu har tyvärr snart all snö försvunnit och det är varmgrader. Jag och mina vänner hade tänkt gå ut i full julmundering för att fota till en julheader men det känns inte bra utan snö. Det står helt still i huvudet nu när det gäller header. Jag får väl ta nån lite julig bild och inte göra så stor sak av det hela. Hoppas ni får en fin onsdag kära fina bloggläsare.   

 

   

 

Av Malin wiper - 11 december 2013 07:00

Nu har jag i alla fall fått svar på Datortomografin (lungröntgen) som jag genomgick på Värnamo sjukhus. Allt  såg bra ut så då kan jag utesluta detta men eftersom jag fått mer och mer rethosta och blivit lite tungandad så skall jag få en remiss till en annan undersökning som heter Spirometri som är en lungfunktionsundersökning. Jag misstänker starkt nu att jag måste ha nån slags allérgimedicin eller inhalator och jag kan svära på att det beror på användandet av grymt mycket Comfort i tvättstugan, det sätter sig i både kläder och sänglinne. Klicka här för att läsa om parfymallergi. 

 

   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild och läs  

 

Jag fick svaret av en trevlig läkare som även rekommenderade ett receptfritt medel som jag kan testa, det heter Loratadin. Vi har fått hänga ut lakan på vädring ett helt dygn efter tvätt men det luktar lite ändå. Syrran har tipsat i en kommentar om Hjortronsalt för att rengöra maskinen och det funkar även för rengöring av kaffebryggare. Vi skall testa det när vi tvättar nästa gång. Läkaren som ringde sa att det var fler som hade såna problem med Comfort sköljmedel, så jag är inte ensam. Vi måste överväga tvättmaskin uppe i lägenheten eller också flytta för vi har fler problem här som vi inte får ordning på trots att vi försökt.  

 

Trailern till en läskig film som heter Perfume. Den såg jag för några år sedan.  

 

 

     

 

 

 

 #Datortomografi #Spirometri #Loratadin #Comfort #Perfume

Av Malin wiper - 10 december 2013 13:00

 

Bild från 26 december 2009 då vi firade jul hos min son. Denna balkong som vi åkte förbi gick inte att missa...  

        Jag har visat upp tre Julskyltfönster  som jag fotat hos Acleja Blomsterhandel i bloggen. Nu kan ni vara med och rösta på vilket skyltfönster ni tycker är snyggast genom att skriva det i en kommentar här i bloggen. Det fönster som får flest röster vinner och dom två som har röstat på det fönstret först av alla får en julkapp av mig. Den som hann först får lite mer. Klicka här för att komma in på Aclejas facebook  

 

Tävlingen avslutas fredag den 14  december kl 10.00 och ni får gärna länka till detta inlägg. 

 

     

Första priset ligger i detta paket. Ni får se vad som ligger i paketen efter tävlingen 

 

   

Andra priset ligger i detta paket 


  

   

  

  

   

 

  

   

 

#Julskyltfönster #Tävling #paket

Av Malin wiper - 10 december 2013 09:15


  


Häftigt klipp från 1955 i Rockabillystil som jag hittade av en slump på Youtube. Det är inte säkert att klippet är från 1955  dom kan ha spelat in med gammal teknik och haft gammal rekvisita och nåt slags filter. Klicka här för att läsa om rockabilly

 

 

     

 

 

Klicka här för att komma in på en häftig sida där man får bekanta sig med rockabillylegender, där det också finns massor av musikklipp.

Av Malin wiper - 10 december 2013 07:00

  

I lördags tog vi även en tur till Konditori Drömtårtan som ligger på Rosenlunds torg. Vi har varit dit en gång tidigare och det är ett par som driver stället och mannens mamma var där sist och hjälpte till. Dom har ett jättefint bageri där dom gör allt från grunden. Deras bakverk är fantastiska och det är en hjärtlig, vänlig och fin stämning där. Dom har endast två bord för dom flesta kommer in och handlar bröd men vill man insupa stämningen så kan man slå sig ner och få en god kopp kaffe med antingen en härlig smörgås eller nåt av deras bakverk. Jag får snart utbrista: Caféer är mitt liv de se...    .   

 

 

Klicka här för att komma in på deras facebook 


  

Denna trevliga man driver Konditoriet tillsammans med sin fru  


  

Min man tog denna julsmörgås som han sa var helt sagolik från bröd till pålägg.


  

Jag tog en lite mindre men den var inte mindre god för det. Allt var helt perfekt och brödet med lite russin och härliga kryddor hade jag velat köpa men det var slut så man kan ringa så lägger dom undan. Vad vi njöt...  Detta får en skadad kropp att slappna av. Det är en både bra och njutbar behandlingsmetod, som borde skrivas ut på recept som jag förut påpekat också...      


  

Här sitter min man och njuter medans han tittar sig omkring, man känner dofterna från bageriet och värmen som strömmar in i kroppen  


          

Klicka  på bilderna så blir dom större  


  

Dom har verkligen fantasi, humor och påhittighet på detta konditori...   Har aldrig sett dess like av stora biskvier med små pepparkakshjärtan, lite surrialistiskt precis som vissa konstverk, häftigt


  

Så här såg det ut på Rosenlund på 50-talet. En bit bakom bilen ni ser till höger ligger nu konditoriet  


  

Vi köpte en pepparkakslimpa som var jättegott och lite annorlunda kryddat än vörtbröd.  


  

Saffrans-semlor har jag aldrig ätit och dom såg jättefrestande ut. Dom stod där och pockade på uppmärksamhet...  


  

Vi fyllde sist i en kupong hos dom och då är man med i en adventskalender-tävling där dom drar datum från dessa pepparkakor som hänger bakom disken. Vilket kul påhitt.

 

 

 

 

 

  


   

#Drömtårtan #Pepparkakor #Saffranssemlor #Surrealism 

Av Malin wiper - 9 december 2013 10:45
  

Det var magiskt att se denna tjej komma in på Sam Hjälp nästan som ur en katalog på 50-talet. Hon var så tjusig och skilde ut sig från mängden med sin look. Jag kunde inte låta bli att vara så fräck och fråga om jag fick fota henne till min blogg. Önskar bara att jag tagit det lugnt och fått lite fler och bättre bilder men ibland kommer min blyghet fram och har jag en dålig dag så vill jag helst gömma mig. Det är så kul att många yngre gillar 50-60-talet både i kläder och musikstil och när man kollar tillbaka i tiden så var det faktist en härlig tid både modemässigt och musikmässigt. Jag var själv så liten på 50-talet så det var 60-talet som jag minns bäst. Hon passade som handen i handsken i detta mode och hade ett så snyggt rött läppstift som passade ypperligt till.

 

 

Klicka här för att läsa en artikel som heter "Tillbaka till 50-talet". Klicka här för att komma in på en sida som andas lite 50-tal. Klicka  här för att komma in på bloggen "femtiotalsjakten" som är min favorit  

 

      


  

En sidobild där man ser dom snygga hårvalkarna som det kräver en viss finess för att få till. Hon var så tidstypiskt klädd så  man fick en känsla av att flyttas tillbaka i tiden och se sin egen mamma. Det känns även lite 40-talet för mamma hade valkar i håret som man har kunnat se på foton av henne. Hon hade dessutom en fantastisk kroppshållning. 

 

Klicka här för att komma in på en sida där där man kan se kläder från 40-60-talet  


  

Här får man ännu närmare bild på hennes vällagda hår.   


  

Tyvärr måste jag ha rört på kameran för denna närbild blev lite otydlig. Tack för att jag fick fota dig...    

 

 


Klädstil nr 2


  

Här har vi ytterligare en tjej jag såg på Sam Hjälp som utmärkte sig med en personlig klädstil. Jag hajjade till när jag såg henne och följde efter ut men ville inte störa så länge och nu ångrar jag mig för jag hann bara få två bilder. Hade även velat fråga henne om hon var designer. Hon såg jättefräsig och fin ut, och verkade ha en glad och pigg personlighet. Hennes huvudbonad är nåt man inte sett förr och luggen passade så bra till den orginella kepshatten. Det var min man son såg henne först. 


       

Klicka här för att se vart jag hittade dessa bilder


  

Här ser ni vad jag menar. Jag funderar på om hon tillverkat den själv. Även hennes glasögon passar toppenbra till klädseln. Allt annat passade så bra ihop så inget hade lämnats åt slumpen. Hennes stil kan jag inte härröra till nåt så den var hennes egen. Vad arg jag är på mig själv som inte tog fler bilder. Tack för att jag fick fota dig...  


Train song by Feist & Gibbard. Jag önskar att jag hade frågat tjejen vilken musik hon lyssnade på. Det går inte att utläsa av den orginella outfiten. Då sa min man att hennes kepshatt var lite lik amerikanska lokförarkepsar längre tillbaka men inte snarlika. Då hittade jag denna finstämda grupp som jag aldrig hört förut. Klicka här för att se den svenska texten till låten  #50-talet #Rockabilly #Hårvalkar #Sam Hjälp #Klädstil #Kepshatt #Train

Av Malin wiper - 9 december 2013 08:00

  

När vi åkte ut i lördags så tog vi en sväng till Sam Hjälp Second hand i Huskvarna. Där kryllar det av folk och sakerna har stor åtgång och priserna är så bra satta så man kan verkligen göra fynd

  

En tomtegubbe i en soffhöran med  en bizarr näsa

  

  

Kälkar av olika slag  


  

En charmerande man satt och spelade dragspel  mitt i folksamlingen. Det uppskattas och han var riktigt bra

  

  

Jag köpte små kaffeskedar a´la 50-6-talet av märket Nilsjohan som är ett gammalt märke. Jag skall ha dom till nåldynekoppar om jag gör några fler. Klicka här för att läsa om Nilsjohan som var ett svenskt företag som tillverkade husgeråd 

 

     

Vi hade denna vagn här förut men det blev så kallt och trist. Vi tar denna till badrummet och ställer tvättmedel och annat på istället 

 

      

Sen kommer ett inlägg om två tjejer som jag fotade på Sam Hjälp. Dom  stack ut ur mängden. Vi var även på Konditori Drömtårtan och fikade så det kommer ett inlägg senare i dag och i morgon. 

 

  

 

  

  

 

#Second hand #Tekopp #dragspel

Av Malin wiper - 8 december 2013 13:15

    

Min man kom hem med en julklapp i fredags som han fått av Jennie som arbetar på hans jobb. Han har hjälpt henne med datorn. Det är tydligen en vinflaska av en ekologisk sort och det uppskattas. Hon har pyntat ut förpackningen med både änglar och annat. Vad gulligt gjort av henne. Vi har en present till henne också för hon har flyttat till sin första lägenhet och i går köpte vi en inflyttningspresent till henne. 

 

                                                                           

  

Fast vi vet vad det är så vet vi inte märket och vi öppnar det inte förrens på julafton 

 

Lite skönt avslappande instrumental musik i form av låten "The days of wine and roses" med Beegie Adair.  Hon är en kvinnlig jazzpianist som föddes i Barren County, Kentucky 1937. Hon studerade piano vid Western Kentucky University. Hon flyttade till Nashville, Tennessee, där hon gjorde examen arbete vid peabody College. Hon gick sedan vidare för att bilda Beegie Adair Trio 

 

Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Klicka här för att komma in på hennes facebook  


   

Så här såg det ut från våra vardagsrumsfönster i fredags morse. I dag snöar det mer men blåser inget så det ser så vackert ut. Det passar bra när vi har julmarknad i samhället. Vi låg och drog oss till 10.00 och det hör inte till vanligheterna.   

 

     

   

Jag hade glömt att det är andra advent i dag...   så vi tände inga ljus men det är inte för sent än. 

 

 

Dagens tanke: 

 

Varför måste dom ordentliga flytta när andra stör?.  

 

 

#Ekologiskt #Vin #Beegie #Snö

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se