Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2013

Av Malin wiper - 16 december 2013 11:15

 

  

Nu är tävlingen avgjord och fönster nr 1 som ni ser ovan fick 8 röster och det flest av dom tre. fönster nr 2 fick 4 röster och kom på andra plats, fönster nr 3 fick 1 röst. Tack för att ni ville vara med i tävlingen.

 

  

 Går till Petra som svarade fönster nr 1 först av alla. Grattis till dig....    


  

Detta är första priset i form av en skylt för att sätta upp på en vägg eller ställa på ett bord och luta mot väggen, den har upphängningsanordning, lite shabby chic. Priserna i denna tävling är köpta hos Salong Hon & Han Frisör Interiör.  

 

   

Förstapristagaren får även en fin kökshandduk med stjärnor på, plus en liten sak till.


  


 Går till -Nena- som svarade fönster nr 1 bara en minut efter Petra. Grattis till dig...  


   


Andra pris är detta hjärta med texter och glitter på. Glömde mäta men det är ett rätt stort hjärta


    

Andra pristagaren får även dessa två smörknivar i trä med tomtegubbe på, plus en liten sak till

  

 

Salong Hon & Han  har så påhittigt hängt upp olika saxar i skylten som julpynt.. 

 


Klicka här för att komma in på The Refreshments hemsida  

 

 

#Tävlingsavslut #The Refreshments

 

Av Malin wiper - 16 december 2013 07:15

  

Hej kära bloggläsare! Hoppas ni haft en fin helg. Tack för alla era kommentarer som gladde mig.

Vi har varit bortresta några dagar  och kom hem i går eftermiddag. Min syster fick ett samtal från mammas serviceboende i torsdags, mamma skulle flyttas dan efter, på fredag. Vi blev helt ställda för det kom så plötsligt. Vi var inte förberedda på detta, för vi skulle egentligen få titta på det nya boendet den 20 december och om vi samtyckte kunde hon flyttas efter jul och nyårs-helgerna.

Nu var det tydligen bråttom för personalen på gamla boendet skulle dras bort på fredagen. Eftersom vi inte fick någon tid att förbereda oss blev vi tvugna att boka hotellrum i 2 nätter för att tillsammans med min syster och svåger kunna göra flytten så smidig som möjligt.


  

Sista bilden på mammas dörr på  gamla boendet 


Syrran tog hand om torsdagen och möbler flyttades över till nya boendet av personalen för vi klarar inte tunga lyft od. Vi måste ändå vara där för att tala om vad som skulle till nya boendet. Mamma hade en tvåa förut men nu blev det ett stort rum med klädkammare och ett jättestort badrum.  

 

   

Så här ser det ut utanför det nya boendet där man kan slå sig ner och det var väldigt ombonat. Sen måste man ha en kod för att komma in på själva boendet.    

 

     

Nu ser det ut så här hos mamma på fönstersidan. Vi fick fixa kontakter och handla in lite saker som fattades.  

 

     

Det får bara plats med en bokhyllesektion, fotölj och en tavla på andra sidan mot utgången.

Det är alldeles lagom.  

 

     

Sen köpte vi en lampa ovanför sängen i rosa färg för det gillar hon skarpt. Den lyser så lagom mysigt och blir inte varm. Ovanför satte vi collaget hon fick när hon fyllde 90 år.  

 

     

Sen åkte vi ner till "Skroten" i Skene som är känd för sina billiga men bra tyger. Vi behövde köpa en gardinkappa till fönstret. Klicka här för att komma in på Skrotens hemsida.  

 

    

Den går i rosa också eftersom vi vill att det skall se ut som hon vill ha det på ett ungefär. Dom gamla gardinerna tog vi hem för tvätt och anpassning av längd så hon har ombyten. 

 

   

Sen kom personalen in med kaffe och pepparkakor till oss...  Det visade sig vara fantastisk personal som man tyckte om direkt. På demensboendet är dom fler personal så det kändes att det inte var stressat där. Dom boende  verkar må bra  och det finns alltid nån till hands. Vid maten så tog dom tid på sig med dom som behövde hjälp med matning. Jag var rätt skör när jag kom dit och fällde många tårar eftersom det är en omställning för både oss och mamma men efter två dagar så kände vi att detta kommer förhoppningsvis kommer att bli tryggt för mamma.  

 

     

Detta var det enda till kök som fanns men hon behöver ju inget sånt längre men i det lilla kylskåpet så skall vi sätta in lite saft och i dom andra har vi satt kaffekoppar och det blir kanske ett inköp av vattenkokare.  

 

     

Vi fick även plats för denna byrå. Ute i korridorerna är det pyntat med julsaker och fina skåp och lampor, mycket fint och hemtrevligt.  I går hjälptes vi alla åt att rensa i mammas gamla lägenhet så nu har vi bara 3 kartonger kvar att kolla igenom och sen är det möbler som skall forslas bort.

 

   

Vi fick även upp lite tavlor och foton över mammas säng. Det var sån hård vägg så det var tur att svågern hade en slagborr. längst till  vänster foton på min mammas föräldrar, sen en tavla som pappas bror målat och sen en bild på min far.  

 

     

Personalen arbetar pedagogiskt. En sån här docka som känns i vikten som en baby och huvudet åker lite runt och följer den som håller i den med blicken. Den blev satt framför mamma och då började hon prata med dockan och smekte den på kinden och sa helt plötsligt att den var söt...  Personalen skall på kurs och lära sig Taktil massage och tillämpa det för att få ner mängden lugnade medicin. Klicka här för att komma in på en sida där det finns såna dockor och andra produkter för demenssjuka och dom med Alzheimer.  

 

   

Dom har till och med denna katt på avdelningen som heter Sune och är 11 år gammal. Han är född där och han går runt till dom boende till deras förtjusning.

 

Jag skriver lite mer en annan dag om vårt hotell och vad vi upplevt mer. Jag kommer in på era bloggar så fort jag hinner och orkar. Tävlingsresultatet på skyltfönstertävlingen får ni under dagen.

 

 

   

 


Av Malin wiper - 15 december 2013 16:00

  

Jag var in till Acleja Blomsterhandel för mina snittblommor hade sett sina bästa dagar och då passar jag på att sätta in bilder som jag inte fått in förut. Här en fin juldekoration i läckert röd stor kopp. En chokladpralin på fatet i glansigt papper 


  

Hög fin kruka i lite mörkröd mot vinröd färg


  

Läckra väggdekorationer i form av händer som gör olika tecken. 

  

  

Nya läckra krukor med ben som gör att dom ser lite härligt vingliga ut. Såna skulle jag själv vilja ha i ett fönster, eller som en udda kruka


      


  

Olivgröna krukor som såg jätteläckra ut


  

Eller varför inte en juldekoration i glaskruka 

 

  

Klicka här för att komma in på Elvis hemsida

 

#Elvis #Acleja #Krukor #Dekorationer

Av Malin wiper - 15 december 2013 08:30

 

 

På barbordet satt jag denna ljusstake som vi köpte förra året. Vi har två andra som är finare men jag hittar dom inte....  och det är vår Christina Scollinljusstake som vi haft i minst 15 år och sen en jättefin som jag fick på mitt förra arbete en sån där hopfällbar som fortfarande finns och är rätt dyr. Vi skall ner i källaren och leta igen.


  

Detta är ena sidan av köket och rummet är rätt fyrkantigt. Tyvärr är golven inget vidare så dom skulle behövas bytas ut. Det repareras inte lika ofta numera som förr i hyresrätter men vi har i alla fall fått både färg, tapet och klister så vi har kunnat göra lite själv på väggarna.  

 

    

Nu är julklapparna inköpta och har skickats upp till min mans släkt i norrland. Det är endast min svärmor och min mans brors barnbarn som får julklappar. Vi vuxna ger ingeting för det är uppgjort så. Vi får av min mans mamma så till henne ger vi på jul och födelsedagar. Vi har även klart med julklapparna till dom vi skall träffa i jul. Det är min son och min mans bror, dom var till oss förra året och nu skall vi fira jul ihop igen, det bara blev så att vi börjat ge julklappar till varandra men för en viss summa som vi inte får överskridas.

   

Det går även bra att linda in juklapparna i tidningspapper om man sen använder snygga snören och andra utsmyckningar. Klicka här för att se vart jag hittade bilden

  


The Puppini Sisters med Jingle Bells   

  

 

 

#Julklappar #Hyllan #Ljusstake #Puppini

      

Av Malin wiper - 13 december 2013 08:00

I onsdags tog vi även en tur till Konditori Drömtårtan där vi både fikade och handlade bröd. Bredvid konditoriet finns även frisering, Take away och en annan restaurang. Drömtårta är en tidlös klassiker som kommer att hänga kvar.

 

  

Klicka här för att komma in på en sida och ta del av ett klipp om drömtårtans historia

  

  

Det är ett gift par som driver Konditoriet sen 2,5 år tillbaka och nu har jag fått frun på bild också, hon är lika trevlig som sin man och hans mamma som jobbar där ibland. Innan dom flyttade in så var det en tatueringsstudie där så dom fick göra om allt.  


  

Kolla in vilka bakelser...    

 

 

Jag glömde att skriva vad vi tog till fika men det var samma som förra gången. Klicka här för att komma in på det inlägget  


  

Vi köpte med oss deras fantastiskt goda kryddade  pepparkakslimpa och ett annat bröd med solrosfrön och flingsalt på toppen  

 

  

 Jag behöver en bloggvila och har även lite att pyssla med. Jag har en del nya och gamla inlägg som jag tidsinställer så det inte blir helt tomt här. Ha det så bra kära läsare och sköt om er...    

 

Det vackra soundtracket till filmen Unfaithful. En film som är fylld av sensualism, spänning och ett oförutsägbart slut. Jag har den själv i min filmhylla och har sett om den ett antal gånger. Filmen är från 2002 så den har några år på nacken. Det är ett drama/romantik/thriller. För musiken står Jan A.P Kaczmarek. Han är en polsk kompositör som föddes 1953. han har skrivit musik till över 50 långfilmer och dokumentärer. För Finding Neverland vann han en Oscar 2005. 

  

 

#Pepparkakslimpa #Drömtårtan #Galet #Unfaithful #Finding

Av Malin wiper - 12 december 2013 13:45

  

I går tog vi en tur till Vätterbygdens Auktionskammare  i Jönköping för att få två saker värderade. Dom är så proffsiga och pålästa så vi är jättenöjda med allt dom hjälpt oss med. Klicka här för att se vad jag skrivit om dom förut  

  

Vi åkte in med bilen gården och kolla vad lite snö det finns kvar nu


  

Nu fick jag vasen värderad som min väninna Cerone äger. Tyvärr var det en kopia som är tillverkad i Tyskland och inte inbringar  mer än 300-400 kr. Fast hon gillar vasen ändå och vill ha kvar den. Hon köpte den på en loppis där den låg i en kartong med andra saker. Hon fick hela kartongen för 20 kr så hon gjorde ett fynd ändå. Vi trodde det var en Willhelm Kåge med viss tvekan för den var inte helt snarlik. Klicka här för att se vad jag skrivit om denna vas förut

 

Vi fick även en tavla värderad som var mindre värd än vi trodde. Gissade på flera tusen men den var endast värd 500 kr och kanske lite mer för en samlare. 

 

 

Klicka här för att läsa om Jennifer McCurdy  


  

Sen åkte vi mot Huskvarna och second hand och på vägen såg vi denna lilla barntraktor som stod där så övergiven på vägen. 

 

 

I dag var det tyst ända till 09.00 så jag fick sova ut lite och det är skönt ibland men sen satt det igång som som vanligt igen....   Har haft så många jobbiga drömmar  så man vaknar ångestfylld. Efter en kopp kaffe och en skiva pepparkakslimpa från Konditori Drömtårtan så är man på banan igen...      

 

 

 

#Vätterbygden #Tidningsställ #Traktor #Jennifer #Vas 

 

Av Malin wiper - 12 december 2013 08:00

  

I går kände vi för att äta lunch på vår eminenta Restaurang Spis. Inger följde med oss och vi skulle ha med oss fler men dom var upptagna i går. Dom har gjort så fint på trappen med granris, glitter och en fin stjärna på toppen så det ser ut som små  julgranar.


  


  

Det var så julfint och ombonat därinne och dom hade lagt jättefina spetslöpare över borden. Jag tog vatten och Mr T och Inger tog lingondricka  


    

Här blev vi serverad  med mat som alltid kommer ut så snabbt så man knappt hinner sätta sig, dom har verkligen rutin. Jag tog kort på oss men det var så många ansikten från borden bredvid som kom med och jag  iddes inte fixa bort ansiktena.


  

Min man och Inger tog skomakarlåda med en fantastisk sås och ett mos som är så långt ifrån pulver man kan komma, dessutom är kalvfärsbiffen superb. Här har dom tillagat maten från grunden och har närodlade fina råvaror 

  

Lite mer pynt att vila ögonen på


  

Nu fick vi tips på hur vi kan ha julgran utan att den tar plats....  Detta var fiffigt tycker jag och det såg häftigt ut. Det är Ingers hästsvans och halva huvud som kom med på bilden och jag ville inte beskära bort henne...          


  

Uteplatsen är stor men nu ligger den i vilaJag har ställt till det för mig och har för mycket att skriva om så jag får ta några inlägg i taget och sluta fota och vara lite anonym ett tag...  . I går åkte vi in till Vätterbygdens Auktionskammare för att få två saker värderade och sen besökte vi både konditori och ett parfymeri men det får jag skriva om ev i morgon. 

 

 

Av Malin wiper - 11 december 2013 16:45


    

Jag såg denna film för ett tag sen som heter Ondine och är från 2009. Det är en irländsk romantisk drama film som är regisserad av Neil Jordan och i rollerna ser vi Colin Farrell och Alicja Bachleda


   

  

 

En irländsk fiskare fångar en dag en kvinna i sitt fisknät. Hans dotter är övertygad om att den mystiska kvinnan, Ondine, är en magisk varelse och fiskarens liv ställs på ända när han förälskar sig i Ondine.


  

Filmen är en lågmäld historia med oväntat slut. Jag njöt mest av den vackra naturupplevelsen som filmen gav med hav och klippor i ett kargt fiskesamhälle. Skådespelet var sisådär och ibland tappade jag fokus för filmen var lite för långsam. Fast ibland tände det till och den blev lite poetisk. Kändes lite besviket för man väntade sig ett annat lite mer spännande slut. Det saknades nåt och den blev som ett magplask på slutet. Det känns lite som man blir lurad på konfekten...   

  

 

Jag kan inte ge filmen mer än 2 sjöjungfrur av 5 möjliga i betyg på grund av att det var för lite fart i filmen och handlingen blev lite urvattnad fast man hade kunna gjort filmen lite mer spännande. 

 

 

   

 

   

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se