Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2013

Av Malin wiper - 14 november 2013 08:00

      

Vi blev bjudna på kaffe i går hos ett par som var våra fd grannar när vi hade hus, vi undviker kaffebröd men nu tog vi en sak var och det promenerar vi bort. Cerone ringde mig för att vi skulle få hämta lite mer kantareller. Vi har fått av henne i flera år och det har varit guld värt. Min man håller på att hjälpa henne med ett par gardiner som skall sys upp till en kvinna som Cerone känner och brukar hjälpa. Cerone kan inte sitta vid symaskin för hon har såna besvär med kroppen. Sen går min man dit och sätter upp dom så det är kul att vi kan hjälpa varandra  


Kolla in vad fina dom är. Det var inte länge sen vi fick en sån här hel korg förut. Vi har alltid tyckt bra om detta par och varje gång vi ses så flyter det på och dom är så vänliga.   


  

Dom har varit hundvakt till denna Springer Spaniel i 3 år och hon heter Signe och är jättefin och snäll. Hon kom fram direkt till oss och nosade. Dom har själva haft många hundar och den sista var en Schäfer som blev 10 år  

Cerone är även duktig på att måla tavlor och har haft en studio nere i källaren. Här en färgstark sak som sitter på väggen ner till källaren. Hon har svårt numera med händerna också så det blir inte så ofta.


  

Här en hon målat som hänger i hallen. Jag skulle få se fler nere i källaren men vi pratade om så mycket annat så det blev bortglömt...  


  

Nere i källaren har en del gamla klenoder och kolla in denna gamla radioapparat...  Har aldrig sett nåt liknande. Klicka här för att komma in på en sida och se massor av gamla radioapparater. Dom är så snygga så man kan ha dom som inredningsdetalj och snart får vi inte ljud i dom längre.

 

  

Cerone samlar även på masker både afrikanska och andra så det finns mycket att kolla på där. Här ser ni henne bakom en av sina större masker.  


  

I sovrummet hade dom köpt detta handfat med tillbringare på second hand.  


  

En av barnbarnen spelar gitarr och har uppträtt. Det är hennes gitarr som står i hörnan. Jag frågar alltid om jag får fota och sen sätta in i bloggen och Cerone och hennes man gav klartecken för annars vill jag inte göra intrång. 

  
Nu blir det bara tidsinställda inlägg för jag blir inte bra i halsen och i dag är jag ännu sämre så jag kommer att ställa in saker jag hade tänkt göra i dag. Återkommer när jag mår bättre.  

  

 

Hoppas ni får en fin torsdag och snart är det helg igen....  Veckorna rusar iväg. 

 

  


#Springer #Kantareller #fika #tavlor

Av Malin wiper - 13 november 2013 15:00

   

Eftersom jag har blivit doftallérgiker så har jag svårt att få tag på produkter som jag tål och ofta har jag fått ge bort sånt jag köpt. Nu har jag testat märket "Änglamark" och deras produkter som kostar ca 39 kr. I den serien finns både rengöringskräm, bodylotion, duschkräm, schampoo, balsam mm. Produkterna är utan färg, parfym och konserveringsmedel. Dom är även svanenmärkta och Astma och allérgiförbundet har en logga på förpackningen också. Klicka här för att se att det även finns i "Body Butter". När jag läser på nätet om dessa kroppsprodukter så finns ser jag många som är nöjda. 

 

   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild 

 

Jag tål en del parfymer men vet aldrig vilka förrens jag känt lukten (har varit på allérgitest). Jag är jättenöjd med dessa produkter och tål dom hur bra som helst. Dom är milda och luktar bara lite svagt. Kassörskan sa att fler berömt dessa denna serie av "Änglamark". Jag hade barneksem som liten men det växte bort så det dröjde ända tills 1980-talet innan jag blev utsatt för mögel (5 år) och på 90-talet stod jag på jobbet och visste inte att dom haft ett utsläpp av giftiga ämnen och glömt säga det till mig som då gick på mitt skift. Fick åka in akut till sjukhus efter andningsbesvär och fick syrgas. Efter dessa händelser har jag blivit känslig och har numera även svårt för att ha ögonskugga och mascara och får skölja ögonen varje dag. 

  

 

Jag kan tipsa om att om ni är allérgiska och är osäkra på om ni tål krämer så testa före genom att stryka på lite kräm över natten i ena armvecket. Tål man inte krämen så blir man röd och irriterad. Det är ett känsligt ställe därför bra att testa på. 

 

 

Ett brusande filmklipp från en promenad  


  

Änglamark har även nattkräm och dagkräm så nu skall jag testa denna nattkräm som kostar 99 kr. Jag brukar inte använda dagkräm för nattkrämen går lika bra att ha på dan som natten. Den är bara lite fetare.  


  

Jag har även testat nattkräm, dagkräm och rengöringskräm i Body Shops Alo veras "Creméme De Jour Apaisante och dom är också hur bra som helst men allt har tagit slut och dom är rätt dyra. En burk med nattkräm kostar ca 245 kr och den är rätt odrygt. Klicka här för att komma in på Body Shops hemsida. Där kostar  nattkrämen 225 kr. Rengöringskrämen kostar 140 kr. Dom har så man kan köpa några prover i en liten väska för att testa och det tycker jag är smart. Klicka här för att se vad jag skrev när jag testat dessa produkter  


  

Jag har även hittat två pumptvålar som jag tål och det är denna Palmoliv aquarium som vi har på toaletterna. Vill man ha i en finare porslinspump-flaska så är det bara att hälla över i en sån.

 

Klicka här för att komma in på en sida och läsa om denna tvål som tydligen är barnens favoriter också...  .   


        

Denna funkar också och just nu har dom extra pris med 20 kr för 2 st. Det är ICA:s Sensitive hands också oparfymerad. Klicka här för att komma in på en sida där tvålen finns 

 

Klicka här för att läsa om gruppen

Av Malin wiper - 11 november 2013 08:15

  

När vi åkte in till Jönköping i går så var vädret så här fint men när vi närmade oss Jönköping så började det störtregna. Jag har börjat må lite bättre och sov som en stock i natt och därför kändes det bra när vi åkte iväg.  


  

Så här ser det ut utanför Malmborgs Konditori där dom har musikcafé varannan månad.   


     

Inger följde med oss och vi tog två snittar var som hade olika fyllning och smakade fantastiskt gott och var mättande. Min man och jag hade inte ätit mer än välling på morgonen så vi var hungriga. Mr T tog en paj med sallad. Lite senare åt vi lite mer för vi var där rätt tidigt. Jag två chokladtryfflar 70%:iga så nyttigare än vanligt godis. Inger tog en kaka med mandeltopp.  


  

Här håller trion på att plocka upp sina instrument. Jag känner en av musikerna som spelar gitarr och klaviatur. Han spelade förut med i Odd Couple som ofta var på Café Lakatos så jag fick en lång pratstund med honom. Han sa att dom spelade ibland på "Hasse på sjökanten" och då brukar det vara på en kväll och man betalar 200 kr och för det får man jättegod mat och underhållning. Han som är kock där är operasångare och kommer från Italien. Dom brukar även ha operaaftnar då han och andra sjunger. 

 

  

Här ser ni dom fina, glada och trevliga musikerna i Blå Bossa som spelade så  så njutbart till kaffet. Dom är fantastiska musiker och sångerskan har en sån fin ton och klang i rösten och hon hade en väldig känsla så allt flöt på och musikerna såg också ut att trivas.   

  

        

Klicka på bilderna så blir dom större 

   

    

Det var blandade åldrar från spädbarn till äldre och det känns kul.       

 

  

Här ser vi sångerskan i aktion med han på  el-kontrabas och det var ett stilfullt instrument som han själv var jättenöjd med   

 

 

Här filmade jag dom    

 

   

En bild från mellan låtarna då dom bläddrade i noterna. Vi fick höra en massa härliga evergreen från bossa novas till jazz. 

  

 

 

 

 

 

     

Tyvärr var det väldigt svårt att fota därinne och dom stod på en plats där ljuset kom in från fönstret. Jag testade både med upplättningsblixt och vanlig blixt men fick ändå arbeta rätt mycket med bilderna innan dom blev någotsånär. Jag måste ha en systemkamera så småningom 

 

  

Det kom folk hela tiden i en strid ström. Det var långöppet söndag så många som gick förbi kom in och värmde sig med gott fika och härlig musik. Personalen som jobbade där var jättetrevliga och på hugget  


  

Jag fick även en gruppbild på musikerna.  

 

 

           

 

 


#Blå Bossa #Konditori #Smörgåssnittar

Av Malin wiper - 10 november 2013 15:00

I går var det Ken Ring som stod för värdskapet i "Så mycket bättre" och det gjorde han på ett gripande, starkt och rörande sätt. Gillade dom flesta versionerna av hans låtar som dom andra tolkade. I  detta program så upptäcker man nya sidor hos artisterna. Tar denna låt som han sjöng förra gången då Bo Kasper var värd. Den heter "Människor som ingen vill se", han gör den så inlevelsefullt och bra så man sitter som på nålar och kan inte ta sig ur fläcken för den griper tag i en. Ken Ring har bytt hemsida och den är just nu under uppbyggnad så jag kan inte sätta in nån länk.  

 

 

                        

 

  

Jag tyckte förra omgången var så bra så man trodde inte att det kunde bli bättre utan skulle ebba ut men så var inte fallet än när det gäller denna programidé. Jag trodde det var en svensk programidé men serien baserar sig på det holländska programmet "De beste zangers van Nederland" av "Zodiak Rights" 

 

   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på honom. Det jag också gillade med hans dag var att han inte hittade på en massa tävlingar och annat utan tog fasta på att det även är viktigt att "softa" som han uttryckte det. Numera skall allt gå på 100% och det är underskattat att ha stunder då man bara vilar och hämtar kraft. Det gjorde jag innan jag åkte iväg till Jönköping i dag genom att göra avlslappning till en skön lugn röst som guidade mig genom stunden. Det känns efterråt som man sovit en stund och blir piggare och positivare. Fast ibland räcker det bara med att sätta sig ner och slappna av i det tysta en stund, lyssna på ljud och slänga en blick ut genom förnstret eller utomhus på en bänk i vacker miljö. Sen jag blev utbränd så har jag fått ändra mitt beteende rätt markant.                       

 

 

I dag vaknade jag piggare och febern var 35,9  precis som jag brukade ha men jag tar inte ut nån seger i förskott för denna förkylning kommer och går. Halsen är i alla fall bättre och jag har gurglat i munvatten några dagar. Detta gör att jag nu befinner mig på Malmborgs Konditori på musikcafé  så detta inlägg är förskrivet och tidsinställt. Regnet har avtagit och det börjar ljusna lite bakom dimman.  


Av Malin wiper - 10 november 2013 08:00

 

Ritz Konditori   

 

 

 

Det är ju fars dag i dag så jag grattar alla fäder och även min egen "Postumt".

 

 

 

                      

 

 

Vi vet inte än om vi kommer iväg till Jönköping i dag. Det är Musikcafé på Malmborgs Konditori, Hovrättstroget. Tid 14.00-16.00, Blå Bossa spelar. Klicka här för att komma in på inlägget jag skrev ang detta. 

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittat denna bild på en slips med två funktioner...  

 

   Eric Clapton med "My Fathers eyes". Ett av soundtracken till filmen "Fathers day". Det är en komedi film från 1997 som är regisserad av Ivan Reitman och i rollerna Robin Williams, Billy Crystal, Julia Louis Dreyfus och Natassja Kinski. Det är en nyinspelning av 1983 års franska film Les Comperes. Jag har inte sett den filmen så jag skall försöka få tag på den. Fast när jag gick in och kollade vad folk tyckte om filmen på "Rotten Tomatoes" så vet jag inte om jag vill se den...  

 

 

   

 

  

Klicka här för att komma in på filmsajten Netfix där man kan kolla på film för 79 kr/månad och då kan man se så många man vill. Just nu har dom haft gratis i flera veckor men nu är det två veckor kvar gratis. Fast när jag går in och kollar så har jag sett det mesta men det var några i olika genrer som jag inte sett. Man streaming ner filmen.
#Fars dag

 

Av Malin wiper - 9 november 2013 17:00

  

Jag blev så rastlös efter att ha varit inomhus sen i onsdags så när min man kom hem från att ha hjälpt till på Magnisastugan och sen fixat en data så åkte vi ut för att handla och fika lite. Jag tar febern varannan timme och när vi åkte iväg så var den bara 36,5, det är lite feber för mig men inte så mycket så jag måste vara inomhus. Det regnar för fullt men blåser inget alls.  

 

    

Klicka här för att se vart jag hittat bilden på denna läckra "Umbrella Lamp" från 1973, designad av Gijs Bakker. Vill man ha den så får man punga ut med 4.850 kr.   

 

     

Gijs Bakker  

 

Gijs Bakker föddes 1942 och är en utbildad smycken och indurstri-designer vid Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam, Nederländerna. Han har även gått på Konstfackskolan i Stockholm. Bakkers design omfattade smycken, hem tillbehör och hushållsapparater, möbler, inredning, offentliga utrymmen och utställningar. Han arbetade och arbetar för ett stort antal företag bland vilka är Polaroid, Artifort, HEMA, Royal VKB, och ENO Studio  


                  

  

Det blev en fika på Ritz och jag gillar verkligen deras nya bardel där man kan sitta och titta ut över torget.        


  

Vi tog rätt stora smörgåsar som fick vara vår lunch i dag. I eftermiddag skall vi laga till en vegetarisk lasagne som vi inte ätit på länge.


  

En vacker och säkert supergod godbit 

 

   

Klicka här för att se vart jag hittade bilden på denna värsting-elvisp som kostar 949 kr i nedsatt pris, ordinarie 1.299 kr....  Kan verkligen en elvisp vara värd så mycket?. Jag kör med en elvisp som vi haft i över 20 år och den ångar på och funkar fortfarande jättebra, det är en "Elram" och tillhör en supermixer som vi inte har längre. Den var inte speciell dyr så vi fick inget måndagsexemplar. Min man tror att vi köpte den på Konsum i Hällefors när vi bodde där. Då var vitt det vanliga men nu finns dom ju i många färger.


  

 

  

Här kommer ett litet tips på goda nötter från Risenta. Dom finns på ICA och är av hög kvalitet. En är med valnötter och kan användas till Snacks, grytor och wok. Förut köpte jag färdigrostade osaltade från den "Den Lille Nöttefabriken" men dom har tyvärr slutat med just cashewnötterna. Jag har testat så många cashewnötter sen dess men dom håller inte samma kvalitet men nu har jag som sagt hittat dessa. Det har inte förekommit nån dålig, mjuk eller missfärgad nöt i dom påsarna jag köpt förut. Dessutom är smaken mycket godare än andra jag testat. 

 

Klicka här för att komma in på en sida och läsa om dessa nötter. Priset är 22.90/påse 

  

  

The Rolling Stones med "Out of time" den gillade jag till tusen när jag var tonåring. Nu har vi en Vegetarisk lasagne inne i ugnen som vi skall njuta av. Tyvärr var febern över 37 grader nyss så det blir inte nåt glas vin till . Ha en njutbar lördagskväll...  

 

#Fika #Bakker

 

Av Malin wiper - 9 november 2013 09:00

 


  


Min son mejlade över denna bild till mig efter Alla Helgona helgen. Det är en bild från en kyrkogård som ligger bara ett stenkast från hans bostad. Han  sa att det var så otroligt vackert där med alla lyktor som folk satt ut på gravarna. Man måste ha varit där för att förstå hur vackert och magiskt det var. Hans pappa ligger i en minneslund många mil bort så han kan ju inte åka dit så ofta så jag antar att han gick till denna kyrkogård istället för att få lite ro och tänka på sin far. 

 

  

 

 Sophie Zelmani med lågmälda och rogivande "The Ocean and me"

 

 

 

 

Animated gifs   

 

                       

 

Being sick 

 

 

Tyvärr så går min feber upp och ner hela tiden så jag har bestämt mig att beställa tid hos vårdcentralen på måndag. Jag har sån dålig motståndskraft just nu så jag drar på mig en massa kroppsliga besvär. Min man skall iväg och hjälpa museiföreningen idéellt men det tar nog bara en halvtimme.  Hoppas ni får en fin lördag kära bloggläsare.

 

 

 Beautiful Saturday graphic

great website | Saturday | Source

Av Malin wiper - 8 november 2013 11:00

 


  Förskrivet tidsinställt inlägg


  


Jag fick ett trevligt mejl från en tjej som heter Lotta och bor i Trollhättan. Tog reda på först att det var seriöst och att dom hade ett 90000 nummer för det är bara seriösa insamlingar som får sånt, och det hade dom. Bestämde mig för att ha en länk till dom och den finns på höger menyrad i bloggen.  

 

  

 

 

                                          

 


 

Här kommer mejlet:

 

  


Hej!

 

  

 

Jag heter Lotta och bor i Trollhättan.

  


Sedan fem månader tillbaks deltar jag i ett sysselsättningsprojekt (för långtidsarbetslösa) – ForLife. ForLifes grundidé är att sälja enkla, smarta och användbara produkter till förmån för Cancerfonden. Just nu Iphoneskal för 4 och 5. Försäljningen sker via e-handel samt vid större evenemang och hela överskottet går till vår insamling hos Cancerfonden.

 

 

 

                    

 


   

  


Idén till ForLife-projektet föddes då ett flertal närstående personer till grundarna, inom loppet av ett år, drabbades av olika typer av cancer. De bestämde sig då för att själva vara med och göra skillnad inom utvecklingen av cancerforskning och detta är något som vi verkligen brinner för. Och jag är otroligt glad att jag får göra något vettigt när jag är i Fas 3!.

 

 

Om jag (Malin) var med och (länkade) så skulle jag få ett Iponeskal men jag har ingen Ipone utan en android men ville ändå vara med. Jag har ju några i min närhet själv som gått bort i Cancer, bl.a min sons pappa, en ungdomsväninna och mormor.

 

  

 

www.forlife.nu. 

  


 

                                   

 

 

  

 

#Life 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frĺgor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridĺ med Blogkeen
Följ Öppen Ridĺ med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se