Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2013

Av Malin wiper - 4 september 2013 14:45    

Så här ser håret ut baktill efter att Bella (Hon & Han) färgat min utväxt. Det går inte att få fram helt rätt färg på bilden men det är lite kallt beige med lite slingor, och jag har själv ett rätt marmorerat hår så det blir lite mörkare under. Min man får fota mig framifrån senare. 

 

    

Här ser ni Bella som tagit hand om mitt hår ett antal gånger. Hon är som dom andra skicklig, fin och trevlig.

 

    

Jag hade nyss druckit kaffe så jag tog ett glas  vatten, annars brukar man få kaffe när man sitter och väntar. Då sa Sandra att hon kokat äppelkräm och tagit med sig så jag fick provsmaka och det var jättegott. Hon hade tagit äpplen från landet och blandat två sorter, en sur och en söt och till det hade hon en kanelstång. Receptet skall finnas i "Vår Kokbok" och den har vi så jag skall kolla upp. Krämen serverade dom i ett högt fint glas och med lite mjölk till, mums! 

  

     

Eftersom jag skulle till frissan så hann jag inte med att laga mat så vi gick till vår eminenta Restaurang Spis för att äta lunch. Min man skulle till tandläkaren 14.00 så det passade bra. Jag hade tänkt bjuda honom på födelsedagslunch på Vaggerydsdagen men då var det fullsatt och lång kö till Spis. Dom hade haft 300 gäster. Därför passade det bra att jag bjöd honom på lunch i dag istället. Detta har blivit en välbesökt restaurang och det kom en strid ström med folk hela tiden. 

 

     

Dom har flera rätter att välja på och vi tog skomakarlåda som var fantastiskt god. Det märks verkligen att dom gör maten från grunden med fina råvaror som dom tar från gårdar och andra ställen i närområdet. Pannbiffen var en njutning som lockade fram "gåshud" fint malen köttfärs utan sener, det var som sammet mot gommen. Potatismoset var gratinerat och smakade ljuvligt. till detta saltgurka och knaperstekt bacon...   

 

     

Min man tog lingondricka till maten och jag tog vatten. Det serveras i dessa väl kylda flaskor. 

 

     

Efter maten var det dags för kaffet och en liten kaka. Jag gillar smaken på deras kaffe. 

 

 

 

    

Sen tog jag mig en titt på deras toalett som var jättesnygg och fräsch, och hade ett knallrött kakel som fondvägg.  

 

    

Matschande krukor mot det röda kaklet. Sen var vi nöjda och belåtna. 

   

 

Av Malin wiper - 4 september 2013 08:00

  

Det är rena rama sommaren ute varje dag nu så det blir nog en fin höst. Jag väntar på höstfärgerna för jag älskar att fota på hösten. I dag skall jag tillbaka till min frissa på Hon & Han för jag står inte ut med den grå utväxten och vill bli helblondin igen. Annars är det endast städning och promenad som står på schemat. Min man skall till tandläkaren i dag igen (Munhålan), och det blir andra gången. Antagligen sista besöket. 

    

Här en bild på min son och mig nån gång på 80-talet. Han hade blivit lika lång som mig och jag gillar den här bilden på oss. Jag hade fortfarande min naturliga hårfärg som man tyvärr aldrig får tillbaka eftersom dom grå stråna tagit över, men å andra sidan så är det kul att förändra sig lite också "Var sak har sin tid". 

 

   

Pet Shop Boys är en brittisk synthpopgrupp som min son lyssnat mycket på och även jag ibland. Dom bildades under tidiga 1980-talet av Neil Tennant, som är gruppens huvudsakliga sångare, som även spelade på Keyboard och gitarr emellanåt. Andra medlemmmen är Chris Lowe som spelar keyborar. Pet Shop Boys är en av de bäst säljande grupperna genom tiderna och har sålt över 100 miljoner skivor. Dom har under åren haft ett stort antal hits, bland annat West End Girls, It´s a Sin, Rent, Domino Dancing och Go West. Dom håller på fortfarande.   

 

Klicka här för att komma in på deras hemsida 

 

   

Ännu en nostalgibild. Denna föreställer min man och mig nån gång på 90-talet. Vi är på besök hos mina föräldrar i Göteborg (Hisingen). Vid detta tillfälle så var vi och handlade åt dom på en Konsum butik i närheten.  Bilden är jättegrynig. 

 

  

  Min man och jag såg denna tjusiga bil utanför City Gross för ett tag sen . Det var en Cadillack Eldorado från 1974. Eldorado är en tvådörrars personlig lyxbil som tillverkas och marknadsförs av Cadillack Division of General Motors 1953-2002.   


    

  

  

Klicka här för att se lite fler Cadillac bilar 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild  

 

 

Jag har fått fel på min laptop igen så vi skall lämna in den. Laptopen har bara ett år på nacken men det är  ett måndagsexemlar har det visat sig, och trots att det fanns garanti kvar och extra försäkring så skulle vi få betala över 1000 kr när dom fixat den sist. Vi ringde dit och som tur var så hade dom gjort en miss, och vi skulle inte ha räkningen, tack och lov. Nu skall dom kolla igenom den igen gratis. Den får inte kontakt över Wifi mottagaren och får den det så tar det evighet att ladda in. Jag har en äldre reservdator nu så jag vet inte hur mycket bloggat det blir men då får jag tid att titta in lite mer på era bloggar istället. 

 

 
Av Malin wiper - 3 september 2013 14:00 

Klicka här för att se vart jag hittat denna bild 

 

  

 

 

Detta är en svensk skådespelare som jag tycker har utvecklats jättemycket. Han var från början med i en tv såpa som hette "Nya tider" 2000-2001, men nu har han fått bättre roller och i Snabba Cash tycker jag han en av dom bästa skådespelarna. Matias Varela är född 1980 i Stockholm. 2010 spelade han rollen som Jorge Salinas Barrio i Snabba Cash och det är där jag fick upp ögonen för honom.

 

   

 

Texten blev fet när jag satt in hashtaggar, så jag måste ha gjort nåt fel och det går inte att rätta till texten. Det står bara att man skall sätta "#" en sån framför det man vill ha som tagg. Ingen annan förklaring. Vet ni hur man gör?.

 

  

 

 

 

 


   

Klicka här för att se vart jag hittat denna bild från filmen "Snabba cash". Matias Varela var nominerad för bästa huvudroll i Snabba Cash ll på Guldbaggegalan 2013. Klicka här för att komma in på dess hemsida

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Klicka här för att läsa en intervju med honom i Aftonbladet nöje

 

  

 

 

 

 

 

 

Klicka här för att se honom intervjuas i tv 4 morgonprogram inför filmen Snabba Cash lll Livet Deluxe. Klicka här för att se vad MovieZine gett filmen för betyg. 

 

 

 

     

 

 

 

 

Matias Varela föddes och växte upp i Södermalm i södra Stockholm. Hans föräldrar är ursprungligen från Spanien, och han själv säger att han inte lärde sig ordentlig svenska förrens han började skolan. Han blev god vän med Gustaf Skarsgård under högstadiet. Han gick på södra Latins drama program senare. Han fick sparken från såpoperan Nya Tider eftersom han hamnade i problem med flertalet producenter och då lämnade han landet en tid. När han kom tillbaka så jobbade han ett tag som byggnadsarbetare. Efter att han läst bästsäljaren Snabba Cash så sökte han upp regissören Daniel Spinosa för att tigga sig till en roll och på den vägen är det. Han gjorde sin första internationella roll i ett avsnitt av Cover Affairs som en baskisk terrorist.

 

 

 

 

 

 

I år har han spelade han huvudrollen i flera av episoderna Showtime Borgiasen, som Ferdinand ll av Nepal. Bland hans kommande projekt är Johan Renck:s udda brott drama Ettor OCH nollor, där han spelar mot sin gamla vän Gustaf Skarsgård.

 

 

 

 

 

 

 

Han har fått en roll i den amerikanska tv-serien " The Borgias" (första säsongen 2011) och där spelar han rollen som Kung Ferdinand av Nepal. Han kommer att spela mot Jeremy Irons och andra motspelare är bland andra Francois Arnaud och Holliday Grainger. Borgias är ett historiskt drama som utspelar sig i 1400-talets Italien. Matias Varela medverkar i den tredje säsongen som börjar sändas i USA i år. Han har verkligen fått ett genombrott efter Snabba Cash. Klicka här för att komma in på en sida och läsa om hans roll i The Borgias 

 


 

Av Malin wiper - 3 september 2013 07:00

     

Här har vi en tjej som har en personlig röst som sticker ut. Annielle heter hon och jag skrev om henne förra året också när hon var med och uppträdde men då var hon på en mindre scen utanför City Skor med sina musiker som en av dom är henne man. Nu stod hon på stora scenen. Hon har lite spår av sångerskan Melanie Safka i sin röst plus sin personliga ton.  


Klicka här för att komma in på hennes hemsida

 

  

 

 

                          

 

  


  

Annielle , egentligen Annie Kullén föddes 1983 i Malmbäck, och är en svensk artist som fick ett mindre genombrott sommaren 2010 med singeln summer love. Hon började sin artistiska verksamhet i Göteborg då hon samtidigt studerade vid Göteborgs universitet. Klicka här för att läsa mer om henne.


Här hör ni låten Summer love med Annielle. Klicka här för att höra ytterligare en låt med henne.


  

      


 

  


    

Jag köpte hennes nya skiva som hon fick signera. Förra året köpte jag också en cd  så nu har jag två att lyssan och njuta av. 


  

När hon var klar så blev hon intervjuad.

 

     

 


Av Malin wiper - 2 september 2013 22:00


  

I dag gick jag upp tidigt eftersom jag skulle till frissan. Solen dök upp efter ett tag och det regntunga försvann i intet. Min man tog bilen i dag eftersom han skulle till Vårdcentralen. Han hade fått en svullnad på ankeln som inte gick bort så han trodde han fått en hälseneinflammation men så var inte fallet. Det var i stället irriterad hälsena och var vattensvullet. En sjukgymnast kom in och han fick prova ut en tillfällig stabilare stödstrumpa. Han skall inte anstränga sig för mycket men kan gå ut på promenader om dom inte blir för långa, det går ju att vila på en bänk ett tag. 


Här är jag på väg in till min frissa och det är Sandra (ägaren) som tog hand om mig i dag. Jag blev jättenöjd med håret som klipptes 2 cm nedtill och tre upptill.

 

  

Glada Sandra vid kassan. Hon hade varit på konferans i närheten av Stockholm och fått nya intryck och tips. Det hade varit många bra föreläsningar och en kändisfrisör som också föreläste.        

        

Lite nytt som kommit hem inför höst och vinter vad gäller interiör. Klicka på bilderna så blir dom större

 

  

Riktigt härligt färdigrostade lyktor.

 

The Herman`s Hermits med Sleepy Joe. Klicka här för att komma in på deras hemsida. Det är en gammal grupp från min ungdomstid. Dom bildades 1963 och är igång fortfarande.

  

Nu går jag till sängs och jag hoppas ni får en sömnrik och skön natt. Själv har jag sovit dåligt ett ta så jag går och lägger mig tidigare för att slappna av och göra yogaandning som hjälper ibland.

Av Malin wiper - 2 september 2013 12:45

  

Vi gick naturligtvis in på Acleja Blomsterhandel också, här ser ni Christian (ägaren) och hans medarbetare som jag inte vet namnet på utan får fråga nästa gång. Dom var glada och trevliga som vanligt.

    

Blomman längt till höger köpte jag för jag och min man gillade färgen. Krukan köpte jag på fd Mimmis Magasin för flera år sedan på rea. Det är en "Cult design" med guldtassar runt om och mönster på krukan.

 

  

Denna Kungspudel såg så fin ut när den tittade på en med sina ljusbruna ögon.  


  

Dom hade hästridning också dagen till ära. Den lilla taxen blev en kul motpol till hästen... Det är inte ofta man ser den hundrasen numera. Det är en hundras från Tyskland. Den är en grythund och drivande hund, vanlig som sällskapshund. Taxen finns i tre hårlag och tre storlekar vilket ger sammanlagt nio varianter. I en undersökning 2012/2013 utnämndes taxen till en av världens tio populäraste hundraser. 

 

  

Fd Butik Ingelund hade lite saker att sälja också. Här sitter Christina Randows (fd ägarens) man och väntar på kunder. Då dök vi upp...  


  

Jag köpte en ring som var nedsatt till 50 kr och hade kostat mycket mer. Den var som matt på sidorna och blank framtill.

 

  

Denna läckra läckra cykel stod att skåda utefter vägen. Färgstark till tusen med en virkad häftigt sadelskydd


   

För barnen fanns också en del aktiviteter såsom en fiskdamm i ett sjörövarskepp och två häftigt klädda sjörövar-killar. Det fanns även en bilbana men den glömde jag fota


  

Här står folk som söker nya hyresgäster till Torsbo-området där dom reparerat upp lägenheterna till toppskick.


  

Sen var det dags för evenemanget "Starke Man" Här föröker en killa att lyfta en bil och efter några försök så gick det vägen.


  

Dom hade även tyngdlyftning och här försöker mannen få upp skivstång. 

  

  

Han lyckades....  Hurra!!! 

 

 


Fortsättning följer på Vaggerydsdagens händelser.......

Av Malin wiper - 2 september 2013 07:30

  

Då var det dags för Erik Segerstedts uppträdande, och då samlades massor av småtjejer framför scenen. Alla hade ipones och fotade för brinnande livet...   . Han var en trevlig kille och hade rätt bra mellansnack. Sjöng gjorde han bättre än jag hade föreställt mig. 


  Klicka här för att komma in på Erik Segerstedt:s facebook. Klicka här för att komma in på Skillingaryd. nu och läsa om Vaggerydsdagen.

 

  

Han hade en jättestor publik så det såg ut som alla hade samlats framför scenen.  

En bit bort stod ljudteknikern.    

Efter ett tag så tog han av sig sin skinnjacka till flickornas förtjusning...   Minns inte att han var så vältränad i Idol...  


Jag filmade lite men det blir aldrig lika bra kvalitet som live. Det låter lite plåtigt.

  


  

  


  

Efter framträdandet så blev han intervjuad av konfrencieren för dagen. Han hade lite bråttom till nästa ställe han skulle uppträda på så det blev lite autografskrivning under uppträdandet.

 

  

 

 

Fortsättning följer på Vaggerydsdagens händelser.................

 

   

I dag måndag skall jag till frissan och klippa mig, efter lunch blir det en långpromenad, även lite städning skall hinnas med. Det är regntungt ute och i går kväll fick vi en störtskur. Härligt att Nelson Mandela är på bättringsvägen och har fått komma hem. Fast tillståndet är fortfarande rätt allvarligt. Klicka här för att läsa en biografi över honom

 

 

 Av Malin wiper - 1 september 2013 19:00


 

Klicka här för att se vart jag hittade bilden


I går såg jag ett toppenprogram på tv 1. En helkväll med Jill Johnson som var magiskt bra och hon hade med sig massor av bra gästartister. Klicka här för att komma in och se programmet på svt play. Det är en serie med olika artister som får bjuda in gäster, artisten bjuder  även på frågestund med publiken. Härligt att det finns renodlade underhållningsprogram fortfarande men dom är inte många. Klicka här för att komma in på hennes hemsida.

 

 

Klicka här för att se vart jag hittat denna bild 

 

En av hennes gäster var gruppen Cookies and beans och det uppstod magi när dom musicerade tillsammans med Jill. A capellanumren fick gåshuden att stå i givakt...  . Övriga gäster var Linda Ström och Frida Öhrn, Ebbot Lundberg, Titiyo, Sofia Karlsson och Tommy Körberg. 

 

     

Numera njuter jag ännu mer av både musik och film för vi hittade en hembioanläggning för endast 250 kr på Sam Hjälp second hand. Det är en LG som har några år på nacken men funkar till 100% och fick väldigt bra vitsord när den kom ut. Till spelaren ingår en bashögtalare och 5 små högtalare som vi placerat ut. Sladdarna får vi fixa bort senare för nu ser det ut som ett virrvarr. Bakom spelare ser man två av dom små högtalarna. Second hand är verkligen toppen när man inte har råd att köpa allt nytt. På Sam Hjälp dyker man alltid på nåt fynd. 

 

Eftersom Titiyo också var med i programmet så tar jag en låt med henne, för det var länge sen jag hade med nån låt med henne. 

 

     

Här ser man subwoofer som vi ställt på golvet och sladdarna skall som fixas till så dom inte syns.

 

Stack emellan med detta inlägg innan jag fortsätter med Vaggerydsdagen (Phu!). Om jag ändå kunde vara lagom...  Ha en skön kväll kära ni. Tack även för era kommentarer som uppskattas...  

 


Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Katrin Sundberg! Jag gör vad fan jag vill

 

Vinylcafeét Quiz Torsdagar 18.30

 

Blues med Bad Condition Vinylcafeét 4/3 18.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se