Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2013

Av Malin wiper - 9 september 2013 10:15

  

 

Gadget sin  


Jag har haft en lång period med sömnsvårigheter och mardrömmar så det har inte funnits nån ork för varken bloggandet eller facebook. Jag var så där medvetslöshets-trött som gör att man ändå inte kan sova på dan utan sitter istället i soffan och halvsover till en film. I natt har jag fått sova ordentligt och det gör en stor skillnad. Jag förstår att jag måste gå ut på regelbundna promenader för att trötta ut mig och även få bättre kondition.  På grund av sömnbrist så missade jag även filmen Snabba Cash livet Deluxe på Folkets Hus bio...  


  

Min man har bakat Camillas knäckebröd i helgen som vi fick recept på för ett tag sen. Så här ser det ut färdiggräddat. Sen bryter man lagomt stora bitar och lägger i en burk. Klicka här för att få receptet. Det skall vara 1 dl olja i degen men vi såg att det blev för mycket så ta 1,5 dl olja istället. Brödet är så gott så man kan även äta det utan pålägg som ett kex. Passar även på en ostbricka. 

 

    

Nu börjar jag lite smått att blogga men motion och annat kommer först än om jag tycker det är jättekul att blogga och har svårt att hålla mig borta. Nu har jag i alla fall fått lite gjort på morgonen och även förberett lunch som blir en kycklingsoppa. Sen skall vi ta en långpromenad för jag har inte varit utanför dörren på flera dagar. Här är det sommar fortfarande och solen skiner från morgon till kväll. Hoppas ni haft en fin helg och får en bra början på veckan.  

 

Kim Cesarion med låten Undressed. Han var med på Moraeus med mera i går och jag gillar denna trevliga ödmjuka kille, och hans stil är så sofistikerad. Man kommer att tänka på både Sammy Davis jr och andra sångare när man ser honom än om musikstilen inte är densamma. Han för sig på ett eget sätt som känns uppfriskande. Han sjunger rätt bra också. Klicka här för att komma in på hans hemsida. Klicka här för att läsa om honom. 

 


Av Malin wiper - 6 september 2013 15:00

          

Vi har haft såna här gröna hissgardiner i vardagsrumsfönstren sen vi flyttade hit för 1,5 år sedan och nu var det dags att köpa ett ombyte men eftersom det är så många färger i rummet så tänkte jag att nåt lite kallare skulle passa eftersom vi har ett skåp och en tv bänk som är svarta och vita.  Inga av våra gardiner vi hade i huset passar i denna lägenhets fönster tyvärr.  Än om jag skulle sy om dom så funkar inte färgerna. 


  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild


  

såg detta karttyg på Tygfabriken i Junexhuset sist jag var dit. Där är det ju också lite inslag av svart och grått.  

 

 


Ett exempel på hissmusik...    lite själsdödande...    

 

 

 

  

  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. Lite annorlunda med ett spänne på banden och inte som det brukade då man knyter en rosett nedtill. Detta såg lite tuffare ut. Färdig hissgardin i lite blågrått. 

 

    

Denna hissgardin skulle kanske också passa i vårt vardagsrum. Klicka här för att se vart jag hittade bilden. Sidan heter Anettes Syservice, och har massor av fint att kolla på. 

 

   

Nu har vi hittat passande hissgardiner på Olssons lågprisvaruhus och det är tack vare min väninna A-G som tipsade om stället.... Dom har köpt en del mattor och lite annat där. 


   

Klicka här för att komma in på lågprisvaruhusets hemsida 

   

 

 

       

Vi skall åka dit igen för det fanns hur mycket som helst där. Kläder var det en uppskö av och mycket annat. 

 

     

Så här ser färgerna ut på nära håll, randigt i mörkblått, ljusblått, ljusbeige och mörkbeige. det blev både ljusare i rummet och lite mer dämpat.  Vi har så mycket färger i tyger, kuddar och annat så det blev lite för mycket med dom gröna gardinerna. Jag vill inte ha gardinlängder i dessa fönster som inte är så stora för då blir det lite för instängt och, det gillar jag inte. 

 

   

Theatre Curtains.  

 

 


Av Malin wiper - 6 september 2013 08:00

  

Det såg inte lovande ut i går morse för dimman låg tät men ju längre dan framskred ju varmare blev det. På eftermiddagen sken solen likt en sommardag.  I går efter lunch åkte vi in med min laptop till Elgiganten för att få den fixad igen. Nu skickar dom inte iväg den utan undersöker den på plats. Både min man och jag är så trötta så vi känner oss som zoombies, därför åkte vi hem direkt, och det var lite trist för är man i storstan så vill man kolla runt lite.


  

Mr T kom hem från arbetet  med dessa två burkar med hemlagad lingonsylt. Elisabeth på Museiföreningen gav dom till oss. Tusen tack....     

 

Här kommer så passande "Flickorna från Småland" med The Delta Rhythm Boys som var en amerikansk sånggrupp som var aktiva i över 50 år från 1934-1987. Dom var ofta i Sverige och man såg dom många gånger på tv. Klicka här för att läsa en biografi över gruppen. En blev skjuten i paris, en dog i cancer och  en i hjärtattack. Kan inte se om nån av dom lever i dag. En del av medlemmarna har bytts ut under åren också.


  

Vi åkte in till Netto (hos oss) för att handla lite och dom hade jättefina stora avocadon som var perfekta inuti och jättegoda. Vi älskar avocado men för det mesta så får man slänga dom så man blir så lycklig när man får tag på såna här fina. Vi köpte även apelsiner men dom var så sura så det var bara att slänga. Klicka här för att se vad man skall kolla efter om man vill ha söta apelsiner.  

 

 

 

   

   

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. Det är nån slags anordning som skall hålla avokadon fräsch...  

 

Här lite tips ang avocado. En del visste jag redan men inte allt.  

 

Av Malin wiper - 5 september 2013 14:00

 


  


På söndag 8 september kl 18.00 så visar Folkets Hus bio här i Vaggeryd "Snabba Cash" Livet Deluxe, och den har jag väntat på för jag vill se suveräna Matias Varela som jag nyss skrivit en biografi om. Klicka här för att läsa den.  Folkets Hus har numera både digitalt ljud och bild.

 

 

  

 

 

Filmen ligger etta på biotoppen. Klicka här för att läsa om vad Aftonbladet skriver om filmen. Dom har gett den 4 plus. Klicka här för att läsa om filmen.    

 

 


Av Malin wiper - 5 september 2013 07:15

 


Då öppnas ridån för ytterligare en dag på jorden. Så är det i livets skådespel, och det gäller att ta tillvara på alla akter...   Trötthetens slöja ligger kvar över mig men jag jobbar på att låta den falla...   


  

I går när jag var på väg till frissan så dök jag på denna tjusiga bil på parkeringen bakom Konsum.  Det är en Ford LTD från 1972, då den även importerades till sverige som ny. Ford LTD var en bil som producerades Ford Motor Company i Nordamerika. Klicka här för att läsa mer.


  


  

Bilen var verkligen låååååång...  Att få vila ögonen på en sån här skönhet livar upp dom grå och trista parkeringarna. 

  


Ett av soundtracken till filmen "Lady In Red". Den sjungs av Stevie Wonder & Dionne Warwick. I klippet ser vi Gene Wilder som föddes 1933 i Milwaukee, Wisconsin och är en amerikansk komisk skådespelare, filmregissör och manusförfattare. År 1975 belönades han, tillsammans med Mel Brooks, med Nebulapriset för "Det våras för Frankenstein". Hans föräldrar var rysk-judiska immigranter och han studerade drama på University of Iowa och gick senare på Bristol Old Vic Theatre School i Storbritannien.  

 

    

 

Av Malin wiper - 4 september 2013 14:45



    

Så här ser håret ut baktill efter att Bella (Hon & Han) färgat min utväxt. Det går inte att få fram helt rätt färg på bilden men det är lite kallt beige med lite slingor, och jag har själv ett rätt marmorerat hår så det blir lite mörkare under. Min man får fota mig framifrån senare. 

 

    

Här ser ni Bella som tagit hand om mitt hår ett antal gånger. Hon är som dom andra skicklig, fin och trevlig.

 

    

Jag hade nyss druckit kaffe så jag tog ett glas  vatten, annars brukar man få kaffe när man sitter och väntar. Då sa Sandra att hon kokat äppelkräm och tagit med sig så jag fick provsmaka och det var jättegott. Hon hade tagit äpplen från landet och blandat två sorter, en sur och en söt och till det hade hon en kanelstång. Receptet skall finnas i "Vår Kokbok" och den har vi så jag skall kolla upp. Krämen serverade dom i ett högt fint glas och med lite mjölk till, mums! 

  

     

Eftersom jag skulle till frissan så hann jag inte med att laga mat så vi gick till vår eminenta Restaurang Spis för att äta lunch. Min man skulle till tandläkaren 14.00 så det passade bra. Jag hade tänkt bjuda honom på födelsedagslunch på Vaggerydsdagen men då var det fullsatt och lång kö till Spis. Dom hade haft 300 gäster. Därför passade det bra att jag bjöd honom på lunch i dag istället. Detta har blivit en välbesökt restaurang och det kom en strid ström med folk hela tiden. 

 

     

Dom har flera rätter att välja på och vi tog skomakarlåda som var fantastiskt god. Det märks verkligen att dom gör maten från grunden med fina råvaror som dom tar från gårdar och andra ställen i närområdet. Pannbiffen var en njutning som lockade fram "gåshud" fint malen köttfärs utan sener, det var som sammet mot gommen. Potatismoset var gratinerat och smakade ljuvligt. till detta saltgurka och knaperstekt bacon...   

 

     

Min man tog lingondricka till maten och jag tog vatten. Det serveras i dessa väl kylda flaskor. 

 

     

Efter maten var det dags för kaffet och en liten kaka. Jag gillar smaken på deras kaffe. 

 

 

 

    

Sen tog jag mig en titt på deras toalett som var jättesnygg och fräsch, och hade ett knallrött kakel som fondvägg.  

 

    

Matschande krukor mot det röda kaklet. Sen var vi nöjda och belåtna. 

   

 

Av Malin wiper - 4 september 2013 08:00

  

Det är rena rama sommaren ute varje dag nu så det blir nog en fin höst. Jag väntar på höstfärgerna för jag älskar att fota på hösten. I dag skall jag tillbaka till min frissa på Hon & Han för jag står inte ut med den grå utväxten och vill bli helblondin igen. Annars är det endast städning och promenad som står på schemat. Min man skall till tandläkaren i dag igen (Munhålan), och det blir andra gången. Antagligen sista besöket. 

    

Här en bild på min son och mig nån gång på 80-talet. Han hade blivit lika lång som mig och jag gillar den här bilden på oss. Jag hade fortfarande min naturliga hårfärg som man tyvärr aldrig får tillbaka eftersom dom grå stråna tagit över, men å andra sidan så är det kul att förändra sig lite också "Var sak har sin tid". 

 

   

Pet Shop Boys är en brittisk synthpopgrupp som min son lyssnat mycket på och även jag ibland. Dom bildades under tidiga 1980-talet av Neil Tennant, som är gruppens huvudsakliga sångare, som även spelade på Keyboard och gitarr emellanåt. Andra medlemmmen är Chris Lowe som spelar keyborar. Pet Shop Boys är en av de bäst säljande grupperna genom tiderna och har sålt över 100 miljoner skivor. Dom har under åren haft ett stort antal hits, bland annat West End Girls, It´s a Sin, Rent, Domino Dancing och Go West. Dom håller på fortfarande.   

 

Klicka här för att komma in på deras hemsida 

 

   

Ännu en nostalgibild. Denna föreställer min man och mig nån gång på 90-talet. Vi är på besök hos mina föräldrar i Göteborg (Hisingen). Vid detta tillfälle så var vi och handlade åt dom på en Konsum butik i närheten.  Bilden är jättegrynig. 

 

  

 Min man och jag såg denna tjusiga bil utanför City Gross för ett tag sen . Det var en Cadillack Eldorado från 1974. Eldorado är en tvådörrars personlig lyxbil som tillverkas och marknadsförs av Cadillack Division of General Motors 1953-2002.   


  

  

Klicka här för att se lite fler Cadillac bilar  

 

Jag har fått fel på min laptop igen så vi skall lämna in den. Laptopen har bara ett år på nacken men det är  ett måndagsexemlar har det visat sig, och trots att det fanns garanti kvar och extra försäkring så skulle vi få betala över 1000 kr när dom fixat den sist. Vi ringde dit och som tur var så hade dom gjort en miss, och vi skulle inte ha räkningen, tack och lov. Nu skall dom kolla igenom den igen gratis. Den får inte kontakt över Wifi mottagaren och får den det så tar det evighet att ladda in. Jag har en äldre reservdator nu så jag vet inte hur mycket bloggat det blir men då får jag tid att titta in lite mer på era bloggar istället. 

 

  



Av Malin wiper - 3 september 2013 14:00



 

Klicka här för att se vart jag hittat denna bild  

Detta är en svensk skådespelare som jag tycker har utvecklats jättemycket. Han var från början med i en tv såpa som hette "Nya tider" 2000-2001, men nu har han fått bättre roller och i Snabba Cash tycker jag han en av dom bästa skådespelarna. Matias Varela är född 1980 i Stockholm. 2010 spelade han rollen som Jorge Salinas Barrio i Snabba Cash och det är där jag fick upp ögonen för honom. 

Texten blev fet när jag satt in hashtaggar, så jag måste ha gjort nåt fel och det går inte att rätta till texten. Det står bara att man skall sätta "#" en sån framför det man vill ha som tagg. Ingen annan förklaring. Vet ni hur man gör?. 

 

     

Klicka här för att se vart jag hittat denna bild från filmen "Snabba cash". Matias Varela var nominerad för bästa huvudroll i Snabba Cash ll på Guldbaggegalan 2013. Klicka här för att komma in på dess hemsida 

 

 

Klicka här för att läsa en intervju med honom i Aftonbladet nöje

 

 

 

   

 

Klicka här för att se honom intervjuas i tv 4 morgonprogram inför filmen Snabba Cash lll Livet Deluxe. Klicka här för att se vad MovieZine gett filmen för betyg.  

 

       

Matias Varela föddes och växte upp i Södermalm i södra Stockholm. Hans föräldrar är ursprungligen från Spanien, och han själv säger att han inte lärde sig ordentlig svenska förrens han började skolan. Han blev god vän med Gustaf Skarsgård under högstadiet. Han gick på södra Latins drama program senare. Han fick sparken från såpoperan Nya Tider eftersom han hamnade i problem med flertalet producenter och då lämnade han landet en tid. När han kom tillbaka så jobbade han ett tag som byggnadsarbetare. Efter att han läst bästsäljaren Snabba Cash så sökte han upp regissören Daniel Spinosa för att tigga sig till en roll och på den vägen är det. Han gjorde sin första internationella roll i ett avsnitt av Cover Affairs som en baskisk terrorist. 

 

 

I år har han spelade han huvudrollen i flera av episoderna Showtime Borgiasen, som Ferdinand ll av Nepal. Bland hans kommande projekt är Johan Renck:s udda brott drama Ettor OCH nollor, där han spelar mot sin gamla vän Gustaf Skarsgård. 

 

   

Han har fått en roll i den amerikanska tv-serien " The Borgias" (första säsongen 2011) och där spelar han rollen som Kung Ferdinand av Nepal. Han kommer att spela mot Jeremy Irons och andra motspelare är bland andra Francois Arnaud och Holliday Grainger. Borgias är ett historiskt drama som utspelar sig i 1400-talets Italien. Matias Varela medverkar i den tredje säsongen som börjar sändas i USA i år. Han har verkligen fått ett genombrott efter Snabba Cash. Klicka här för att komma in på en sida och läsa om hans roll i The Borgias 

 


 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards