Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2013

Av Malin wiper - 10 september 2013 13:30

  

Här följer lite bilder efter gårdagens promenad. Både min man och jag känner oss i bättre form redan nu, och då kommer orken tillbaka och man känner livsglädje. Jag är en person som går mycket upp och ner så jag behöver rörelse för att bli lite jämnare. Innan min utbrändhet så var jag övervägande uppåt men nu får jag arbeta med mig själv för att hålla mig på rimlig nivå.  Jag saknar så otroligt mycket att kunna cykla men det funkar inte längre på grund av nackskadan. Jag blev så yr och uppspänd så det funkade inte längre. 

 

   

  

 

   

 

   

Såg denna Volkswagen bubbla utefter en väg 

 

   

Man ser verkligen att det är en av dom nyare modellerna av bubblan. Det är en Volkswagen 1971 1302 Lim.  

  

 

Dom hade  satt på extra breda däck 

 

   

Det duggregnade i dag när jag tog en promenad in till samhället för att handla.  

 

   

Skilfinger med låten "Den gule paraply". Dom är en grupp från Danmark som var aktuella på 1970-talet. Jag letade på "Paraplyer" och då kom denna grupp upp. Jag kan inte hitta nåt mer om gruppen.

  

 

Av Malin wiper - 10 september 2013 08:00

    

Nu har jag läst färdigt min sons bok, och jag tycker han har ett bra språkbruk, stort ordförråd och den började spännande och kändes som en Mickey Spillane deckare, lite mystiskt rökigt på en nattklubb. Denna bok skall egentligen sträckläsas eftersom det är så många tillbakablickar, och handlingen svänger rätt ofta. Jag kan inte sträckläsa en bok så den blev för komplicerad för mig som inte är en van bokläsare. Jag hade svårt att hålla reda på alla trådarna i historien men fick ihop så pass mycket att jag fick ut mycket av boken.  jag är så stolt över att han kunnat skriva en sån omfattande bok...     Jag förstod inte riktigt slutet så jag antar att han hade tänkt göra en uppföljare. Gillar även hans fantasifulla bokomslag. Det är en sience fiction med en touch av fantasy. Figuren Bianca är huvudkaraktären. 

 

   

Klicka här för att komma in på min sons facebook om ni är intresserade av boken.  Han sålde den förut på en boksajt men jag kan inte hitta den där nu så jag skall fråga honom och återkommer. 

 

    

I går startade vi våra dagliga promenader i den sköna sensommarvärmen. Vi orkade inte gå så långt första dan för jag har tappat kondisen helt. Det tar nån vecka innan man börjar komma i form igen. Nu blev det endast 35 minuter.  Vi fick rätt mycket gjort i går också här hemma både tvättat, dammtorkat och rengöring av gästtoaletten. Dessutom hann jag även stryka en rätt stor tvätt. Vi gick förbi en gård där det ligger en gammal smedja bakom som ni ser ovan. Det kändes lockande mystiskt att titta in i den lyriska naturliga trädgården. I dag vaknade vi till regnväder, och det behövs verkligen.   

 

   

 


Av Malin wiper - 9 september 2013 16:00

 Jag har sett denna brittiska action/thriller från 2013 i regi av Eran Creevy. I rollerna ser vi Mark Strong, James McAvoy, David Morrissey, Peter Mullan, Daniel Mays, Lee Nicholas Harris,  Andrea Riseborough mfl. Harry Escott är en brittisk kompositör, och han har gjort den fantastiska musiken till denna film. Den passar otroligt bra till filmen. Han har komponerat musik till många filmer

  

Här ser ni James McAvoy som spelar en av huvudrollerna och med den äran. Jag har sett honom i flera filmer och han lever sig alltid in i sina roller. Han föddes 1979 i Glasgow, Skottland, och är en brittisk (skotsk) skådespelare. Han är tydligen mest känd för sina roller som Mr. Tumnus i Berättelserna om Narnia: Häxan och lejonet, och Robbie Turner i Försoning. Mark Strong i den andra huvudrollen gillar jag också. Dessutom spelade han den coola mer behärskade karaktären. Klicka här för att komma in på Mark Strongs hemsida 

 

    

Mark Strong. Han har jag sett i många filmkaraktärer och han brukar göra bra ifrån sig.  

 

      

Tidigare kriminella Jacob Sternwood tvingas återvända till London från hans isländska gömställe när hans son är inblandad i en kupp gått fel.Detta ger detektiv Max Lewinsky en sista chans att fånga den man han har alltid varit efter. När de möts, börjar de att avslöja en djupare konspiration de båda måste lösa för att kunna överleva. Jag läste inte handlingen innan jag kollade på filmen för jag ville bli överraskad.  

 

   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild Skall man se en riktig Polisfilm så varför inte en som denna som har bra engagerade skådespelare, bra filmad, spännande till tusen utan att ha en massa biljaktsscener, sofistikerad och realistisk. Filmmusiken tillförde mycket av stämning och spänning. Jag satt som på nålar och man märker verkligen skillnad när man ser en film i denna genre som är välgjord och kommer med lite överraskningar och inte är så förutsägbar. Dessutom har vi riktigt filmljud nu så det känns som man sitter på en bio. 

 

 

Jag kommer att ge filmen 4 poliser i betyg av 5 möjliga.  

 

 

        

 

 

  

 

Av Malin wiper - 9 september 2013 10:15

  

 

Gadget sin  


Jag har haft en lång period med sömnsvårigheter och mardrömmar så det har inte funnits nån ork för varken bloggandet eller facebook. Jag var så där medvetslöshets-trött som gör att man ändå inte kan sova på dan utan sitter istället i soffan och halvsover till en film. I natt har jag fått sova ordentligt och det gör en stor skillnad. Jag förstår att jag måste gå ut på regelbundna promenader för att trötta ut mig och även få bättre kondition.  På grund av sömnbrist så missade jag även filmen Snabba Cash livet Deluxe på Folkets Hus bio...  


  

Min man har bakat Camillas knäckebröd i helgen som vi fick recept på för ett tag sen. Så här ser det ut färdiggräddat. Sen bryter man lagomt stora bitar och lägger i en burk. Klicka här för att få receptet. Det skall vara 1 dl olja i degen men vi såg att det blev för mycket så ta 1,5 dl olja istället. Brödet är så gott så man kan även äta det utan pålägg som ett kex. Passar även på en ostbricka. 

 

    

Nu börjar jag lite smått att blogga men motion och annat kommer först än om jag tycker det är jättekul att blogga och har svårt att hålla mig borta. Nu har jag i alla fall fått lite gjort på morgonen och även förberett lunch som blir en kycklingsoppa. Sen skall vi ta en långpromenad för jag har inte varit utanför dörren på flera dagar. Här är det sommar fortfarande och solen skiner från morgon till kväll. Hoppas ni haft en fin helg och får en bra början på veckan.  

 

Kim Cesarion med låten Undressed. Han var med på Moraeus med mera i går och jag gillar denna trevliga ödmjuka kille, och hans stil är så sofistikerad. Man kommer att tänka på både Sammy Davis jr och andra sångare när man ser honom än om musikstilen inte är densamma. Han för sig på ett eget sätt som känns uppfriskande. Han sjunger rätt bra också. Klicka här för att komma in på hans hemsida. Klicka här för att läsa om honom. 

 


Av Malin wiper - 6 september 2013 15:00

          

Vi har haft såna här gröna hissgardiner i vardagsrumsfönstren sen vi flyttade hit för 1,5 år sedan och nu var det dags att köpa ett ombyte men eftersom det är så många färger i rummet så tänkte jag att nåt lite kallare skulle passa eftersom vi har ett skåp och en tv bänk som är svarta och vita.  Inga av våra gardiner vi hade i huset passar i denna lägenhets fönster tyvärr.  Än om jag skulle sy om dom så funkar inte färgerna. 


  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild


  

såg detta karttyg på Tygfabriken i Junexhuset sist jag var dit. Där är det ju också lite inslag av svart och grått.  

 

 


Ett exempel på hissmusik...    lite själsdödande...    

 

 

 

  

  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. Lite annorlunda med ett spänne på banden och inte som det brukade då man knyter en rosett nedtill. Detta såg lite tuffare ut. Färdig hissgardin i lite blågrått. 

 

    

Denna hissgardin skulle kanske också passa i vårt vardagsrum. Klicka här för att se vart jag hittade bilden. Sidan heter Anettes Syservice, och har massor av fint att kolla på. 

 

   

Nu har vi hittat passande hissgardiner på Olssons lågprisvaruhus och det är tack vare min väninna A-G som tipsade om stället.... Dom har köpt en del mattor och lite annat där. 


   

Klicka här för att komma in på lågprisvaruhusets hemsida 

   

 

 

       

Vi skall åka dit igen för det fanns hur mycket som helst där. Kläder var det en uppskö av och mycket annat. 

 

     

Så här ser färgerna ut på nära håll, randigt i mörkblått, ljusblått, ljusbeige och mörkbeige. det blev både ljusare i rummet och lite mer dämpat.  Vi har så mycket färger i tyger, kuddar och annat så det blev lite för mycket med dom gröna gardinerna. Jag vill inte ha gardinlängder i dessa fönster som inte är så stora för då blir det lite för instängt och, det gillar jag inte. 

 

   

Theatre Curtains.  

 

 


Av Malin wiper - 6 september 2013 08:00

  

Det såg inte lovande ut i går morse för dimman låg tät men ju längre dan framskred ju varmare blev det. På eftermiddagen sken solen likt en sommardag.  I går efter lunch åkte vi in med min laptop till Elgiganten för att få den fixad igen. Nu skickar dom inte iväg den utan undersöker den på plats. Både min man och jag är så trötta så vi känner oss som zoombies, därför åkte vi hem direkt, och det var lite trist för är man i storstan så vill man kolla runt lite.


  

Mr T kom hem från arbetet  med dessa två burkar med hemlagad lingonsylt. Elisabeth på Museiföreningen gav dom till oss. Tusen tack....     

 

Här kommer så passande "Flickorna från Småland" med The Delta Rhythm Boys som var en amerikansk sånggrupp som var aktiva i över 50 år från 1934-1987. Dom var ofta i Sverige och man såg dom många gånger på tv. Klicka här för att läsa en biografi över gruppen. En blev skjuten i paris, en dog i cancer och  en i hjärtattack. Kan inte se om nån av dom lever i dag. En del av medlemmarna har bytts ut under åren också.


  

Vi åkte in till Netto (hos oss) för att handla lite och dom hade jättefina stora avocadon som var perfekta inuti och jättegoda. Vi älskar avocado men för det mesta så får man slänga dom så man blir så lycklig när man får tag på såna här fina. Vi köpte även apelsiner men dom var så sura så det var bara att slänga. Klicka här för att se vad man skall kolla efter om man vill ha söta apelsiner.  

 

 

 

   

   

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. Det är nån slags anordning som skall hålla avokadon fräsch...  

 

Här lite tips ang avocado. En del visste jag redan men inte allt.  

 

Av Malin wiper - 5 september 2013 14:00

 


  


På söndag 8 september kl 18.00 så visar Folkets Hus bio här i Vaggeryd "Snabba Cash" Livet Deluxe, och den har jag väntat på för jag vill se suveräna Matias Varela som jag nyss skrivit en biografi om. Klicka här för att läsa den.  Folkets Hus har numera både digitalt ljud och bild.

 

 

  

 

 

Filmen ligger etta på biotoppen. Klicka här för att läsa om vad Aftonbladet skriver om filmen. Dom har gett den 4 plus. Klicka här för att läsa om filmen.    

 

 


Av Malin wiper - 5 september 2013 07:15

 


Då öppnas ridån för ytterligare en dag på jorden. Så är det i livets skådespel, och det gäller att ta tillvara på alla akter...   Trötthetens slöja ligger kvar över mig men jag jobbar på att låta den falla...   


  

I går när jag var på väg till frissan så dök jag på denna tjusiga bil på parkeringen bakom Konsum.  Det är en Ford LTD från 1972, då den även importerades till sverige som ny. Ford LTD var en bil som producerades Ford Motor Company i Nordamerika. Klicka här för att läsa mer.


  


  

Bilen var verkligen låååååång...  Att få vila ögonen på en sån här skönhet livar upp dom grå och trista parkeringarna. 

  


Ett av soundtracken till filmen "Lady In Red". Den sjungs av Stevie Wonder & Dionne Warwick. I klippet ser vi Gene Wilder som föddes 1933 i Milwaukee, Wisconsin och är en amerikansk komisk skådespelare, filmregissör och manusförfattare. År 1975 belönades han, tillsammans med Mel Brooks, med Nebulapriset för "Det våras för Frankenstein". Hans föräldrar var rysk-judiska immigranter och han studerade drama på University of Iowa och gick senare på Bristol Old Vic Theatre School i Storbritannien.  

 

    

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se