Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2013

Av Malin wiper - 14 september 2013 12:45

  

Då var det dags för ytterligare en glasögonmodell. Denna gång fick jag en tjej att ställa upp som arbetar på vår andra klädbutik i samhället som heter "People" och denna gång solglasögon för den soliga hösten som håller sig kvar.  


Klicka här för att komma in på klädbutikens facebook. Klicka här för att komma in på glasögonmodell 1 


  

Här ser ni den fina glada tjejen Matilda som  har på sig en av deras egna solglasögon som säljs i butiken. Det är lite stuk av pilotbågar men svarta med lite silvrigt vid näsroten.   


  

Två av modellerna som fanns i butiken.  


  

Ett par snygga pilotbågar som är ständigt aktuella.  


  

Svarta lite mer fyrkantiga a´la Roy Orbison. Tack för att du ställde upp du var så avslappnad och cool...   

 


Roy Orbison hade alltid på sig svarta solglasögon och han hade en alldeles egen ton på rösten så det gick aldrig att ta miste på att det var han som sjöng.  Tyvärr dog han redan 1988 i en ålder av 52 år. Han föddes i Vernon i Texas och slutade sina dagar i Hendersonville i Tennessee. han var både sångare och låtskrivare.  

Jag tog några foton på lite höstnyheter i butiken. Denna kappjacka skulle jag själv vilja ha.  


       


              


Klicka på bilderna så blir dom större. Dom har både dam och herrkläder och andra tillbehör. Det finns mycket för unga tjejer och killar men även lite för oss äldre. 

 

   

Dom hade en ställning med reakläder utanför med massor av färgstarka tröjor för män.

 

    

Min man köpte denna för 90 kr hade kostat 299 kr. Jättefin kvalitet.


    


Nästa veckas glasögonmodell blir Mimmi från fd Mimmis Magasin. Har sedan ytterligare två till inbokade och en av dom är en man och det känns kul.

Av Malin wiper - 14 september 2013 08:00

  

Sist vi var in till Jönköping så gick vi in på Röda Korsets second hand på Klostergatan. Då dök vi på Gunnel som blivit vår fb vän. Hon åt en av deras goda våffor som retar smaklökarna. Det var ett tag sen vi träffade på henne, hon är en glad och sprallig kvinna. Här fick jag en bild på henne och min man.  


  

Sen fotade min man oss. Vi satt där ett tag och pratade och skrattade. 

  

  

Dom hade så fina blommor på borden


Liten filmsnutt där ni kan höra hur den låter. Det är min man som vevar

Jag hittade en liten speldosa Röda Korsets second hand i Huskvarna för 15 kr. Jag började veva och blev förvånad när jag hörde låten "Strangers in the night" som är en av dom låtar Frank Sinatra haft i sin reportoar. 


Klicka här för att lyssna på när Frank Sinatra sjunger låten live. Klicka här för att se en annan speldosa. Klicka här för att se en gammal tysk speldosa


  

Jag kollar mycket på gamla glasögon på second hand nu eftersom jag har en ny punkt i bloggen "Veckans glasögonmodell". Förra veckan blev det inget men nu vet jag 3 st som jag skall fråga.


  

Här ställer min man upp som modell med ett par som han provade...  


    

Jag fotade denna bil i en rondell för min man ville ta reda på vad det var för bil. Nu vet vi att det är en Fiat coupe 20 ventiler turbo från 1998  

 

 

Det blev inget bakat häromdan men i helgen skall vi sätta igång så vi får frysen full, för nu har vi handlat hem allt vi behöver. Det blir inga utsvävningar utan bara fix hemma. Jag har förskrivit och tidsinställt inlägg för några dagar framöver så jag undviker datorn så mycket jag kan i helgen. Hoppas ni har en fin helg att se fram emot. Vädret skall vara bra några dagar till men sen blir det lite kyligare.


 
 

Av Malin wiper - 13 september 2013 18:45

  

Här fortsätter vandingen runt ett kvarter och vad man kan upptäcka och låta sig njutas av. Jag kunde nästan inte slita mig för det var så stämningsfullt och snyggt inne i den lilla ytterstugan.  


  

  
  

  

Vi träffade på en liten parkdel med gamla mysiga bänkar och en liten blomsterrabatt.   


  

Jag gillar såna här gamla vackra dörrar. Antar att det är ca 40-50-tal. Klicka här för att se lite snygga handtag  


  

Vad fiffigt att gräva ner en hink och sätta blommor i som bara sticker upp lite. Så var det i hela denna trädgård.

 

  

  


 

  

Dök även på en tjusig Volvo Amazon.    

Sen hamnade vi inne i Huskvarna och där stod dessa stora krukor vid en rondell och livade upp lite.


Spöklikt när nåt får förfalla men det är nåt sorgligt vackert över det hela också

Av Malin wiper - 13 september 2013 13:00

  

Bara genom att gå runt ett kvarter och hålla ögonen öppna kan göra att man får många bra motiv när man är ute och fotar. Här har jag hamnat i Huskvarna, min man och jag stod och tittade på ett vackert hus som var uppdelat i två tvåvåningshus med egna ingångar och gigantiskt inomhus med högt i tak. En trevlig man kom ut och jag fick lov att fota lite men jag höll mig utanför grinden.     


  

På tomten stod ett jättevackert lusthus som jag tyvärr inte kunde ge rättvisa på bilden. 


  

Huset hade även en ingång från sidan och allt var så smakfullt runt trappen och passande till huset     

  

  

På ett staket var denna häst med ryttare upphängd till allas glädje som går förbi 

Sen hamnade blickfånget på denna utsmyckning i form av en häst på ett gammalt stenuthus 


  

Balkonger kan man gå runt och fota hur många som helst.  


Fortsättning följer........................

Av Malin wiper - 13 september 2013 08:00

 
    

Biografin denna veckan blir över Jack Nicholson eftersom han skall sluta spela in film på grund av dåligt minne efter 50 år inom filmvärlden, han har svårt att komma ihåg sina repliker. Jag får ta en kvinnlig skådespelare nästa vecka för nu har jag bara haft manliga. Han har hunnit bli 76 år gammal och han är förutom skådespelare även regissör, producent och författare. Under hela sin karriär  har han haft unika och utmanande roller, av vilka många har mörka skildringar av neurotiska och/eller psykopatiska tecken. Det är ju inte säkert att det stämmer detta med att han skall sluta för jag tror inte på tidningarna längre så tiden får utvisa.

 

     

Nicholson har tolv Oscarsnomineringar som gör honom till den mest nominerade manliga skådespelaren. Han har vunnit Oscar 2 gånger för bästa manliga huvudroll och det är i mina favoritfilmer "Gökboet" och As Good As It Gets". Han har även vunnit Oscar för bästa manliga biroll 1983 för filmen "Ömhetsbeviset". Klicka här för att läsa en utförligare biografi över honom. Han har varit gift en gång och det med Sandra Knight (1962-1968). Han har fyra barn och ett av dom fick han med Sandra Knight. Tråkigt att man inte får se honom i några nya filmer men allt har ett slut tyvärr. Det känns som jag vill se om många av hans filmer för det var ett tag sen.

  

 

 

   

 

   

Vem minns honom inte i Gökboet  från 1975, och en av dom senaste "Livet på den ljusa sidan"från 1997. Jag tycker han är en fantastisk skådespelare som tar sig an sina roller med stor proffesionalitet. 

    

Att inte förglömma är filmerna Chinatown  , och The Shining där han också gör bra ifrån sig. Jag har nog sett dom flesta filmerna han varit med i. The Shining är en amerikansk skräckfilm från 1980 i regi av Stanley Kubick efter romanen varsel av Stephen King

 

 

Filmen Chinatown är från 1974 i regi av Roman Polanski från ett manus av Robert Towne. I rollerna ser man förutom Jack Nicholson, Faye Dunaway och John Houston. Filmen är ett politiskt drama. Det känns lite ofattbart att det är så länge sen filmen kom ut, att tiden rullar på med sån fart. En scen har satt sig fast då han fick sin näsa sönderslagen på ett brutalt sätt och sen gick han med ett bandage långt in i filmen. Det gjorde riktigt ont i en själv så bra var det gjort. Klicka här för att läsa lite mer om filmen. Sen har vi hans tolkning av Joker i Batman från 1989,  och även kultfilmen "Easy Rider" från 1969.

  

 

Klicka här för att komma in på en sajt för att se vilka filmer han medverkat i. Han är född i Neptuna, New Jersey men växte upp i manasquan, New Jersey, cirka 50 mil söder om staden Jersey Shore. De människor han trodde var hans föräldrar hette John och Ethel May Nicholson. Hans syster June Nicholson var egentligen hans mamma och det upptäcktes efter hennes död i cancer 1963, så dom han trodde var hans föräldrar var hans mormor och morfar. Det blev så eftersom June blev med barn när hon var 17 år gammal och det var osäkert vem som var fadern. 

 

 

Nicholson tog examen ett år tidigare vid en ålder av 16 år vid Manasquan High School. Han hade bra betyg men han var inte intresserad av att gå på college utan  brann av önskan att göra något av sig själv och han tyckte att han var så ung så han kunde ev gå på college senare. Istället tjänade han lite pengar på travet och att vara livräddare på stranden en sommar. 

 

  

Klicka här för att se trailern till filmen   

 

År 1954 flyttade han till Los Angeles, kalifornien, där June bodde som han då fortfarande trodde var hans äldre syster. Han arbetade där deltid i en leksaksaffär och fick även ett jobb som gopher för animeringar i MGM Studios. Han hade mognat till en attraktiv ung man och såg ut som dom typiska männen i dåvarande Hollywoodfilmerna så han fick en plats i Jeff Coreys berömda actors klasser, liksom en lärlingsplats på The Players ring teater. 1958 gjorde han filmdebut i lågbudgetfilmen Cry Baby Killer, där han spelar en tonåring som av misstag tror han begått ett mord. Resten är historia. 

 

 

             

  

 

 

      

Av Malin wiper - 12 september 2013 07:00

 

Syrran ringde och sa att nu vill dom tvångsförflytta pensionärerna på mammas boende, dom som blivit för dåliga eftersom  det kommit in nya piggare pensionärer som bara behöver hemtjänst, dom som behöver hjälp dygnet runt kommer inte att få nån. Däribland mamma som har bott där i 13 år och pappa i 7 år innan han gick bort. Hon har hyreskontrakt och besittningsrätt men det verkar inte hjälpa. Jag har själv arbetat inom vården ett antal år och vet att man inte skall flytta äldre för det klarar dom inte. Mamma har nyss flyttat två gånger på grund av reparation av lägenheter i det hus hon bor i, och då blev hon så orolig så dom fick ge henne extra lugnade. Det finns ingen trygghet längre utan Sverige har blivit känslokallt och obehagligt. Det är så vidrigt så jag mår illa... . 

 

   

Det var inte länge sen jag satt i ett möte ang detta och då sa den ansvariga att vårdtagarna inte behövde flytta för man kan inte tvinga nån utan då var dom tvungna att ha personal till dom som inte kunde klara sig själva utan dygnet runthjälp, där ser man vad det blev av det löftet. Nu blir det ett möte igen nästa vecka. Känns som detta aldrig tar slut, och man måste kämpa med näbbar och klor för att inte ens föräldrar skall fara illa. Sånt som var självklart förut är inte det längre och gränserna för vad man kan göra med en människa har flyttats fram. Hela samhällsapparaten håller på att krackelera. Det som byggts upp rivs ner med rasande fart både inom skola, vård och omsorg. 

 

 

Tack för ordet

     

Av Malin wiper - 11 september 2013 16:00


 


Nu skall jag fortsätta att läsa  Kim Anderssons och Sandra Sandbackas bok. Jag återkommer ang detta när jag läst färdigt boken.   

 

Klicka här för att komma in på hans hemsida. Klicka här för att komma in på inlägget där jag skrev om hans bokrelease. Just nu är jag så uppe i varv så jag har svårt att sitta still...  , så jag får ta några kapitel i taget.  

 

      

När jag var på Kim Anderssons bokrelease i Magnisastugan (museiföreningen) så fanns även hans bror där som också han har konstnärliga anlag. Jag beställde ett sånt här notställ av honom som han tillverkat i smide och svetsat ihop. Nu har jag fått notstället så nu står det i vardagsrummet mellan våra två fönster som en jättesnygg inredningsdetalj. Det går inte att fälla ihop så det passar bäst som prydnad men går även att använda som ett fast notställ hemma för dom som muciserar. Jag satt två böcker på stället tillfälligt för jag skall leta efter en passande notbok som skall vara uppslagen på stället. Jag har själv spelat saxofon under några år på 80-talet, och  då lärde jag mig noter också på grund av att jag fick tag på två jättepedagogiska notböcker som jag sen gav bort när jag slutade spela. Saxofonen gav jag sen till min son. Jag önskar nu att jag fortsatt spela men jag flyttade från hus till en liten vindsvåning, och hade inga möjligheter längre.   

 

    

Så här ser det ut utan böcker. Jättefin design han har fått till. Sen vi flyttade så har vi inte fått nån ordning på alla sladdar. Det är ett virrvarr på många ställen så nu skall mannen ta tag i detta.      

 

 

Machito & Charlie Parker 

 

        

   

   

Av Malin wiper - 11 september 2013 08:00

  

Tidigt i går tog jag en promenad in till samhället för att handla. Inget hade kommit igång än så det var tyst och folktomt. Gick även in och hälsade på min man på hans arbete. I parkdelen är växterna så höga så vissa lutar sig ner mot marken. Allt sjunger på sista versen men jag känner på mig att det blir en varm höst.

  

Dom brukar göra en tårta som ser ut som dessa bakelser.

 

  

Smaskig tårta med godiskulor på toppen  


  

Detta är små mörka chokladrundlar som var nåt nytt som jag inte sett hos dom förut. På toppen pumpafrön, frukt och lite flingsalt. Det är mörk choklad helt igenom så jag kunde ta två stycken till kaffe,  dom var jättegoda och gav inget sötsug.  

 

  

Jag var så tidigt ute i går så det var tomt på uteserveringen.    


  

Surdegslimpa med lingon. Den såg så fin och nybakad ut så jag kunde inte låta bli att köpa den. 

 

    

Här är det dags att provsmaka brödet till vårt eftermiddagskaffe. Vi hade tyvärr slut på tomater så smörgåsarna ser lite fattiga ut...  Surdegsbrödet var emellertid jättegott och hade spröd fin kant och härliga smaker som spred sig i munnen. Brödet var så mättande så vi höll oss hungerfria i flera timmar...  Ett av soundtracken till filmen PS I love you. Låten heter så passande Kisses and Cake. Lagomt lugn musik så här på morgonkvisten (ett gammalt uttryck)   

 

 

 

   

Presentation

Vaggerydstorget

   

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Kulturhuset Hallstahammar

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Tematrädgårdar Enköping

 

Westerlunds Praktalbum. App från sonens arbet

 

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se