Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2013

Av Malin wiper - 16 september 2013 13:30



     

     

Nu är turen kommen till Mimmi fd Mimmis Magasin att visa upp sina snygga nya glasögon. Hon är en tjusig kvinna som klär sig jättesnyggt och är sprirituell och kreativ. Hon har haft glasögon sen 1969 och numera progressiva. Mimmis första glasögon var i stål och lite kantiga. 


  

Glasögonen är mörkt brunröda framtill och på sidorna är dom gröna och lite rödoranga. Har aldrig sett såna förr så dom var lite ovanliga och jättesnygga 

 

Klicka här för att se förra veckans glasögonmodell

 

     

Mimmi på sitt arbete.

 

   

Jag tog en bild så man ser lite tydligare färgskalan. Mimmis glasögon är köpta på vår egen glasögonbutik A optik i Vaggeryd 

 

  

   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. Det är glasögon från 1960-talet 

 

Klicka här för att läsa om glasögonens historia

 

 

Här står Mimmi utanför Gretas Butik där hon nu arbetar.


Nana Mouskouri  och Joan Baez  med låten Here`s to you. Till varje veckans glasögonmodell så skall jag även ha musik med artister som använder glasögon. Fast om min "glasögonmodell" har nåt speciellt önskemål så tar jag hänsyn till detta. 


Jag gillar att Nana Mouskouri inte  slutat med glasögon bara för att hon är artist. Det har istället blivit hennes kännetecken, det känns befriande att se. Hon har för det mesta haft svarta bågar men formen har varierat. Klicka här för att se henne i ett annat klipp där hon har glasögon på sig som jag inte sett henne i förut. På 90-talet och en bit in på 2000- talet hade jag råd att ha två glasögon att byta mellan och jag köpte nya rätt ofta men nu har jag haft mina i ca 3 år och det känns tråkigt. Fast nu finns det butiken "Smart eyes" där allt kostar 3.500 så jag skall spara ihop till den summan. Känner en som köpt sina glasögon där och hon är jättenöjd. Dom sista åren har mina glasögon kostat minst 10.000 kr så jag har måst avbetala. Helst hade jag velat köpa glasögon här i samhället eftersom vi har en glasögonfirma men "nöden har ingen lag". 

 



     

Av Malin wiper - 16 september 2013 07:00


  

Klicka här för att se vart jag hittade bilden på Kim Andersson  


I dag kl 10.00 kan man se Kim Andersson på tv i programmet "Efter tio" med Malou Von Sivers. Det är han som skrivit boken "Felbehandlad ung man i sina bästa år" som jag håller på att läsa nu. Han är son till våra fd grannar när vi hade hus. Vi brukar umgås med dom ibland och mer var det när vi bodde grannar. Jag kommer att se programmet han har varit med i tv 4 morgonprogram också plus radion mm. Vi var på hans bokrelease för ett tag sen i Magnisastugan (museiföreningen). Jag beundrar hans styrka och framåtanda. Trots det han varit med om så kämpar han på och är dessutom en jättetrevlig kille.   

 

Klicka här för att komma in på hans hemsida

 

 

Av Malin wiper - 16 september 2013 06:00

  

I onsdags gick vi och åt lunch på Spis restaurang igen och man blir aldrig besviken. Jag hade bestämt träff med min man utanför och här tar jag ett foto in mot den fina fräscha uteplatsen.


  

Min man tar en tugga av salladen först som den också alltid är fräsch med en supergod dressing till. 


  

Mr T tog schweizerfärsbiff med gräddsås och Spis nykokta lingonsylt. Han tyckte färsbiffen var väldigt saftig och god med lite ost på toppen. Potatismoset var också jättegott.

 

  

Här hans salladstallrik med bröd


  

Här sitter jag och mår gott och denna gång satt vi på uteplatsen för det var så varmt


      

Jag tog en vegetarisk rätt och skulle kunna bli vegetarian om maten smakar så här bra. Det var tomat och zuccini-tarté med aioli. Jag njöt så otroligt och skulle kunna äta denna rätt flera dagar i veckan. Dessutom är aiolin superb.

 

  

Deras salladsbord. 

 

 

   

Av Malin wiper - 15 september 2013 14:00

  

För ett tag sen så köpte jag detta fat på Acleja Blomsterhandel. Det är till för att ha ett högt stearinljus och dekorationer på fatet. Det finns i två storlekar och jag tog det mindre. Jag är så less på dom höga tunga ljusstakarna vi har på vardagsrumsbordet, som skymmer varje gång vi får besök. Då får man flytta undan dom hela tiden. Nu skall vi ha detta istället.


    

Så här kan det se ut dekorerat och det fick jag hjälp med av en av kvinnorna som jobbar där. Sen kan man ändra om i det oändliga.  Dom har jättebra och fina höga ljus så jag valde ett i en gråbrun ton som passade till det andra. Sen är det bara att variera. 

 

 

Så här ser det stora fatet ut


  

När jag ändå var därinne så kunde jag inte låta bli att fota lite nytt. Höga kupor som man kan ha ljus. blommor mm i.


  

Här fick jag en bild av ägaren Christian som höll på att köra ut lite blommor i butiken.      


    

Dessa höga lampor är nyhemkomna. Man har att välja på vit eller grå skärm.


  

Lite jätteostkupa... Fat som man kan fylla upp med både blommor, ljus och annat. 

 

  

Detta är dörrstoppar i form av tyghundar. Det sitter en tyngd inbyggd under hunden som gör att den håller sig på plats.


  

Gruppen Earth Wind & Fire med "September". Klicka här för att komma in på deras facebook. Dom är ett R&B- och funkband som bildades i Chicago 1969. Gruppens grundare och frontfigur är Maurice White. Gruppen har vunnit 6 Grammy på 12 nomineringar. Sångaren Maurice White och The Ramsey Lewis Trio gick ihop på  1969-talet, bandet flyttade senare till Los Angeles där de tog namnet Earth, Wind & Fire. 1972 tillkom flera medlemmar. Gruppen har med sig den berömda blåssektipen  The Phoenix Horn. Dom är aktiva fortfarande. 


Av Malin wiper - 15 september 2013 08:00

   


Jag har sett filmen Oblivion som är en amerikansk postapokalyptisk science fiction-film som är baserad på Joseph Kosinskis opublicerade roman med samma namn. Filmen är skriven, producerad och regisserad av Joseph Kosinski. Enligt Kosinski är Oblivion en hyllning till 70-talets science fiction-filmer. Filmen hade biopremiär 10 april 2013. I rollerna ser vi Morgan Freeman, Tom Cruise, Melissa Leo, Nikolaj Coster-Waldau, Zoe Bell, Andrea Riseborough mfl. 

 

   

   

Jack Harper är en av de sista robot-reparatörerna som är stationerad på Jorden. Jacks uppdrag, som är en del av en massiv operation för att utvinna viktiga resurser efter årtionden av krig mot ett skrämmande hot kallade ”Scavs”, är nästan fullbordat.

En dag raseras Jacks tillvaro plötsligt när han räddar en vacker främling från ett nedskjutet rymdskepp. Hennes ankomst utlöser en kedja av händelser som tvingar honom att ifrågasätta allt han vet och som lägger mänsklighetens öde i hans händer.
  

 

Jag är inte så förtjust i Tom Cruise men i filmen Magnolia gjorde han en fantastisk rollprestation. I denna film var han okay men inte mer. Filmen var vackert filmad, och den hade rätt häftiga scener så man blev inte uttråkad, den hade lagomt med action. Lite annorlunda historia som kittlade lite. Vet inte vad jag mer skall skriva så ni får se filmen själva. Jag hade inte läst på före.   

 

Filmen får 3 rymdskyttlar i betyg av 5 möjliga 

  

 

     

  

 


 

Malmborgs Lilla, Grennaglass  


Ha en skön skön svalkande söndag


Av Malin wiper - 14 september 2013 12:45

  

Då var det dags för ytterligare en glasögonmodell. Denna gång fick jag en tjej att ställa upp som arbetar på vår andra klädbutik i samhället som heter "People" och denna gång solglasögon för den soliga hösten som håller sig kvar.  


Klicka här för att komma in på klädbutikens facebook. Klicka här för att komma in på glasögonmodell 1 


  

Här ser ni den fina glada tjejen Matilda som  har på sig en av deras egna solglasögon som säljs i butiken. Det är lite stuk av pilotbågar men svarta med lite silvrigt vid näsroten.   


  

Två av modellerna som fanns i butiken.  


  

Ett par snygga pilotbågar som är ständigt aktuella.  


  

Svarta lite mer fyrkantiga a´la Roy Orbison. Tack för att du ställde upp du var så avslappnad och cool...   

 


Roy Orbison hade alltid på sig svarta solglasögon och han hade en alldeles egen ton på rösten så det gick aldrig att ta miste på att det var han som sjöng.  Tyvärr dog han redan 1988 i en ålder av 52 år. Han föddes i Vernon i Texas och slutade sina dagar i Hendersonville i Tennessee. han var både sångare och låtskrivare.



  

Jag tog några foton på lite höstnyheter i butiken. Denna kappjacka skulle jag själv vilja ha.  


       


              


Klicka på bilderna så blir dom större. Dom har både dam och herrkläder och andra tillbehör. Det finns mycket för unga tjejer och killar men även lite för oss äldre. 

 

   

Dom hade en ställning med reakläder utanför med massor av färgstarka tröjor för män.

 

    

Min man köpte denna för 90 kr hade kostat 299 kr. Jättefin kvalitet.


    


Nästa veckas glasögonmodell blir Mimmi från fd Mimmis Magasin. Har sedan ytterligare två till inbokade och en av dom är en man och det känns kul.

Av Malin wiper - 14 september 2013 08:00

  

Sist vi var in till Jönköping så gick vi in på Röda Korsets second hand på Klostergatan. Då dök vi på Gunnel som blivit vår fb vän. Hon åt en av deras goda våffor som retar smaklökarna. Det var ett tag sen vi träffade på henne, hon är en glad och sprallig kvinna. Här fick jag en bild på henne och min man.  


  

Sen fotade min man oss. Vi satt där ett tag och pratade och skrattade. 

  

  

Dom hade så fina blommor på borden


Liten filmsnutt där ni kan höra hur den låter. Det är min man som vevar

Jag hittade en liten speldosa Röda Korsets second hand i Huskvarna för 15 kr. Jag började veva och blev förvånad när jag hörde låten "Strangers in the night" som är en av dom låtar Frank Sinatra haft i sin reportoar. 


Klicka här för att lyssna på när Frank Sinatra sjunger låten live. Klicka här för att se en annan speldosa. Klicka här för att se en gammal tysk speldosa


  

Jag kollar mycket på gamla glasögon på second hand nu eftersom jag har en ny punkt i bloggen "Veckans glasögonmodell". Förra veckan blev det inget men nu vet jag 3 st som jag skall fråga.


  

Här ställer min man upp som modell med ett par som han provade...  


    

Jag fotade denna bil i en rondell för min man ville ta reda på vad det var för bil. Nu vet vi att det är en Fiat coupe 20 ventiler turbo från 1998  

 

 

Det blev inget bakat häromdan men i helgen skall vi sätta igång så vi får frysen full, för nu har vi handlat hem allt vi behöver. Det blir inga utsvävningar utan bara fix hemma. Jag har förskrivit och tidsinställt inlägg för några dagar framöver så jag undviker datorn så mycket jag kan i helgen. Hoppas ni har en fin helg att se fram emot. Vädret skall vara bra några dagar till men sen blir det lite kyligare.


 
 

Av Malin wiper - 13 september 2013 18:45

  

Här fortsätter vandingen runt ett kvarter och vad man kan upptäcka och låta sig njutas av. Jag kunde nästan inte slita mig för det var så stämningsfullt och snyggt inne i den lilla ytterstugan.  


  

  




  

  

Vi träffade på en liten parkdel med gamla mysiga bänkar och en liten blomsterrabatt.   


  

Jag gillar såna här gamla vackra dörrar. Antar att det är ca 40-50-tal. Klicka här för att se lite snygga handtag  


  

Vad fiffigt att gräva ner en hink och sätta blommor i som bara sticker upp lite. Så var det i hela denna trädgård.

 

  

  


 

  

Dök även på en tjusig Volvo Amazon.  



  

Sen hamnade vi inne i Huskvarna och där stod dessa stora krukor vid en rondell och livade upp lite.


Spöklikt när nåt får förfalla men det är nåt sorgligt vackert över det hela också

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards