Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2013

Av Malin wiper - 19 september 2013 08:00

  

Vi var ute i god tid på väg till mamma i går så vi mellanlandade i Borås för att både äta och dricka kaffe. Det började regna när vi var framme och det var rätt kallt men blev varmare framåt dan. Vi gick ner mot Viskans vatten där det är jättevackert med massor av statyrer och blommor. Bortom bron finns en stor fin park som folk verkligen utnyttjar. Många sitter och njuter på bänkarna som är otaliga och små parkoaser finns lite överallt i det stora området.

  

Vi gick in i en galleria för att ta oss en fika och valde två chokladtryfflar/person. Cafét heter Boulevard Cafe Bar och vi har varit dit förut och det är väldigt populärt. Dom som jobbar där är jättetrevliga och glada och folk ser alltid ut att trivas.


  

Tryfflarna var jättegoda med fyllning inuti

  

Här sitter jag och njuter  


  

Det finns många olika sittplatser där

       

Vi skulle ändå in på Cerevera som finns inne i gallerian. Mammas kontaktperson Mrs L skulle byta arbetsplats efter många år, mamma och vi syskon ville avtacka henne. Köpte skålen längst till vänster som har en trollslända målat på sidan och lite grönt nedtill. Fanns även i en större modell och en vas. Hon som designat skålarna bor i Stenungsund. 


  

Bänkar och palmer nere vid Viskan och ovanför flera restauranger  


            


  Av Malin wiper - 18 september 2013 08:00

  

Huskvarna parkscen i centrum

   

Då är man på väg ut på livets scen igen och det är onsdag (lilla lördag). I dag skall jag iväg på möte gällande min mammas boende. Vi har fått kämpa i flera år för att hon skall få bo kvar resten av livet. Nu är hon 90 år så det vore förödande att göra hennes sista tid i livet ångestfyllt.  Hon har eget kontrakt på lägenheten och besittningsrätt men det hjälper inte om hon inte får hjälp nattetid för då kommer ingen att finnas där trots att dom lovade det på förra mötet. Vi får se hur det går jag kommer nog inte att orka gå in nåt mer här i dag.  Detta drabbar även oss anhöriga så det gör ont.

 

   

   

Jag går ut genom grinden (symboliskt)   och önskar er en fin onsdag vad ni än skall hitta på.

 

  

Tillägg:  

 

Vi gick upp 07.00 och till morgonfikat slog jag på nyheterna för att kolla om nåt hänt. Trodde jag hamnat i ett humor eller satirprogram men nej det var tv 4 morgonprogram. I studion hade dom en väldigt fin ko som dom pratade om. Till saken hör att dom hade en kostylist där som sen skulle föna och styla kon...  . Jag antar att kon var en utställningsko...  fast vad vet jag mer än att jag har ett sunt förnuft hoppas jag. Visst skall man ta hand om sina kor och jag själv är väldigt förtjust i kor som gör att naturlandskapet får ännu en dimension men jag undrar verkligen om korna behöver en stylist...  att sköta om en ko är en helt annan sak . Jag gillar inte att djur förmänskligas.

 

Klicka här för att komma in på deras hemsida. Denna låts titel får symbolisera (cold outside) det kalla omänskliga samhällsklimatet vi fått på senare år. Lady Antebellum är en amerikansk land pop musikgrupp som bildades i Nashville Tennessee 2006. Trion består av Hillary Scott (sång), Charles Kelley (sång) och Dave Haywood (körsång, gitarr, piano och mandolin).    

 

     

Påminnelse om detta evenemang som går av stapeln i dag  med föreställningar 14.00 och 18.00 med Mix-teatern. Det sker på Folkets Hus i Vaggeryd och kostar endast 20 kr.   

 

Sorgligt besked: 

 

Nu hörde jag på nyheterna att Kristian Gidlund dött, det är för sorgligt när en ung Person går bort alldeles för tidigt. Han dog i cancer efter att ha varit sjuk jättelänge. Jag brukar läsa hans välskrivna blogg. Han skrev så otroligt bra både rörande, insiktsfullt och mänskligt. Han var författare, journalist och musiker. Klicka här för att läsa mer om honom. Man förstod att han blivit mycket sämre när jag läste hans sista inlägg. Klicka här för att komma in på hans blogg.


Rest in peace... 

Av Malin wiper - 17 september 2013 14:00

 


  

Denna veckan handlar det om Holly Hunter som jag tycker är en fantastisk skådespelerska. Hon föddes 1958 i Conyers, Georgia och är en amerikansk Oscarsbelönad skådespelerska. Hon flyttade till Pittsburgh 1976 för att studera skådespeleri, och 1980 flyttade hon till New York. Hennes filmdebut var i en liten roll i skräckfilmen "The Burning" (1981). I en hiss träffade hon pjäsförfattaren Beth Henley, och kom senare att medverka i flera av hennes pjäser ex Crimes of the Heart och The Miss Firecracker Contest. Hon kom senare att spela huvudrollen i filmatiseringen som jag själv har sett och tycker  var jättebra. Efter den korta tiden i New York flyttade hon till Los Angeles där hon träffade bröderna Coen, hon bodde i ett hus tillsammans med  med dem, Frances McDormand och Sam Raimi. 

 

    

Holly Hunter var under flera år gift med den dubbelt Oscarsbelönade filmfotografen Janusz Kaminski, men dom skilde sig 2001. 2006 födde hon tvillingar och deras far är Gordon MacDonald. Klicka här för att läsa lite mer om henne 

 

  

Pianot är min favoritfilm med henne och hon spelar så bra så man får gåshud. Jag har sett om filmen flera gånger. Det är en fransk-australiensk film från 1993 som är en romantisk 1800-talsskildring, den är inspirerad av den brittiska författaren Emily Bronte roman Svindlande höjder som jag också sett. Holly Hunter och Anna Paquin belönades med varsin Oscar för sina rollinsatser och Campion belönades med samma pris för filmens manus. Filmen vann även Guldpalmen vid filmfestivalen i Cannes.  Harvey Keitel som spelar mot Holly Hunter i filmen var lika bra och inleveslefull i sin rollkaraktär.  

 

 

 

    

 

Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild 

 

Hon har även varit nominerad för priset som bästa kvinnliga biroll för sin insats i filmen "Firman".  Klicka här för att se vilka filmer hon varit med i

 

   

Så här ser Holly Hunter ut i miniserien "Top of the lake" 

 

Nu är hon aktuell i en serie som heter "Top Of The Lake". Det är en miniserie från 2013. Klicka här för att komma in på en sida och läsa om serien.

 

 

Trailern till filmen Pianot. Musiken i filmen är även den sanslöst vacker och gripande.     

 

 

Av Malin wiper - 16 september 2013 13:30     

     

Nu är turen kommen till Mimmi fd Mimmis Magasin att visa upp sina snygga nya glasögon. Hon är en tjusig kvinna som klär sig jättesnyggt och är sprirituell och kreativ. Hon har haft glasögon sen 1969 och numera progressiva. Mimmis första glasögon var i stål och lite kantiga. 


  

Glasögonen är mörkt brunröda framtill och på sidorna är dom gröna och lite rödoranga. Har aldrig sett såna förr så dom var lite ovanliga och jättesnygga 

 

Klicka här för att se förra veckans glasögonmodell

 

     

Mimmi på sitt arbete.

 

   

Jag tog en bild så man ser lite tydligare färgskalan. Mimmis glasögon är köpta på vår egen glasögonbutik A optik i Vaggeryd 

 

  

   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. Det är glasögon från 1960-talet 

 

Klicka här för att läsa om glasögonens historia

 

 

Här står Mimmi utanför Gretas Butik där hon nu arbetar.


Nana Mouskouri  och Joan Baez  med låten Here`s to you. Till varje veckans glasögonmodell så skall jag även ha musik med artister som använder glasögon. Fast om min "glasögonmodell" har nåt speciellt önskemål så tar jag hänsyn till detta. 

  

Jag gillar att Nana Mouskouri inte  slutat med glasögon bara för att hon är artist. Det har istället blivit hennes kännetecken, det känns befriande att se. Hon har för det mesta haft svarta bågar men formen har varierat. Klicka här för att se henne i ett annat klipp där hon har glasögon på sig som jag inte sett henne i förut. På 90-talet och en bit in på 2000- talet hade jag råd att ha två glasögon att byta mellan och jag köpte nya rätt ofta men nu har jag haft mina i ca 3 år och det känns tråkigt. Fast nu finns det butiken "Smart eyes" där allt kostar 3.500 så jag skall spara ihop till den summan. Känner en som köpt sina glasögon där och hon är jättenöjd. Dom sista åren har mina glasögon kostat minst 10.000 kr så jag har måst avbetala. Helst hade jag velat köpa glasögon här i samhället eftersom vi har en glasögonfirma men "nöden har ingen lag". 

 

  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild  


     

Av Malin wiper - 16 september 2013 07:00


 


Klicka här för att se vart jag hittade bilden på Kim Andersson


  


I dag kl 10.00 kan man se Kim Andersson på tv i programmet "Efter tio" med Malou Von Sivers. Det är han som skrivit boken "Felbehandlad ung man i sina bästa år" som jag håller på att läsa nu. Han är son till våra fd grannar när vi hade hus. Vi brukar umgås med dom ibland och mer var det när vi bodde grannar. Jag kommer att se programmet han har varit med i tv 4 morgonprogram också plus radion mm. Vi var på hans bokrelease för ett tag sen i Magnisastugan (museiföreningen). Jag beundrar hans styrka och framåtanda. Trots det han varit med om så kämpar han på och är dessutom en jättetrevlig kille. 

 

 

            

 

 

  

 

Klicka här för att komma in på hans hemsida

 

  

 

 

 

 

 

 

Av Malin wiper - 16 september 2013 06:00

  

I onsdags gick vi och åt lunch på Spis restaurang igen och man blir aldrig besviken. Jag hade bestämt träff med min man utanför och här tar jag ett foto in mot den fina fräscha uteplatsen.


  

Min man tar en tugga av salladen först som den också alltid är fräsch med en supergod dressing till. 


  

Mr T tog schweizerfärsbiff med gräddsås och Spis nykokta lingonsylt. Han tyckte färsbiffen var väldigt saftig och god med lite ost på toppen. Potatismoset var också jättegott.

 

  

Här hans salladstallrik med bröd


  

Här sitter jag och mår gott och denna gång satt vi på uteplatsen för det var så varmt


      

Jag tog en vegetarisk rätt och skulle kunna bli vegetarian om maten smakar så här bra. Det var tomat och zuccini-tarté med aioli. Jag njöt så otroligt och skulle kunna äta denna rätt flera dagar i veckan. Dessutom är aiolin superb.

 

  

Deras salladsbord. 

 

 

   

Av Malin wiper - 15 september 2013 14:00

  

För ett tag sen så köpte jag detta fat på Acleja Blomsterhandel. Det är till för att ha ett högt stearinljus och dekorationer på fatet. Det finns i två storlekar och jag tog det mindre. Jag är så less på dom höga tunga ljusstakarna vi har på vardagsrumsbordet, som skymmer varje gång vi får besök. Då får man flytta undan dom hela tiden. Nu skall vi ha detta istället.


    

Så här kan det se ut dekorerat och det fick jag hjälp med av en av kvinnorna som jobbar där. Sen kan man ändra om i det oändliga.  Dom har jättebra och fina höga ljus så jag valde ett i en gråbrun ton som passade till det andra. Sen är det bara att variera. 

 

 

Så här ser det stora fatet ut


  

När jag ändå var därinne så kunde jag inte låta bli att fota lite nytt. Höga kupor som man kan ha ljus. blommor mm i.


  

Här fick jag en bild av ägaren Christian som höll på att köra ut lite blommor i butiken.      


    

Dessa höga lampor är nyhemkomna. Man har att välja på vit eller grå skärm.


  

Lite jätteostkupa... Fat som man kan fylla upp med både blommor, ljus och annat. 

 

  

Detta är dörrstoppar i form av tyghundar. Det sitter en tyngd inbyggd under hunden som gör att den håller sig på plats.


  

Gruppen Earth Wind & Fire med "September". Klicka här för att komma in på deras facebook. Dom är ett R&B- och funkband som bildades i Chicago 1969. Gruppens grundare och frontfigur är Maurice White. Gruppen har vunnit 6 Grammy på 12 nomineringar. Sångaren Maurice White och The Ramsey Lewis Trio gick ihop på  1969-talet, bandet flyttade senare till Los Angeles där de tog namnet Earth, Wind & Fire. 1972 tillkom flera medlemmar. Gruppen har med sig den berömda blåssektipen  The Phoenix Horn. Dom är aktiva fortfarande. 


Av Malin wiper - 15 september 2013 08:00

 


  


Jag har sett filmen Oblivion som är en amerikansk postapokalyptisk science fiction-film som är baserad på Joseph Kosinskis opublicerade roman med samma namn. Filmen är skriven, producerad och regisserad av Joseph Kosinski. Enligt Kosinski är Oblivion en hyllning till 70-talets science fiction-filmer. Filmen hade biopremiär 10 april 2013. I rollerna ser vi Morgan Freeman, Tom Cruise, Melissa Leo, Nikolaj Coster-Waldau, Zoe Bell, Andrea Riseborough mfl.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Jack Harper är en av de sista robot-reparatörerna som är stationerad på Jorden. Jacks uppdrag, som är en del av en massiv operation för att utvinna viktiga resurser efter årtionden av krig mot ett skrämmande hot kallade ”Scavs”, är nästan fullbordat.

En dag raseras Jacks tillvaro plötsligt när han räddar en vacker främling från ett nedskjutet rymdskepp. Hennes ankomst utlöser en kedja av händelser som tvingar honom att ifrågasätta allt han vet och som lägger mänsklighetens öde i hans händer.

 

  

 

 

 

    

 

  

 

  

 

Jag är inte så förtjust i Tom Cruise men i filmen Magnolia gjorde han en fantastisk rollprestation. I denna film var han okay men inte mer. Filmen var vackert filmad, och den hade rätt häftiga scener så man blev inte uttråkad, den hade lagomt med action. Lite annorlunda historia som kittlade lite. Vet inte vad jag mer skall skriva så ni får se filmen själva. Jag hade inte läst på före. 

 

  

 

Filmen får 3 rymdskyttlar i betyg av 5 möjliga

 

 

  

 

     

 

  

 

  

Malmborgs Lilla, Grennaglass


  


Ha en skön skön svalkande söndag


Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se