Öppen Ridå

Alla inlägg under augusti 2013

Av Malin wiper - 4 augusti 2013 20:00

 

Jag tog en bild från vår balkong när det var busväder i går. Det höll inte på så länge tack och lov.

 

  

I dag har min man börjat städa ett skåp och hela denna bäddsoffan och skrivbordet var fullt med prylar av alla de slag. Nu har har han fått in det som skall vara kvar i skåpet.  


  

Vi hittade vinstället som vi sökt länge. Det köpte vi hos Mimmis Magasin och hade uppe i vårt hus. 


  

Vi hittade ett nytt liknande på second hand när vi flyttade in i denna lägenhet. Nu har vi två och det andra sätter vi på ett annat ställe. När man rensar så hittar man en massa saker som man letat efter.

 

Passande låt med Robban Broberg "Det som göms i tö kommer upp i snö"


  

Jag hittade dessa dekorationer i min mans skåp som jag gjorde för några år sedan för att ha i buketter eller krukor att dekorera med så det blir lite festligare när nån fyller år eller nåt annat som man skall fira. Pinnen dom sitter på är såna där grillpinnar som man gör grillspetta av.   


        

Jag kom på denna barnsliga idé själv och satt och knåpade för fullt. Nu finns bara dessa kvar. Materialet till dom köpte jag på vår dåvarande bok/pappershandel som hade hur mycket som helst att smycka ut med. Klicka på bilderna så blir dom större.  Nu blir jag full i skratt när jag ser dom...  


 

Min man hittade även en massa snoddar som man har till när man sätter upp håret. Jag hade

dom till nåt helt annat.

 

 

Innan jag opererade gallan så hade jag stora problem med ballongmage så fort jag åt nåt som inte magen gillade. Kom då på att jag kunde sätta en sån här snodd i byxorna som på bilden, då töjdes dom ut och jag slapp ha det för snävt över magen. Nu när gallan är borta så blir jag inte svullen alls och magen funkar jättebra. Alla knep är bra utom dom dåliga...  (too much informations)...   


    

Det är detta vi varit på  


I dag har vi varit till Byarums Hembygdsgård för att både fika och lyssna på musik. Skriver om detta ev i morgon. Ha en fin kväll och sköt om er


Av Malin wiper - 4 augusti 2013 13:00

  

I fredags var jag in på vårt City Skor för att kolla runt lite. Rebecka var tillbaka efter en härlig semester utomlands. Utanför har dom så fint med möbler och en snygg blomuppsättning på trappen.       

Gif paradise 


  

Jag kunde inte motstå dessa skor när jag provat dom, skorna satt så bra och var uppbyggda. Jag behöver ett par skor som jag bara kan sticka in fötterna i och även ha på mig inomhus. Dom var nyhemkomna och jag blev så förvånad när jag kunde ha storlek 38, har annars 39. Jag har inte krympt på längde så jag tror inte fötterna blivit mindre utan det är nog olika på skor. Dom var i mocca och lite aprikosfärgade,  man kan spänna in och ut med karborreband. Skomärket är "Tamaris". Klicka här för att komma in på en sida och se fler skor i detta märke.  


  

Köpte även denna mobilväska  för halva priset så den kostade 50 kr. Den finns i beige/blått också.  Det är en lång rem så jag skall ha den över axeln när jag inte vill släpa på en vanlig väska när jag är ute och promenerar. Man får plats med både mobil, nycklar och lösa pengar.


  

När jag ändå var där så fotade jag lite nyheter inför höst och vinter vad gäller damskor. Denna röda med lagomt hög klack gillade jag. Det är mycket i vinrött, grått, brunt och svart. Färgen på kläderna i höst ser ut att vara vinrött,  lilarött,  grått, silver, svart och mörkt kall grön och lite annat. I slutet av 70-talet hade jag ett par höga stövlar som hade denna färg, och dom hade samma höjd på klack. 


  

Dessa gillar jag också som har en kilklack i grå matt look.  


  

Dessa föll mig också i smaken med sin lite korta eleganta utformning. Dom ser ut precis som en vanlig sko där man har satt in ett skaft så dom blir som en liten stövlett. Det hade kunnat bli två skor i ett. Jag har redan ett par svarta boots med klack så jag behöver några med annan färg.


    


  

Det verkar vara mycket med remmar och spännen i år. Även stickningar på skorna. Fast det finns nåt för alla.  


  

Lågklackad boots som ändå ser lite sobert elegant ut med endast en rem.


  

Detta är ett nytt märke dom tagit in som  är lite bredare i lästen.          


  

Vill man ha lite grövre tuffare look så fanns dessa  med remmning och stickningar runtom.


  

 Här några hyllor med fler modeller.   


  

Blankt lysande klassisk höstsko med resår på sidorna


    

Vill man ha en helt stilren klassisk sko med liten klack så finns såna också. Dom har ett bra urval och köper in bra och säljbara skor.  

  

Cliff Richard & The Shadows med "Put on your dancing shoes" 


 

Av Malin wiper - 4 augusti 2013 08:00

    

Lite bilder jag tog när vi åkte igenom Borås sist vi åkte till min mamma. Det är en vacker stad med blommande parker och många skulpturer och utsmyckningar.

 

    

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild   


    

Här kommer lite bilder från Borås vackra stadspark  


         


  


          


  

Denna skulptur är skapad av Kjeld Moseholm-Jörgensen och heter "Anette" från 1994. Klicka här för att se lite fler verk av honom. Klicka här för att läsa om konstnären. Klicka här för att se en bild på konstnären. Han står verkligen för variation från lite mer traditionellt som denna skulptur, och sen lite modernare konst nästan mot det lite brutala. 


  

Lulus Konditori i Borås där jag sitter på uteplatsen   


 

Deras goda surdegsbröd med havre och russin är en höjdare.  


  Ett av soundtracken till Romeo and Juliet. Spelat av violinisten Andre Rieu  


  

En gammal bubbla i rött och benvit färg med en vaniljgul husvagn. Det var ett läckert ekipage som jag endast fick denna bild av utefter motorvägen.   

 

   

Hoppas ni har en fin och njutbar söndag att se fram emot mina kära bloggläsare. Antar att en del har slut på sin semester. Det har lovats fint väder hela augusti också. Det var länge sen juli var så varmt och soligt som i år. Till och med jag som är mer höst och vintermänniska står ut med detta. Jag tackar för att det finns handfläktar...  som räddat mig från störtfloder i ansiktet....   Klicka här för att se ett annat fläktalternativ. I går kväll efter en åskknall öppnade sig himlens portar och det kom ett störtregn och började blåsa så jag fick stänga alla fönster. Det var blixt och dunder ett bra tag men så avtog det plötsligt. Det var lite översvämning på gatan utanför men här brukar det rinna undan snabbt. Det har varit så tryckande så man orkar ingenting just nu. 

 

  

     

Av Malin wiper - 3 augusti 2013 19:00


Jag såg den här filmen för ett tag sen "The Lucky one" i regi av Scott Hicks. Det är ett romantiskt drama från 2012 

 

 

  

Zac Efron, Taylor Schilling och Blythe Danner har huvudrollerna i denna känsloladdade och romantiska historia som baseras på en roman av den bästsäljande författaren Nicholas Sparks. Efter tre tjänstgöringar i Irak börjar den amerikanske marinsergeanten Logan Thibault (Efron) söka efter den okända kvinna vars foto han tror fungerade som en lyckoamulett under kriget.

 

 

 

 


  


Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen. Jag håller till stor del med om den recensionen men tycker inte den är fullt så usel. Vill man ha nåt lättsamt och lättsmält så passar den bra. Det är ju ingen djupt analyserande film utan en liten bagatell som ändå inte tråkade ut mig eftersom jag såg den klar, blev även lite rörd på slutet. Ibland vill man bara ha nåt lättsamt. 

 

     

Här ser ni dom två som spelar huvudrollerna i denna film. Zac Efron och Taylor Schilling. Han är så lik en killa jag kände som ung. Han hade samma ögon och blick som denna skådespelare.

 

 

Jag ger filmen 3 hjärtan i betyg av 5 möjliga    

 

  

 

        

 

  

 

 

 Klicka här för att se vart jag hittat bilden på denna kudde med negativ. Klicka här för att lyssna på soundtracken till filmen.

Av Malin wiper - 3 augusti 2013 14:00

  

Wiper was here...  Gissar vart? Ritz så klart....  . Det var otroligt varmt på förmiddagen i går så jag tog mig en promenad och naturligtvis så måste man få en kopp kaffe i sig för att kunna ta sig hem dom tre långa minuterna som det tar....  

  

 

Ang datakrånglet: 

 

 

Ang laptopen så är det moderkortet det är fel på så nu måste vi lämna in den på måndag innan garantin går ut 8/8. Jag kommer nu att sitta vid vår äldre laptop som är mycket långsammare, kan liknas med en T-Ford...  .  Förra gången var det hårddisken som kraschade och jag miste många bilder som jag hade velat ha kvar men tack och lov så hade min man sparat ner massor genom åren också. Jag har haft en extern hårddisk men den kraschade också efter några år och dom fotona får jag aldrig tillbaka. Nu har jag en bättre extern hårddisk.  

 

    

Dom hade bakat denna fina tårta i dag med kladdkakebotten och en dröm i rosa i form av mousse, på toppen bär och chokladstänger...   

 

     

Denna vita marsipantårta stod där så lockande också. Ovanpå chokladdoppade jordgubbar...  

 

       

Dessa gräddböjande bakelser i form med dekorationschoklad såg frestande ut så det var bäst att titta bort efter fotografering.   

 

   

Jag är lite faschinerad av cyklar som sticker ut lite och står lutad mot nåt. Jag skall nog gå på jakt nån gång och bara fota cyklar när vi är i storstan. Jag saknar att kunna cykla men det gick inte till slut på grund av nacke och rygg så jag sålde min cykel för några år sedan. 

 

  

Ytterligare lite frestelser som vill bli uppätna...  

 

 

 

The Beatles med "Strawberry fields forever". Det är ett album som jag haft på dubbel EP med snyggt bildfodral för många år sedan och det är trist att man inte var så rädd om dessa rariteter när man var ung. 

 

   

 

Av Malin wiper - 3 augusti 2013 08:00  

Vi köpte ett litet bord på Röda korset som ligger på Tändsticksområdet i Jönköping för ett tag sen. Det var på rea 40 kr men sen hade som satt ner det till 20 kr. Det var fult på skivan så vi har fixat till det med enkla medel. Klicka här för att se ett riktigt dyrt lampbord.


  

Vi hade fått över sån här golvmatta, träimitation som min man limmade på bordet.   


  

Vi har nu ställt bordet på ena sidan bäddsoffan i min mans datarum, och på bordet en lampa vi också köpt på second hand. Den är från IKEA:s fina serie "Stockholm" Det är en lampa som man tänder genom att sticka in handen under skärmen och trycka flera gånger för att få önskad belysning. Vi köpte lampan för 50 kr och den är som ny, denna serie kostar från 800 kr och uppåt, vi gör ofta fynd. Det är så kul att blanda in second handfynd i intredningen för det blir lite mer personligt och har man inte så stora resurser som förr så måste man trolla lite. Till bordet hör en träbricka som man kan sätta på underdelen för att ha lite tidningar och annat på men vi vet inte om vi skall ha det så än. 


  

Vi satt samma matta på min mans databord och hutsch så nu binder bordet och skrivbordet ihop rummet. Man får göra det bäst av situationen för man kan inte byta ut allt på en gång.  


     

Just nu sitter jag med mitt nya laptopbord i datarummet för jag skall städa i vardagsrummet och dessutom är det ofta så livat där  så jag blir lite störd. Jag är så nöjd med bordet som gör att jag kan flytta som jag vill och datamusen har gott om plats. Att det är höj och sänkbart gör inte saken sämre.  

   

  

 

 

Sejdel= Dryckeskärl 

 

    

 

 

Av Malin wiper - 2 augusti 2013 13:00

    

På måndag 5/8 11.30 öppnar en ny restaurang i Vaggeryd. Den heter Spis och håller till där restaurang "Martini" varit inhyst i många år förut. Jag har själv ätit på Martini och även kollat på Lalla Hansson som underhöll en kväll för några år sedan. Klicka här för att se när jag festade på Restaurang Martini 2009. Klicka här för att se bilderna jag tog när Lalla Hansson var där och underhöll. Jag fick till och med en puss på kinden av honom...  . Vi hade fått ett vipbord eftersom jag skulle skriva om honom och även fota. Min man hjälpte honom med att få upp lite av ljudanläggningen. Klicka här för att se mer från den magiska kvällen 

 

  

 


  

Klicka här för att läsa om den nya Restaurangen där ägaren varit köksmästre på "Svarta Börsen" i Jönköping som restaurangen hette innan den döptes om till "Den Småländska Kolonin". Hans fru har sina rötter i Vaggeryd.  

 

    

Lunchlistan var så liten och innanför restaurangdörren så den var svår att både se och fota. Jag förstorade upp en del av den för att visa vad dom har på måndag och tisdag. Luncherna kostar 90 kr men skall man ha lite lyxigare mörat kött så får man punga ut med 165 kr. 


  

Dom verkar börja lite försiktigt med luncher på vardagarna. Det blir ett annat koncept än Martini hade med endast lunch på vardagarna, after work fredagar och resten av tiden beställningaverksamhet och matlagningskvällar


        


  

  

  

Det åkte förbi en massa fina bilar i samhället när jag var dit i går men jag hann bara fota denna.


  ''

Här är jag och min man på väg till Ritz Konditori som öppnade igen i måndags efter deras semesterstängning. Min man tog sin kafferast 10.00 så vi fick fika tillsammans. Sen kom en kvinna som varit aktiv i museieföreningen (även politiskt) och satte sig med oss. När min man gick tillbaka till jobbet så fortsatte vi att prata och det blev många ämnen vi hann klara av innan min mobil ringde. Såg då på klockan att den var över 12.00 så det var min man som ringde och undrade vart jag var...  Av förklarliga skäl så blev det ingen hemlagad mat den dan utan min man åkte och köpte nudlar med kyckling på vår thaikiosk. Det gjorde inget för dom gör jättegod mat. Mrs I och jag var samma personlighetstyp (högvarv)...   


  

Såna här fina blomsterkorgar hänger utefter östergatan.  


  


  


Klicka här för att komma in på Galenskaparnas facebook


Av Malin wiper - 2 augusti 2013 08:00

  

När vi var in till Jönköping i tisdags så fikade vi på Malmborgs Lilla (stamfiket). Först åkte vi omkring lite och kollade. 

  

Min man tog inget kaffe utan en smoothie med hallon, banan och apelsinjuice. Han sa att den var supergod. Vi skall försöka göra såna hemma också för man blir mätt och belåten och får massor av vitaminer och näring i sig. 


  

Själv tog jag en kopp kaffe och till det två 70%:iga chokladtryfflar med lite fyllning i. Dom är alltid goda


  

Här sitter jag och njuter.


  

Victoria som driver stället var där och här ute sitter hennes man Gustaf som driver Malmborgs stora konditori på östra sidan om stan. Emily var där också och henne har vi känt länge nu för hon arbetade även hos Maria Lakatos som drev Café Lakatos på samma ställe för några år sedan. 

 


Etta James med "Cry like a rainy day". Klicka här för att läsa om Etta James   


  

En bil vi såg på en parkering i Huskvarna. Vi vet inte vad det är för bilmärke. Nu har jag fått svar av Tant Glad (ingen tant utan en ärtig kvinna) vad detta är för bil. Mazda miata, en cabb.  Tack snälla du...      

 

   

 

Rallare= Järnvägsarbetare (som lade järnvägen) 

 

   

Klicka här för att se vart jag hittat denna bild på rallare.  


Rallare var en yrkesterm för anläggningsarbetare, särskilt vid järnvägs- och kraftverksbyggen.

Andelen heltidsanställda rallare var begränsad. Det var vanligt att den som "gick på rallen" istället var någon form av lantarbetare som sökte sig till järnvägsbyggen för att få en bättre lön. Arbetet var mycket hårt, riskfyllt och arbetsförhållandena var många gånger mycket svåra. Rallarna inhystes ofta i bristfälliga baracker. Arbetet var riskfyllt, men betalningen var en stark drivkraft för rallarna. När rallarna drog fram mellan samhällen på landsbygden blev de ofta populära bland de unga kvinnorna. Mötet med de bofasta männen blev däremot konfliktfyllt och ledde ofta till slagsmål. källa Wikipedia   

 


Presentation

Vaggerydstorget

   

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Kulturhuset Hallstahammar

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Tematrädgårdar Enköping

 

Westerlunds Praktalbum. App från sonens arbet

 

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se