Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2013

Av Malin wiper - 5 juli 2013 18:30

  

Jag var för dålig i nacken i morse för att sitta vid datan så vi åkte iväg till Jönköping efter min mans jobb. Vi tänkte bara äta lite på Malmborgs Lilla,  och sen köpa några saker till hemmet. Vi hade tänkt från början att åka till Skene men det fick jag skrinlägga. Nu förstår jag varför nacken blivit sämre, jag sitter vid en tillfällig laptop just nu som är lite högre, och då får jag titta uppåt, det är förödande så jag blir uppspänd och yr. Min man jobbar fortfarande med min rätta laptop som varit inne för lagning. Han håller på att göra den snabbare och fixar till lite annat, det tar tid när han jobbar och har lite annat att göra. Just nu går jag på avslappningstabletter och det gillar jag inte. 

 

  

Min man tog en broccolipaj med fräscha grönsaker   

 

  

Jag var inte så hungrig så jag tog en bagel med philadelphia, avokado, tomat och rödlök. Den var jättegod men jag åt inte mer än halva.  

 

    

Sen kom dom gulliga tjejerna som jobbar där fram med en sommarpresent till min man och mig. Det var för att vi är stammisar och dom tycker att det är kul när vi kommer dit...   

 

   

Här ser ni dom fina trevliga tjejerna som jobbar där...    

 

 

Sen åkte vi in till östra sidan av stan där det visade sig att dom hade en "Internationell matmarknad" Vi har missat det i år men har varit dit några år i rad förut. Träffade på denna man som spelade trumpet jättebra. Ångrade att jag inte filmade. 

 

 

 


   

    

Det blev för mycket ljud och människor för mig just nu så vi gick bara en bit in på marknadsområdet. Här lite blommor från Holland. Annars kan man hitta allt möjligt på denna marknad och även få sig ett skrovmål från olika länders specialiteter.  

 

          

Lite bilder som jag tog från marknaden. 

 

 

              

Den gröna bussen är en brödburk och det fanns hur många som helst och dom kom från England.  

 

    

Sen åkte vi vidare till Eko Hallen för att handla det vi var ute efter. Ha en skön fredagskväll mina härliga bloggläsare...   

 

 

Tom Jones and Jerry Lee Lewis med låten "End of the road". Det svänger verkligen om dessa män. 

 

 


Av Malin wiper - 4 juli 2013 19:30

  

Min son tipsade mig om denna film som han själv sett, "Flight" från 2013 i regi av Robert Zemeckis. Det är en thriller och i rollerna ser vi: Denzel Washington, John Goodman, Kelly Reilly, Bruce Greenwood, Don Cheadle, Melissa Leo mfl.

 

   

  


Den erfarna piloten Whip Whitaker lyckas mirakulöst landa sitt plan efter en kollision i luften, och därmed räddar livet på nästan alla passagerare. Efter kraschen hyllas Whip som en hjälte, men ju mer man får veta om olyckan - ju fler frågor uppstår om vad som egentligen hände på planet?. Klicka här för att komma in på filmens hemsida.  

 

  

Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen. Jag tycker precis som dom så jag kommer att ge samma betyg. Denzel Washington gör verkligen en suverän rolltolkning som alkoholiserad Pilot. Precis som MovieZine skriver så borde dom även släppt fram dom andra rollkaraktärerna lite mer, nu fick man bara snudda lite vid dom. Dom enda som fick lite mer plats var John Goodman och Kelly Reilly. Jag tyckte filmen var sevärd och rätt spännande. 

 

 

Filmen får av mig 3 flygplan i betyg av 5 möjliga 

  

 

     

 

  

  

   

Av Malin wiper - 4 juli 2013 14:30

  

Detta är ett av inläggen jag skrev efter att vi varit till min son i Enköping. Tyvärr kom det inte in då för jag hade så mycket att skriva om men nu lägger jag in det. Det blir samtidigt ett semestertips från mig. Är ni i närheten av Enköping så besök gärna Klubbholmen som är en vackert belägen småbåtshamn där det även finns ett bra sommarcafé. 

 

    

                       



Klicka här för att komma in på Klubbholmens hemsida.


  

Här sitter vi på det fina utecafét som min sons tjejkompis Miss M arbetar på ibland under sommarmånaderna. Dom har allt från glass till smårätter.


  

Vi tog varsin smörgås med ost som visade sig vara en dubbel jättefärsk och god smörgås med både gurka och tomat emellan.

  

  

Vi gick runt på bryggorna och kollade båtar och bara myste för vädret var bra nästan alla dagar vi var i Enköping och dess omnejd


  

        

Suveränt snyggt och rolig animeringsklipp "Res med mig Stina i en roddbåt till Kina" som annars i orginal sjungs av Sven Arenfeldt. Klicka här för att höra orginalet. Jag gillar denna låt och det är så kul att dom gjort nåt roligt av den. Han som fixat detta heter Karl Gunnar Holmqvist animatör 



  

Detta var ett vackert blickfång  


  

  

Det är njutbart att gå omkring  och kolla på alla fina båtar av alla de slag. Min son skall cykla dit i dag och då tar det 45 minuter från Enköping. Han har semester just nu och har haft en god vän på besök som bor långt upp i Norrland. 



  

Ibland kan det komma in lite större båtar 

  

  

En dag var vi på en utflykt ut i skogen där det finns en sevärdhet som heter "Trolltrappan" det är endast ett litet barn som kan ta sig ner där eftersom det är så trångt. Jag kunde inte gå med ända dit eftersom jag har lite skräck för att gå långt in i en skog där den kryper liksom på en. Min son och min man fick gå där själva. 

 

Trolltrappan ligger i skogen mellan Forsby och Torstuna bygdegård, det är ett spännande och vackert utflyktsmål. Det är inte alldeles lätt att hitta dit för trollen har alltid varit listiga varelser och förstått att hålla sig borta från de farliga människorna...  .  Klicka här för att läsa mer

  

 


 

  

 

Flest besökare hade jag på min blogg 2012 då det kom in mellan 200 till över 300 personer varje dag. Nu är jag nere på 2010 års nivå men är nöjd ändå eftersom det inte är nån tävling, jag har bloggat i ca 7 år nu och det blir nån gång mättat. Det är fler som upplevt att bloggarna börjar tappa mark och många väljer istället facebook som inte tar sån tid. Jag är så glad att ni vill titta in på min blogg som är lite förvirrande ibland, och handlar mycket om min närmiljö men även lite annat. Från början var det meningen att jag bara skulle skriva om film, musik, café, restaurang,  men det spårade ur rätt snabbt...  Jag har lite svårt att hålla mig till ett ämne. Det har blivit lite av debatt men jag som utbränd orkar inte tynga ner mig i bloggen med elände trots att jag har många åsikter.  


Av Malin wiper - 4 juli 2013 09:30



  

Då var det snart helg igen och vädret skiftar hela tiden men än har vi inte fått nåt mer regn än om det behövs för det är så tryckande. I går blev jag hackad på en av min hotmail, och det kändes kusligt. På sista tiden har det hänt rätt många som jag känner så nu fick jag byta lösenord. Jag kollade igenom datan men det fanns inget virus. Tyvärr så gick det ut en massa falska mejl till många av min vänner och jag själv har också fått sånt. Kollar man mejlen och ser att det är nåt galet så klicka inte på nån länk i mejlet. 

 

     

I går tittade min granne och vän Barbro in till mig och vi skulle pyssla lite och jag skulle laga en ficka i hennes jacka men det blev ingenting just då för vi var lite slappa och tog en fika i form av morotskaka och några skinksmörgåsar, senare tog vi ett glas vitt vin. Det var så kul att bara sitta och prata lite för det andra kan jag göra i dag istället. Min man var bjuden på fika på Byarums Hembygdsgård av en man från museiföreningen, för Mr T hade hjälpt till med nåt. Han kom sen hem och tog ett glas vin med oss. Det var ju lilla lördag... . 

 

 

Jag har lite svårt att äta just nu för jag har fått ont i ett öra beroende på nackbesvären men jag behandlar mig varje dag och har även haft lite tee tree oil i örat och det blir långsamt bättre. Man tar lite vanlig rapsolja eller annat och blandar det med en droppe tee tree oil, tar sen en tops och doppar i detta och försiktigt in i örat utan att gå för djupt. Det tar även bort klåda om man fått lite eksem i öronen. Tack och lov för välling, soppa och tunna mjuka smörgåsar...   

 

 

 

   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild.  Det är en iPhone 5 Cases  

 

   

Här ser ni Barbro som hade en sån snygg turkos blus med spets, även fina silversmycken men dom glömde jag fota. 

 

  

Detta vin heter "White Pet" och har en vit katt på etiketten, flaskan är i plast så namnet passar både till det och att det är en katt på.Vinet var milt och jättegott. Vinet är halvtorrt, druvig smak med inslag av gråpäron, honungsmelon, vita blommor, örter och persika. Klicka här för att läsa mer om vinet.   

 

   

Jag hittade detta roliga kort på vårt Coop Konsum häromdan...   

 

     

Så här står det inuti i kortet. 

Av Malin wiper - 3 juli 2013 14:00

  

Vi var en dag till åtta glas för att njuta lite av god mat. Det var rätt varmt så många satt ute men vi satt inne för det är så snyggt där.  

 

 

         

  

Klicka här för att komma in på ett inlägg jag skrev i juli 2010 ang ett besök av oss på restaurangen. Där får man se lite mer hur snygg deras inredning är. Alla bilder några år bakåt i tiden ser inte bra ut eftersom dom ändrade format på bloggen för några år sedan. Då blev bilderna otydliga och konstiga. 

 

    

Detta är en bild från 23 augusti 2010 som jag tog på dom stiliga servitörerna. Klicka här för att se vad jag skrev om restaurangen 23 april 2011  


  

Denna foaje har jag inte fotat förut. Där kan man sätta sig med en kopp kaffe eller nåt drickbart från baren.


  

Vi tog varsin lättöl till maten.  


  

Här ser ni den ena servitören som arbetat där i flera år, tyvärr tog jag en dålig bild på honom, och hade bara upplättningsblixten igång.   


  

Dom har ett fantastiskt salladsbord med snygga silvriga salladsskålar. Två av salladerna var med penne blandat med en dressing och grönsaker, båda var himmelskt goda.



Vi tog kalventrecot med en potatisgratäng som smakade fantastiskt,  det gjorde även köttet som var lagomt stekt. Till detta hade dom ett kryddsmör och ungsrostade rotsaker. Vi njöt så tandvattnet nästan rann... . Dom har en fantastiskt duktig kock. Vi har några favoritrestauranger som vi håller oss till för dom är säkra kort och kvaliten på maten är lika bra år efter år.    

 

Klicka här för att se ett recept på kalventrecote som jag själv skall testa. 


  

En bild från den läckra och annorlunda baren.


  

När vi åkte hem så såg vi denna äldre modell av "Hundkoja" 

 

  

   

Av Malin wiper - 3 juli 2013 08:00

Alejandro Fuentes med "Sail Away". Han föddes 1987 i Chile, och är en norsk sångare. Han kom på tredje plats i Norska idol 2005. Senare 2005, kom album Diamonds and pearls, som sålde "guld" i slutet av året. År 2006 gjorde han och tre andra norska artister, Askil Holm, Espen Lind och Kurt Nilsen, singeln Hallelujah. 

 

   

I går kom min man hem från jobbet med en bunt fina kantareller som hans arbetskamrat Jennie plockat, det blev så många så vi fick dom på tallriken ovan.  Tusen tack!   

 

    

Min man gjorde en omelett av svampen som vi sen åt till en köttbit.  

 

    

Så här la han upp den fina omeletten som blev jättegod. 

 

 

 

 

  

Av Malin wiper - 2 juli 2013 16:00

  

För drygt en och halv vecka sen så besökte vi Wide Outlet i Skillingaryd som är vårt grannsamhälle. Vi brukar åka dit några gånger om året och handla för dom har väldigt bra priser och kvaliten är så bra så jag har jackor och tröjor kvar som jag köpt för flera år sedan och använt jättemycket.   


  

Nu hade dom en hel vägg full med kepsar, mössor och några hattar.

   

  

               

 


  

Hatten verkar vara lite på intåg igen. 


  

Den grymme Mr T...    


  

      


  

Jag själv köpte denna Laptopväska som jag tycker är lite tuffare eftersom man både kan bära väskan eller ha den på axeln. Jag har en väska sen förut som jag köpt på second hand för 25 kr trots att det är toppkvalitet. Den har nu min man fått av mig istället. Denna väska kostade bara 75 kr. Sen köpte jag en rolig grej som jag inte kan visa än eftersom jag först måste använda den till att skoja med. Min man köpte en svart tröja i en tunn kvalitet.


  

Så här ser den ut under locket. Den har fullt med fack.


  

Fina kylväskor för under hundralappen

 

    


    

Snyggt blomma utanför "Wide Sport" som jag är van att säga.

      

Av Malin wiper - 2 juli 2013 10:15

  

Bara efter en vecka har jag fått tillbaka min laptop från Elgiganten. Det skulle ta flera veckor men dom fick reservdelarna så snabbt. Det var hårddisken som kraschat, jag hade sån tur så garantin går inte ut förrens i slutet av augusti. Tyvärr måste min man undersöka datan grundligt för den är så långsam, det var den inte innan hårddisken kraschade. Mr T skall kolla så inte vi har fått en gammal hårddisk insatt. Nåt är i alla fall galet. 

 

    

Jag följde med  eftersom jag slapp köra och kunde bara slappna av,  har nu behandlat mig ett tag. Vi tog en sista njutning på ett bra tag hos Malmborgs Lilla. En kaka med hallon, och annat gott i, till detta vaniljsås...     


  

Victoria som driver Cafét var där och hon skickade med oss dessa nya surdegsfrallor så vi fick provsmaka..  Vi har inte hunnit smaka än, dom skall vara extra goda med en massa gott i.  


     

Dom hade fått hem såna här fina "kaffe to go-muggar" från Kusmi tea, jättesnygga. Jag fick ta med mig denna hem...  Klicka här för att se en annan takeaway mugg


    

Så här kan man göra sitt eget iste i sommar med Kusmi tea. Detta skall vi testa själva. 

 

Hörde att det är Rosens dag i dag så jag sätter in en låt med Arja Saijonmaa som heter "Miljoner rosor". Klicka här för att komma in på en vacker sida som heter just "Rosens dag". Klicka här för att komma in på Rosenlunds rosarium i Jönköping. Klicka här för att komma in på "Svenska rossälskapets hemsida. Rosor är en av mina favoritblommor men jag har fått många fler sen jag blev utbränd eftersom man upptäcker världen med andra ögon och blir mer varse om naturen som har en läkande kraft. 

  

 

Klicka här för att komma in på ett inlägg jag skrev om "Rosarium" i Jönköping 18 juli 2012

 

 

   

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards