Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2013

Av Malin wiper - 6 juli 2013 10:30

  

När jag var ute och gick en stund på förmiddagen (i går) i samhället så råkade jag på denna snygga Austin Taxi från 1971 (London Taxi). Den kom till Sverige 1980 och det får plats 6 personer i bilen. Mellan framsätena och baksätet så är det en glasruta som går att skjuta för.

  

 

Klicka här för att läsa om denna taximodell som tillverkades mellan 1958-1997. Klicka här för att komma in på en sida och se andra gamla Austin. 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild 

 

Min mamma och pappa hade en svart Austin när jag var ca 12-13 år. Den såg ut ungefär som bilen ovan (1956) men var svart, och jag tror mina föräldrars var en från 1960-talet men jag är inte säker. Jag har för mig att den fanns i två storlekar.


  

Klicka här för att se fler liknande taxibilar. 

 


  

Undrar hur skylten ser ut när den är tänd. I vårt lilla samhälle ser man sällan nån taxi än om vi har platser för såna på några av våra parkeringar. Jag åkte mycket taxi när jag bodde i Göteborg men på den tiden var det inte så dyrt. Det var oftast att man delade taxi efter att ha varit ute och roat sig. 

 

Vanessa Paradis med "Joe Le Taxi" från 1987. Den har jag haft inne förut och gillar låten till tusen. Hon fick sitt genombrott med denna låt som 14-åring. Vanessa Paradis är född 1972 i Saint-Maur-des Fossés (en förstad till Paris), Val-de-Marne, Frankrike. Hon är en fransk sångerska och jättebra skådespelerska, har sett några filmer där hon är med. Hon har varit ihop med Johnny Depp 1998-2012, dom har två barn tillsammans. 


Vi kom inte ur sängen förrens 09.30 så vi tar det lugnt och fixar lite hemma, och det kan behövas. Om vi hinner komma iordning själva så går vi nog ut på en längre promenad så våra stinna kroppar får den motion den så väl behöver...     

 

 

    

Av Malin wiper - 5 juli 2013 21:00

  

Vi åkte sen till Ekohallen  för att köpa nåt för att slänga gamla tidningar i så man slipper ha en papperskasse stående framme. Vi hittade denna för 69 kr med text "Newspaper".  


  

Nu står den i minihallen utanför gästtoan.  

 

Detta skall jag testa men jag får nog pausa ofta...    

 

     

Vi köpte även denna tvättkorg för 149 kr. Vår gamla var i tyg och gick sönder.  

 

  

Den fick plats på sidan om ett skåp i vårt badrum. 

 

    

På Ekohallen köpte jag även såna här badsvampar som jag brukar använda till mina nåldynekoppar. Man får 5 st för 9.90 och det är otroligt billigt.  

 

    

Vi köpte även dessa diskmedel som jag kan rekommendera till allergiker som heter "Favorit" och är parfymfritt. Det kostar 14.90 för  500 ml och är svanenmärkt. Jag tål inte vissa parfymer så jag får testa mig fram och detta är ett av dom bästa jag testat. 

 

     

Även ICA Skona funkar bra. 

   

 

Denna låt trodde jag var  bäst med Elvis Presley men den har jag haft inne förut så här kommer en annan version som det också svänger om så man baxnar. Solomon Burke med "Good Rocki'n Tonight". Han föddes 1940 i Philadelphia, Pennsylvania, USA. Han dog 10 oktober 2010 i en ålder av 70 år. Han var en amerikansk sångare, och en av pionjärerna inom soulmusiken, och var bland annat känd för sitt sätt att kombinera R&B med influenser från countrymusiken. Han blev 2001 invald i Rock and Roll Hall Of Fame. Jag har sett honom på tv några gånger genom åren.

   

 

Av Malin wiper - 5 juli 2013 18:30

  

Jag var för dålig i nacken i morse för att sitta vid datan så vi åkte iväg till Jönköping efter min mans jobb. Vi tänkte bara äta lite på Malmborgs Lilla,  och sen köpa några saker till hemmet. Vi hade tänkt från början att åka till Skene men det fick jag skrinlägga. Nu förstår jag varför nacken blivit sämre, jag sitter vid en tillfällig laptop just nu som är lite högre, och då får jag titta uppåt, det är förödande så jag blir uppspänd och yr. Min man jobbar fortfarande med min rätta laptop som varit inne för lagning. Han håller på att göra den snabbare och fixar till lite annat, det tar tid när han jobbar och har lite annat att göra. Just nu går jag på avslappningstabletter och det gillar jag inte. 

 

  

Min man tog en broccolipaj med fräscha grönsaker   

 

  

Jag var inte så hungrig så jag tog en bagel med philadelphia, avokado, tomat och rödlök. Den var jättegod men jag åt inte mer än halva.  

 

    

Sen kom dom gulliga tjejerna som jobbar där fram med en sommarpresent till min man och mig. Det var för att vi är stammisar och dom tycker att det är kul när vi kommer dit...   

 

   

Här ser ni dom fina trevliga tjejerna som jobbar där...    

 

 

Sen åkte vi in till östra sidan av stan där det visade sig att dom hade en "Internationell matmarknad" Vi har missat det i år men har varit dit några år i rad förut. Träffade på denna man som spelade trumpet jättebra. Ångrade att jag inte filmade. 

 

 

 


   

    

Det blev för mycket ljud och människor för mig just nu så vi gick bara en bit in på marknadsområdet. Här lite blommor från Holland. Annars kan man hitta allt möjligt på denna marknad och även få sig ett skrovmål från olika länders specialiteter.  

 

          

Lite bilder som jag tog från marknaden. 

 

 

              

Den gröna bussen är en brödburk och det fanns hur många som helst och dom kom från England.  

 

    

Sen åkte vi vidare till Eko Hallen för att handla det vi var ute efter. Ha en skön fredagskväll mina härliga bloggläsare...   

 

 

Tom Jones and Jerry Lee Lewis med låten "End of the road". Det svänger verkligen om dessa män. 

 

 


Av Malin wiper - 4 juli 2013 19:30

  

Min son tipsade mig om denna film som han själv sett, "Flight" från 2013 i regi av Robert Zemeckis. Det är en thriller och i rollerna ser vi: Denzel Washington, John Goodman, Kelly Reilly, Bruce Greenwood, Don Cheadle, Melissa Leo mfl.

 

   

  


Den erfarna piloten Whip Whitaker lyckas mirakulöst landa sitt plan efter en kollision i luften, och därmed räddar livet på nästan alla passagerare. Efter kraschen hyllas Whip som en hjälte, men ju mer man får veta om olyckan - ju fler frågor uppstår om vad som egentligen hände på planet?. Klicka här för att komma in på filmens hemsida.  

 

  

Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen. Jag tycker precis som dom så jag kommer att ge samma betyg. Denzel Washington gör verkligen en suverän rolltolkning som alkoholiserad Pilot. Precis som MovieZine skriver så borde dom även släppt fram dom andra rollkaraktärerna lite mer, nu fick man bara snudda lite vid dom. Dom enda som fick lite mer plats var John Goodman och Kelly Reilly. Jag tyckte filmen var sevärd och rätt spännande. 

 

 

Filmen får av mig 3 flygplan i betyg av 5 möjliga 

  

 

     

 

  

  

   

Av Malin wiper - 4 juli 2013 14:30

  

Detta är ett av inläggen jag skrev efter att vi varit till min son i Enköping. Tyvärr kom det inte in då för jag hade så mycket att skriva om men nu lägger jag in det. Det blir samtidigt ett semestertips från mig. Är ni i närheten av Enköping så besök gärna Klubbholmen som är en vackert belägen småbåtshamn där det även finns ett bra sommarcafé. 

 

    

                       Klicka här för att komma in på Klubbholmens hemsida.


  

Här sitter vi på det fina utecafét som min sons tjejkompis Miss M arbetar på ibland under sommarmånaderna. Dom har allt från glass till smårätter.


  

Vi tog varsin smörgås med ost som visade sig vara en dubbel jättefärsk och god smörgås med både gurka och tomat emellan.

  

  

Vi gick runt på bryggorna och kollade båtar och bara myste för vädret var bra nästan alla dagar vi var i Enköping och dess omnejd


  

        

Suveränt snyggt och rolig animeringsklipp "Res med mig Stina i en roddbåt till Kina" som annars i orginal sjungs av Sven Arenfeldt. Klicka här för att höra orginalet. Jag gillar denna låt och det är så kul att dom gjort nåt roligt av den. Han som fixat detta heter Karl Gunnar Holmqvist animatör   

Detta var ett vackert blickfång  


  

  

Det är njutbart att gå omkring  och kolla på alla fina båtar av alla de slag. Min son skall cykla dit i dag och då tar det 45 minuter från Enköping. Han har semester just nu och har haft en god vän på besök som bor långt upp i Norrland.   

Ibland kan det komma in lite större båtar 

  

  

En dag var vi på en utflykt ut i skogen där det finns en sevärdhet som heter "Trolltrappan" det är endast ett litet barn som kan ta sig ner där eftersom det är så trångt. Jag kunde inte gå med ända dit eftersom jag har lite skräck för att gå långt in i en skog där den kryper liksom på en. Min son och min man fick gå där själva. 

 

Trolltrappan ligger i skogen mellan Forsby och Torstuna bygdegård, det är ett spännande och vackert utflyktsmål. Det är inte alldeles lätt att hitta dit för trollen har alltid varit listiga varelser och förstått att hålla sig borta från de farliga människorna...  .  Klicka här för att läsa mer

  

 


 

  

 

Flest besökare hade jag på min blogg 2012 då det kom in mellan 200 till över 300 personer varje dag. Nu är jag nere på 2010 års nivå men är nöjd ändå eftersom det inte är nån tävling, jag har bloggat i ca 7 år nu och det blir nån gång mättat. Det är fler som upplevt att bloggarna börjar tappa mark och många väljer istället facebook som inte tar sån tid. Jag är så glad att ni vill titta in på min blogg som är lite förvirrande ibland, och handlar mycket om min närmiljö men även lite annat. Från början var det meningen att jag bara skulle skriva om film, musik, café, restaurang,  men det spårade ur rätt snabbt...  Jag har lite svårt att hålla mig till ett ämne. Det har blivit lite av debatt men jag som utbränd orkar inte tynga ner mig i bloggen med elände trots att jag har många åsikter.  


Av Malin wiper - 4 juli 2013 09:30  

Då var det snart helg igen och vädret skiftar hela tiden men än har vi inte fått nåt mer regn än om det behövs för det är så tryckande. I går blev jag hackad på en av min hotmail, och det kändes kusligt. På sista tiden har det hänt rätt många som jag känner så nu fick jag byta lösenord. Jag kollade igenom datan men det fanns inget virus. Tyvärr så gick det ut en massa falska mejl till många av min vänner och jag själv har också fått sånt. Kollar man mejlen och ser att det är nåt galet så klicka inte på nån länk i mejlet. 

 

     

I går tittade min granne och vän Barbro in till mig och vi skulle pyssla lite och jag skulle laga en ficka i hennes jacka men det blev ingenting just då för vi var lite slappa och tog en fika i form av morotskaka och några skinksmörgåsar, senare tog vi ett glas vitt vin. Det var så kul att bara sitta och prata lite för det andra kan jag göra i dag istället. Min man var bjuden på fika på Byarums Hembygdsgård av en man från museiföreningen, för Mr T hade hjälpt till med nåt. Han kom sen hem och tog ett glas vin med oss. Det var ju lilla lördag... . 

 

 

Jag har lite svårt att äta just nu för jag har fått ont i ett öra beroende på nackbesvären men jag behandlar mig varje dag och har även haft lite tee tree oil i örat och det blir långsamt bättre. Man tar lite vanlig rapsolja eller annat och blandar det med en droppe tee tree oil, tar sen en tops och doppar i detta och försiktigt in i örat utan att gå för djupt. Det tar även bort klåda om man fått lite eksem i öronen. Tack och lov för välling, soppa och tunna mjuka smörgåsar...   

 

 

 

   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild.  Det är en iPhone 5 Cases  

 

   

Här ser ni Barbro som hade en sån snygg turkos blus med spets, även fina silversmycken men dom glömde jag fota. 

 

  

Detta vin heter "White Pet" och har en vit katt på etiketten, flaskan är i plast så namnet passar både till det och att det är en katt på.Vinet var milt och jättegott. Vinet är halvtorrt, druvig smak med inslag av gråpäron, honungsmelon, vita blommor, örter och persika. Klicka här för att läsa mer om vinet.   

 

   

Jag hittade detta roliga kort på vårt Coop Konsum häromdan...   

 

     

Så här står det inuti i kortet. 

Av Malin wiper - 3 juli 2013 14:00

  

Vi var en dag till åtta glas för att njuta lite av god mat. Det var rätt varmt så många satt ute men vi satt inne för det är så snyggt där.  

 

 

         

  

Klicka här för att komma in på ett inlägg jag skrev i juli 2010 ang ett besök av oss på restaurangen. Där får man se lite mer hur snygg deras inredning är. Alla bilder några år bakåt i tiden ser inte bra ut eftersom dom ändrade format på bloggen för några år sedan. Då blev bilderna otydliga och konstiga. 

 

    

Detta är en bild från 23 augusti 2010 som jag tog på dom stiliga servitörerna. Klicka här för att se vad jag skrev om restaurangen 23 april 2011  


  

Denna foaje har jag inte fotat förut. Där kan man sätta sig med en kopp kaffe eller nåt drickbart från baren.


  

Vi tog varsin lättöl till maten.  


  

Här ser ni den ena servitören som arbetat där i flera år, tyvärr tog jag en dålig bild på honom, och hade bara upplättningsblixten igång.   


  

Dom har ett fantastiskt salladsbord med snygga silvriga salladsskålar. Två av salladerna var med penne blandat med en dressing och grönsaker, båda var himmelskt goda.Vi tog kalventrecot med en potatisgratäng som smakade fantastiskt,  det gjorde även köttet som var lagomt stekt. Till detta hade dom ett kryddsmör och ungsrostade rotsaker. Vi njöt så tandvattnet nästan rann... . Dom har en fantastiskt duktig kock. Vi har några favoritrestauranger som vi håller oss till för dom är säkra kort och kvaliten på maten är lika bra år efter år.    

 

Klicka här för att se ett recept på kalventrecote som jag själv skall testa. 


  

En bild från den läckra och annorlunda baren.


  

När vi åkte hem så såg vi denna äldre modell av "Hundkoja" 

 

  

   

Av Malin wiper - 3 juli 2013 08:00

Alejandro Fuentes med "Sail Away". Han föddes 1987 i Chile, och är en norsk sångare. Han kom på tredje plats i Norska idol 2005. Senare 2005, kom album Diamonds and pearls, som sålde "guld" i slutet av året. År 2006 gjorde han och tre andra norska artister, Askil Holm, Espen Lind och Kurt Nilsen, singeln Hallelujah. 

 

   

I går kom min man hem från jobbet med en bunt fina kantareller som hans arbetskamrat Jennie plockat, det blev så många så vi fick dom på tallriken ovan.  Tusen tack!   

 

    

Min man gjorde en omelett av svampen som vi sen åt till en köttbit.  

 

    

Så här la han upp den fina omeletten som blev jättegod. 

 

 

 

 

  

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se