Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2013

Av Malin wiper - 14 juli 2013 13:45

  

Här är vi framme i Skene (i går) vid  ingången till mammas serviceboende. Förut gick vi in på ett helt annat ställe men dom har förändrat en del. Klicka här för att komma in på Marks kommuns hemsida.


  

Jag hade bakat en morotskaka till dom boende och personalen. Jag brukar ha en god topping ovanpå men då går den inte att frakta i värmen, det hade bara blivit kladdigt. Vi har flera kylväskor men den mjuka som är lite bredare där kakan hade rymts hade vi glömt hos mamma förra gången. Vi tog ut den från mammas lägenhet för att inte glömma att ta med denna gång men tror ni inte att vi glömde den ändå...  Vi hamnar nog snart på hemmet också...  


  

Vi hittade mamma i en korridor dit hon hade tagit sig fram med rullstolen med fötterna. Hon har verkligen tacklat av nu och gått ner många kilon. Det var inte länge sen hon gick omkring med rullator men nu ramlar hon bara så dom måste ha henne i rullstol men det känns tryggt att det finns hjälpmedel. Dessutom har hon fått lite trycksår.  Hon är mer borta än förut så man får inte så mycket kontakt...    tack och lov så är hon fortfarande glad och kramig. Varje gång man varit dit så är man psykiskt utmattad så jag tar  därför alltid en vilodag efterråt.


                           


  


  

Vi tog med henne på en tur runt serviceboendet för vädret var så fantastiskt lagomt varmt med lite lätt bris. Hon fryser ändå eftersom hon gått ner så mycket och inte kan röra på sig. Jag hade två tröjor som jag inte använder så dom lämnade jag hos henne och även en jacka som jag inte haft på länge.


  

Personalen ville att vi skulle köpa "Foppatofflor" åt henne eftersom hon fått sår på fötterna och måste ha mer plats för foten.  Tyvärr så har tårna böjt sig på en fot och hon måste ha tjocka strumpor eftersom fötterna är omlindade så vi vet inte om dessa skor ändå är tillräckligt stora. Dom går ju att klippa upp lite framtill. Dom får testa och går det inte så får vi fixa nåt annat. Hon har massor av skor och det var inte länge sen vi köpte nya till henne men dom funkar inte längre när fötterna har blivit så svullna. 


Vi hann inte fika med henne för vi kunde inte stanna ända tills 15.00 och det var inte långt till Lunch när vi kom. Vi skall ju dit om två veckor igen när hon fyller 90 år. 

 

  

Monica Zetterlund med låten "The thing we did last summer". Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon skulle ha fyllt 76 år i år om hon levat. 

 

Här den officiella trailern till kommande filmen Monica Z. Ser fram emot filmen Monica Zetterlund som har premiär i september. Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen.



Av Malin wiper - 14 juli 2013 09:30

  

  

I går åkte vi iväg till min mamma i Skene. Vi tog en paus i Borås och denna gång gick vi inte till Orion som vi brukade utan testade LuLus som ligger på samma gata. Där har vi ibland varit in och köpt kakor. Dom har en stor uteplats också. Stan hade inte vaknat upp riktigt för klockan var bara 09.00 Klicka här för att komma in på Borås stads hemsida


  

Här ser ni lite av deras bröd,  jag såg att dom hade ett jättestort bageri i rummet intill. Vi tog varsin skepparknäck med russin och pålägg ost.  


    

Vi valde att sitta och njuta av dessa skepparknäcke vid ett barbord. Dom hade russin i degen så dom blev lite lagomt söta. Bröden innehöll även havre och råg och blev så där frasiga och lättuggade.


  

Dessa som ser ut som hallongrotter kallas för "Fjällnäs" det beror nog på att dom  har en klick florsockergarnering på toppen.


  

Efter fikat tog vi en tur ner till ån Viskan, där var det sanslöst vackert, skönt, tyst och så där som det är innan allt kommit igång


  

Här ser man blomsterhavet på lite närmare håll som ligger på andra sidan ån. Borås är en vacker stad med fina parker och skulpturer. Jag har fotat mycket där genom åren när jag varit på genomresa.



   

På en vägg såg vi denna målning som ser ut som en form av dalahästar. Det måste vara nåt nytt för vi har inte sett detta förut. Sen åkte vi iväg till mamma, det skriver jag om sen. I dag har vi en vilodag och skall bara fixa lite hemma, se film och bara mysa. Vädret har slagit om och det är inte nån sol och ser lite mulet ut. Ha en fin och vilsam söndag kära bloggläsare. 

   

    

Av Malin wiper - 13 juli 2013 17:00

  

Här följer några bilder på fina bilar. Här susar en sportbil förbi utanför Bettans Restaurang & Pizzeria. Vi åt lunch där en dag "Tacobuffé" och det var jättegott. Jag har inte kunnat äta sånt på några år men nu när gallan är borta så funkar det jättebra.


  

Detta är en tjusig Chevrolet som stod parkerad på torget.


  

Denna gula skönhet susade förbi vårt Netto häromdan. Jag vet inte vad det är för bilmärke.  


    

Min älskling du är som en ros...  En bild på min man när vi var till det fina Rosariet för ett tag sen. Vi brukar gå dit och njuta av alla blommor några gånger varje sommar.  

 

Klicka här för att komma in på ett inlägg jag skrev 18 juli 2012 ang Rosariet. 

 

 

Café Rosariet:s öppettider  

 

  

Det finns många ställen att sitta på i den vackra blomstrande trädgården.  

  

   

   

 

      

Alla Pugacheva med "Million red Roses"

 

 

Av Malin wiper - 13 juli 2013 07:00

  

Nu är det inte många  dagar kvar tills Magnisa Café slår upp sina portar. Våra två Caféer i samhället har semesterstängt, och då kan man gå till Museiföreningens fina Magnisastuga och ta sig en kopp kaffe med dopp. Det går även att sitta ute i den fina trädgården men är det dåligt väder så kan man ändå njuta inne för det är så fint i Magnisastugan. Min man arbetar i stugan med datorer, återställa gamla foton och mycket mer. Jag skall själv gå dit och fika på måndag kl 10.00 så vi kanske ses...    

 

       

Här ser ni en bild på Magnisastugan. Kom och njut i fin miljö. 

 

   

Byarums Hembygdsgård framsidan 

 

Det går även att besöka den fina Byarums hembygdsgård som har öppet dagligen  15 juni-18 augusti mellan 10.00-19.00 Den ligger ca 5 km norr om Vaggeryd på gamla riksettan. Det finns en hel del att kolla in där vad gäller hantverk och gammal historia i form av husen på tomten. 

 

     

Så här ser det ut på baksidan av Hembygdsgården i Byarum.

 

Frank Sinatra med The Coffee song 

  


 

Av Malin wiper - 12 juli 2013 17:00

  

När jag var till Wide Outlet (sport) för några veckor sen så köpte jag denna fågel som fanns i olika utföranden. Det roliga med den är att man ställer den på ett ställe där man vet att folk går förbi. Sen aktiverar man den genom en knapp under. När då en person går förbi så börjar den kvittra en stund. Jag testade den på Barbro sist när hon gick igenom hallen till rummet. Jag hade den på skohyllan och hon såg så förvånad ut när fågeln började kvittra...  . Man blir nog aldrig riktigt vuxen för sånt här tycker jag är kul...  Jag har för mig att den kostade mellan 50-60 kr 

 

 

Här får ni vara med om när jag går förbi fågeln och den börja kvittra. Den finns i flera olika fågelarter och läten. Jag hade glömt stänga av den en dag och satt i soffan när den började kvittra...  då blev jag verkligen rädd och gick ut i hallen för att kolla men förstod sen att det kan ha varit en fluga som flög förbi...  fast det kändes lite kymigt för jag fick för mig att nån fanns i hallen...  

 


Av Malin wiper - 12 juli 2013 12:00

  

09.00 stod jag färdigklädd och kunde inte låta bli att promenera in till samhället och ta mig en fika...  Nu har det blivit många dagar av njutning. Jag tänkte som så att min man fikar på sitt arbete och jag på Ritz...  . Helt plötsligt hör jag nyckeln sättas i dörren och in kommer min man. Han hade glömt mobilen och jag stod där  och såg lite skamsen ut. Han såg på mig direkt vad det var frågan om och sa: Har du tänkt gå till Ritz...  , ja sa jag då och han fyllde i: då gör vi sällskap  jag tar en tidigare fika eftersom jag är ensam på jobbet just nu....    Vi delade på smörgåsen som ni ser ovan. Den var jättegod med fräsch skinka, grönsaker och lite potatissallad. Jag är verkligen en Cafémänniska och har så varit så länge jag kan minnas. För mig är det en lyxig avslappning. 


  

Kolla in vilken läcker tårta dom hade i dag...  Se men inte röra....    


    

Dessa går inte av för hackor heller.


  

Vi träffade på denna fina terrier (kom inte ihåg rasen) när vi var på väg till fiket. Det är en av kvinnorna från fd Spelbutiken som äger den.


  

Vårt Acleja Blomsterhandel har nu rea (50%) på massor av vaser, krukor och ljushållare.


           

Klicka på bilderna så blir dom större. Här ser ni lite av det som reas ut.   


  

Jag har själv en sån där fin bullig vas i modell större. Finns i två storlekar. Dom är jättesnygga.



Aqua med "Roses are red" Sångerskan (Lene Nyström) i denna grupp är även skådespelerska och spelar fru till Varg Veum, deckarserien.                              



Av Malin wiper - 12 juli 2013 07:30

    

    

Här står Barbro och jag och spexar på en av köksavdelningarna på IKEA. Barbro följde med oss i går också när vi åkte till A6 köpcenter i Jönköping för att byta dom trådlösa hörlurarna jag köpte i onsdags till såna med kabel. Vi hade tänkt åka hem direkt sen men jag piggnade till när jag tagit en avslappnande tablett för nacken. Barbro bjöd oss på mat sen på IKEA restaurangen...   Hon tog gravad lax, min man tog laxlasagne och jag tog köttbullar med potatismos.  Det var så behagligt både på IKEA och A6 eftersom det inte var så mycket folk. Antar att dom flesta var på badstranden. 

 

     

Jag bytte dom andra lurarna till dessa som är "Sony" MDR-ZX600. Dom fanns i både svart och vitt men jag valde vita. Det var toppenljud i dom och man kan höja ljudet hur mycket man vill.   

 

     

Jag köpte även en skarvsladd så jag kan använda dom när jag gör min enérgidans... . Barbro handlade glödlampor till sin nya kökslampa som hon handlade i går på Ekohallen.  

 

     

Erikshjälpens second hand var öppen i dag så vi åkte även dit. Detta är en designvåg, men det såg man inte förrens man kollade närmare.    

 

     

Dom hade dessa två gamla symaskiner till försäljning. Den till vänster tycker jag var lite för dyr.   

 

     

Detta hörnskåp hade både min man och jag velat köpa för det var så annorlunda och tidlöst. Det kostade bara drygt 200 kr men vi har ingenstans att ställa det. Det går ju att putsa upp och måla i en läcker färg också om man vill.  

 

     

Detta är inte min stil men för dom som gillar detta och har möblemang som passar till så blir det nog snyggt. Det kostade 950 kr  

 

   

En gammal termos som dom ville ha 50 kr för. Den var helt ren och oförstörd inuti. 

 

     

När jag ser en sån här gammal tvättbräda så tänker jag alltid på en artist som jag såg i slutet av 70-talet på ett bluesställe. Bandet heter Buckwheat Zydeco och där ingår spel på en slags tvättbräda. 

 

Här ett klipp med Buckwheat Zydeco. Dom spelar fransk blues. Jag har naturligtvis deras autografer och bilder på dom. Klicka här för att läsa om honom och bandet. Klicka här för att läsa mer  

 

     

Detta är en designerstol av Carl Malmsten. Dom vill ha 5.900 för 6 stolar. Carl Malmsten föddes 1888 i Stockholm och dog 1972 på Öland, begravd på Vickleby kyrkogård. Han var en svensk inredningsarkitekt, möbelarkitekt och professor. Klicka här för att se lite av hans möbler.   

 

     

Efter ett tag var vi kaffesugna så vi gick in till ett Café på A6 som heter "Espresso house". Till kaffet tog vi varsin god surdegssmörgås. Här håller Barbro upp sin som var en kalkonsmörgås 

  

 

I dag blir det inget ut och åka, det blir en promenad och sen fixa lite hemma som jag borde ha gjort för länge sen. Det är alldeles lagomt varmt ute och skönt att det blåser lite så man får lite svalka. 

 

 

 

 

Av Malin wiper - 11 juli 2013 13:00

  

För några dagar sen fick vi dessa fina kantareller av Mrs C som är en fd granne till oss. Vi bodde på samma gata när vi hade eget hus. Min man tog hand om kantarellerna som var så rena och fina. Vilken tur vi har som fått kantareller av två personer på kort tid...  . Vi har fått så många kantareller genom åren från Mrs C så det blir en hel förmögenhet. Skogens guld är rena rama njutningen till en god köttbit eller något vegetariskt. 

  

  

Vilken härlig syn.


  

Min man får alltid ta hand om svamparna så här har han förvällt dom.   


        

Kolla så fint det belv i askarna som fryses in i för att sen avnjutas i form av sås som min man också fixar till...  


 


Detta skrev jag för några dagar sen men ibland blir det för många inlägg så dom kommer in senare. I dag efter 12.00 så åkte vi iväg igen....  till Jönköping för att byta mina hörlurar som inte funkade som jag ville. Hade helst velat slippa sladd men jag hoppas det finns några med lång sladd eller förlängning. Vi håller oss till A6 området i dag för jag är lite yr av nacken så vi blir inte där så länge. 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards