Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2013

Av Malin wiper - 18 juli 2013 08:00

  

Tror ni inte att jag gick till Magnisa Café i går igen...  Eftersom vi inte har nån trädgård längre så känns det så underbart att sitta där och njuta. Balkongen vi har till lägenheten är ingen höjdare eftersom den är långsmal så får man bara plats 2 personer och balkongdörren går utåt så den är i vägen. Sen har man bara utsikt mot en parkering och ett servicehus. Dessutom är det bara sol några timmar på morgonen. Då är det bra att man kan gå ut och njuta på andra ställen i närområdet.


  

Här ser man att det redan sitter en person och fikar och kvinnorna är ute och fixar med blommorna. Jag var där redan 10.00 när dom öppnade, efter fikstunden tog jag en promenad. Skulle ha gått ut på eftermiddagen också men då var det för varmt för mig.

  

Lite mer av brödet på Cafét. Min mamma var stormförtjust i dammsugare (punchrulle).


  


Det är frestande men hittills har jag stått emot och skall så göra tills min kroppshydda minskat...  När jag arbetade var jag inte överviktig för då rörde man sig hela dagarna och kunde inte gå och småäta. 

 

    


Denna gång valde vi att sitta i bersån bakom Magnisastugan. Här ser ni min glada man som väntar på kaffet...  


    


Jag hade gjort varsin smörgås åt oss som jag tog med mig. Min man passade på att ta kafferast när jag kom. Jag kommer att bli en stammis där...  


   


Jag frågade om jag fick fota denna fina familj som slog sig ner en bit från oss, och det gick bra. Dom bor i Uppsala men var här och hälsade på farfar/morfar som sitter till höger på bilden. Min man berättade när han kom hem från jobbet att det kom rätt många och fikade efter att jag gått därifrån.


  

Dessa tre män som satt och samtalade ville vara med på bild....  Dom såg jag häromdan också. Det är så kul att kvinnorna tagit detta initiativ så vi har ett Café under tiden dom andra är semesterstängda. Sen har vi Byarums Hembygdsgård men dit är det lite längre.

    


Jag tog ytterligare ett kort på männen så han som sitter till vänster också kommer med 


   


När jag var på väg därifrån såg jag denna tjej som vattnade blommor i den stora fina planteringen. Det såg så härligt ut. Jag fick lov att fota henne. 

      

    


I dag har jag bloggvila för min man skall fixa med min laptop, och jag själv skall ordna med lite saker till min mammas 90-årsdag som snart infaller. Så fort jag går ut på datan och fastnar där så tappar jag orken för allt annat. Ni vet ju själva hur det är...  man blir besatt. Jag önskar er en fin sommardag. Sköt om er och njut. 

 

  

 

Imany "Take Care". Hon heter egentligen Nadia Mladjao, är en soulsångerska som föddes 1979. Hon föddes i Martigues och flyttade 2008 till Paris, där hon började sjunga. Hennes första album, Shape of a broken heart släpptes 2011 och sålde platina i flera länder.

 

  

 


Dagens "ord" som glömts bort   


 


Livstycke= Linne, dräcktliv, underkläder för barn


 


Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på ett livstycke för barn

 

Av Malin wiper - 17 juli 2013 11:30

       


Jag blev så rastlös i går så jag sa till min man att vi åker in till Jönköping och äter god Indisk buffé hos Radhuni Indisk restaurang. Jag hade dessutom glömt att ta upp mat ur frysen...  Min man vet nog inte vad ordet nej betyder...  Han är med på alla mina upptåg...  och vet att jag ofta måste bestämma allt i sista minuten på grund av min hälsa.


Vi kände inte igen oss riktigt så jag trodde det var ny ägare. Blev lättad när den glade killen bakom baren sa att det är samma ägare men dom har gjort om lite därinne. Det såg så häftigt och snyggt ut med baren. Killen sa att dom inte är klara än utan det skall bli belysning under bartaket.  


     

Här ser man bartaket som sen skall bli upplyst.

 

    


      


Jag kände inte heller igen tapeten som var jättesnygg och nåt slags tegel under. Vi kom in rätt sent men det kom en strid ström av folk ändå. En del tar take away av den goda vällagade maten. Hade vi bott i Jönköping så hade vi nog gått dit titt som tätt och köpt hem lunchmat.

    


När den gamla disken försvann så fick ett bord plats vid fönstret och där satt vi oss.


  


Jag fotade min mans tallrik för han vräker alltid på så mycket när vi är ute och äter....  min favorit på buffén är Tandoori chicken


   


Här ser ni två av rätterna och den ena är Tandoori chicken. Det var flera kycklingrätter av olika sorter och flera vegetariska med bönor av många de slag. Det är så rent och fräscht på och runt buffébordet. Indisk mat är väldigt välgörande för magen och även jättegott. Allt har kommit i fel ordning i detta inlägg men jag låter det vara så...    


    


Dom hade även flyttat upp buffédisken en trappa upp och det passade jättebra

 

          


Klicka på bilderna så blir dom större. På mittenbilden ser man nåt slags chips som jag tyckte var supergott, dom hade en liten smak av citron om jag inte tar fel

 

 


Av Malin wiper - 17 juli 2013 07:30

  
  
  

Tror ni att jag kunde hålla mig borta från Magnisa Café?...  Efter min promenad i går så gick jag dit för att ta en fika med min man som då hade kafferast. Stugan är så vacker och även den välskötta tomten.


  

I dag var det inte samma kvinnor som i går, dom turas om. 

 

  

  

Jönköpings Posten var dit i måndags på invigningen så kvinnorna som var där på förmiddagen kom med på en stor fin bild. Det är Sara Sandbacka som skrivit artikeln, hon har även varit med och skrivit Kim Anderssons bok: Felbehandad ung man i sina bästa år.

  

 

      


I går satt vi oss i farstubrons möbler, där var det också mysigt. Härligt när livet får vara en stor njutning.  


   


Jag hade tagit med mig en halv smörgås men glömde bort min man men han hade hårt bröd och mjukost på arbetet så han blev inte utan. Det är bara smörgås till kaffet som gäller nu. En av dom trevliga kvinnorna la på denna fina duk när vi satt där...    


    


Det finns sittplatser lite överallt på tomten. Detta ser ut som en liten berså.

  

 

En berså (av franska berceau, vagga), en lövsal, är ett trädgårdsrum av buskar eller träd. Bersåer var mycket vanliga omkring 1900-talet, och kan utgöras av friväxande eller formklippta högre buskar eller träd. Syren är den klassiska växten till bersåer och det är min favoritberså för syren är nostalgi för mig. Andra vanliga växter är buxbom, idegran, lind, oxel och schersmin, eller klätterväxter. En berså kan förvandlas till en pergola om den täcks av klätterväxter. Källa Wikipedia.


 Jag fick fota några som satt på höger sida om huset och njöt 

  


  I dag verkar det bli samma fina väder. På agendan står utomhusaktiviteter och även inomhusfix. Jag var uppe redan 06.45 i dag och det känns skönt för då blir det en lång härlig dag. 


   Dagens "ord" som glömts bort 

  

 

Gasta= ropa, skrika, föra oväsen

 

  

 

 

     

 

 

Hoppas ni får en fin och njutbar onsdag

 

 

 

Av Malin wiper - 16 juli 2013 16:30

  

Innan jag gick till Magnisa Café i dag  tog jag mig en promenad i närområdet.  Såg då dessa roligt utsatta krukor mot en vägg.


  

Fint möblerat i trädgården som andades personlighet, det kändes som man bara ville slå sig ner där och läsa en dikt...  Min sinnesstämning gick upp flera grader.


  

Denna sten med rolig text på låg ca 1dm från trottoaren, och jag blev naturligtvis nyfiken när jag såg vad som stod skrivet på stenen...  


    

Jag gjorde som det stod och vände på stenen...  Vilken kreativ och humoristisk person som lagt ut denna sten. Jag kände hur mungiporna reste på sig och jag började skratta för mig själv.


  

Inte nog med det utan på samma gräsmatta som stenen och möblerna dök denna stubbe upp som var fantasifullt dekorerad med blommor och små skulpturer som överraskade när man tittade närmare på arrangemanget.


  


På ett ställe stack dessa små ben fram i nåt gipsmaterial. Personen som som pyntat så fint framför sitt hus skulle jag vilja veta vem det är...   Hon eller han förgyllde min dag. Jag kan inte få fram på bild hur härligt allt såg ut, det måste ses i verkligheten.


    

Bakom allt stod en annan liten skulptur i form av en pojke och ett fågelbad. Cornelis Vreeswijk med "Marcuses skog". Klicka här för att komma in på hans hemsida. Jag valde denna låt eftersom jag aldrig hört den förut.

 


Cornelis Vreeswijk gick bort endast 50 år gammal. Han föddes i IJmuiden (Velsen), Nederländerna. Det är så overkligen att det gått hela 26 år sedan han dog. Han var både sångare, trubadur, kompositör, poet och skådespelare. Han räknas efter sin död som en av Sveriges största trubadurer tillsammans med Carl Michael Bellman och Evert Taube. Man saknar hans speciella röst och utstrålning men hans musik lever vidare.

Av Malin wiper - 16 juli 2013 12:00

  

I går eftermiddag  tog Barbro och jag en långpromenad på 1,5 timme. Först såg vi denna fina Volvo Amazon som jag naturligtvis ville fota. Det är en bil som alltid varit mäkta populär och hållbar. Klicka här för att få se några andra Volvo Amazon. Klicka här för att komma in på en fantastisk sida som heter "Historic Rally & Classic Race Cars"  


      


Sen gick vi Ellen Nybergs promenad. Det var mycket finare väder på eftermiddagen då solen tittade fram. 

 

   

Barbro på Ellen Nybergs promenad.


  

Jag bad Barbro ta en bild på mig när jag satt på min favoritbänk nere vid Ingelund och Lagans vatten.  Tyvärr är bänken numera skadad så jag höll på att klämma mig. Den är lös upptill efter att överdelen legat i vattnet för ett tag sen. 


  

Sen såg vi denna bil som är en Chevrolet Camaro från 1975.   


  

Denna vackra rosvägg fick oss att stanna till. Mannen som bodde i huset var ute i trädgården och han talade om att den fanns redan på 1970-talet då han flyttade in. Han var så vänlig och sa att jag kunde gå in i trädgården och fota om jag ville...    


  

Här kunde jag bara inte låta bli att fota. Detta såg så härligt och lyriskt ut.


  

Många har så fint på sina balkonger så det blir ett njutbart blickfång.


  

     

Här har verkligen dom vackra blommorna brett ut sig    


I dag på morgonen har jag fixat lite hemma och sen gick jag till Magnisa Café för att fika med min man. Efter det så tog jag mig en lite längre promenad i det fina soliga vädret som är lagomt varmt. Hoppas jag orkar fixa med vardagsrumsgardinerna i eftermiddag för nu är jag less på dom som hängt där sen vi flyttade in.   

 

Dagens "ord" som glömts bort:  

 

Medikus= Läkare


      

Av Malin wiper - 16 juli 2013 07:30

Klicka här för att se var i Borås man kan se denna skulptur som heter "Declination"


När vi var i Borås i lördags så fotade jag denna skulptur (Declination) som är skapad av Anthony Douglas Cragg som föddes 1949 i Liverpool. Han är en brittisk skulptör som arbetade som laboratorieassistent 1966-1968, varefter han studerade vid Gloucerstershire Collage of Art i Cheltenham 1969-1970 och vid Royal Collage of Art i London 1973-1977. År 1977 flyttade han från Storbritannien till Wuppertal i Tyskland där han varit bosatt sedan dess. Han hade sin första separatutställning 1979 på Lisson Gallery i London.     

 

   

Jag gillar verkligen skulpturen som lyser upp och ser olika ut från vart man står i förhållande till den. Från detta håll upplever jag den som ett öra med en innesluten person på samma sida. 

 

 

Klicka här för att se ytterligare en skulptur av honom och läsa lite mer. Klicka här för att se ännu fler av hans verk. Jag gillar hans skapelser.

 

  

Här ser man den också på ett annat sätt. Jag har sett att barn gillar den för dom brukar klättara upp och åka kana ner.  

   

Klicka här för att se fler av hans skulpturer 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på konstnären framför ett av sina konstverk. I senare verk har Tony Cragg använt mer traditionella material som brons, trä och marmor, men gör fortfarande abstrakta former av dem. Han vann Turnepriset 1988. Han har även med denna gula skulptur medverkat vid Borås Internationella Skulpturbiennal 2010   

 

 


     

Av Malin wiper - 15 juli 2013 17:00

Jag ringde till Barbro och frågade om hon ville gå med till Magnisa Café och det ville hon. Vi var nästan först på plats och det såg inbjudande ut för dom hade satt ut möbler på olika ställen på tomten. Möblerna hade lånats  från Ritz Konditori.   


  

Här ser ni hälften av dom drivande kvinnorna som har hand om Cafét. Tack för att ni finns...  . Dom hade dukat så fint så det var bara att ta för sig av kaffebrödet som var  varierat. Barbro och jag hade med oss varsin smörgås så vi tog bara kaffe.  


      

Klicka på bilderna så blir dom större.


  

Jättefint vetebröd som stod och lockade men jag själv är tvungen att dra i handbromsen innan det är för sent.


        

Dom hade jättefina hallongrottor som är min favorit. Klicka på bilderna så blir dom större


  

Det fanns platser lite överallt och även i förstugan till huset.  


  

Barbro och jag satt ute och fikade än om det inte var så varmt. Min man satt med oss en stund innan han var tvungen att gå in och jobba igen.


       

Klicka på bilderna så blir dom större


Här ser man andra sidan av huset. Det kommer nog att bli fullt här när vädret blir lite bättre. Dom har öppet ända tills 16.00 på vardagarna. Dom hade satt ut möblerna så fint runt huset så det var bara att välja vart man ville sitta. Undanskymt eller öppet. Jag kommer absolut att gå dit och fika igen. Hoppas det kommer många varma dagar så man kan sitta ute där i deras fina blomstrande trädgård.


  

I ett av dom andra rummen satt dessa kvinnor och hade det mysigt.    


  

Längre ner i lokalen satt detta par och kopplade av och myste. Hoppas att det kommer en strid ström av folk under dagen och även under dom veckorna som det är öppet.  

 

   

Här ser ni tiderna när Magnisa Café har öppet. 

    

När vi var på väg att gå så dök denna fina familj upp som jag tror var på genomresa.


  

Det arbetades för fullt på tomten. Mannen  i blå jacka heter Evert Melin och är fd ordförande i Museiföreningen. Mannen i gul jacka är den nuvarande ordföranden och heter Lars-Erik Joakimson. 

 

 

Vårt lilla järnvägsmuseum, en dressin och en semafor... 

 

Av Malin wiper - 15 juli 2013 08:00

    

Efter att vi varit till mamma blev vi bjudna på jättegod soppa hos syrran och svågern i lördags. Det var så mysigt att sitta i deras fina  uteplats och bara njuta i det fina vädret. Dom har flera ställen att sitta på. 

 

   

Dom hade bakat ett jättegott surdegsbröd som vi själva skall ge oss på. 

 

          

En bild på den goda tomatsoppan med kyckling och annat. Lite utsmyckning i deras trädgård.  

 

  

Jag hjälpte syrran att lägga upp ett par byxor och  sy upp ärmarna på en blus.   

 

         

Blomsterinstallation utanför huset. kaffedrickande, och deras nya häftiga soffa. 

 

  

  

Shäfern Axa njuter i trädgården. Hon är en jättefin och härlig hund. Tyvärr var deras två katter Pip-Larsson och Nisse ute på äventyr så dom fick vi inte möjlighet att träffa. 

 

   

Axa fint inramad  

 

                  

Klicka på bilderna så blir dom större. 

 

     

En av utsmyckningarna i deras trädgård.  

 

I dag skall jag till Magnisa Café 10.00 när dom öppnar. Det gör att jag inte äter nån frukost på morgonen utan tar med mig en smörgås till kaffet  för dom får bara ha kaffebröd. Klicka här för att komma in på ett inlägg som handlar om cafét.

 

  

 

  

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se