Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2013

Av Malin wiper - 22 juli 2013 07:30


 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild.   

 

Vi skulle ha besök i går av fd grannar men det funkar inte när jag är så trött så vi flyttade besöket tills på tisdag. Grannfrun ringde för hon ville att jag skulle lägga upp ett par byxor till henne och sy in axlarna på en klänning. Jag är rätt bra på att lägga upp saker men nu har jag blivit lite haj på annat också när det gäller symaskinen, och det är väl för att jag är intresserad av att sy. Det skall bli kul att se om jag klarar att göra axeländringar eller förstör klänningen....   Har lagt upp byxor åt flera nu och även sytt upp ärmarna på en blus som inte var så samarbetsvillig...  men till slut fick jag till det och det känns toppen.  Jag sydde lite kläder på 90-talet då vi bodde i Katrineholm men sen fick jag sluta på grund av nacken men nån gång då och då kan jag fixa till ett klädesplagg. 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna 3D bild på morgonrockar på en hängare. 

 

 

Varken min man eller jag klädde på oss i går, vi gick i morgonrockarna hela dan och bara vilade. Sen jag blev utbränd och fick min nackskada så har jag mer och mer börjat lyssna till kroppens signaler, och jag tror att det är bra att vila emellanåt och  bara vara, även för friska. I dag skall jag förbereda lite inför mammas födelsedag och även beställa tårtor. Jag tar en sak i taget. 

 Silje Nergaard med låten "Two sleepy people". Den finns i hur många versioner som helst men nu tar jag denna.

 

  

  

 

 

 

 

Dratta= ramla omkull

 

  

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

 

 

 

 

Klicka här för att komma in på sajten Menyou. Jag brukar själv ladda ner filmer därifrån men nu har jag inte hunnit sitta så mycket vid tv:n. Där finns både böcker, filmer, bilder mm. Nedanför min presentationsbild finns samma bild som här där man kan klicka och komma direkt in dit.

 

 

Av Malin wiper - 21 juli 2013 08:00

  

    

Hittade en bild föreställande min mamma för många år sedan. Hon satt på en sten i Fläsian som var en fantastisk badplats vid havet utanför Sundsvall. Själv gick jag i simskola där en sommar. Mamma gillade prickiga klänningar och kjolar av alla de slag och hon passade även  bra i såna mönster. På min tid så var Fläsian det finaste och största havsbadet men sen kom ett stort oljeutsläpp som gjorde att dom stängde av badet men efter många år så kom det igång igen. Vi var dit för ett antal år sedan och kollade men det var inte samma liv och fart som när jag var barn. 

 

    

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild som föreställer Fläsians havsbad längre tillbaka i tiden då en glass kostade 50 öre. 

 

   

Jag klättrar upp på bryggan i Fläsian där det var simskola.    

 

Klicka här för att komma in på en sida för camping och stugor vid Fläsian. Fläsian är en halvö söder om Sundsvall. Halvön förbinds av ett näs av sand med fastlandet, och är en populär badplats, och utflyktsmål. Strax söder om halvön ligger Fläsians campingplats. Bostadsområdet närmast halvön kallas ofta för Fläsian, men från början var namnet enbart avsett halvön. 

 

     

Klicka här för att se vart jag lånade bilden.  

 

Om ni gillar att gå på Retrocafé så har en tjej som heter Lena öppnat ett sånt på Fläsian. Klicka här för att komma in och läsa om detta. Klicka här för att komma in på deras facebook. Klicka här för att se vilket bra betyg dom fått på Kafekartan  

    

Här sitter jag längst fram på båten. Det är en bild och en situation som jag inte har nåt minne av. Pojkarna som sitter bakom mig vet jag inte vilka det är. Bra minnen sitter kvar och även dom som inte varit så bra. Vad roligt för barnen numera att dom kan se sig själv på film när dom är vuxna sånt saknar jag. 

  

 

  

  Kuttrasju= Flirt, kärlekslek 

   

Av Malin wiper - 20 juli 2013 18:00


    


I går var vi bjudna till A-G och hennes man på kaffe och vi hade sagt till i förväg att vi inte kunde äta kaffebröd och det hade dom tagit fasta på...  . Vi fick istället smörgås, kex, pålägg och frukter. Det smakade toppen och vi hade trevligt. Dom hade dukat så fint på den inglasade altanen där dom har fönster över hela och snygga växter. 


    


Av Barbro fick dom denna fina hängväxt som passade bra i dom fina fönstren på deras inglasade altan.   


 

Acleja Blomsterhandel

  

Av oss fick hon denna vas med en blomma, lite grönt och en utsmyckning som inte syns.   


   


Ett rött litet extrahus på tomten. 

  


   


Här sitter Mr L-G, och min man ute på den yttre öppna altanen bredvid hammocken. Jag var dålig på att fota för jag var trött och då är det bättre att bara umgås.  

Dom har så fina blommor och utsmyckningar överallt men jag vill inte exponera deras hus alltför mycket. 

   


Dom har möbler lite överallt och här på framsidan denna fina gjurjärnsgrupp


  

    


Utanför ytterdörren hängde denna fina blomma i sin zinkkrukaI dag har det varit jättevarmt så det är tur att det blåser lite. Vi har varit till Gnosjö i dag och Barbro har följt med. Hon hade aldrig  varit dit och hade hört talas om deras second hand som var öppet i dag. Vi var ute ca 3 timmar sen orkade jag inte mer så jag fick säga som det var och vi åkte hem. Vi hann ändå rätt mycket och åkte in på småvägar och dök på en annan second hand i en lada. Skriver om detta senare. Ha en fin kväll. 

 

 

  

 

Av Malin wiper - 20 juli 2013 08:15

  

Denna häftiga hushållsrullehållare har jag köpt på Coolstuff för 179 kr,  den är värd sitt pris. Jag kom i kontakt med dom på facebook. Den kom dan efter att jag beställt den. Den river av papperet jättebra och nederdelen är så tung så den står kvar stadigt på underlaget. Dessutom är den rolig för silhuettparet upptill kommer närmare varandra ju mindre papper det finns kvar och till slut förenas dom i en kyss...   Klicka här för att komma in på deras hemsida.


  

Den är kraftfullare än jag trodde och känns stabil och stadig Nederdelen är hjärtformad. Jag är jättenöjd. Hade en jättefin förut också som jag fått av en bloggvän. Hon hade gjort den själv och jag har kvar den också.


   


När man drar papperet så får man bara med sig den bit man vill ha vid perforeringen

  

 

 

 

 

 

Radiokaka=

 

  

är ett bakverk som i radions barndom, lanserades med fördelen att den kan ätas ljudlöst, utan att det knaprar (vilket var en fördel när man lyssnade på radio med hörlurar och ljudsvaga kristallmottagare).


   

Min mamma bakade radiokakan ibland, jag kom ihåg hur god man tyckte den var. Egentligen är den väldigt sliskig för numera använder man sällan blockchokad utan riktigt fin choklad i bakverk.  Radiokaka är ett bakverk som i radions barndom på 1920-talet lanserades med fördelen att den kan ätas ljudlöst, utan att det knaprar, vilket var en fördel när man lyssnade på radio med hörlurar och ljudsvaga kristallmottagare.   

 


Regina Spektor med "On the radio" 


Vi var uppe redan 06.30 i morse eftersom vi skall iväg till Gnosjö och kolla på deras stora second hand. Dom har tydligen gjort om där. Jag är rätt slut nu men skall ändå försöka komma iväg. I går var vi bjudna till A-G och hennes man och det var jättetrevligt. Det skriver jag om senare. Hoppas ni får en fin helg. Sköt om er och njut. 

 

  

 

Av Malin wiper - 19 juli 2013 17:00

   

Som jag skrev förut så blev vi bjudna till vår granne och vän Barbro i går. Hon bor bara några hus bort och här är vi nästan framme.


    

I går såg jag denna båt på vagn från hennes balkong


  

Då var det dags att dricka kaffe med lite dopp som var alldeles lagomt för oss som nu måste tänka på vad vi vräker i oss, och både kaffe med tillbehör smakade jättebra.


     

Hon har en jättestor kruka med hibiskus och den har många knoppar som håller på att slå ut men tyvärr blommar dom bara en dag. Här är en på väg att spricka ut.


  

Hon håller på att virka en löpare som kommer att bli jättefin. Jag frågade om hon ville virka en bred löpare på vårt vardagsrumsbord till hösten och det gick bra. Skall bara se ut färg och mönster. Hon är bra på både stickning och virkning.


  

Ett tag efter att vi druckit kaffe så frågade Barbro om vi ville ha ett glas vin. Det tackade vi ja till och fick njuta av Per Morbergs vin som var en glad överraskning. Det var otroligt gott och lagomt strävt med många smaker som nuddade gommen. Jag tog bara ett glas vin nu eftersom jag räknar kalorier. Vi hade inte ätit nån riktig middag så det fanns plats för lite...   


Klicka här för att komma in på vinets hemsida. Klicka här för att läsa en intervju med honom i samband med vinlanseringen. Klicka här för att komma in på Per Morbergs hemsida


   

Detta är en päroncognac  som vi fick smaka lite av, och jag  jag som inte gillar cognac blev förvånad för denna var mer lik en likör och så otroligt god med en fantastisk eftersmak. Den heter Xantè. Klicka här för att komma in på en sida och läsa om denna dryck. Där står det att det är en likör så jag blir lite förvirrad men jag antar att det är en congnacs likör.  


    

När Barbro följde med oss sist till Jönköping så köpte hon denna fina lampa ovanför köksbordet. Min man satt upp den åt henne häromdan och det blev jättesnyggt.  

 

Tomaz Nedoh group med "The glass of congnac". Klicka här för att komma in på hans hemsida


Av Malin wiper - 19 juli 2013 11:15


   


I Charken på ICA stod en gullig och glad  tjej som hade en lång, mörk, snygg och tjock fläta som jag bara måste fota, och det fick jag....   I dagens läge vet man inte om hår är äkta för många har löshår men detta var äkta vara...  . Jag blev lite nostalgisk för jag har haft flätor själv för många år sedan men inte fullt så lång som hennes. Hennes hårkvalitet var jättebra också. Ibland saknar man sitt långa mörka hår men var sak har sin tid.     


Vi köpte deras hemlagade jättegoda potatisgratäng i går som verkligen föll oss i smaken. Till den 2 kycklinglår var och ett glas läskande öl. Ölet var en alé från Gotlands bryggeri i en fin flaska. Det heter "Sleepy Bulldog, best bitter. Det var gott men jag gillar bäst när det är lite mörkare och mustigare, är ingen ölperson men ibland kan det vara gott. Klicka här för att läsa en recension om detta öl. Vi var ju tvungna att köpa färdigmat eftersom jag satt för länge och njöt på Magnisa Café. 


    


När vi sen promenerade hemåt i går så såg vi denna häftiga bil som jag inte hann se bilmärket på. Min man tror att det är en "Lotus". Själv tror jag att det är ett hembygge.


   

Tog en bild på baksidan också. Robert Palmer med "Bad Case of  loving you" Den låten används till serien "Doctors" som går på tv 4. Klicka här för att komma in på hans hemsida. Han föddes 1949, dog 2003. Han var en engelsk sångare, musiker och låtskrivare. Palmer är känd för sin förmåga att blanda olika musikstilar allt från soul, jazz, rock, blues och till och med joddling. Han var son till en militär som var stationerad på Malta. Palmer och hans familj flyttade till Yorkshire i England 1959. Han influerades som barn av den blues-, och soul- och jazzmusiken som spelades av arméradion.

 


Klicka här för att se vad det stod i BBC News i samband med hans död i hjärtinfarkt 2003 då han var endast 54 år gammal.  Klicka här för att höra en annan låt med honom.

 

 

Av Malin wiper - 19 juli 2013 07:00


       


Just nu går jag på minnenas allé när jag går igenom mina fotoalbum. Detta är jag på en badstrand utanför Sundsvall nånstans, nångång på 50-talet. På den tiden fick vi barn ta på oss en "badrock" som det hette då efter att vi badat. Det förekom läskedrycker men när man druckit upp dom så sparade föräldrarna flaskorna för att blanda till saft i när man skulle till stranden Nästa gång. Då fanns det såna där plastkapsyler som man bara tryckte fast och dom var i olika färger. Kolla in den håliga plastväskan till höger på bilden som är en sån som man skulle vilja ha nu. Bakom mig sitter  en av mina morbröder som vi kallade för "Nicke", och bakom honom hans son, min kusin. Han och hans son var på besök från Umeå. Jag kan riktigt känna känslan som infann sig när man var ute på olika badplatser med sina föräldrar.  

 

 

  

 

 

Spisa= äta, njuta. Exempel spisa plattor= lyssna på musikNu är det så mycket på agendan så jag vet inte riktigt hur jag skall hinna med allt. Det är i alla fall roligt att det händer så mycket och att jag orkar. I går var vi bjudna till Barbro 17.00 och vi var inte hemma förrens 21.45 Skriver om det lite senare. I eftermiddag är vi bjudna till min väninna A-G och hennes man. Jag har några inlägg från i går som kommer in i dag. 

 


Ellie Goulding  & Erik Hassle med låten Be mine. Hoppas ni har en härlig fredag att se fram emot

 

 

Av Malin wiper - 18 juli 2013 16:15

  

I dag kunde jag inte hålla mig från att gå till Magnisa Café igen...  Det är så underbart att sitta därute i trädgården, och nu har dom fått så mycket folk som kommer hela tiden,  det har gjort att dom fått utökat öppettiderna med en timma så nu är det öppet från 10.00-17.00 Det åker massor av bilar förbi och dom kollar nyfiket. Utanför och innanför staketet står flera cyklar på rad.

Som ni ser så blev det ingen bloggfri dag...    Jag är omöjlig.  


  


    


Här inne i köket hämtar man sitt kaffe med dopp (gammalt uttryck). Det var vanligt förr att man doppade kaffebrödet i kaffet. Jag kom ihåg att min mormor drack på fat genom att hälla lite av kaffet på fatet och sen sörplad i sig...  Det gör provsmakarna än i dag,  kaffet svalnar  fortare då.  Kaffe skall egentligen sörplas för då smakar det som bäst.


  

Barbro ringde mig och då frågade jag om hon ville hänga med till Magnisa Cafè, det ville hon och sen skulle vi ta en promenad men vi blev sittande där tills 12.00 då min man kom ut från sitt jobb. Jag skulle ha maten klar till 12.00...   men vi fick gå in på ICA och köpa färdigmat istället...  Det kom så mycket folk och slog sig ner och ville prata så jag tror vi hann igenom alla ämnen...  


    


Här har min man kommit ut för att fika med oss en stund. Det var helt underbart ute för det fläktade lite så det blev inte så där äckligt varmt. Jag glömde bort mig helt och satt helt exponerad i solen så jag var helt röd framtill på bröstet. Jag har inte solat på flera år så min hud är inte van. Har fått lägga på icegelé.


   

Här kommer en glad trevlig kvinna ut och serverar påtår...   


På höger sida om huset var det fullsatt, och bakom huset satt det folk också. Inomhus var det inte heller tomt. Det gick åt så mycket kaffebröd så dom har fått hämta mer.


  

Här går min man tillbaka till sitt arbete och det kom 2 personer och satt sig vid oss så vi pratade och hade det jättekul  

    


    


Sen promenerade vi bort till ICA för att köpa färdigmat som dom tillagat där.  Inte nog med detta utan vi är bjudna på kaffe till Barbro 17.00 så jag fick inget gjort hemma i dag heller...  men vad sjutton gör väl det när man ändå kommit igång och vädret är så fint. Känns som semester och man vill bara lata sig. 


  

När jag ser en sån här Don Pedro så blir jag jättenostalgisk. Min första svärmor hade en sån och jag tyckte alltid att det såg farligt ut när fjädern spändes och den nästan såg ut att komma från en kemisal. Jag skaffade mig en själv efter ett tag och den var mäkta populär. Nu såg jag att dom börjat nytillverka såna igen. Don Pedro är en kaffebryggare som använder sig av övertryck och undertryck för att brygga kaffet. I Sveriga är Don Pedro ett varumärkesord för denna typ av bryggare.


      

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se