Öppen Ridå

Alla inlägg under juni 2013

Av Malin wiper - 11 juni 2013 08:00

   


I torsdags åkte vi till Enköping för att tillbringa några dagar hos min son. Vi kom hem i går eftermiddag,  vi har haft det jättebra. Här ser ni baksidan på det hus han bor i  där brukar vi parkera medans vi tar upp våra väskor. Det har varit fint väder nästan hela tiden men i söndags började det regna, åska och blev mycket kallare. Vi fick som en liten semester och det kändes  som man behövde komma bort lite.  


  

Min son tyckte vi skulle gå och äta på Asian Express "Chopchop" som är en sorts snabbmats-restaurang men med thai mat istället för hamburgare. Maten var godare än jag trodde så vi satt där ett tag och njöt.   


    


  


Sen vandrade vi omkring nere i hamnen vid mälaren ett tag och njöt av båtarna och naturen.  

  


    


På ena sidan kanalen så finns en restaurang, butik och en drinkbar där det satt massor av folk och njöt i solen.


   


På andra sidan en lummig park som tyvärr var så soldränkt så jag fick inte så många bra foton.  


    


Där kunde man även låna en stol genom att lägga i en slant precis som man gör för en varuvagn där man sen fick tillbaka slanten.  


    


Ett träd var fullt med magnolia.  


    


Utanför en matvarubutik stod denna läckra Chrysler New Yorker och visade upp sin finaste sida.

 

 

    


       


Vi har hållit igång hela dagarna så vi var rätt trötta när vi kom hem. Vi var hembjudna både till min sons tjejkompis Miss M och min väninna ia som bor 8 mil från Enköping. Vi har även varit på bio i Västerås med min mans lillebror. Vi har även sett en del filmer hos min son. Skriver om detta när jag fixat bilderna i fotoprogrammet. I dag börjar min man arbeta igen och jag skall bara vila och pyssla hemma. Hoppas att ni alla haft det bra i helgen. 

 

Av Malin wiper - 6 juni 2013 09:00

  


För ett tag sen dök denna låt och artist upp i min hjärna. Mary Hopkin med låten "Those Where the days". Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon föddes 1950 i södra Wales, och är en brittisk sångerska. Hennes genre är walesisk folkmusik  mest känd för denna låt från 1968. Hon var den första musiker att teckna in sig på The Beatles skivbolag "Apple". Hennes barn har tydligen gått i samma fotstpår så hennes dotter Jessica Lee Morgan, släppte sin första CD 2010 som heter "I Am Not", där hennes mamma även sjunger ett par låtar. 2010 samarbetade hon med sin son Morgan Visconti där dom sammaför hennes texter och melodier med sonens instrumentering och arrangemang. 

  

 

 

        

   

 


Så här låter Mary Hopkin:s dotter Jessica Lee Morgan.

 

 


Så här låter Mary Hopkin:s son Morgan Visconti.  

 
Av Malin wiper - 5 juni 2013 08:45

   


I lördags såg vi fyra jätteläckra bilar utanför Pizzerian Tiger i Vaggeryd så jag gick ut och fotade. Denna är en Ford Fairlane 500 1958  


Detta är en Ford Fairlane 1955     


  


    

Detta är en Chevrolet 2403 Bel Air 1956 så läcker i sin turkosgröna metallic.


    


Detta är en Thunderbird men jag vet inte vilken sort eller årsmodell, glömde fota registreringsskylten. Wow säger jag bara.    


Klicka här för att se vart jag hittade denna bild  


   

   
  
  
 
  
Klicka här för att se vart jag hittade denna bild
Av Malin wiper - 4 juni 2013 07:45

  


Jag satt och bläddra i en inredningstidning när vi var till Malmborgs Lilla sist och såg detta. Såna förvaringar skulle jag inte ha nåt emot att ha fast dom är  lite för dyra för min nuvarande budget med sina 2995 kr. Dom går även att använda som pall. Det är Martin Björnson som har designat dom. När jag skrev dett så fick jag ett deja vu, kanske jag skrivit om detta förut?. Har man bloggat i 8 år så kan sånt hända.  


 

Klicka här för att komma in på Designern Martin Björnson:s hemsida. Klicka här för att läsa om Martin Björnson som endast fick en trea i skolslöjden men ädå blev snickare och designer. Klicka här för att komma in på hans facebook.  


    

Här ser man Martin Björnson själv med sina häftiga trådrulleförvaringar. 

 


Summer Breeze med Seals & Croft som är en låt jag vet att jag spelat förut. Klicka här för att komma in på deras hemsida. Dom består av Jim Seals född 1941 och Torp Dash född 1940. Duon splittrades 1980 men det återförenades kort 1991-1992 och igen 2004, då de släppte sitt sista album, Traces.  Av Malin wiper - 3 juni 2013 14:00

    


I lördags åkte vi även in till Marknaden i Jönköping och här börjar vi vår vandring från Hovrättstorget. Det var full fart med handel och andra aktiviteter. Min man köpte lite goda oliver i ett av marknadsstånden, och det var det enda vi köpte.

 

 

Klicka här för att komma in och läsa om denna marknadshelg och dess aktiviteter och händelser. Klicka här för att se vad jag skrev om Marknadshelgen i min blogg 28 maj 2011. Då var det inte lika mycket folk och jag tog fler och bättre bilder.

 

 

     

Här fikas det för fullt framför gamla Tingshuset. Vädrets makter var med denna helg så det var njutbart. 

 

 

   

 

  

  

Såg denna roliga cykel med en sadel i polkagrisrandigt. 

 

     

Här har vi hamnat vid kanalen mellan Munksjön och Vättern. Den vackra röda byggnaden är "Hotell Elite Stora Hotellet" och framför en kvällsservering i nattklubbsstuk. 

 

     

Vid kanalen framför hotellet kan man sitta och njuta i solen.  

 

 

    

 

I kanalen på andra sidan höll några barn på att leka i en såna där stora plastbollarna, vet inte vad dom heter men jag vet att jag själv skulle få klaustrofobi i en sån och bara vilja ut igen...  Dom såg ut att ha jätteroligt. Undrar hur man kommer ur en sån. Kan nån säga mig vad den heter? 

 

 

  

   

I Rådhusparken hade dom såna här roliga grejer för barn där dom kan åka kana eller hoppa i.  

 

  

   

Vi fick lyssna på lite musik också av dessa två indianska killar som spelade på flöjter.  

 

  

   

Dom hade slagit upp ett rätt stort tivoli men massor av karuseller och här ser ni ett pariserhjul.

  

 

   

 

Det fanns hur mycket som helst att göra.

 

   


På bron så kom vaktparaden och underhöll.  

 

    

 

 

  

   

Det fanns hur mycket som helst att göra, se och köpa men till slut orkade vi inte längre för det var så fullt av folk så man kunde knappt komma fram. Då åkte vi över till västra sidan där det är lugnare.  

 

    

Som ni kanske förstår så blev det en fika på Malmborgs Lilla där det var så fint och lugnt eftersom det bara var en timme kvar tills dom stängde. Victoria Stenkula som äger stället höll upp en tårta så jag fick fota. Hennes föräldrar har flyttat till Jönköping från Timrå utanför Sundsvall och nu träffade vi dom för andra gången. Dom är lika trevliga som Victoria. Jag var mycket i Timrå när jag växte upp i Sundsvall. Jag arbetade på kontor i 7 år och då var min närmaste arbetskamrat en kvinna som bodde i Timrå, Sörberge. Jag pratade med henne för ett par år sedan men hon var nästan lika gammal som min mamma så nu är det inte säkert att hon finns kvar.

 

 

     

Vi skötte oss bra och tog bara varsin smörgås. Jag tog en jättegod som jag fick ordninggjord medans jag väntade. Både bröd och ost höll hög kvalitet.

   

  

   

Min man tog en lite större surdegsbröd med brieost, salami och fikonmarmelad som gjorde att det blev en speciell smaksensation.  

 

Av Malin wiper - 2 juni 2013 14:00

    

På gården hos Lars Fagerbergs bilverkstad så hade dom även målgång för "Husqvarna Rallyt" där man fick vila ögonen på fantastiska motorcyklar från  1920-talet och uppåt. Alla kör med Husqvarnas motorcyklar. Husqvarna är ett motorcykelmärke som 1903-1986 ingick i Husqvarna men som i dag har sitt huvudkontor i Cassinetta di Lugagnano i Italien. Sedan 2013 ingår det i samma koncern som KTM  

 

Klicka här för att komma in på hemsidan för detta rally.  


  

Det kom in motorcyklar hela tiden och det var så kul och intressant att kolla på dom gamla rariteterna.    

 


  

Här ser vi två personer på ingående i mål.

 

  

Så läcker denna var. Mannen i väst är en funktionär som vinkade in ekipagen till målplatsen.  


  

Ännu en skönhet. Det slår en verkligen hus snygga och detaljrika motorcyklar var förr.  


    

Inte nog med dom andra två med sidovagnar för då dök denna upp i mål.


  

  

Alla motorcyklarna har såna fina orginalföremål såsom hjälmar, väskor och annat.


  

  

En lite mer stilren motorcykel men ack så snygg. 


  

Jag kunde inte låta bli att gå omkring och klämma på alla snygga tutor....    


  


Ett av soundtracken till kultfilmen "Easy Rider"


Av Malin wiper - 2 juni 2013 09:45

   


En bit ovanför Kryssets Lanthandel finns denna bilverkstad som heter Vätterledens Bil o Motor. Ägaren till den är Lars Fagerberg som huserat där i 50 år men varit intresserad av bilar i 60 år. Då måste han ha börjat redan som liten pojke för han såg så fräsch och i toppform ut. Denna tjusiga bil som stod utanför hans verkstad har han fixat upp till toppform. Det är en Ford V8 5 fönsters Cupé från 1936


        


Lite fler bilder på bilen. Klicka på bilderna så blir dom större.     


Här sitter han själv i en annan av sina bilar och det är en Ford Deluxe Roadster från 1934. Den var så sanslöst vacker och rustad till toppform. Tänk att ha en sån gåva att kunna rusta upp bilar i ett sånt fint skick. Det kräver tid och tålamod och det verkar han ha.   

 

  

  

Inne i den stora verkstaden där han håller på för fullt med att rusta upp fler bilar. Klicka här för att komma in på en sida där Lars Fagerberg finns representerad. Där står det att han är en känd samlare av Fords 30 tals Cupeér, hade dagen till ära öppet och visade en vackert renoverad B18 och några saker det stod Ford på.


  


Tur att dom flesta bilarna tas om hand av entusiaster. 


    


Vi fick komma in på hans kontor som var fyllt av nostalgi med foton, navkapslar och andra minnen.     


Här ser ni honom som yngre vid en av sina bilar som han fixat till.        


Här ser ni honom till vänster med en kompis. Han har även kört rally och en gång i samma som Picko Troberg.       


En bråkdel av alla hans fina och upprustade navkapslar.   


En gammal snygg kylare som stod utanför verkstaden som en snygg installation just för denna Ölmstad Dag.    


En bild på ytterligare en bil han fixat till, hela väggarna var fyllda av foton och minnen. Lars bor i ett hus bara en bit ifrån verkstade och där har han bott sen 1960-talet.


  


På gräsmattan till höger om hans bilverkstad stod denna Volvo Amazon som blivit rostskyddsbehadlad för att sen lackas.     


Detta är en moped av märket Husqvarna Novolette. Det pågick ett veteran motorcykel rally från Huskvarna med mål utanför bilverkstaden men den skriver jag om i nästa inlägg. Klicka här för att komma in på en sida och se liknande mopeder.


        


Såg en veteranbil som stack fram mellan två hus och kunde inte låta bli att fota. 

 


I dag har vi fullt upp att fixa hemma med både en väntande disk...  , städning, ner i källaren för att leta saker och rensa lite. Vi har bara tänkt på nöjen ett tag nu så  annat ligger lite efter.  Det passar bra nu när inte solen är framme och det ser ut att bli lite svalare. Hoppas ni haft en fin helg och att ni får en skön söndag.

 

 

Fortsättning följer...........................Av Malin wiper - 1 juni 2013 19:00

  


Jag var så utvilad i morse så dagen har blivit fantastiskt fin och rolig. Vi åkte iväg 09.30 till Ölmstad för att vara med på Ölmstad Dagen (ligger mellan Gränna och Huskvarna, gamla vägen) och även träffa Skrivmoster och hennes man utanför Kryssets Lanthandel där marknaden pågick. Det var i full gång när vi kom och det var så kul att träffa Skrivmoster och hennes man igen. Dom bor ju där och det är sanslöst vacker natur som gör att man blir lyrisk. Det har hänt så mycket så jag får skriva i flera omgångar och just nu är jag jättetrött. Dom hade även Marknad i Jönköping så vi åkte dit senare. Även vädret var perfekt men när vi åkte hem från Jönköping så började det regna för fullt men det behövdes eftersom det var så tryckande i luften.    


Här fick man prosmaka Emmas delikatess Ostkaka och den var supergod och inte så fet och gräddig som en del andra är och den hade massor mandel. Sen tog vi en massa lotter.   


Jag hittade ingen hemsida på nätet eftesom jag glömde fråga vart dom hade sin verksamhet.     


En häftig bil som hade träinlägg på sidorna men hälften av alla bilder jag tog blev dåliga för det var så soligt, dom sålde smycken från bakluckan.  Det är en Mercury Colony Park från 1957 och i bra skick. Den är importerad från USA 2002.    


Jag tog inga närbilder på vad som såldes men det var allt från mat till en salig blandning av saker.

    


Sen blev vi sugna på att sätta oss på Lanthandelns uteservering för att få nåt i oss. Vi valde Emmas Ostkaka som dom hade gjort som små runda bakelser. Till det tog vi kaffe. Inne i Kryssets Lanthadel var det fullspikat med folk.      

Här sitter vi och mumsar i oss och njuter som bara den. Vi fick även träffa deras son med hans familj som består av fru och två  fina flickor.


   


Så här ser portionerna ut, det var alldeles lagomt mycket.    


Skrivmoster och hennes man har lärt känna mycket folk redan och dom har jättebra grannar. En av dom hade denna läckra väska med motiv av Marilyn Monroe, och då kan ju inte jag hålla borta min kamera...    

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild


   


Vi hamnade mitt uppe i underhållningen...  Ett gift par som spelade och sjöng jättebra. Deras reportoar var från Evert Taube, Elvis, Tommy steel, Björn Afzelius, Anita Lindblom mfl. Dom hade jättefina röster och har varit med i körer. Tyvärr så hoppade modemet ur mitt uppe i inmatning av ett filmklipp på musiken och nu orkar jag inte börja om för det tar sån tid. 


Sen såg jag denna bländande gröna bild som är en Renault 4 l.

 

    Denna Fiat 500c convertible från 1950,  var sanslöst tjusig så vi var tvungen att undersöka den lite extra.       


Klicka på bilderna så blir dom större.


  


Här säljs det ägg från frigående höns. Det såldes även blommor och bär. 

 

  

  

Det enda vi köpte var denna tavla som konstnären Paddoc handcolorerat. Det var ett orginal och motivet är från "Smedsbyn" i Huskvarna. Klicka här för att komma in på Galleri Smedsbyn. Vi fick den för endast 80 kr. Det fanns en hel serie men det hade vi inte råd att köpa. Skrivmoster och hennes man köpte en också. Den är jättesnygg i verkligheten men vi skall flytta upp bilden eftersom texten inte syns där det står om motivet.    


I ett marknadsstånd kunde man köpa detta gamla fina dragspel. 


 

 

Fortsättning följer i morgon.........................

 

  

 

Tack Skrivmoster och Mr E för en härlig dag

 

 


Elvis med "Blue Suede shoes" . Ha en skön lördagskväll


  


Den här låten sjöng dom också. Tommy Steele med "Singing the blues". Tommy Steele har nu hunnit bli 76 år. Han föddes i Bermondsey, London och är en brittisk sångare och underhållare., som slog igenom som en något mjukare rocksångare än Elvis Presley, och ett tag var en rival till honom om populariteten. 
Presentation

Vaggerydstorget

   

friday for future

 

Hallstahems elbilspool

 

Carl-Einar Häckner 21/11 19.00 Sagabiografen

 

Le Mans'66 Sagabiografen 24 och 26/11

 

Knives Out Sagabiografen 29/11 19.00

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se