Öppen Ridå

Alla inlägg under juni 2013

Av Malin wiper - 13 juni 2013 12:30

   

I måndags när vi åkte hem från min son så åkte vi in i Strängnäs för att fota lite på denna gata som är vackert belägen nere vid Mälaren. Det känns som man kommer in i en annan tid när man går strandpromenaden som har  vackra gamla hus på andra sidan gatan. Allt är inte så tillrättalagt utan tidens tand har fått slipat miljön. Jag känner att jag måste åka in där nästa gång vi beger oss till min son för att promenera i lugn och ro och bara insupa den fantastiska känslan man får där. Det går inte att få fram på bild riktigt hur snyggt det är. Klicka här för att läsa mer om Kvarnen på Strängnäs kommun:s hemsida. 

 

  

Man upptäckte nåt nytt hela tiden och husen stod som huller om buller från gatan upp i en backe. Längst upp ser man kvarnen. Strängnäs väderkvarn ligger på kvarnkullen som ni ser på bilden i centrala Strängnäs, nordväst om Strängnäs domkyrka. Kvarnen uppfördes 1855, och är av holländartyp. Den ägs sedan 1918 av Strängnäs kommun. Den är synlig från stora delar av staden, och är förklarad som byggnadsminne av länsstyrelsen i Södermanlands län. Den har ett stort kultur- och lokalhistoriskt intresse. Nedanför kvarnen så ligger alla dessa fina gamla träbyggnader som jag har med några i mitt inlägg. Dom överlevde stadsbranden 1871.      

 

Klicka här för att komma in på Kvarnens Pizzeria & Restaurang. Nästa gång vi är i Strängnäs så skall vi ta oss upp till Kvarnen för att se om det är nån visning. 

 

   

   

På flera ställen slingrade sig  både gamla och lite nyare trappor. 

  

   

Jag hade helst velat slå mig ner på en bänk och bara kolla ut över vattnet för att njuta av den lagoma båttrafiken. Det var broöppning när vi var dit men det blev inga bra bilder. Jag hittade inte mitt extra batteri innan vi åkte så jag kunde inte filma nåt. Hittade det sen under pinnsoffan i hallen...    . Visst jag hade ju kunnat köpa ett nytt extra batteri men dom kostar över 300 kr på butik men samma batteri kostar 100 kr på nätet.  

 

   

I början av strandpromenaden såg man denna skulptur som lade sig som en silhuett mot himlen.

 

     

Här en trapp modell äldre som gav en härlig känsla. 

 

     

  

När man började närma sig slutet av strandpromenaden så fick man vila ögonen på denna fina skulptur i form av en "sjöjungfru". Den stod i en liten park med bänkar. 

 

Daryl Hannah som sjöjungfru i filmen "Splash". En bra komedi som jag sett om flera gånger.  Det är en amerikansk komedifilm från 1984. Huvudrollerna spelas av Daryl Hannah och Tom Hanks. Splash var den första filmen från Walt Disney Productions som släpptes under Touchstone Pictures. Det är helt sjukt att det var 29 år sedan den gick på bio.

 

  

Här ser man den långa bron som har broöppning för större båtar.   

 

   

Detta träd låg i vattnet så krokigt var det, fast ändå så stadigt och orubbart.     

 

  

Ett hjärta utskuret i ett stenblock stod där som en överraskning 

 

   

Helt plötsligt dök denna annorlunda utegård istället för innegård upp. 

   

      

      

   

  

Här en liten bit i början av strandpromenaden.  

 

   

Så fantasifullt och lummigt på ett personligt vis.  

 

      

Allt detta är bara en bråkdel av allt man kunde se på den gatan. 


Av Malin wiper - 13 juni 2013 08:00

 

I söndags åkte vi iväg till Strängnäs men vädrets makter var inte med oss så det regnade mest hela tiden och var grått och trist. Mr T och jag åkte in dit igen på måndagen när vi åkte hem och då var vädret bättre så jag fotade en hel del och vi var på ett fantastiskt Café som jag skriver om i morgon. Klicka här för att komma in på Strängnäs kommuns hemsida. Strängnäs är en tätort i Södermanland och centralort i Strängnäs kommun i Södermanlands län. Staden är belägen vid Mälarens södra strand, mellan Södertälje och Eskilstuna. Den är ett biskopssäte för Strängnäs stift. Stadsbilden domineras av domkyrkan på kyrkberget.  


    

  

Utanför en sommarrestaurang nere vid vattnet stod flera såna här båtliknande krukor och lyste upp.

  

När vi sen åkte tillbaka till Enköping  såg vi denna bil på en gata bredvid min sons bostad.


Min son bor i huset rakt fram till höger och till vänster ligger denna Pizzeria som heter "Karavan" Vi har inte ätit pizza på flera år men nu gick vi in dit för att äta varsin till lunch. Min son säger att dom är jättepopulära och har även annan mat på sin meny. Klicka här för att komma in på deras hemsida. Klicka här för att komma in på en annan sida och se deras meny. Min son säger att deras kycklingrullar är suveränt goda.   

  

  

Min man tog en med oxfile och andra godsaker och när jag såg hur stora pizzorna var så fick jag panik...  Hur i hela friden skall man få i sig en sån tänkte jag i mitt stilla sinne?.   

  

    

Min son och jag tog en "Hawaii" som var lika gigantiska. Jag blev jätteförvånad och glad när jag upptäckte att pizzan var tunn och frasig i botten och inte alls nåt fett som rann omkring. Jag fick i mig allt utom kanterna och det var den godaste pizzan jag ätit sen vi var till Venedig i Italien i slutet av 1990-talet. Märkte även att det kom in folk hela tiden i den stora rymliga restaurangen och att det ringde in beställningar på löpande band. Min son sa att detta är den populäraste pizzastället i stan. Det var rent, fräscht och pizzorna hade fina råvaror och dessutom var dom som jobbade där jättetrevliga. Min man njöt av sin pizza också och sa att detta var verkligen äkta oxfilé dom använt. Jag fick inga som helst besvär med magen efter att jag ätit pizzan utan mådde bara bra. 


    

  

Galenskaparna med "Pappa jag vill ha en italienare" 

  

 

I dag vaknade man till regn men dom lovar sol till helgen. Jag har i alla fall fått på mig kläderna i dag så jag har piggnat till lite. Det blir nog en regnpromenad till samhället också. Jag har flera filmer att kolla på så en regndag sitter inte helt fel. Ha nu en skön dag kära bloggläsare.

   

Av Malin wiper - 12 juni 2013 17:00

   


I lördags var vi bjudna till min väninna ia och hennes man Kalle i Fors som ligger mellan Avesta och Sandviken. Vi har varit dit några gånger förut också, och dom bor så otroligt fint och idylliskt med utsikt över vatten från baksidan av huset.


   


Denna gång fick vi träffa deras hund Diva som är 9 år av rasen Jack Russell. En härlig hund som jag blev jätteförtjust i och tog upp i famnen flera gånger och klappade om så ofta jag kunde. 

    

 

Jack Russell terrier är en hundras med ursprung i England men med Australien som officiellt hemland. Den är en terrier och grythund. Jack russel har gemensamt ursprung med parson russell terrier som är en långbent version. Under 2000-talet har Jack Russell terrier blivit en av de populäraste hundraserna i flera länder. I Sverige var den nummer 12 år 2010 

  


 


    


Eftersom dom varit till Italien nyligen för att hälsa på IA:s faster och farbror som har en vingård där så var temat italienskt. Här ser ni dom härliga förrätterna som bestod av tomat, mozzarella och oliver på ena fatet och på det andra melon inlindat i parmaskinka, alla produkterna hade dom med sig från Italien och det smakade ypperligt.


   


Vingården ligger i Santo Stefano Piemonte och här ser ni deras vita vin som heter Moncucco Bianco som vi fick testa. Mr T drack inget för han var chauffören för dagen. ia har alltid så snygga och välskötta naglar. Jag tål inte nagellack längre för allergin men hon sa att det nu fanns nåt geléaktigt som man kan få pålagt på naglarna och då försvinner dessutom ojämnheter. Det finns inte att köpa så man får gå och få naglarna fixade då.   


   


Här var det dukat och klart när vi kom. Vi åkte lite vilse och kom in på småvägar som vi inte höll på att komma ur så dom fick vänta på oss en timme och det var ingen höjdare för en som mig som inte mår bra av att komma för sent men ia ville bara att vi skulle komma fram välbehållna...  



  


Huvudrätten bestod av en jättegod kycklinggryta. Till grytan fick vi curryris men bilden blev inte bra.



  


Efterrätten glömde jag fota, den bestod av en smulkaka med rabarber och vaniljsås. Den var supergod.

  

    


Till maten fick vi äkta grissini som även dom var köpta i Italien. Grissini är italienska torra brödpinnar som oftast serveras som tilltugg. Dom görs ofta på samma sorts deg som till pizza. Man rullar ut degen i stänglar på en plåt med bakplåtspapper, penslar med vatten och strör på havssalt. Sen gräddar man dom i 5 till 10 minuter på ca 200 grader. Man kan också strö på, eller ha olika kryddor och örter i degen som till exempel oregano, sesamfrön, kummin.  

 

Klicka här för recept på "Grissini"   


   


Så här ser det röda vinet ut som heter Moncucco Rosso och båda sorterna var jättegoda. 



  


Kolla in vilken gammal häftig radiogrammofon dom har i vardagsrummet  


  


Även en snygg kakelugn.  


   


Denna avlånga lite amerikanska veranda är jättefin och man har utsikt över vatten.


  



Dom har så fint i sin kuperade rogivande trädgård och överallt fina utsmyckningar med blommor i.  


 


   


Dessa två roliga figurer hängde på ett ställe i rummet och jag kunde inte låta bli att fota. Dom ser lika mätta och belåtna ut som oss...    


 



   


Det är inte alla som har en egen rondell på gården.... 

 

 

 

Mia Martini med Quante Volte  

 

 

Mia Martini föddes 1947 och dog redan 1995. Hon var en italiensk sångerska och syster till Loredana Berté som var gift några år med Björn Borg. Hon representerade Italien två gånger i Eurovision Song contest, 1977 med "Libera" (13:e plats) och 1992 med Rapsodia (4:e plats). Hon hittades död i sin lägenhet nära Milano. Dödsorsaken var en överdos av smärtstillande läkemedel. 

 

 

Av Malin wiper - 12 juni 2013 13:00

  

Som jag nämnde förut så var vi och såg filmen After Earth på Filmstaden i Västerås. Den är från 2013 i regi av M. Night Shyamalan. I huvudrollerna ser vi Will Smith och hans son Jaden Smith. Dom spelade jättebra och filmen var sevärd men ingen höjdare. 

 

    

 

 

 



General Cypher Raige återvänder från ett långt uppdrag och försöker ta igen den tid han förlorat med sin son, 13-åriga Kitai. När deras skyttel skadas då de hamnar i ett asteroidbälte, tvingas de nödlanda på jorden. Det har gått tusen år sedan människan tvingades att lämna jorden för Nova Prime. Planeten är nu en främmande och fientlig miljö. Cypher ligger svårt skadad i vraket efter skytteln och sätter sitt hopp till att hans son kan finna nödsändaren någonstans i den ogästvänliga terrängen. Kitai har alltid velat visa att han är en soldat som sin far. Nu får han möjligheten 

 

 

Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen för jag tycker likadant. Därför får filmen 2 planeter i betyg av 5 möjliga. Den tappade fart och det blev lite för mycket sentimentalitet i många scener. 

 

   

 


Jag har glömt att gå igenom mina länkar och gjorde så nu och såg att en del försvunnit så jag har rensat lite. En hade bytt bloggplats och hade endast speciella inbjudna, och jag var inte en av dom så jag tog bort den också. Jag har så många länkar så man hinner inte gå in på alla utan mest på dom som kommenterar. Dom flesta håller sig till facebook, och jag själv har fått känna av hur flera tusen försvunnit från min blogg. Jag fortsätter ändå att blogga ett tag till för jag tycker fortfarande att det är roligt. Det ser ut att bli regn i dag för det är lite gråare men det gör inget för mig eftersom jag nog inte kommer ut i dag heller. Jag blir alltid trött och orkeslös några dagar efter en resa där det händer mycket. Förr innan mina skador så skulle jag orka hur mycket som helst men nu är jag begränsad och man får ta det som det är och njuta av det man orkar göra och just nu behandlar jag min nacke med icegel och nackkrage, efter det så börjar jag med min nackstretscing igen. Hoppas ni har en fin vecka och en skön helg att se fram emot. Sköt om er.

 

 

 

Av Malin wiper - 12 juni 2013 09:21

    


Jag är med i en utlottning hos min Bloggvän/vän Pisan om detta fina halsband som hon själv tillverkat. Klicka här om ni också vill vara med i tävlingen som avslutas på fredag.

 

 


  



Klicka här för att komma in på Anna Bergendahl:s hemsida

Av Malin wiper - 12 juni 2013 08:00

   


Efter att vi varit på bio i Västerås på fredagen så ringde min sons tjejkompis och ville bjuda hem oss på kaffe. Trots att klockan var rätt mycket så åkte vi dit och hade en trevlig stund. Här ser man trappen upp till deras hus.  


    


Miss M:s mamma var där och hälsade på från Sundsvall hon har skaffat en hund som var jättefin och väldigt pigg eftersom det var en valp. Hon var hudvakt åt min sons pappas hund ibland när han var ute på sina äventyr med skärmflygningen runt om i världen. Nu finns han ju inte längre och hon hade fått smak för att ha hund efter det. Hon har haft hund förut också men det var tydligen länge sen. Jag kom inte ihåg vad det är för ras och vad hunden hette? det blev för mycket information under få dagar.

  


    


Här ser ni två av deras fyra marsvin som är rätt stora. Dom har hus åt dom ute på gräsmattan också. Klicka här för att se vad jag skrev när vi var till dom sist 23 maj 2012.  


   


Miss M som är utbildad Konditor hade bakat en tårta som var urgod. Hon experimenterar och improviserar mycket så man får i sig nya smaksensationer. Jag kollade när hon fixade till tårtan och strök på grädden på proffsens vis. 

  


    


Det var första gången hon gjorde denna fyllning som hade smak av viol och hallon. Försvinnande god, och våra föresatser att inte äta kaffebröd flög sin kos lånt bort i fjärran....  Det går inte att sköta sig när man åker bort så vi har börjat om igen nu när vi är hemma och planerar maten. 


    


Hon hade inte bara bakat macarons utan även andra kakor som ni ser här. Min man älskar dessa "Selmakakor" som ni ser längst ner till vänster. Sen hade hon bakat kolakakor och chokladdrömmar...  


    


Här ser ni hela gänget med Miss M på sidan om Mr T och mitt emot hennes kille (sambo). Killen i keps är hennes bror och sen kommer min son och sist Miss M:s mamma Mrs E. Alla är jättetrevliga och lättsamma att umgås med.  


    


Klicka här för att läsa om Macarons som inte är lätta att få till, och jag är imponerad av hennes bakkonst. Vi fick rosa såna fast lite större förra gången. Dessa var fyllda med creme på banan mm, och var njutbart goda  för mig som älskar banan  togs njutningen till högre höjder...  


 


Dom hade även skaffat ett akvarium med olika fina fiskar men det var inte så lätt att fota.

 

 

 

Av Malin wiper - 11 juni 2013 12:15

    


I fredags åkte vi iväg till Västerås för att möta upp min mans bror som bor där. Vi hade tänkt gå på bio "After Earth" en sience fiction med Will Smith och hans son (Jaden Smith) i huvudrollerna. Klicka här för att komma in på Filmstaden i Västerås där filmen gick. Innan vi träffade Mr J som jobbade till 16.00 så hann vi både strosa omkring i hamnen och sen äta sushi. Vi mötte upp Mr J 16.00 inne på en fin galleria vi brukar besöka varje gång vi är där. Systrarna Ericsson som är ett anrikt konditori håller till därinne och dom har ett fantastiskt utbud av kaffebröd och matbröd. Dom sista gångerna vi varit till Västerås så har vi fikat där eftersom man aldrig blir besviken utan njuter så tandvattnet rinner... 


 


Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. 

 

 Klicka här för att komma in på deras hemsida. Klicka här för att se vad dom fått för betyg på "Cafékartan". Klicka här för att komma in på Gallerians hemsida.

 

  


       


Man kan sitta på tre ställen men vi satt ute i gallerian så man kan se lite folk och det är så snyggt där. Lite lugnare och mindre än i andra gallerior.


  

Mr J ville bjuda oss på fika så här står han med sitt kontokort i högsta hugg... 

  


   


Eftersom det var full gång med studenter på gatorna så hade dom lite tårtor och bakverk som passade.  

       


  


  

        


På sista bilden så ser man lite av den fina gallerian. Klicka på bilderna så blir dom större.

  

  


Här sitter mina tre följeslagare och njuter medans jag tar en bild.

 

 

      



    

   


Mr J kom direkt från jobbet och var hungrig så han tog en räksallad med penne och andra godsaker.

    


   


En bit från gallerian så ser man denna höga skrapa där det finns en restaurang längst upp. Dit har min man och hans bror varit en gång. Hissarna går utanpå huset och jag vet inte om jag skulle klara av att åka så långt upp med min svindel. Jag skall försöka ta mod till mig nån gång eftersom jag ibland utmanar mina rädslor. 


   

Skrapan är ett höghus i centrala Västerås. Det började byggas 1988 och stod klart 1990. Den är 81 meter hög och har 25 våningar (27 om man räknar med p-huset i källaren) och är i dag Sveriges 8:e högsta höghus / 21:a högsta byggnad. Byggnaden rymmer hotell, restaurang och bar samt matbutik, kontor, parkeringshus med 300 platser. Lägenheter och studentlägenheter. I mitten av 2012 beslutades att den dåvarande gallerian skulle byggas om till kontorslokaler på grund av låg hyresbeläggning. Källa Wikipedia.


Vi har upplevt så mycket så jag får ta lite i sänder. Efter fikat så gick vi på på bio på en biograf som inte låg långt därifrån. Skriver om filmen senare. I dag ser det ut att bli finare väder än i går men jag orkar inte gå ut utan fixar lite hemma. Vi fick en lapp i brevlådan om att tv:n kommer att vara utslagen i dag på grund av flyttning till nya lokaler. Tur att man kan se film istället för jag har fått låna lite av min son. 

  

 

Jag kommer in på era bloggar så fort jag hinner och orkar för jag måste varva ner lite först och även få in lite inlägg. Tack för dom kommentarer som väntade mig när jag kom hem...    

 

 

Av Malin wiper - 11 juni 2013 08:00

   


I torsdags åkte vi till Enköping för att tillbringa några dagar hos min son. Vi kom hem i går eftermiddag,  vi har haft det jättebra. Här ser ni baksidan på det hus han bor i  där brukar vi parkera medans vi tar upp våra väskor. Det har varit fint väder nästan hela tiden men i söndags började det regna, åska och blev mycket kallare. Vi fick som en liten semester och det kändes  som man behövde komma bort lite.  


  

Min son tyckte vi skulle gå och äta på Asian Express "Chopchop" som är en sorts snabbmats-restaurang men med thai mat istället för hamburgare. Maten var godare än jag trodde så vi satt där ett tag och njöt.   


    


  


Sen vandrade vi omkring nere i hamnen vid mälaren ett tag och njöt av båtarna och naturen.  

  


    


På ena sidan kanalen så finns en restaurang, butik och en drinkbar där det satt massor av folk och njöt i solen.


   


På andra sidan en lummig park som tyvärr var så soldränkt så jag fick inte så många bra foton.  


    


Där kunde man även låna en stol genom att lägga i en slant precis som man gör för en varuvagn där man sen fick tillbaka slanten.  


    


Ett träd var fullt med magnolia.  


    


Utanför en matvarubutik stod denna läckra Chrysler New Yorker och visade upp sin finaste sida.

 

 

    


       


Vi har hållit igång hela dagarna så vi var rätt trötta när vi kom hem. Vi var hembjudna både till min sons tjejkompis Miss M och min väninna ia som bor 8 mil från Enköping. Vi har även varit på bio i Västerås med min mans lillebror. Vi har även sett en del filmer hos min son. Skriver om detta när jag fixat bilderna i fotoprogrammet. I dag börjar min man arbeta igen och jag skall bara vila och pyssla hemma. Hoppas att ni alla haft det bra i helgen. 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards