Öppen Ridå

Alla inlägg under juni 2013

Av Malin wiper - 19 juni 2013 08:00

         


När vi bodde i vårt egna hus så umgicks vi en del med ett par som bodde bredvid oss och en av deras söner med familj  tog över deras hus när dom också flyttade till lägenhet.  Sonen råkade ut för mördarbakterien och blev felbehandlad av läkaren på det aktuella sjukhuset. Han blev hemskickad trots att värdena var urusla så han fick sen åka upp igen med ambulans. På grund av det så fick det ödesdigra konsekvenser och han låg i koma länge och blev sen amputerad. Nu har han kommit ut med en bok som heter "Felbehandlad Ung man i sina bästa år". Klicka här för att komma in på Kim Harrys hemsida. I dag kommer han att medverka i radion p4 och ett program som heter "Lasso" Vet inte vilken tid men det brukar sändas från 14.00 

 

 

Klicka här för att komma in på IDUS förlag där man kan köpa boken. Den går även att köpa på ICA i Vaggeryd och några andra ställen.

 

 

 

 

 

 

 

Jag visste att han höll på att skriva en bok men inte att den var klar förrens jag fick en länk av min syster till Expressen. Klicka här för att gå in och läsa den gripande historien.  

     

 

Han är ofta ute och håller föredrag om vad han har varit med om och har en stor talang för detta och gör det med både humor och värme. Klicka här för att se vad dom skriver om honom när han höll ett föredrag om detta på Bäckalyckan. Klicka här för att komma in på hans facebook. Klick här för att läsa lite bakgrundshistoria över Kim Andersson. 


 

Vi träffade Kim i Vaggeryds Centrum i går på en Restaurang där han satt med sin familj och åt. Dom firade hans mammas födelsedag. Grattis till bokutgivningen...  

 

 

 

 


Jag har än inte skrivit färdigt om allt vi gjorde i lördags när Barbro var med oss. Hon köpte garn på Lerdalaboden (fantastiskt ställe) i anslutning till Eko hallen. Håller på med det inlägget men allt tar sån tid. Ha en skön onsdag och sköt om er.

 

   

Av Malin wiper - 18 juni 2013 08:00

  

Vi åkte in till Elgigantens servicecenter i går för att lämna in min laptop och då fick vi reda att hårddisken kraschat...  Förra gången var det min externa hårddisk som kraschade så jag har haft oturen att mista en massa bilder så även nu. Tack och lov så har min man sparat ner lite också. Nu kommer laptopen att skickas iväg och det kan ta flera veckor innan jag får tillbaka den. Jag är så glad att inte garantin gått ut än för då hade det inte varit roligt. Jag har bara 2 månader kvar att betala på laptopen.  Antingen tar jag flera veckors bloggsemester eller använder denna gamla laptop som jag har i reserv. Det kommer att bli jobbigt så vissa dagar kommer jag inte in alls. Min man säger att vi skall köpa en ny extra hårddisk till mig och sen kan man ha en backup på nätet också, det finns sajter där man kan spara ner. Det kan hända vadsomhelst och man blir av med alla bilder men har man på olika ställen så är man rätt skyddad. 

 

  

   

Min laptop som är en Toshiba. Jag har varit jättenöjd med den och kommer att sakna den men jorden går inte under för detta. Den gamla som jag sitter vid nu är en "Amilo".

 

Vi är trötta och ur form så det var ingen höjdare att åka in till Jönköping igen så vi blev inte där så länge denna gång. 

 

  

 

Vi såg denna gamla, lilla fina Kabe på parkeringen.  

 

 

  

  

På östra sidan om stan där dom bygger så det knakar runt Munksjön står nu snart detta parkeringshus klart och det skall bli motiv på fasaden ut mot gatan i form av "Gamla Jönköping". 

 

 

   

 

Vi åkte sen till Malmborgs Lilla för att äta. Min man tog en broccolisoppa med två varma snittar till.

 

   

 

Själv kände jag för deras pannkaka med sylt och grädde. 


  

En elvisp som ser lite ut som ett strykjärn. Klicka här för att se vart jag hittade bilden. Själv har jag inte köpt nån ny elvisp på över 18 år men den funkar jättebra fortfarande.

 

 

  

  

I ärlighetens namn skall sägas att vi tog kaffe med varsin kaka till. Jag en sockerfri hallongrotta och min man en "Selmakaka" som är hans favorit. 

 

 

 

Högra utesidan hos Malmborgs där dom har satten bänk och tre små cafébord. Det ser så härligt ut. På andra sidan var det fullt med folk.  

 

 

 

 

Mer orkade vi inte så vi begav oss hem men tyvärr inte i denna bil...    

 

 Miriam Bryant med låten Push Play. I klippet ser man även Skådespelaren Krister Henriksson.


Klicka här föratt läsa om Miriam Bryant.   


 

Av Malin wiper - 17 juni 2013 08:00

    


Det första vi gjorde i lördags när vi var till Jönköping var att besöka Tändsticksområdet där dom varje lördag har stor loppis.  I dag åker vi in med datan till Elgiganten där jag köpe den för nästan ett år sedan. Eftersom garantin går ut i augusti så ville inte min man göra ingrepp på laptopen så vi lämnar in den för felsökning. Den går inte att komma in på så min man tror att det är ett hårdvarufel. Denna laptop som jag nu använder gör mig galen...  Jag har inget tålamod att vänta och det går rätt sakta så jag kommer bara in nån gång då och då tills jag fått tillbaka min data.  


  

Trots att det var fullt med folk både inne och ute så lyckade jag ta en bild när det var helt folktomt och alla var inomhus.


  


Här är Barbro på väg in till loppisen. Jag fick inga bra biler för jag glömde blixten än om det går att ljusa upp bilderna i fotoprogrammet så blir det inte bra ändå om dom är för mörka. Barbro fick tag på tre fina mattor och fick alla för endast 100 kr, glömde att fota dom....   


   


Min man köpte två ljushållare av dessa glada och trevliga kvinnor för endast 10 kr/st och sen fick han en stekspade helt gratis...  .

  Vi gick vidare på området och såg denna fina shäfer som låg och väntade på husse som drack lite kaffe på Café Ångan dit vi sökt oss också. Huden är en hona och 9 år gammal. 


Sen blev vi sugna på kaffe och gick in på Café Ångan.    


I hallen innan man kom in hade dom satt denna pallkrage mot väggen och skrivit lite om vad dom hade för tjänster och det tycker jag var påhittigt och fiffigt.

 

 

 


    

Jag tror att denna kille är en av ägarna och jättetrevlig och glad, synd bara att jag inte fick till bilden så bra. Den var helt mörk när jag började jobba med den. Klicka här för att komma in på Café Ångan:s hemsidaKlicka här för att se vad jag skrev om Café Ångan 8 mars i år när vi tog en härlig fika där 


Vi satt oss utomhus och tog varsin smörgås med kaffe till. Smörgåsarna var färska och frasiga. Dom hade inte varit inlindade i plast och det uppskattas. Vi tog bilder på varandra men det var så ljust och soligt så det blev inga som jag kan ta med här.  


  


Här ser man Tändsticksmuseét som vi besökt några gånger genom åren. 

 

  

 

Tändstickor från min samling. Detta är en ask med 16 små tändsticksaskar av märket La Petite Swedish luxury Matches. Klicka här för att se dom och några andra på en sida.  


 


Jag har fått ont inne i ett öra som blivit svullet och det känns som det sitter en bomullstuss i hörselgången. Jag hade Revaxör hemma så jag har behandlat mig och får se hur det går. Annars får jag beställa tid hos läkare. Antar att jag fått vaxproppar. 

 

 

Jag har mer att skriva om lördagen men det tar sån tid på denna data så jag blir helt uppspänd i nacken och får ta lite i sänder. Ha en skön början på veckan. 

 


Av Malin wiper - 15 juni 2013 13:00

    


I går satt jag på eftermiddagen och myste vid en film eftersom det var sånt busväder ute. Min man satt vid datan och kollade på en annan film. Helt plötsligt kom han och satte sig bredvid mig i soffan och tog om mig och sa: Vi har glömt att vi har bröllopsdag i dag....  . Det var ju jättetråkigt för vi har varit gifta i 22 år och ihop i 23 år och det är verkligen nåt att fira, vi träffades i mogen ålder så vi kommer inte att hinna fira gulbröllop men silverbröllop hoppas jag vi får uppleva. Min man åkte ner till Ritz Konditori för att se om dom hade några bakelser kvar och det fanns några att välja mellan.  

 


Vår brudbukett. Det var cericefärgade rosor och inte röda som det ser ut på bilden. 

 

   


Jag passade då på att duka lite fint och tog fram våra "Hjärtekoppar" som vi brukar ta fram vid såna här tillfällen och "Alla hjärtans dag".

 

   

    

  

Min son tog en sån fin bild på oss när vi var till Klubbholmen en småbåtshamn utanför Enköping i söndags. Om vi bara kunde få en sån diciplin så vi går ner i vikt så skulle vi må så mycket bättre. Vi var på väg ett tag men får börja om igen efter denna bakelse...  

 

  

 

 

 

 


  

 

  

Han köpte en princessbakelse åt mig.

  

 

     

   

Ett av våra bröllopsfoton, Mr T ser mörkhårig ut men han var blond och kolla in hans pilotbågar. Det ser typiskt 90-tal ut...    Vi träffades på en fackföreningskurs i Hällefors där vi båda bodde just då. Jag var jämnställdhetsansvarig i facket och han ordförande för el och elektronikavdelningen. Han satt även i Verkstadsklubbens styrelse.  Vi arbetade på samma arbetsplats men på olika avdelningar. Mr T hade förut bott i Trollhättan i 17 år och jag i Göteborg i ett antal år där jag arbetat inom arbetsterapi dom sista åren. Dom la sedan ner terapieran så dom äldre fick ingen aktivering och då var jag tvungen att skola om mig.

 

 

    

 

Själv tog han en sån här bananbakelse och båda smakade bra. Vi satt ett bra tag och pratade minnen som vi upplevt genom åren.

 

    

Vi nere i hamnen i Helsingborg 2006.  

 

 

   

 

Detta är vår låt med David Allan Coe. Mr T hade ett kasettband med David Allan Coe och där fanns denna låt "Unchained Melody".....  Jag är väldigt personlig i detta inlägg...   Denna låt har sjungits in av otaliga artister men vi gillar denna bäst. Klicka här för att komma in på David Allan Coe:s hemsida. 

 

 

     

 

Mr T och mig som unga.     

 

   

Av Malin wiper - 15 juni 2013 08:00

    


Min son hade köpt filmen Les Misérables som nu filmatiserats. Den kollade vi på en eftermiddag när vi var hos honom. Det är en musicalfilm från 2013 i regi av Tom Hooper. I rollerna ser vi bland annat Hugh Jackman, Helena Bonham Carter, Russel Crowe, Amanda Seyfried. Det var en hel arsenal av kända skådespelare med och  en del av skådespelarna har varit med i orginaluppsättningen på scenen av Les Misérables. 

 

 

Hugh Jackman från en scen i filmen. 

 

Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen.

 

 

 

 

 

Med artonhundratalets Frankrike som skådeplats handlar Les Misérables om krossade drömmar och olycklig kärlek, passion, offer och försoning. Jean Valjean jagas sedan årtionden av den hänsynslösa polismannen Javert efter att ha brutit mot sin villkorliga frigivning. När Valjean går med på att ta hand om fabriksarbetaren Fantines unga dotter, Cosette, förändras deras liv för alltid.

  

 

       

Så här bra sminkad var han från början då han var fängslad i många år för att endast ha stulit en limpa. Från en 44 åring till en åldrad man.   

 

 

Jag tycker filmen var sevärd men det fanns många brister och en av dom var Russel Crowe som hade en tråkig sångröst men han kanske är bättre i verkligheten eftersom han har varit med i en teateruppsättning av just Les Misérables och några andra musicaler. Behållningen var Hugh Jackman som gjorde en suverän och inlevelsefull rolltolkning. Även Helena Bonam Carter var sanslöst bra. Annars var det för mycket talsång och handlingen var verkligen miserabel så man fick nästan blunda ibland. Dom tidstypiska miljöerna var bra utförda och även fotot så sceneriet får toppbetyg. Anne Hathaway sjöng "I dreamed a dream" som är den vackraste låten i hela musicalen. Tyvärr så hade hon inte tillräckligt bra röst för den låten som man skall få gåshud till. Det gör att njutningen inte kom till sin rätt. Jag känner för att se denna musical live för då är det större chans att sången är bättre än om dom inte kan få fram dom scenerna som filmen bjöd på. Den var även lite för sentimental på gränsen till smörig. Min son såg extramaterialet och berättade för mig att skådespelarna inte mimade till sin musik utan sjöng helt live i sina scener och det är inte vanligt.

 

  

 

Jag ger ändå filmen 3 fäktare av 5 möjliga i betyg eftersom flera av skådespelarna var så bra och även foto och miljöer. 

 

 


I går hade vi många störtskurar men mellan dessa så tittade solen fram. I dag skall vi åka till Jönköping och en väninna som är granne med oss skall följa med. Vi skall åka runt lite på second hand och en av dom bästa är öppen på onsdagar och lördagar. Det blir nog att vi äter ute också för vi åker in så pass tidigt. För mig är det lagomt varmt mellan 19-24 grader så jag lider inte av att det inte är hett som i en vulkan...  men det är jag rätt ensam om...  Ha en jättefin lördag och resten av helgen.

 

 

Av Malin wiper - 14 juni 2013 17:00

   


Min son hade fått en hög med tändare av en man på hans arbete och nu fick jag välja ut några av dom bästa. Denna låg i en orginalförpackning och är i form av en båt. Jag har redan tre såna men inte med nån text på så det var kul. Det är en gammal typ av tändare som jag gissar är från 50-60 talet. Dom jag har sen förut har jag köpt av en tobakshandlare som hade dom kvar sen förr bakom kulisserna.  

 

 

 

En av mina tre båttändare

   


En sjöjungfru kramandes en man och man lyfter på huvudena för att kunna tända. Vi får se om jag får nån plats i tändarskåpet för det är fullt och jag har en hel låda i källaren med fler tändare.    


En sån här granat har jag sen förut men den är dubbelt så stor.


   

En sån här tändare skulle jag inte ha nåt emot att äga. Den är i form av en chokladbit men tyvärr så finns den inte kvar på den sidan som den länkats till.     


Detta är en tändare med nyckelring i from av ett gubbhuvud.

 

  

 

 

 

 


Eller vad sägs om denna Laptop tändsticksask?. Klicka här för att se vart den finns och lite annat. Jag har ju även tändsticksaskar och askfat i min samling. 

  

   


Detta är en kreditkorts hållare som jag fick av min son. Han hade en lila själv men jag valde denna färg. Klicka här för att se en annan korthållare.

  


   


Man får plats med 6 kort eller  i hållaren. Klicka här för att se fler hållare. 

 

  

 

Timbuktu med låten "Vad gör vi nu lille du". Klicka här för att komma in på hans hemsida. Låten brukar annars sjungas av Gasolin med Kim Larsen.              

 

 

 


Klicka här för att komma in på menyou där man kan ladda ner musik, film, bilder mm. Dom är oberoende av dom stora skivbolagen. Jag har själv laddat ner flera filmer därifrån och skall så göra igen.

Av Malin wiper - 14 juni 2013 12:00

     

  


I går fick jag healing av min bloggvän Kristina som även blivit en vän till mig. Det skedde genom telefon, och det är nog fjärde gången jag fått healing nu.  För mig funkar det jättebra och det är som en bult lämnar kroppen under healingen.  Man kommer underfund om att man går och ältar saker som det ändå inte går att göra nåt åt och då mår man inte bra. Självkänslan blir bättre och man lär känna sig själv på ett annat sätt. Hittills har jag fått healingen över telefon och det har funkat bra. Jag känner mig friare och ångesten dämpas  jag börjar se  på ett insiktsfullt sätt vad som sker och kommer inte att lägga energi på annat än bra saker och umgås med dom jag känner vill mig väl. 

 

  

 

 

 


   

  


Hon  är så duktig på detta och har en naturlig förmåga till att heala, jag har fullt förtroende för henne. Hon är dessutom en jättefin och snäll person.  Klicka här för att komma in på hennes blogg. När man läser på nätet så kan man få en uppfattning om att det är nåt religiöst men det finns många sorter av detta och jag själv är inte troende så jag skulle inte gå på nåt sånt.

 

  

 

 

   

 

 

Av Malin wiper - 14 juni 2013 08:00

   


När vi hade varit nere och njutit vid Mälaren i Strängnäs så blev vi så kaffesugna så vi frågade en tjej som kom cyklande vart det fanns ett bra Café. Hon sa direkt "Bageriet" som bara låg en bit därifrån. Det låg vid ett litet torg med både hotell, galleria och en fin liten park i mitten.


   


Dessa utsmyckningar i form av klossar stod där och prydde torget.


  

Här tar min man stora steg mot Bageriet som hade en stor fin uteplats.Klicka här för att komma in på Bageriets hemsida som ligger i anslutning till "Best Western" hotell.


   


Så här såg det ut bakom disken och allt var fräscht och fint.     


Två av dessa bröd köpte vi med oss hem och det var supergott. Dom hade rätt mycket av surdegsbröd också. 


  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på en gammal brödburk. När jag var en liten flicka så var jag med i en tävling om en brödburk eller våg. Det skedde på min pappas arbetsplats, och jag vann brödburken som var mer avlång än denna och djupt röd. Mina föräldrar ville att jag skulle välja vågen men jag var bestämd...  att det var brödburken jag ville ha än om det blev föräldrarnas.    


Vi kunde inte motstå att ta croissant för dom såg så frestande ut och hade både ost och skinka emellan. Det var en av dom godaste croissanten jag ätit.  


   


Vi trodde inte vi kunde få i oss så mycket så vi delade på croissanten men det visade sig att vi måste ha en till sen...  Våra magsäckar var efter denna resa helt uttöjda.

  


   


I ärlighetens namn så skall nämnas att vi även delade på en sån här smörgås på Danskt rågbröd, på toppen brieost och salami...   Den var ljuvligt god.


   


Jag kunde inte fota alla fina rum på Cafét eftersom det satt folk överallt men i detta rum hängde stora kristallkronor och alla rum var olika.


   


Här sitter min man nöjd och belåten efter fikastunden. 


 


Kolla in..............            


Jag fotade lite läckerheter men det fanns mycket mer och även macarons.   


Uteserveringen bredde ut sig på båda sidor om Cafét. Det var inte nåt sitta uteväder så där var det tomt just då.

     

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frĺgor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridĺ med Blogkeen
Följ Öppen Ridĺ med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se