Öppen Ridå

Alla inlägg under juni 2013

Av Malin wiper - 22 juni 2013 11:00

    


Vi fortsatte att åka på dom små vägarna i går på väg mot Gåeryds badplats. Det finns så mycket fint som dyker upp utefter vägarna så man vill bara gå ur bilen hela tiden.  


  

I dag har vi sovit till 09.30 så jag antar att vi behövde det. I kom 2 stora störtskurar på kvällen men nu är det regnfritt men också solfritt. I dag skall vi rena våra kroppar från en massa sötsaker så jag har ätit välling och min man gröt. Om det inte börjar regna kraftigt så tar vi nog en promenad lite senare. Hoppas ni alla hade en fin midsommarafton.

 

 

 

 

En midsommarskål i cider


  

     


  


Det var så stilla och vackert i går så man bara njöt av bilturen på småvägarna.  


     

Det är många gamla hus som håller på att förfalla överallt utefter gamla vägar och det känns sorgligt.  

  


   


Så var vi då framme vid Gåeryds badplats. Där är det rent och fint och dom har både omklädningsrum och toalett. Tyvärr så kan jag inte hitta nåt på nätet om badplatsen fast jag varit hit förr. Hittar inte ens inlägg jag skrivit förut.

  


  

Här sitter min man och väntar på att vi skall fika igen...  Det är en fin liten badplats. Sjön heter Rusken och ligger söder om Nydala.     


Det kom ytterligare en bil med en man och hans barnbarn plus mannens mamma så det var tre generationer. Dom var jättetrevliga och kom från Stockaryd...  Då kom saknade över oss när det gäller Stationscafét i Stockaryd och våra vänner där som nu bor så långt borta... 

   


   


Jag fick lov att fota när dom gick i vattnet alla tre och kolla på kvinnan som är morfars mor hur snygg figur hon har. Det var så långgrunt så man måste gå ut jättelångt för att kunna doppa sig. Barnbarnsbarnet var en tuff och rolig liten kille. 

  


 

Bukett som stod på Nydala Café         


Dessa två fina hästar stod på sidan om ett hus rätt nära vägen. Min man fotade från bilen.   


På väg mot förfall men ändå så vackert med en känsla av tidens tand som nuddar vid en.    

 

   

 

 

Sen började himlen mörkna och en stund senare kom ett störtregn och då åkte vi vidare. 

 


Klicka här för att komma in på Markoolio:s hemsida. Man kan inte låta bli att gilla denna man, som både kan rappa och underhålla på ett härligt vis. Han går hem i alla åldersgrupper och känns som en naturbegåvning, och han får det att rycka till i mina gamla spiror....   Av Malin wiper - 21 juni 2013 19:30

   


Vi åkte iväg i dag för att mysa med matsäck på nån eller några små mysiga badstränder. Vi packade bord, stolar och kylväska. I dag hade vi tänkt börja med att inte slarva utan bara äta smörgåsar och nåt gott när vi sen kom hem på eftermiddagen. Det var underbart väder när vi åkte och det såg verkligen lovande ut.  


  

Sen sprack allt när vi på vägen till badstranden åkte förbi Nydala Café...  Min man sa: Vi kan väl inte börja i dag på midsommarafton med att inte unna oss nåt riktigt gott....  Då kapitulerade jag. Vi har varit dit några gånger och det är ett underbart fint sommarcafé som jag skrivit om förut. Det finns även en klosterträdgård men den besökte vi inte denna gång. 

 

 

Klicka här för att komma in på deras hemsida. Där kan man läsa om allt som finns att se i omgivningen också. Klicka här för att se vad bra betyg dom får på Cafékartan.                          

 

  

Klicka här för att komma in på ett inlägg jag skrev när vi var till Nydala Café 26 juli 2012

 

 

   


Här går min man in till cafét i den fina gamla byggnaden.  

 

        

   

Lite av alla frestelser som fanns där. Jag tog en bit av morotskakan på bild 2. Den var farligt god...  

 

 

  

   

Min man tog cheescake som bestod av hallon och rabarber. Den var sagolikt god. 

 

   

 

  

   

Här ser ni en av tjejerna som arbetar där. Det är en familj som driver stället och dom är alla jättetrevliga.  

 

  

   

Här ser ni ytterligare en kvinna i företaget.

  

 

   


Jag antar att detta är pioner. Jag såg en bild hos min bloggvän Cattis och hon visade nåt liknande som hon har in sin fina trädgård. Cattis har verkligen gröna fingrar och hon är min första bloggvän så vi har nog kännt varandra i ca 7 år. Skandal att vi inte träffats än men jag hoppas det sker inom en snar framtid.  

  

 

  

   

Det går bra att sitta inne också och här ser man ett av caférummen.

  

 

       

 

 

  

Kul idé för dricksen...     

 

     

Jag hann få ett foto på en kaja i trädet bakom oss 

 

    

 

Dom skulle ha midsommarfirande där från 15.00 och då resa denna midsommarstång.     

 

  

 

        

 

     

Sen åkte vi vidare mot en badstrand som heter Gåeryd och ligger vid Rusken. Den medhavda matsäcken gick också åt under dagen...  

 

 

 

 

 

 

Av Malin wiper - 21 juni 2013 08:00

   

Klicka här för att se vad vi gjorde på Midsommarafton 2011. Då var vi precis som nu för oss själva och bara åkte ut på vinst och förlust.  

 

    

Så här såg det ut när dom dansade runt stången i går. Man ser inga ansikten så jag tror det gick bra att jag satt in bilden. Dom verkar ha så roligt på den skolan och personalen är med hela tiden och hittar på en massa kul. Man märker att det är bra stämning.

    

  

Bild jag tog från vägen slutet av juni 2011 då vi var ute och åkte med bilen. 


   


Bild tagen i en båthamn i Enköping när vi var och hälsade på min son för några veckor sen.   


    


Ytterligare en snygg segelbåt.    

 

 

  


Jag är inte så mycket för dom traditionella midsommarlåtarna förutom några få så jag tar denna med Rod Stewart istället som jag gillar. Fina sommarblommor som nån person satt ihop så bra men sen märkte jag att låten slutade tvärt....   

 

 

   

 

     

 

 


Av Malin wiper - 20 juni 2013 17:00

   


Jag fick låna den femfaldigt Oscarsbelönade filmen The Artist av min son när vi var dit och hälsade på. Det är en fransk romantisk dramakomedi i svartvit stumfilmsformat från 2011. Filmen är regisserad av Michael Hazanavicius och i huvudrollerna ser vi Jean Dujardin och Bérénice Bejo. Filmen har inte bara fått Oscars utan en hel del andra priser också. 

 

   

 

 

 

 

George Valentin är stumfilmens superstjärna. Peppy Miller är en ung skådespelerska, som försöker få sitt genombrott i filmvärlden. När ljudfilmen gör sitt intåg i Hollywood är rollerna plötsligt ombytta. Peppy är den stora stjärnan och George glöms bort. Ödet vill dock att deras vägar korsas igen.


Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen. Jag är benägen att hålla med om det mesta och man slås av att det inte alls var jobbigt utan ljud med bara munrörelser och musik. Man bara sögs med och njöt av dom fantastiskt bra uppförda tidstypiska miljöerna och kostym. Skådespelarna var suveräna och det blev en fantastisk känsla i deras mimik och kroppsspråk. Den är både spännande, gripande och helt underbar. Jag njöt hejdlöst av alla välgjorda detaljer från scenerier, kostym och musik. Den måste ses.... det är en film som man bara sjunker ner och ger sig hän till.

 

 

Det förekom en hund, Jack Russell i filmen också som nog blir den nya filmhunden, så charmig och duktig. Klicka här för att läsa om hunden som heter Uggie.   

 

 

 

Klicka här för att se  vart jag hittade denna bild på Uggie som stal showen på Golden Globe. Klicka här för att se Uggie på Oscarsgalan där han blev mäkta populär...    

 

 

Av mig får filmen 5 kameramän av 5 möjliga i betyg

  

 

          

 


  

Jean Durjardin som spelar den manliga huvudrollen var helt makalöst bra. Jag har inte hört talas om honom förut. Han föddes 1972 i Rueil-Malmaison, är en fransk skådespelare, filmregissör, producent och komiker. Han blev tilldelad en Oscar för bästa manliga huvudroll för denna film.


Av Malin wiper - 20 juni 2013 10:30

   

Jag hörde på nyheterna på morgonen att skådespelaren James Gandolfini från serien "Sopranos" dött hastigt i en hjärtinfarkt endast 51 år gammal. Det känns jättetråkigt att han gått ur tiden redan, själv har jag sett alla avsnitt av Sopranos och även andra filmer han varit med i. Han var en fantastisk skådespelare. Han befann sig i Italien när han dog. 

 

    


Klicka här för att läsa i Aftonbladet ang hans bortgång. Han föddes 1961 i Westwood i New Jersey och dog som sagt 19 juni 2013 i Italien. Han var en italiensk skådespelare av italiensk börd. Han är mest känd för sin fantastiska rolltolkning i serien Sopranos där han spelar en maffiaboss "Tony Soprano" (1999-2007). Han blev även uppmärksammad för sin roll som den brutala kvinnomisshandlaren Virgil i True Romance (1993). För sin roll som Tony Soprano fick han tre Emmys och tre Screen Actors Guild Awards.

 

   

  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på honom och hans motspelerska Edie Falco (fru) i Sopranos när dom får ett pris. Klicka här för att komma in på Sopranos hemsida. 


  

 


Minnesklipp över James Gandolfini. 

 

Av Malin wiper - 20 juni 2013 08:00

    

I tisdags var jag och klippte mig några centimeter och denna gång stod Johanna bakom saxen...  Här ser ni henne bakom kassan, hon är som dom andra där trevlig och skicklig. Stämningen är alltid på topp. Jag blev nöjd med klippningen som vanligt men ser så trött ut just nu så jag vill inte vara med på bild.            

 

   

Klicka här för att komma in på Salong Hon & Han Frisör Interiör


    

Dom har säljer plattångar i olika storlekar och det är såna med kvalitet så dom sliter inte på håret lika mycket. Man får ge från ca 1000 kr och uppåt. Jag har själv en plattång av hög kvalitet men den har några år på nacken nu.  


   

Detta är magnetklockor som man kan sätta på kylskåp eller andra ställen. Eftersom dom är rätt stora så har dom stark magnet. Dom har kostat 249 kr men nu har dom 20% i rabatt på klockorna. Dom är jätteläckra.   


    

Skärbrädor i porslin. En sån hade min mamma förr men såg inte likadana ut och hennes var lite mindre och mönstrad.   


    

Det finns även lite smycken att köpa i form av armband och halsband som man drar ihop med ett band. Dom är i band och silver och guldpärlor i lite ojämt material. 

 

   

På torget var det så vackert nu och efter tulpanhavet har det nu kommit upp nya blommor.  


   

Min man som slutar arbeta 12.00 kom och mötte mig på friseringen och vi bestämde oss för att ta en fika på Ritz Konditori. Jag tog tydligen fotot i fel sekund för han ser så sträng ut...  Vilket han inte alls var.  


   

Han tog en gårdagens smörgås som var av modell större så det blev som en lunch.   


   

Jag tog en smörgås med jättegod ost och med lite flingsalt på toppen. Fick den bredd medans jag väntade för detta bröd fanns inte av dom färdiga smörgåsarna.


  

Här ser ni en Mini Cooper och dom bilarna är rätt läckra. Bakom bilen ser man min mans arbetsplats "Magnisastugan" Museieföreningen. Klicka här för att komma in på Museieföreningens hemsida

  


"Cry me a river" med saxofonisten Dexter Gordon. Han föddes 1923 i Kalifornien och dog 1990 i Philadelphia, Pennsylvania. Dexter Gordon var en amerikansk tenorsaxofonist inom jazzens värld. Han likväl som Charlie Parker (som min son är döpt efter) räknas som en av de två-tre bästa saxtenoristerna genom tiderna och just i Dexter Gordons fall, definitivt den absolut största inom Bebop.   

 

Nu är det snart midsommar och vi hade tänkt bjuda hem ett par men vi får flytta fram det för vi är för trötta just nu. Därför tar vi det lite lugnt och åker iväg till nån strand där vi sätter oss en stund och äter lite medhavd sallad. Sen beror det ju också på hur vädret blir. Hoppas ni andra har en händelserik och njutbar midsommar att se fram emot. Ha en skön torsdag.  

 

 

 

   

Av Malin wiper - 19 juni 2013 18:00

     


Jerry Williams kommer till Kinnarps Arena 13 och 14 september för "Jerry Farewell show" Alla som sett hans shower live säger att det är fantastiskt.  Helst hade man velat se honom på en krogshow där man kan sitta och äta och känna feststämning samtidigt. Biljetterna kostar mellan 500-795 kr på balkong. Vill man sitta bra på läktare så kostar dom 995 kr. Vi kommer inte att ha råd med att gå och se honom för jag måste gå till Tandhygenisten och sen måste man ha lite reserver. Vi har inte samma inkomst som förr och det svider.  

 

    

  

Klicka här för att komma in på en sida för att läsa mer. Klicka här för att komma in på Jerry Williams facebook. Klicka här för att läsa om honom på SR minnen. 

 


    

I Jönköping ute på Hamnpiren så finns denna båt som man kan åka ut på tur med       


Klicka här för att läsa historik över båten. Klicka här för att komma in på första sidan på dess hemsida. Vi har varit ombord för att äta lite mat där för flera år sedan men vi blev då besvikna för dom köttfärssås på burk och sånt vill man inte ha när man går ut och äter. Antagligen har det blivit bättre med åren eftersom båten och turistturer finns kvar.

  

  


Det har öppnat en helt ny Bistro, bar Kafé i Jönköping där det förut låg ett annat Café i många år. Det heter Pique Nique och dom har tydligen hemlagad mat också. Klicka här för att komma in på deras facebook.   

 

Klicka här för att se vilket fint betyg dom fått å Cafékartan. Vi skall gå dit nån gång i sommar så kan jag själv skriva en recension.


  

Klicka här för att läsa om Grillhouse som har hemlagade hamburgare. Vi har inte varit dit och jag antar att det inte funnits så länge.


   


Här står det lite mer. Hittade detta i en nöjestidning när vi satt och fikade på Malmborgs Lilla förra gången vi var till storstan.

  


Klicka här för att läsa om detta folkluststpel som har premiär 1 juni 17.00 och kostar från 100 kr. Plats Folkets Park i Huskvarna. Klicka här för att läsa lite ytterligare ang detta folklustspel. 

  

   


Hammarkullen sonen Carl-Einar Häckner har fått årets Karamelodikt-pris (Povel Ramel) men sköts nu av hans son och dotter Lotta och Mikael Ramel. Grattis till priset. Häckner har sin egen stil och blandar friskt. Klicka här för att läsa historien bakom detta stipendium.

 

 

 

  

 

Klicka här för att komma in på hans hemsida. Klicka här för att se när hans nya varité har premiär på Liseberg.


 

Av Malin wiper - 19 juni 2013 13:00

   


I lördags hann vi även med en tur till Eko Hallen där Lerdalaboden finns. Dom har massor av garner och andra material för handarbeten. Det är så  enormt därinne så man kan gå där hur länge som helst och botanisera bland allt material dom har där. Barbro köpte ett rött virkgarn.  


 Klicka här för att komma in på Lerdalabodens hemsida.   


Här ser man massor av garn utanför butiken också. Rakt fram ser man ingången till Eko Hallen.     


Deras skyltdockor är nåt alldeles extra. Dom har stickat upp en hel del och visar upp på dessa läckra dockor   


       


  


   


Här håller Barbro upp ett garn som heter "Alp Natural"


  

  

Jag fick ta en bild av den trevliga och glada tjej som arbetade där. Glömde att fråga om hon var ägaren av garnbutiken. Jag har skrivit om dom en gång förut men det var länge sen.


   


Det finns så mycket tillbehör också till allt man skall pyssla med vad gäller syning och stickning.


        

Garn kan se ut lite hur somhelst numera 

 

 

 

    

 

En halsduk som stickats av bandliknande garn.  

 

   


Här har dom satt upp lite jättenålar och andra utsmyckningar 


   


Lite överallt så hänger det uppstickade saker så man kan få lite inspiration.     


Jag köpte detta måttband som jag satt på min nyckelring. Det är alltid bra att ha med sig ett minimåttband när man är ute och åker. På andra sidan har jag en nyckeldekoration som jag fått av min bloggvän Maypel, hon har tillverkat den själv och jag tycker den är supersnygg.


  

Jag köpte även ett måttband i en liten burk som reserv. Jag har börjat samla lite material till ett plakat som jag skall göra till en kommande födelsedag (90 år).  Köpte ett band och en jätteknapp som syns på höger bild. Det kommer att bli lite utsmyckat. Jag har en del material sen förut i mina gömmor också. 

   

Presentation

Vaggerydstorget

   

friday for future

 

Hallstahems elbilspool

 

Carl-Einar Häckner 21/11 19.00 Sagabiografen

 

Le Mans'66 Sagabiografen 24 och 26/11

 

Knives Out Sagabiografen 29/11 19.00

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frĺgor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridĺ med Blogkeen
Följ Öppen Ridĺ med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se