Öppen Ridå

Alla inlägg under juni 2013

Av Malin wiper - 25 juni 2013 12:45

    


Detta är damerna som  räddar sommarfikat, dom är aktiva i Waggeryds Museiförening. Jag har själv gjort mycket reklam för Vaggeryd och då har det kommit folk förbi här på sommaren för att fika men då har båda fiken haft sommarstängt i två veckor samtidigt, så dom har blivit väldigt besvikna. Nu kommer dessa fantastiska kvinnor öppna Café i Magnisastugan dom två veckor som dom andra Caféerna är stängda. Det är väldigt fint vid Magnisastugan  med vackra blommor och en stor gräsmatta där det finns flera bänkar,  nu när cafét kommer igång så kan man sitta ute under partytält också. Vi skall naturligtvis själva fika där.  

  


Klicka här för att komma in på Museiföreningens hemsida. 

 

 

  

   

Den vackra Magnisastugan

 

 

     

 Lite av deras plantering.      

  


Här ser ni öppettiderna för         . Det är min man som håller upp affiscen. Jag var dit för att ta lite nya foton. Det var min man som talade om detta för mig. 

 

 

  

  

Så här kan det se ut utanför Magnisastugan när vi har nåt evenemang såsom "Vaggerydsdagen" mm. Jag antar att det var Vaggerydsdagen eftersom det står utställt stolar och en bastuba lite längre in.    

 

  

   

Dom hade kafferast när jag kom så jag tog ett foto på dom andra som jobbar där också. Två jättegulliga fina tjejer. Miss C och miss J  

 

 


Marie Bergman med låten "Varje människa bär en historia". Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon föddes 1950 i Stockholm, är en svensk sångerska som började på Vispråmen Storken i Stockholm 1968-69 sjöng hon i Putte Wickmans band. 1969-1972 var hon medlem i Family Four, och 1974 inleddes solokarriären. 

 

  


 

Av Malin wiper - 25 juni 2013 08:00

  

Här kommer ett njutningsfullt inlägg ang vårt senaste besök hos Malmborgs Lilla...  Vädret var lagomt varmt och soligt. På uteserveringen kändes det så kontinentalt och på vägen utanför sjöd det av liv. Det gick till  så att jag blev  rastlös, och sa till min man vi åker iväg en sväng med bilen, sen hamnade vi i Jönköping i alla fall, hade bara tänkt vara inne och fixa. Jag passade då även på att köpa tillbehör till nya rumsgardiner som jag skall försöka få upp så fort som möjligt. Köpte det på Junex i Huskvarna som har massor av tyger och annat. Det blir hissgardiner som passar bäst till vardagsrumsfönstren. Vi har inte haft några ombyten vad gäller gardiner sen vi flyttade till lägenhet, dom vi hade i huset passar inte in här. Klicka här för att komma in på Tygfabriken som ligger i Junexhuset.  


   


Min man tog en bagels  vars innandöme täcktes av bacon, sallad, tomat, avocado, röd lök och philadelphiaost. Min man njöt så tandvattnet rann...    


   


Jag höll mig till  en mindre njutning i form av ett fullkornsbröd som smakade ypperligt, och på detta en supergod ost och lite grönsaker.


  

Denna tjej dök upp med sitt gröngula hår och då kunde jag inte hålla kameran i styr...       


Som om inte detta vore nog så tog min man en strut "Grenna glass" med smak av rosmarinkryddning. Enligt min man så var den fräsch och jättegod.


     


    


Jag själv tog en kula av samma glass men med chokladsmak. Det var en djup nästan tryffelliknande smak som spred sig i munnen på ett behagligt sätt. Den är lite över det vanliga och man känner lite chokladbitar i glassen.  


  

Så här nöjd ser min man ut efter sin njutningsfulla stund...  . Vi var inte borta så länge förutom att vi sen tog en tur till Röda Korsets second hand där jag hittade en jacka för 85 kr som såg helt ny ut. Min man hittade en ny cykelsadel för endast 10 kr och den var bättre än den han redan hade på cykeln.

 

I dag tisdag så skall jag i alla fall vara hemma och städa och även baka en kaka. Pratade med min väninna A-G och vi tänker gå ut och promenera en dag och efterråt så går vi hem till mig och fikar. Hoppas ni får en bra dag och att solen fortsätter att värma oss..  lagomt mycket. 

 

 

   Av Malin wiper - 24 juni 2013 19:00

    


På Midsommarafton när vi var ute på vår utflykt så tog vi även en tur till Långö för att kolla in Långöns fd Lanthandel dit  vi även var midsommaren 2011.   Den gången var det soligare för när vi var där nu så började det regna.    

 

     

 

 

  Detta är ett bra exempel på vad man kan göra för att bevara ett sånt fint hus där det varit en lanthandel. Jag fick en kommentar från en person som sköter om Lanthandeln och även skyltar om i fönstren. 

 

 

 


Sacha Distel med "Toute La pluie tombe sur moi", på engelska "Raindrops keep falling on my head". Sasha Distel föddes 1933 i Paris, död 2004 nära Saint-Tropez, Var. Han var en fransk jazzmusiker och sångare. Hans far var kemiingenjör och modern pianist, och hans onkel var jazzmusikern Ray Ventura. Sedan unga år älskade han jazz och gjorde debut som jazzgitarrist på Olympia i Paris 1948. Han kom sedan att spela med legender såsom Stan Gets (har jag träffat live) och Dizzie Gillespie. I slutet av 1950-talet hade han en mycket omskriven romans med skådespelerskan Birgitte Bardot.  

 

   

 

    

 

 

    

 

Förra gången satt vi oss ner på bänken men nu regnade det för mycket.

  

 

 

Tyvärr har vi inte kunnat hitta något om denna lanthandel på nätet men om du hört något berättas eller har andra upplysningar om den så uppskattas det om du hör av dig på kommentarer...   

 

  

   

Det finns två skyltfönster och här kommer lite bilder på gamla saker dom lagt ut.

  

 

       

 

        

 

   

 

   

 

  

 

   

 

          

  

 

I dag är det så tryckande i luften så jag hoppas det kommer lite regn snart. Hoppas ni haft en fin midsommar kära bloggläsare. Sköt om er...  

 

  

    

 


Av Malin wiper - 24 juni 2013 14:30

 
Kims nyutkomna bok: Felbehandlad, ung man i sina bästa år.


<br" alt="" />uality':'high','flashvars':'playlist=http%3a%2f%2fsverigesradio.se%2fapi%2fradio%2fradio.aspx%3ftype%3ddb%26id%3d4599367%26codingformat%3d.m4a%26metafile%3dasx%26preview%3ddb%26isembedplayer%3dtrue&flashSmal=true','pluginurl':'http://get.adobe.com/se/flashplayer/','src':'http://sverigesradio.se/api/flash/player_embed.swf?8'},'name':'flash','object_html':'Lyssna: Felbehandlad- ung man i sina b\u00e4sta \u00e5r','hspace':null,'vspace':null,'align':null,'bgc
olor':null}">


Radiointervjun.


Jag skrev för några dagar sedan om Kim Andersson som blev felbeandlad av en läkare på Värnamo sjukhus. Klicka här för att komma in på inlägget jag skrev om honom 19 juni 2013. Klicka här för att komma in på P4 Lasso där både text och radiointervju finns. Han är en verbal kille som har förmågan att förmedla det han varit med om på både ett fängslande och humoristiskt vis.  

 

   

 

Klicka här för att komma in på hans hemsida. Vi känner både Kim och hans familj och vi har bott grannar med hans föräldrar. 

 

Av Malin wiper - 23 juni 2013 17:00

   


Vi har inte ätit nån traditionell midsommarmat i år utan det blev en kycklingsallad när vi kom hem från vår biltur på  midsommaraftonen. Vi använde oss av stekta kycklingfilébitar, knaperstekt bacon, gurka, tomat, blandad sallad, hackade valnötter, riven stark ost, champinjoner i skivor.


   


Till salladen hade vi tillbehör som: mangoskivor och en mango/curry dressing. Det blev jättegott. Till det drack vi öl. Sill och ägg har vi ätit på smörgås.

  


Mango är en växtart i familjen sumakväxter. Man hittar den vilda formen i de södra delarna av Asien. Min man äskar mango och jag själv börjar gilla den mer och mer men den skall vara lagomt mogen. Med människans hjälp har den kultiverade formen spridit sig till de flesta av världens varmare och tropiska regioner. Man tror att mangon började odlas för ungefär 4000 år sedan. Mangon är både Pakistans och Indiens nationalfrukt och andvänds flitigt i drycker och matlagning, till exempel som basingrediens i Chutney och i efterrätten aamras. Källa Wikipedia


  

    

På midsommardagen åt vi ungsstekt lax, och i formen hade vi grädde, en halv smulad fiskbuljongtärning och laxen kryddad med salt, peppar och på toppen massor av dill. Pastan kokade vi tillsammans med tärnade morötter, svamp, palsternacka, selleri och brytbönor. Kokade sen in lite grädde i pastablandningen.   Det blev alltså lite mer vardagsmat för oss. I dag till middag så skall min man laga till en kycklingsoppa av lite lyxigare modell, han är så bra på att laga mat och jag på att äta....  

 

  


Mango med La rondine

Av Malin wiper - 23 juni 2013 12:30

     


I dag slog vi rekord i att sova för länge...  Vi vaknade och precis då ringde telefonen och det var en kär vän som ringde. Klockan var 10.15 och då var den dan förstörd. Jag som hade tänkt göra så mycket men nu blir det en promenad och sen lite pyssel hemma. Det har duggregnat några timmar men nu har det lugnat ner sig.   

 

  

  

  På midsommarafton när vi kom hem från vår utflykt så såg vi denna Ford Thunderbird convertible från 1959 utanför ICA. Jag har nog fotat den förut men man kan aldrig få nog av en sån tjusig bil som glänste så att det då dåliga vädret trycktes undan. I verkligheten är den ännu finare och glänser så man nästan blir bländad. 

 

    

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. Klicka här för att komma in på en fantastisk nostalgisida som heter "grandprix63" 

 

  

  

Så här ser den ut baktill. 

 

     

   

Detta är en Chevrolet 2403 Bel Air från 1956, den har jag fotat förut på Bilträffen i Stockaryd. Den var på väg in mot ICA:s parkering. 

 

     

 

   

       

    

 

Av Malin wiper - 23 juni 2013 08:00


   


Efter att vi åkt omkring ett tag på midsommarafton så hamnade vi i Ohs på deras lilla fina badplats. Ohs är en småort och tidigare bruksort i Värnamo kommun. Orten ligger i Gällaryds socken vid södra änden av sjön Rusken. Ohs bruk anlade som ett järnbruk på 1600-talet. I slutet av 1800-talet ändrades bruket till att bli massfabrik, vilken lades ner 1978. En tid inrymdes ett museum över svensk papperstillverkning i lokatlerna. Ohs bruk är mest känt för museiejärnvägen Ohsbanan, men har också ett anrikt fotbollslag i sann bruksanda. Klicka här för att se vad jag skrev om badplatsen sommaren 2012. Klicka här för att se vad jag skrev om badplatsen 2010. Klicka här för att komma in på en sida där sjön är representerad.             


 


Min man njuter i solen efter att vi fikat igen...     


Här står jag med ett vinglas med cider i men glaset syns inte på så långt avstånd. Här satt vi ett bra tag och njöt i nuet. Vi var helt ensamma på denna badstrand.

 

 

  


     

 

  


Här har vi hamnat i samhället Ohs och på bilden ser man en omgjord gammal järnvägsvagn.

  

 

Klicka här för att komma in på Ohsabanans hemsida. Klicka här för att läsa om Ohs bruksmuseum. Klicka här för att läsa om svensk järnvägshistiora.

 

 

   


Här fotar jag från den lilla gamla järnvägsstationen och bort mot ett museum.   

 

   

 

Där skulle dom ha midsommarfirande lite senare och en man från museet höll på att göra iordning för festligheterna. 

 

  

   

Minnesbild från våra år i eget hus med strandnära tomt. 27 juli 2010 

 

   


Solen låg på så starkt så jag kunde bara fota i vissa lägen. Här ser man den lilla smalspåriga järnvägen och på sidorna finns 2 gamla hus. 

   

        

    

 

   


Längre in bakom det gula trähuset som också är museum finns detta Ohs Museum. Klicka här för att komma in på en sida och läsa om museet. 

  

 

         

 

I dag skall vi göra sånt hemma som vi inte orkat förut. Jag har köpt tyg på second hand som jag skall använda till nya vardagsrumsgardiner. Tyget räcker till två hissgardiner och kostade bara 35 kr men färgerna i tyget passar till inredningen hoppas jag. Annars får jag göra nåt annat av tyget. Vi har hur mycket som helst att fixa med som vi inte orkat göra men rätt som det är så får man ny energi.

 

Av Malin wiper - 22 juni 2013 13:15    


  


I torsdags när jag skulle laga lunch började jag med att dela spagettin i två delar. Fast jag hade glasögonen på mig så åkte en liten bit av spagettin under mina glasögon och kändes som ett skott in i höger öga. Det gjorde jätteont och blev rött direkt. Tack och lov så lyckades jag få ut den lilla biten och sköjde direkt ur ögat med ögonskölj som jag alltid har hemma. Nästa gång skall jag blunda när jag delar spagettin. Jag fick ont och lite huvudvärk långt efterråt, och mitt öga blev rött  från ögonvrån och en bit in. Därför skickar jag ut en varning till alla som ämnar göra samma sak. det skall ändå nämnas att jag gjort så i flera år utan att det blivit så här. Jag kan kalla episoden  för "Spagettin som hämnades"...  

 

 Hittade ett klipp med Toto Cutugno med låten "L'italiano" från 1983. Han föddes 1943, och är en italiensk artist, mest känd för omvärlden efter sin seger i Eurovision Song Contest 1990 med låten Insieme: 1992 som sändes från Rom. Klicka här för att läsa om den festivalen som gick av stapeln 1991. 

 

 

  

  

Maten blev i alla fall god...  Jag förberedde alla ingredienser men sen fick min man göra såsen som denna gång var en "korvsås" Han gör såser så mycket godare än mig. Klicka här för att se vad man kan tillverka av pasta.

 

 

  

   

När vi åker ut på utflykt bara vi två så brukar jag använda en tom kryddburk för mjölk till vårt kaffe.  I denna burk hade det varit mango/curry så det hjälpte inte att diska den för lukten fanns kvar. Jag brukar då lägga i lite snabbkaffe och hälla på kokhett vatten, sen sätter jag på locket och skakar om. Till sist så diskar jag burken och vips är all currylukt borta. Kom inte ihåg vart jag lärde mig detta men det var för ett antal år sedan.  


 

Jag är själv förtjust i mango curry kryddan som förhöjer curryn.

Presentation

Vaggerydstorget

   

friday for future

 

Hallstahems elbilspool

 

Carl-Einar Häckner 21/11 19.00 Sagabiografen

 

Le Mans'66 Sagabiografen 24 och 26/11

 

Knives Out Sagabiografen 29/11 19.00

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se