Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 23 juni 2013

Ohsbanan, badplats och lite annat............

Av Malin wiper - 23 juni 2013 08:00


   


Efter att vi åkt omkring ett tag på midsommarafton så hamnade vi i Ohs på deras lilla fina badplats. Ohs är en småort och tidigare bruksort i Värnamo kommun. Orten ligger i Gällaryds socken vid södra änden av sjön Rusken. Ohs bruk anlade som ett järnbruk på 1600-talet. I slutet av 1800-talet ändrades bruket till att bli massfabrik, vilken lades ner 1978. En tid inrymdes ett museum över svensk papperstillverkning i lokatlerna. Ohs bruk är mest känt för museiejärnvägen Ohsbanan, men har också ett anrikt fotbollslag i sann bruksanda. 



Klicka här för att se vad jag skrev om badplatsen sommaren 2012. Klicka här för att se vad jag skrev om badplatsen 2010. Klicka här för att komma in på en sida där sjön är representerad.  


  

Min man njuter i solen efter att vi fikat igen...   


  

Här står jag med ett vinglas med cider i men glaset syns inte på så långt avstånd. Här satt vi ett bra tag och njöt i nuet. Vi var helt ensamma på denna badstrand. 

 

  


      

  

Här har vi hamnat i samhället Ohs och på bilden ser man en omgjord gammal järnvägsvagn.

  

 

Klicka här för att komma in på Ohsabanans hemsida. Klicka här för att läsa om Ohs bruksmuseum. Klicka här för att läsa om svensk järnvägshistiora. 

 

   

Här fotar jag från den lilla gamla järnvägsstationen och bort mot ett museum.   

 

    

Där skulle dom ha midsommarfirande lite senare och en man från museet höll på att göra iordning för festligheterna. 

 

     

Minnesbild från våra år i eget hus med strandnära tomt. 27 juli 2010 

 

  

Solen låg på så starkt så jag kunde bara fota i vissa lägen. Här ser man den lilla smalspåriga järnvägen och på sidorna finns 2 gamla hus.     

 

   

Längre in bakom det gula trähuset som också är museum finns detta Ohs Museum. Klicka här för att komma in på en sida och läsa om museet. 

 

I dag skall vi göra sånt hemma som vi inte orkat förut. Jag har köpt tyg på second hand som jag skall använda till nya vardagsrumsgardiner. Tyget räcker till två hissgardiner och kostade bara 35 kr men färgerna i tyget passar till inredningen hoppas jag. Annars får jag göra nåt annat av tyget. Vi har hur mycket som helst att fixa med som vi inte orkat göra men rätt som det är så får man ny energi.

 

 
 
TjockMorsan

TjockMorsan

23 juni 2013 13:22

Hej vännen!
Ni tycks haft en skön midsommar och gjorde lite det vi hade tänkt, men regnet fick oss att tänka om.
Jag vet inte vad jag gjorde med din sista kommentar som bara försvann, men jag läste den iallafall innan. Elmers tavlor kommer att hänga kvar månaden ut och eventuellt längre, men han kommer inte att vara på plats utan de på medborgarskolan sköter försäljningen. Så du kanske hinner dit och kika på dem innan de är borta. De flesta av tavlorna kan du se lite bilder på här; http://yanacart.blogspot.se/ är det några som intresserar dig extra så kan du bara maila mig så kan jag skicka bild på dem till dig.
Ha det gott och kramkram!♥

http://tjockmorsansblogg.blogspot.se

Malin wiper

23 juni 2013 13:27

Vad bra att tavlorna hänger kvar så vi får titta på dom när vi åker in till Jönköping nästa gång. Tack för länkarna som jag sparar ner. Jag gjorde i alla fall lite reklam för utställningsdagen lite längre ner i bloggen.

Ha en fin dag
kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 28 mars 08:45

    I tisdags tog vi en promenad nere i Öster Mälarstrand, Notudden. Här satt vi oss ner på dom nya bänkarna framför småbåtshamnen. Sen gick vi omkring och kollade runt lite på dom båtar som fanns där, än om inte så många än     Här sitte...

Av Malin wiper - Onsdag 27 mars 08:30

  I mångdags innan vi hämtade min son i Enköping så dukade jag klart så allt var färdigt till lunchen hos oss. Min son har blivit vegetarian så vi tillagade morotsbiffar som vi gjort några gånger förut. Klicka här för att få receptet på morotsbif...

Av Malin wiper - Måndag 25 mars 07:15

    Här kommer lite fler bilder från promenader, och som ni vet så gillar jag pelare. Här ett pampigt hus i centrala Västerås     Lite fler pelare jag stött på och jag tycker såna tillför mycket i stadsbilden     En lite annorlunda...

Av Malin wiper - Söndag 24 mars 09:00

    Detta är en Alfa Romeo Spider från 1972. Den såg jag på en av våra promenader och den var så läcker. Nu börjar det snart dyka upp lite mer veteranbilar och det känns kul                                                                 ...

Av Malin wiper - Lördag 23 mars 10:30

      Vi skall sälja våra två gula fotöljer av märket Swedese Nova. Vi har ingen plats för dom i  denna lägenhet för vi har tagit sovrummet till vardagsrum där vi även har våra datorplatser. Därför köpte vi denna stol Mellby på Jysk för ett tag s...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards