Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 1 juni 2013

Ölmstad Dagen!

Av Malin wiper - 1 juni 2013 19:00

  


Jag var så utvilad i morse så dagen har blivit fantastiskt fin och rolig. Vi åkte iväg 09.30 till Ölmstad för att vara med på Ölmstad Dagen (ligger mellan Gränna och Huskvarna, gamla vägen) och även träffa Skrivmoster och hennes man utanför Kryssets Lanthandel där marknaden pågick. Det var i full gång när vi kom och det var så kul att träffa Skrivmoster och hennes man igen. Dom bor ju där och det är sanslöst vacker natur som gör att man blir lyrisk. Det har hänt så mycket så jag får skriva i flera omgångar och just nu är jag jättetrött. Dom hade även Marknad i Jönköping så vi åkte dit senare. Även vädret var perfekt men när vi åkte hem från Jönköping så började det regna för fullt men det behövdes eftersom det var så tryckande i luften. 



   


Här fick man prosmaka Emmas delikatess Ostkaka och den var supergod och inte så fet och gräddig som en del andra är och den hade massor mandel. Sen tog vi en massa lotter.



   


Jag hittade ingen hemsida på nätet eftesom jag glömde fråga vart dom hade sin verksamhet. 



    


En häftig bil som hade träinlägg på sidorna men hälften av alla bilder jag tog blev dåliga för det var så soligt, dom sålde smycken från bakluckan.  Det är en Mercury Colony Park från 1957 och i bra skick. Den är importerad från USA 2002. 



   


Jag tog inga närbilder på vad som såldes men det var allt från mat till en salig blandning av saker.

  



  


Sen blev vi sugna på att sätta oss på Lanthandelns uteservering för att få nåt i oss. Vi valde Emmas Ostkaka som dom hade gjort som små runda bakelser. Till det tog vi kaffe. Inne i Kryssets Lanthadel var det fullspikat med folk. 



     

Här sitter vi och mumsar i oss och njuter som bara den. Vi fick även träffa deras son med hans familj som består av fru och två  fina flickor.


   


Så här ser portionerna ut, det var alldeles lagomt mycket.



    


Skrivmoster och hennes man har lärt känna mycket folk redan och dom har jättebra grannar. En av dom hade denna läckra väska med motiv av Marilyn Monroe, och då kan ju inte jag hålla borta min kamera...    

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild


   


Vi hamnade mitt uppe i underhållningen...  Ett gift par som spelade och sjöng jättebra. Deras reportoar var från Evert Taube, Elvis, Tommy steel, Björn Afzelius, Anita Lindblom mfl. Dom hade jättefina röster och har varit med i körer. Tyvärr så hoppade modemet ur mitt uppe i inmatning av ett filmklipp på musiken och nu orkar jag inte börja om för det tar sån tid.



 


Sen såg jag denna bländande gröna bild som är en Renault 4 l.

 

  



  



Denna Fiat 500c convertible från 1950,  var sanslöst tjusig så vi var tvungen att undersöka den lite extra. 



      


Klicka på bilderna så blir dom större.


  


Här säljs det ägg från frigående höns. Det såldes även blommor och bär. 

 

  

  

Det enda vi köpte var denna tavla som konstnären Paddoc handcolorerat. Det var ett orginal och motivet är från "Smedsbyn" i Huskvarna. Klicka här för att komma in på Galleri Smedsbyn. Vi fick den för endast 80 kr. Det fanns en hel serie men det hade vi inte råd att köpa. Skrivmoster och hennes man köpte en också. Den är jättesnygg i verkligheten men vi skall flytta upp bilden eftersom texten inte syns där det står om motivet. 



   


I ett marknadsstånd kunde man köpa detta gamla fina dragspel. 


 

 

Fortsättning följer i morgon.........................

 

  

 

Tack Skrivmoster och Mr E för en härlig dag

 

 


Elvis med "Blue Suede shoes" . Ha en skön lördagskväll


  


Den här låten sjöng dom också. Tommy Steele med "Singing the blues". Tommy Steele har nu hunnit bli 76 år. Han föddes i Bermondsey, London och är en brittisk sångare och underhållare., som slog igenom som en något mjukare rocksångare än Elvis Presley, och ett tag var en rival till honom om populariteten. 




 
 
skrivmoster

skrivmoster

1 juni 2013 19:59

Tusen tack till er för en helt underbar dag i Ölmstad! Det var verkligen toppenväder och mycket trevligt att se och uppleva tillsammans med er!

Du har som vanligt fått ihop ett härligt inlägg med så bra bilder! Jag ska återkomma om jag kan imorgon, beroende på att vi reser.

Vilket regn det kom sen! Men det blev en fin kväll efter det.
Kramar till er båda och tusen tack från oss! <3

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Malin wiper

1 juni 2013 21:03

Ja du vi hade en underbar dag. Nu har regnet lagt sig och det är lite svalare ute. Kul att du gillar mitt inlägg. Förstår att ni har fullt upp nu så ta det lugnt och bara tänk på resan upp.

Kramar till er båda också

Ha en fin kväll ni båda

 

Malin wiper

9 januari 2017 16:31

Vad kul att du hittat till det inlägget ;) . Det var en toppendag med massor av gamla fina fordon också plus trevligt sällskap

Ha en skön kväll
Hälsning
Malin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Fredag 19 april 08:30

                      Vi har sålt vår förra bäddsoffa (ovan) som vi aldrig satt i utan bara hade till gäster som sov över. Vi köpte ju en ny på Jysk som vi har i tv-rummet och den större och bättre att sitta i när man är fler och skall sitta i d...

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Av Malin wiper - Måndag 15 april 15:15

    Efter all musikunderhållning i lördags på Röda Korset så var det dags för dans. Det är en tjejdansgrupp från Fryx dance company. Dom väldigt duktiga, smidiga och hade en väldigt bra rytm och enérgi. Dom går på Fryxellska skolan          ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards