Öppen Ridå

Alla inlägg under mars 2013

Av Malin wiper - 13 mars 2013 16:00

   


I går när vi var till Stockaryd så passade vi på att åka ner till Tapetserarverkstan "Poppins Möbelklinik". Jag har varit dit och fotat förut men det var ett tag sen sist. Hon som driver stället heter Agneta Trybom och är en jättetrevlig och spirituell tjej. Klicka här för att komma in på deras hemsida som skall göras om inom en snar framtid. 

 

  

 

Här ser ni Agneta i full gång. Tapetserare är en yrkestitel för den som klär om möbler och utför stoppningsarbeten på dessa. Denna person kan även vara segelmakare, sadelmakare och/eller gardindekoratör. Dessa är olika grenar inom tapetseraryrket. Källa Wikipedia

 

 

   

 

 

   

 

Denna man som heter Olle Johansson har arbetat hos Agneta i 3,5 år och har 64 års erfarenhet av Tapetseraryrket. Han har innan dess arbetat 20 år på Svenssons Möbler i Lammhult på den tiden var dom 50-60 Tapetserare som arbetade där. Dessutom har han arbetat hos Lindelöfs i 37 år och hos Nilssons i 3 år. Han är så pigg, alert och i full gång. Nu höll han på med en stor röd gammal soffa som skulle fräschas upp.

  

     

Så här såg den ut på framsidan.  

  

 

    

 

Här sitter Agneta vid symaskinen. Det är så kul att gå in och fota på en tapetserarverkstad för det finns så mycket att fota så jag har fått banta ner detta inlägg fast jag tog mycket fler bilder.

 

 

   

 

  

   

Denna maskin används för att sy i fårskinn.   

 

 

  

   

Detta är en jättesnygg stol från 1958 som skall få nytt tyg. 

 

  

 

  

   

En fantastisk fotölj som fått skinnklädsel och den var så otroligt bekväm att sitta i så man ville aldrig gå upp ur den.   

 

   

 

Vad sägs om denna 40-talare som fått en blå läcker skinnklädsel? Wow! säger jag för den var både snygg och bekväm.  

 

   

 

Hon sålde lite tygväskor som är tillverkade av "Jobsboden" och sandbergs. Dom kallas för "Smålandsbag" och är av hög kvalitet 

 

     

 

Klicka här för att se vad jag skrev sist jag var dit del 1.  Klicka här för att läsa del 2. Klicka här för att läsa del 3. Jag hade kunnat skriva i 3 delar nu också men har tydligen lärt mig att inte överdriva alltför mycket...  

 

 

 

 

Upholstery Guide Av Malin wiper - 13 mars 2013 08:15

  


Vi åkte iväg i går för att säga hej till våra vänner som drivit Stockaryds Stationscafé. Det kommer att ta ett tag innan vi ser dom igen.


  

Det ser så tomt och öde ut utanför där det brukar stå blommor, skylt och annat. Det är för sorgligt att det tog slut efter över 3 år då dom gjort allt för att få det att fungera. dom är jättebra på matlagning och även bakning, och  har lång erfarenhet av catering och annat. Dom lämnar ett stagnerande introvert samhälle för ett samhälle i  en annan del av landet som är mer välkomnande.     


vi tog en fika tillsammans i den nu öde och sorgligt tomma stationshallen. Jag brände ner ljusen till min tårta på burk som jag köpte på second hand. Ljusen brann ner lika fort som själva livet     


Ingen ville vara med på bild så det blev bara en bild på kaffe och hembakt bulla. Det sista fikat i  den tomma och opyntade stationshallen. 

 


Stinsen får stå där så ensam och sorgsen.


    


Här på övervåningen bodde kvinnorna i en härlig lägenhet som vi varit i några gånger. Vi blev ditbjudna på en festkväll för några år sedan. 


  

Här gick man upp till deras lägenhet.


  


  


Jag filmade en snutt när ett tåg åkte förbi. Jag stod lite nära så jag höll nästan på att ramla baklänges av vinddraget.    


Utanför en second hand stod denna förgyllda kvinnorkroppsfigur mot en vägg. Det såg så märkligt ut.


  


    


Fotade en buss som såg ut som en orkesterbuss. Det stod "White Trash" framtill och på sidan. Jag letade på Google och såg att det finns ett band med det namnet som var ett Funk/hårdrock/soul gand från Queens, Queens, New York men jag undrar om det gäller bandet som haft denna buss. Detta band var lite annorlunda eftersom dom hade sin genre med blåssektion, kallad Badass Mässing, vilket gav dem en mycket funky musikaliskt ljud. De har haft vissa framgångar i början av 90-talet innan upplösning. Själva ordet White Trash är en väldigt nedlåtande mening 

 

 Här kommer så passande Willie Nelson med "On the road again". Klicka här för att komma in på hans hemsida


Av Malin wiper - 12 mars 2013 08:45

    


Här står Sandra som driver Salong Hon & Han Frisör Interiör, och sätter upp dom fina flaggoran som betyder att dom har drop in. Jag gick in för att kolla lite Interiör.


   


Dom hade fått hem såna här skumgummiringar (Donuts) för håruppsättning. Nu är det inne igen med hårknut på huvudet eller 40-talsvalk. Jag själv har haft en sån knut på huvudet sent 60-tal men då fanns det inte såna utan man gjorde en hästsvans långt uppe på huvudet och sen fixade man till knuten. Kom på nu att det fanns nåt men det var hårt som i stål.


    

Denna kan man ha till både knut och valk. Man öppnar tryckknappen när man skall ha den till valk.  

 

 

 

 

Här ett exempel lpå valk till vänster på bilden.  

 


  

Utlottning: 

 

  

 

En stor skumgummiring som fodrar ett lite längre hår (Donut).  Sandra gav mig denna skumgummiring (Hårmunk)...   så jag kommer nu att lotta ut den till nån som vill ha en sån. Ni har tills i morgon 10.00 på er att skriva en kommentar att ni vill vara med  i lotteriet om hårringen.  Jag skriver era namn på små lappar och sen drar jag en vinnare i ett liveklipp.

 

 

     

Då blir det som till höger på bilden. Klicka här för att komma in på en sida och se precis hur det ser ut. 

 

 

 Här ser ni hur det går till att få en sån knut 

 

   

 

Nyhemkommet på  Salong Hon & Han Frisör Interiör. Nu verkar det funka här igen så bloggplatsen har nog fått ordning på felet.

Av Malin wiper - 11 mars 2013 13:00   

 

 

Rapport från båtmässan ”Allt För Sjön” 2013 

  


Det var 2 år sedan jag senast besökte båtmässan i Älvsjö. De senaste åren har det varit mycket prat om att mindre båtar är på frammarsch. Av den trenden märktes inte så mycket av på årets mässa. Det finns visserligen en uppsjö av små motorbåtar, men intresset för små dag seglare verkar ha kommit av sig. Inte ens den populära Fabola Campus fanns på plats. Miljö tänket växer, men kanske inte så snabbts som man skulle kunna önska. Dock visades världens första gasdrivna utombordare upp. Den tillverkas av LEHR och använder gasol. Ett miljövänligt alternativ som säkerligen kommer att bli mer och mer vanligt framöver. 

  

 

 

 

 

 

 


   

 

Sven Yrvind har antagit utmaningen från ”Round in ten” om att segla en tio fot stor (liten) båt jorden runt, något som ännu ingen vågat sig på. Men kan nån så kan ju Sven. Hans båt heter ”Yrvind Ten” och är 3 meter lång. Sven kommer göra seglingen non-stop, varför han behöver 400 kilo mat och 100 kilo böcker. Han beräknar att tillbringa 600 dagar till havs. 

 

 

  


Jag fick tillfälle att tala med Sven i några minuter. Det är alltid intressant att ställa frågor till någon som är så otroligt erfaren.

 

 

  


Designen på båtarna ändras såklart med tiden. I år fick jag en känsla av att man lagt ner mycket tid och idéer på bl.a fönstrens utformning.  

 Veteranbåtsavdelningen är alltid trevlig att besöka. Här kunde man hitta alltifrån bil inspirerade runabouts, till gamla trä oljedoftande segelbåtar. Temat för i år var veteranbåtar i plast. En stor Coronet husbåt var i mitt tycke en av mässans höjdpunkter. Perfekt för den som inte kan välja mellan båt och sommarstuga. 

 

 

    


En båt jag personligen föll pladask för är denna Haber 660 motorseglare. Liten men ändå relativt rymlig, och med allt man behöver för ett ”Compact Living”. Fällbar mast samt uppfällbar köl gör den trailer-vänlig. Och med ett grundpris på ca 330 000 kronor så borde den kunna bli en allvarlig konkurrent till Fabola och Bavarias dag seglare (vars design/konstruktion, i mitt tycke, har vissa brister när det gäller säkerhetstänk). 

 

   

 

 

 

Haber 660

 Utanför mässbyggnaden stod en man och karvade fram bokstäver ur is med hjälp av Husqvarnas motorsågar. 

 

  


Båtmässan ger många tillfällen till att köpa saker billigare än i de utställande företagens butiker, så kallade ”Mässpriser”. Förutom en vattentät ryggsäck och torkad kyckling så slog jag även till på en flytväst till min nalle. Den var lite hög över axlarna, men det får duga. Huvudsaken är att han känner sig trygg...   

 

 

   


Årets båtmässa bjöd på lika mycket som vanligt. Vad jag dock saknar är rejält nytänkande. Medelåldern på Sveriges sjöar och hav börjar bli ganska hög, och få företag verkar ta initiativ till att bygga fartyg för en ung och ensamstående generation båtägare.

I anslutning till båtmässan kunde man även besöka vildmarksmässan. Där ligger fokus på fiske, jakt, camping och allehanda lokalproducerade kulinariteter. Jag och min kompis provsmakade bland annat ren hjärta.

Efter 4 timmar av trängsel och svett ansåg vi det lämpligt att avsluta en givande dag med vällagad sushi och melodifestivalfinal....  

 

  


/MrC

 

  

 

 

     

 

 


   

 

Tack min son för ditt intressanta och välskrivna inlägg...    

 

 
Kul kattklipp som sonen också skickade med...    

Av Malin wiper - 11 mars 2013 08:00


Min man och jag gick in till Acleja Blomsterhandel en dag då vi var ute och promenerade för att bli inspirerande för där kan man gå och njuta av deras blomsterkonstellationer hur länge som helst. Nu skall dom ändra om lite för dom har blivit certifierade som Interflora fresh.  och det är en höjning av statusen, det är det högsta man kan få och jag är inte förvånad för jag har aldrig sett en sån fin blomsterhandel och dom tar blomsterarrangemangen till en högre nivå.  Klicka här för att läsa vad som menas med denna certifiering. Dessutom är Christian som driver butiken och hans personal jättetrevliga.  


  

      Vi har själva såna här glas med värmeljus i men i en annan lite rödare nyans. Dom finns i olika höjder. 
Kul påsktupp. 


  


Små påskägg på pinne.


      


    


Färdigslitna krukor a´la shabby chic. 

 

   

  

 

Filmen utspelar sig år 1792, under den franska revolutionen. Engelsmannen Sir Percival Blakely som utåt sett är en dandy ut i fingerspetsarna agerar i hemlighet under psedonymen "Röda Nejlikan" med att rädda franska adelsfamiljer undan giljotinen med risk för sitt eget liv. Observera att blomman i originalversion inte är en röd nejlika utan en "scarlet pimpernel", det vill säga rödmireAnagallis arvensis. Klicka här för att se vart man kan få tag i filmen i orginalet från 1934. Klicka här för att komma in på en sida där det finns en version av filmen från 1982. Det finns även nyare versioner (som jag sett) men jag gillar orginalet med Leslie Howard som "Röda Nejlikan" bäst. Han föddes 1893 i London och dog 1943. Han var en brittisk skådespelare, regissör och filmproducent.   


  


         


Spring in Italy

  

 

 

 

Av Malin wiper - 10 mars 2013 13:00

    


Solen sken över Västra torget i går när vi var där för att sammanstråla med min bloggvän och hennes man. Det var inte lika många "torgstånd" som det brukar men det beror nog på att det fortfarande är vinter och kallt. Jag saknar mannen som har säljer billiga sygrejer såsom trådar, knappar, snedslåband och mycket, mycket mer "Cajo textil" Åke Bengtsson. Han är dessutom jättetrevlig. Han har inte varit där på ett tag men kanske kommer tillbaka till våren. Klicka här för att se vad jag skrev om honom 2011  


  


Vi träffade på denna fina Kungspudel som jag fotade men fick inget ingen bra bild för jag hade för bråttomt tyvärr. Vovven var 9 år gammal, han var oklippt men ni skulle se hur fin och härlig hunden var i verkligheten... .    
Här sitter vi på Malmborgs Lilla och njuter som bara den av gott bröd och härligt sällskap. Vi satt där rätt länge och våra män fick kontakt direkt. Kristina och jag fick också direkt kontakt och allt kändes så naturligt och behagligt.  På Malmborgs blir man som vanligt vänligt mottagen och fikastunden blev jättelång. Klicka här för att komma in på Malmborgs Lilla på fb  


   


När man handlar eller fikade för över 100 kr så fick man en tulpanbukett av Malmborgs för det var "Tulpanens dag"...  det var generöst.   


Dunkehallaravinens Diversehandel. Klicka här för att komma in på ett äldre inlägg för att se vad jag skrivit om stället förut. Klicka här för att komma in på Stallkvarnshusets hemsida. Vi tog en tur dit också, och det tyckte dom var toppen för det är ett fantastiskt ställe och diversehandeln är så häftig med både gammalt och nytt, man kan gå omkring där i flera timmar för det finns massor att kolla på.   


Jag är ute efter en sån här väska som jag skall göra en stol eller bord av. Den kostade 300 kr men vi har köpt så mycket denna månad så vi tar en sak i taget. Det dyker alltid upp nåt så småningom. Klicka här för att se vad man kan göra av en gammal resväska.    


Här en liten del av hur det ser ut inuti. Sen har dom massor av rum med snygga saker för alla    

  

Sen åkte vi iväg till Fjällstugan som hade stor loppis som alltid är välbesökt. Jag kunde inte fota nåt där för det kryllade av folk så man fick tränga sig fram. Kristina och Bengt hittade lite saker till barnbarnen och hon hittade även jättefina gardiner och lite annat. Själv hittade vi en helt ny röllakansmatta som vi skall ha i vardagsrummet men när vi la dit den så passade den inte riktigt in så vi kanske har den i sovrummet istället eller under matsalsbordet. Den fick vi för 90 kr.

 

 

Fjällstugans uteservering med vidunderlig utsikt

 

 

Klicka här för att komma in på ett inlägg jag skrev när vi var till Fjällstugans loppis 201. Klicka här för att se foton inne och ute från Fjällstugan 2009 då vi var dit för att äta     Fjällstugan brukar även ha konserter och Lill Lindfors kommer dit onsdag 17 april 19.00 och det hade man ju verkligen velat gå på.   Meta Roos kommer dit onsdag 20 mars 19.00 Henne hade man också velat gå och lyssna på så vi får se hur det blir.    


Kolla in vad bra asietten passar till.    


Vi hade så trevligt så vi ville inte skiljas åt. Eftersom klockan var rätt mycket efter lunch så blev vi hungriga och då föreslog jag Radhuni Indisk Restaurang och det passade dom också för dom gillar Indisk mat. Tyvärr så blev bilderna dåliga så jag sätter bara in några.        

 

 

Klicka här för att komma in på Radhuni hemsida. Klicka här för att komma in på deras fb      


Först fick vi in en sallad och brödet  peshwari naan som är så otroligt gott och har lite smak av cocos, dessutom serveras det varmt och man njuter av bara den. Vi åt olika mat men jag fick som sagt inga bra bilder så jag tog bara med min mans tallrik. Allt smakade toppen så vi var jättenöjda.


  


Fotade en av dom som serverar men det gick inte att ljusa upp bilden utan att den blev dålig och ändå hade jag blixten.      


  

Här har jag satt 3 av tulpanerna i den lilla fina vasflaskan som jag gillar till tusen. Den är köpt på Acleja.

 


Lill Lindfors med låten "Tillsammans är ett sätt att finnas till"
Av Malin wiper - 10 mars 2013 09:00

    


Jag har hunnit sy några klädnypeklänningar under bloggvilan också. Har nu tänkt att sy upp alla tyger jag har och sen tänka ut nåt nytt som jag kan tillverka. Jag skall göra nåt som jag funderat på förut och grunden till detta kommer jag att inhandla på second hand. Två klädnypeklänningar är bortlovade men jag tar inte betalt, dom har nästan jämt fungerat som gåvor och några gånger som byteshandel. Klicka här för att se pyntade klädnypor. Klicka här för att se en klädnypeskulptur och lite andra. Klicka här för att se en annan variant av klädnypeklänning. Klicka här för att se en läcker tygpåse för klädnypeförvaring.


 


  


Jag satt en liten klädnypa på halsringningen och den köpte jag på Acleja Blomsterhandel som har en del grejer som inte bara funkar på blommor.

 

 

 

 

 


Jag köpte några såna här höga porslinssaker på second hand och nu har jag tillverkat några nåldynor av dessa. Här håller min man upp den första jag gjorde.

 

 

       

Denna har jag gjort till min man som är född i augusti. Han vill ha den på sitt databord...  

 

 

 

   


Denna och några klädnypeklänningar fick Kristina för att hon gett mig "Healing" så många gånger.  

 

 

   

 

 

   

 


Klicka på bilderna så blir dom större. Filtfigurerna som jag sätter i mitten på flera nåldynor köper jag hos Acleja blomsterhandel. Dom har även dekorationsnålar. 

 

 

  

 

Jag hittade fyra såna här koppar med blommönster och olika pastellfärger på fatet på second hand. Dom är små som espressokoppar. Här har jag gjort färdigt en av dom till nåldyna.  Jag gör iordning alla koppar och skrin jag har nu för sen köper jag bara om jag ser nåt speciellt. Nåldynorna är bra som present men nån gång blir det mättat. Skall göra en åt mig själv också men jag letar efter nåt som ser lite filmiskt ut. 

 

 

 

Smokie med "Needles and Pins". Klicka här för att komma in på deras hemsida.  Orginaluppsättningen av gruppen växte upp tillsammans i skolan S:t Bedes Grammar Shool i Bradford Yorkshire. Där startade de bandet The Yen som senare blev The Spyhynx. Klicka här för att läsa mer om gruppen. Dom skulle ha uppträtt i Borås nu i vår men det blev inställt och det står inte varför.  

 

 

Nu önskar jag er alla en härlig söndag i solens tecken. I går hade vi sol när vi var till Jönköping men det var rätt isande kallt och lite snöflingor föll när vi var på väg hemifrån. Vi hade det toppen med bloggvännen och hennes man som vi hade en heldag med. Jag skriver om detta senare men jag fick inte så många bilder för jag glömde bort att forta för vi hade så trevlig.   

 

 

           

 

Av Malin wiper - 9 mars 2013 16:00


Under bloggvilan såg jag några filmer som jag köpte billigt på second hand. En av dom är denna som jag även sett för många år sedan. Jag gillar såna här gamla spiontrillers som har en viss känsla som tilltalar. Den heter "Det fjärde Protokollet" och är från 1987 i regi av John Mackenzie och för manuset står Frederick Forsyth. I rollerna ser vi Michael Caine, Pierce Brosnan, Ned Beatty, Julian Glover, Michael Gough, Ray McAnnaly.

  Stormakterna undertecknar ett provstoppsavtal. Avtalet har fyra tilläggsprotokoll där det hemligaste och farligaste är det "Fjärde protokollet". Men det politiska maktspelet blir en farlig realitet när en agent smugglar in en atombomb i fickformat till England för att spränga London i luften och starta ett tredje världskrig. Av Frederick Forsyth som skrev thrillersuccén "Schakalen" 

 

 

   

 

Klicka här för att se vart jag hittade bilden på denna bok som filmen bygger på.  

 

  

   

Detta är manusförfattaren Frederick Forsyth. Han föddes 1938 i Ashford, Kent och är en brittisk författare, främst känd för sina thrillerromaner, varav flera är filmatiserade. Som nittonåring blev han en av dom yngsta piloterna någonsin i Royal Air Force, där han tjänstgjorde fram till 1958. Sen blev han reporter och arbetade för Reuter och BBC. Han bevakade bl.a kriget i Biafra och skrev en bok: The Biafra Story. Han fick sitt genombrott med "Schakalen" 1970. filmatiserade 1973 och 1977 och jag har själv sett båda. Den filmatiserades även 1997 och den har jag även sett. Han lever fortfarande och är 74 år. Klicka här för att läsa mer om honom. 

 

   

 

 

         

 

Eftersom jag gillar såna här lite äldre spionthrillers och denna var rätt välgjord och välspelad så får filmen 3 spioner av 5 möjliga i betyg av mig. Man får bl.a se en ung hårdkokt Pierce Brosnan och fantastiska Michael Caine. Dessutom fler av skådespelarna av den äldre gardet och så härligt att dom flesta lever fortfarande och är  i åldrarna 74-94. 

 

 

  

 

 

        

  

 

 

 


Trailern

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se