Öppen Ridå

Alla inlägg under mars 2013

Av Malin wiper - 17 mars 2013 15:30

  


Släpp fångarne loss det är vår....   Detta hände sig häromdan då vi var ute och promenerade.

Här sjunger och spelar Lena Nyman och Tage Danielsson "Släpp fångarne loss-det är vår" från filmen med samma namn. Klicka här för att läsa om filmen som är från 1975, naturligtvis har jag sett den själv och njöt hejdlöst...   För mig slutar låten på klippet innan den är slut men så är det nog inte för er andra, min blogg krånglar rätt mycket emellanåt.

 

 

   


  

Min man utanför gallret...    


    

Inne i Vaggeryds centrum har dom börjat med att sätta påskfjädrar på träden. Det ser så fint ut och nere vid fiken brukar träden vara överfulla och lysa påskfint (nu är jag lite högtravande)...   bloggtorka är bara förnamnet. 

 

 

    

 

  

  

På vägen mot Skillingaryd vårt grannsamhälle har fick vi en rondell för några år sedan och nu har den även blivit utsmyckad med  en rostig trädliknande skulptur. Det ser rätt snyggt ut.


         


Marillion med låten "Easter". Marillion är ett brittiskt neo-porgressivt rockband bildat 1979 i Aylesbury, England ursprungligen Silmarillon (1979-1980), efter en bok av J.R.R Tolkien. Bandnamnet kortades ner till Marillion och 1983 gavs bandets första album ut Script for a jester´s Tear. Marillion har sedan starten givit ut 15 studiealbum (1980). Klicka här för att komma in på deras hemsida. 
Av Malin wiper - 17 mars 2013 11:15


Jag fick lite bilder av mina vänner Marianne och Annelie som drev Stockaryds Stationscafé förut. Som jag skrev så åkte dom iväg på nya äventyr och nu kan jag avslöja att dom nu bor i Ställdalen som ligger väster om Kopparberg. Här ser ni Kopparbergs  Station, men där bor dom inte.   Ställdalen är en tätort i Ljusnarsbergs kommun, Västmanland (Örebro Län). Ställdalen, som ligger 7 km norr om Kopparberg, hade 539 invånare år 2010. Orten är ett brukssamhälle med anor från slutet av 1700-talet. Denna tradition förs i dag vidare av Ahlstrom Ställdalen AB (fibertygsprodukter), som även är en av kommunens största enskilda arbetsgivare.   


En vacker vy och som synes mycket snö.    


När dom var på väg till ställdalen så stannade dom lite vid Kopparbergs torg där dom hade klädförsäljning just då. 

  

 

Kopparberg är en tätort i Västmanland samt centralort i Ljusnarsbergs kommun i Örebro län. Till tätorten räknas även det intilliggande Bångbro. Namnet Kopparberg kommer av att trakten bosattes i anslutning till kopparfyndigheter som Mårten Finne från Löa fann år 1624. Området kallades då Lindesås finnmark, och senare uppkallades området efter sjön Ljusnan och berget, Ljusnarsberg. Namnet var först Nya Kopparberget (från 1634) med en anspelning på Stora Kopparberget i Falun, för att sedan förkortas till bara Kopparberg. Källa Wikipedia    


Jag tror detta är Kopparberg också.   


Här en bild från deras lägenhet och som ni ser har dom fått upp både bord och stolar. Det ser ut att vara jättefint där och golvet är nytt och snyggt. Dom har desstuom en vacker utsikt över vattendrag.     


Dom har en Folkets Park i Ställdalen och jag tror att detta är en del av den. Klicka här för att läsa lite om Ställdalens Folket Park. Jag har för mig att jag själv varit dit och dansat några gånger då jag bodde i Hällefors i början av 90-talet. Det var endast 3 mil att åka och man var ett gäng som åkte i samma bil.    


Här ser man en rotunda i Folkets Park och det är en levande park med många rotundor och annat. 

 

 

     


Lite av centrumet.    


Ännu en vacker vy.  

Vackert hus med torn 

 

    

 

Här en lågprisbutik som heter "Lådan" som ligger i Kopparberg. Klicka här för att komma in på en sida och läsa lite mer. 

 

Jag önskar er all lycka och att ni skall trivas både i bostaden och i samhället...  Sköt om er. Vi ses och hörs.  

 

 

Vi kom inte upp förrens 09.30 i dag för vi hade så ont i våra kroppar efter all rensning och upplock av kartonger från källaren. Sen blev jag sittande här med detta inlägg och det tog lite tid. Nu är det snart lunch men den får vi rucka på lite. Solen kastar in sina strålar så starkt så det är persienner som gäller framöver. Hoppas ni haft en fin helg och får en skön avkopplande söndag. Sköt om er och stor kram till mina bloggläsare.

Av Malin wiper - 16 mars 2013 14:15

  

Vi hade sån full fart i början av veckan så vi tog det lugnt resten av dagarna och var helt inkognito. Vi åkte iväg en dag och bara gick omkring i Jönköping och sen tog vi naturligtvis en fika på Malmborgs Lilla som börjar stå lite i "Påskskrud".  


   

Medans vi satt där så såg vi denna Lapp Lisa som stod bredvid vår bil och jag sa till min man: Du la väl i en slant i automaten...  Naturligtvis sa min man men tänk att man blir lite skärrad ändå...  Hon stod framför bilen ett tag också så jag frågade Mr T om han lagt fram biljetten i fönstret. Nu är man verkligen gaggig...   


 

Vi tog varsin smörgås med ost som vi fick gjorda medans vi väntade och dom var så frasiga och goda.


  

Röda Korset på Tändsticksområdet hade fått in denna enorma spegel på en byrå. Den såg enorm ut som en jättepigtittare. 


  

En stor porslintavla i form av en katt av märket "Jie" Cantofta Sweden. Det var ett svenskt keramikföretag som grundades 1942, och gick i konkurs 1992. Man ser mycket sånt på second hand och det verkar inte vara så populärt just nu. Klicka här för att se en typisk keramiktavla från Jie.


  

Detta är en stor annorlunda askkopp i glas som såg märklig ut. I mitten askar man och på sidorna sätter man in sina cigaretter i smala skåror, märket på askoppen är "Noblesse". Tänk vad många askkoppar som går ur tiden nu, man borde smälta ner dom och återanvända till nåt annat. Eftersom jag har en tändarsamling så består den av några askkoppar också, men allt ryms inte i det skåp jag har nu så hälften ligger i en låda i källaren och jag funderar på att sälja både tändare och askkoppar och bara ha kvar dom i skåpet. Själv har jag aldrig rökt så jag fattar inte min fascination av tändare.    

 

    

På Klostergatans Röda Korset såg vi denna frestande bricka som nån ställt ifrån sig på deras Café. Dom gör fantastiska våfflor som vi själv brukar beställa ibland men nu var det ett tag sen. Vi träffade en kvinna på deras fik som vi pratat med flera gånger och pratat med. Så gjorde vi nu också så vi blev sittande där ett tag. Det har gått så långt så nu är vi vänner på facebook...  

 

      

Dom hade börjat påskpynta på Caféborden så det såg så fint ut.  


Vi hade lite dålig ork och jag tror det är vårljuset som gör att man blir både trött och lite tung och sorgsen. När jag tänker efter så har det varit samma sak i flera år nu när våren kommit. Därför är det nog bra att man ändå försöker ta sig ut så man får uppleva nåt i alla fall men nu är vi lite less på att bara åka till Jönköping. Det har blivit dåligt med varitation på senare tid men det går ju alltid att ändra på. Efter en stärkande långpromenad så har vi nu börjat rensa igen i källaren och fått bort massor. Även kontoret har fått sig en behövlig rensning av gamla papper och annat. Tyvärr så höll jag på lite för länge så nu sitter jag här med nackkrage och icegelé på nacken och får vila mig ett tag.   

 

Sist jag var till Sam Hjälp second hand i Huskvarna så filmade jag en snutt när dom satt igång en resegrammofon med en 78 varvs stenkaka. Så här lät det...    

 

Av Malin wiper - 16 mars 2013 09:00

  

Nu har jag sett film nr 2 av 4 filmer jag lånade på Biblioteket. Den heter "La Prima Cosa Bella", det är en Italiensk filmdrama från 2010 i regi av Paolo Virzi. I rollerna ser vi Stefania Sandrelli, Claudia Pandolfi, Valerio Mastandrea, Michaela Ramazzotti mfl. Den 9 november 2010 öppnade filmen på Cinema italiensk stil Filmfestivalen i Los Angeles.


Handlingen:   

I centrum står modern Anna med brustna skådespelardrömmar. Filmen rör sig lätt och elegant mellan nutid och 60- och 70-tal. Modern har insjuknat i cancer och lever på hospice, där sonen Bruno försöker försonas med mamman under hennes sista dagar i livet. 

 

 

Italy flags   

 

Filmen är lite melankolisk samtidigt som den har ett stråk av humor och härlig Italienskt temperament. Det är många tillbakablickar i filmen på dom två barnens upplevelser under sin uppväxt.  Klicka här för att läsa lite mer om filmen för jag har svårt att förmedla den rätt och började trassla in mig i lite onödigt. Jag kan bara säga att jag blev så påverkad av filmen så jag fällde lite tårar mot slutet. 

 

Jag ger filmen 3 starka (på gränsen till 4) italienska flaggor av 5 möjliga i betyg.  

 

         

  

  

Buona Giornata betyder: Ha en fin dag på Italienska...  

Av Malin wiper - 15 mars 2013 18:00

    


Jag har inspirerats av min bloggvän Sanna, och skall fota samma motiv en gång/månad för att se hur det förändrats. Motivet för mig blir torget framför Konditoriet och hårsalongen.  I dag var det soligt och fint och lite snö ligger kvar fortfarande. Det börjar röra sig lite mer folk när solen tittar fram och det känns som om våren ändå är på väg.  


Detta var februari månads bild från samma ställe och som ni ser var det mindre snö då. Dessutom var det lite grått och trist den dan. Nästa bild kommer nån gång i april. Det såg lite ödsligt ut runt torget.

 

  

 

Häftigt klipp från New York city winter 2013. Med detta önskar jag er en härlig och skön fredagskväll. 
Av Malin wiper - 15 mars 2013 13:00

 

Bild från Folkets Hus bioscen i Vaggeryd     


Vaggeryds Folkets Hus har loppis lördagen 6 april 09.00-13.00 Vi var dit förra gången och hittade en hel del grejer. Just nu köper vi bara det allra nödvändigaste. Vi har stor rensning av källaren och har redan fått bort massor. Det bästa ger vi bort och resten slänger vi eller ger till second hand. Det värsta är att man hittar så många minnen och bilder så till slut sitter man där och kollar på gamla foton och läser brev och tårarna rinner...  Numera skrivs det knappt några brev så jag kommer att spara många av dom jag fått.

  

  

 

Klicka här för att komma in på Folkets Hus hemsida. Klicka här för att läsa om bandet som funnits i mer än 30 år.  


Filmen Oz Great and Powerful Visas på Folkets Hus 16/3 och 17/3 15.00   


Ytterligare en film som visas på Folkets Hus är Johan Falk Kodnamn: Lisa. Den visas vid tre tillfällen: Fredag 15/3 18.00, söndag 17/3 18.00 och onsdag 20/3. Numera har dom digitalt både i ljud och bild.


  


Lördagen den 23 mars blir det Thé-dans i Folkets Hus 16.00 För musiken står Gota Stream big band.  

 

   


Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på Storbandet  

 

Klicka här för att komma in på bandets hemsida.Klicka här för att komma in på Folkets Hus hemsida. Klicka här för att läsa om bandet som funnits i mer än 30 år.    Filmer som kommer att visas under våren på Stadsbiblioteket i Jönköping  

 

Av Malin wiper - 15 mars 2013 08:00

  


Här är en av filmerna jag lånade på biblioteket sist "Mörker" i regi av Jannik Johansen. Filmen är från 2005 och är en Dansk psykologisk Thriller/drama. I rollerna ser vi Nikolaj Lie Kaas, Laura Drasbaek,  Nicholas Bro, Laerke Winther Andersen, Morten Lutzhoft.  

 

 

   

 

Nicholas bro som ni ser på bilden ovan är verkligen en skådespelare som kan spela obehagliga typer så bra så man blir vettskrämd. Så även i denna film, och han gör det så suveränt.  Med små medel får han fram rätta uttrycket. Jag är full av beundran för denna skådespelare. Nicholas Bro är född 1972, och är en dansk skådespelare och dramatiker. Han är son till Helle Hertz och Christoffer Bro. Gift med teaterrekvisitorn Theresa Stougaard Bro, och bror till skådespelaren Anders Peter Bro  och Laura Bro. En riktigt stor skådespelarsläkt tydligen.
Handlingen: 

  Jacobs rullstolsburna syster är lycklig för första gången på länge med en man som hon träffat via internet. De gifter sig med stort familjebröllop, men redan under sin egen bröllopsnatt begår hon överraskande självmord. Den nyblivne förkrossade mannen försvinner snart efter begravningen. Jacob börjar ana att allt inte står rätt till när han i en kvarglömd bok hittar en dödsannons, märkligt lik hans systers. Han söker upp sin före detta svåger som har börjat ett nytt liv på den jylländska landsbygden. 

 


 

 

Recension:

 

  

 

Filmen var spännande, välgjord och sevärd än om lite långsam och trög ibland. Tyvärr har dom gjort huvudrollsinnehavaren (Nikolaj Lie Kaas) lite aningslös eftersom han dricker av kaffet som en mördare serverar. Han står dessutom och gapar rätt mycket när han får frågor från polis och andra i handlingen, och får inte fram några ord. I dom rollerna jag sett honom förut så har han varit mycket bättre. Filmen var ändå sevärd och lite krypande ruggig. 

  

 

 

Filmen får 3 filmkameror i betyg av 5 möjliga. Det fattades lite för att den skulle få en fyra av mig.

 

  

 

 

     

 

 

 


Trailern 

 

 

 


Av Malin wiper - 14 mars 2013 09:45

    

Jag och mannen bestämde oss för att ta en riktig långpromenad i går fast det snöade för fullt och var rätt kallt. Slutmålet var Biblioteket där jag skulle låna några filmer och sen skulle vi sitta ner och läsa lite tidningar. 


  

Här går vi över en järnväg och det ser ju inte så snörikt ut där som det verkligen var. 


  

Nästa delmål var Vaggeryds Idrottsplats och där stöter man på denna atletiska staty...     


    

Efter ett tag ser vi två män med hundar därifrån vi står uppe på en liten bro. Det visar sig sen att dom kommer från Vaggeryds Hunddagis.   


  

Till slut kommer vi till hunddagiset och här ser ni en rastgård för hundarna som min man och hans förra arbetskamrater byggt när han var på "Vaggeryds Allservice" 

 

    

Vi gick in på dagiset för att kolla hur det ser ut när dom har hundar där. Min man och hans kompisar har även byggt dom stora fina hundboxarna som är rymliga och fina. Klicka här för att se när dom har öppet hus.


  

Den här lilla hunden var så fin och lugn så vi riktigt smalt, den ser så rörande ut... . Det känns så harmoniskt där och dom har pyntat så fint både i hundrummen och utanför.  Tjejen som visade oss runt var så lugn och trevlig.  


  

Dom hade så roliga krokar för koppel och annta i olika färger. 


   

Tror ni inte att vi åkte dit på en fika när vi fortsatte vår promenad...  Det finns en bensinstation på vägen mot biblioteket från det hållet vi gick denna gång för att vi skulle få så lång promenad som möjligt. Vi tog varsin Croissant och kaffe. Stationen heter Nians:s Bensin & Service.  


        

Den trevlige killen som jobbade där ställde upp på bild.  


    

Sen var vi då äntligen framme vid slutmålet,  Vaggeryds bibliotek.  


   

Här sitter jag djupt förskjunken i en tidning.    

 

   

Filmerna jag lånade. Skriver om dom när jag sett dom. 

 


    

Sen var det då dags att ta sig hem och det kändes inte så lockande att sätta sig på denna bänk.  Detta inlägg skrev jag i går. I dag mår jag inte så bra för jag har sovit så dåligt och drömt en massa konstigt så jag håller mig ifrån nätet resten av dan och återkommer förhoppningsvis i morgon. Ha det bra kära bloggläsare och sköt om er. Snön har slutat falla och det är sol igen.    Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se