Öppen Ridå

Alla inlägg under mars 2013

Av Malin wiper - 22 mars 2013 10:00
  


Nu är gissningstävlingen slut och här ser ni hela prylen igen. Det var tydligen svårare än jag trodde, och jag själv hade inte heller vetat vad detta varit.  Jag har nu även svarat på era tävlingskommentarer så ni kan klicka här för att se gissningarna. 


  


Den används till att sätta upp en kyckling på och sen in i ugnen. Här ser ni en jättestor "Gårdskyckling" som jag köpte för att visa hur det går till. Vi hittade prylen för endast 20 kr på second hand, den funkar jättebra. Jag har sett nån liknande grej men den såg helt annorlunda ut.


   


Så här ser det ut när kycklingen är klar och all vätska samlats i formen under. Kycklingen blev fantastisk god och mör. Fast det ser lite groteskt ut...  

  

 

 

Vinnaren är: Min syster Maria som kom på detta i ledtråd 2. Kul att du ville vara med och grattis till vinsten som är servetter, rolig skylt och en liten kyckling från Hon & Han Frisör Interiör.

 


Tröstpriset går till Peas dagar. Hon svarade helt rätt som nr 2. Grattis! och tack för att du ville vara med och gissa. 


   

Priset till Peas dagar blir dessa fina servetter från Salong Hon & Han Frisör Interiör, och ett resesyskrin från vårt ICA Supermarket. Det kommer per post så fort som möjligt men först måste jag få din adress så du kan mejla mig den på: wiperium@hotmail.com 

 

  

 

 

 

 


   

 

Tack till alla er andra som var med och gissade och som vanligt hade ni jättebra och roliga gissningar.  

 

 

  

 

Jerry Lee Lewis med låten "Easter parade". Klicka här för att komma in på hans hemsida. Nu har Jerry Lee Lewis uppnått en ålder av 77 år. Han föddes i Ferriday, Louisiana, och han är en amerikansk rockartist, sångare och pianist. Klicka här för att läsa mer om honom.   

 

 

   

 

Betyder: ha en skön fredag på Italienska

 

Av Malin wiper - 21 mars 2013 18:00

   


Nu har jag sett en film som jag varit nyfiken på ett tag. Dramakomedin "En oväntad vänskap" från 2012 som är baserad på en sann historia. För regin står Olivier Nakache och i rollerna ser vi: Francois Cluzet, Omar Cy 

 

 

Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen.  
Handlingen: Driss, en ung kille från förorten som precis kommit ut från fängelset, anställs genom en händelse som personlig assistent till den oförskämt rike, men också mycket ensamme aristokraten Philippe som blivit förlamad efter en skärmflygolycka. 

 

     

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på dom två huvudrollsinnehavarna när dom skärmflög. Jag fick en tår i ögat när jag såg den scenen eftersom min sons pappa var skärmflygare, en riktig äventyrare som nästan blev färdigt med segelflygscertifikat innan han så tragiskt gick bort i sjukdom för drygt ett år sedan.  

 

    

 

Filmen är verkligen en njutbar pärla som får en att luta sig tillbaka och bara ge sig hän. Att den är verklighetsbaserad gör inte saken sämre. Bra skådespel och bra manus gör den till en minnesvärd film som man vill ha i filmhyllan för att se om när man så känner. Två världar möts och magi och härliga situationer uppstår. Omar Sy som spelar den personliga assistenten imponerar stort och man blir ju lite förälskad...  i hans rollfigur. Man slås även av att det är rätt knäppt detta med att gå på kurs för att kunna söka jobb. Det känns väldigt uppfriskande med olika personligheter och förkastligt att alla skall försöka bli så lika som möjligt, hur roligt är det?. Uttrycket: att vara sig själv är inte dumt alls. 

 

  

Jag ger filmen 4 rullstolar i betyg av 5 möjliga.

 

  

 

  

 

 

          

 

 


Av Malin wiper - 21 mars 2013 13:30

  

Sist vi var till Eksjö så gick vi omkring i Gamla stan som är ett vackert ställe där man kan gå och njuta i lugn och ro  av den fina arkitekturen. Då dök vi på denna gamla fina biograf som sjöd av liv och just då kördes en film och folk var på väg in. Jag blev så nyfiken eftersom jag gillar såna här välskötta gamla biografer som ger en helt annan biokänsla.  Klicka här för att komma in på biografens hemsida. Klicka här för att komma in på Metropol Eksjö Biografförening på facebook. Klicka här för att hitta vandrarhem i närheten av Metropol.    


På båda sidor om ingången hängde såna här bioaffischfönster som också ger en härlig känsla.

 

 

    

Jag undrar om inte denna dörr används av biografpersonalen eller maskinisten förr i tiden. Det såg så härligt ut nästan som en sceningång. 

 

 


Här ser man den pampiga snygga dörren in till biofoajen.  


 


   


Det är en förening som har hand om bion numera "Metropolföreningen" och här ser ni en av dom trevliga personerna som jobbar där. Hon stod just då i biokiosken och man fick en sån härlig känsla och blev flyttad tillbaka till en annan tid då det var lite mer personligt och intimt på en biograf.

 

  


   


Här ser ni den trevliga kvinnan som rev biljetter när vi var dit och jag såg en man också just då som gick förbi. Hon berättade att dom har digitaliserat bion så dom visar direktsända operor och annat och dom gångerna är det extra festligt då det serveras lite tilltugg och dricka. Föreningen verkar så levande och på hugget och det riktigt kändes på atmosfären därinne.

 


   


Kolla in det fint målade taket med passande snygg lampa. Det fanns två såna takmålningar i foajen.


   


Dom var så snälla så jag fick gå in och fota lite i den vackra biosalongen som man blev lyrisk av.   


En närbild på den fina ridån. Vi kommer att åka dit nån gång och se film och även opera och då ligger vi över på vandrarhemmet där vi övernattat förut. 


   


På denna tavla får man sig lite historia. 

 

 

Det står så här:

 

  

 

1905 Kinematograf-Blom gästspelar i Metodistkyrkan i Eksjö

1907 Premiär för Eksjö Biografteater i Godtemplarlokalen

1909 Eksjöbiografteater (senare Eksjö bio) öppnar nuvarande mejoriteater

1913 Eksjö biografteater renoveras och flyttas till slutliga platsen vid Österlånggatan, mitt emot mejeriet

1917 Biografen Victoria öppnar vid Nygatan, byter under tiden namn till "Metropol"

1930 Den första talfilmen i Eksjö visas på Metropol

1936 Grandbiografen öppnas

1964 Eksjö bio rivs

1981 Metropol lägger ner sin verksamhet

1982 Eksjö filmklubb bildas

 

 

 

Resten hoppar jag över och berättar att Metropol digitaliserades 2010

 

 

    

Jag känner mig lite bättre efter all självbehandling så därför passade jag på att skriva om detta. Tar nåt inlägg då och då för att inte fresta på för mycket. Tack för era härliga och omtänksamma kommentarer som min man läst upp för mig. Jag kommer in på era bloggar så fort jag kan sitta här längre stunder.   

  

 

Här har det snöat för fullt så vintern har kommit tillbaka och just nu kör en traktor bort snön utanför. 

 

  

 

Colpo di voi

 

  

betyder sköt om er på Italienska

 

 

  
     

Av Malin wiper - 20 mars 2013 18:57

   Ledtråd nr 2: Inkråm

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Tävlingen avslutas 22/3 10.00 Era gissningar visas inte förrens tävlingen är över.
Av Malin wiper - 20 mars 2013 16:00

  

Eftersom ingen än har kommit på vad saken till gissningstävlingen är, och den snart är slut så får ni se hela saken nu. Vad används denna till?.  Detta är Mr T som sätter in detta inlägg eftersom min fru inte kan sitta vid datan just nu. Det har varit så få som gissat så ta chansen nu. Det kommer fler ledtrådar om inget rätt svar kommer in.

           

 

 

Må så gott

 

Mr T

 

Ps Jag kommer att svara på kommentarerna i min frus ställe så fort jag hinner.

Av Malin wiper - 19 mars 2013 08:30

   


Nu har jag avverkat den sista filmen av 4 som jag lånade på Biblioteket så i dag tar jag en promenad dit för att lämna tillbaka filmerna. Det är filmen om "Palme". Det är en dokumentärfilm från 2012 som är regisserad av Maud Nycander och Kristina Lindström, som även skrivit manuset. Den har visats dels som 103 minuter lång biograffilm och dels som en 174 minuter lång TV-film i tre delar. Till Guldbaggegalan 2013 är filmen nominerad i tre kategorier: Bästa dokumentärfilm (Maud Nyclander och Kristina Lindström) och bästa klippning (Andreas Jonsson, Hanna Lejonqvist). Bästa musik (Benny Andersson) och vann i de två sistnämnda.

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild 

 

 

Handlingen:

 

  

 

Den 28 februari 1986 sköts Olof Palme ihjäl på öppen gata i Stockholm.  Mordet har i decennier överskuggat bilden av människan.   Nu kommer filmen om Palme. En berättelse om en människa och hans tid.   Om en man som förändrade historien. Olof Palme liknar ingen annan svensk politiker, varken före eller efter honom.  Han var överklasspojken som skapade världens mest jämlika land. Älskad och hatad. Med stöd av privata super 8 filmer från familjen Palme och SVTS gedigna arkiv berättas historien om en av de mest komplexa och märkvärdiga svenska personer i modern tid. 

 

  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. 

 

Jag tycker att filmen var jättebra gjord och man gick som på minnenas allé. Tyvärr så var det saker som inte togs upp till fullo ex den skandalomsusade IB-affären där vanligt folk blev åsiktsregistrerade och Palme stod och ljög om detta. Klicka här för att se vad Jan Guillou skriver ang detta och hur han blev utsatt.. Det var ett rörande dokument över en politikers liv på både gott och ont. Det är anmärkningsvärt att dom inte fått tag på den eller dom som mördade Palme och man blir verkligen misstänksam. 

 

 

Filmen får 4 rosor av mig i betyg av 5 möjliga.   

 

 

         

 

 

En gång på 80-talet såg jag Olof Palme live i Brunnsparken i Göteborg. Jag var på väg hem från mitt arbete och steg av spårvagnen i Brunnsparken för att byta och åka hem till Hisingen. Gick in i Brunnsparken för jag såg att det pågick ett möte där och jag kände igen rösten. Där står Palme på en liten scen bland buskage och lite folk som sökt sig dit. Brunnsparken var då en plats där många av samhällets olycksbarn höll till. Det kändes lite overkligt att han stod där och höll tal mitt i en liten flummig park med dåligt rykte och jag kom ihåg att jag tyckte det var beundransvärt. Han hade även med sig en trubadur som både sjöng och spelade jättebra men jag kom inte ihåg nu vem det var. Man hade ju önskat att man hade haft en kamera med sig men det var inte så vanligt då. Palmes tal var så bra och han själv otroligt karismatisk så jag kunde inte gå vidare utan stod där som fastnaglad tills allt var över. 

 

   

Så här ser Brunnsparken ut numera med  fontänen Såningskvinnan/Johanna i mitten. Brunnsparken är uppstädad och rensad från buskage och träd så den ser verkligen inte ut som förr. Då var det en oas där man kunde sitta lite dold men nu är allt helt öppet. Klicka här för att se vart jag hittade bilden. Brunnsparken är belägen mellan Nordstan och Arkaden och mellan två av Göteborgs äldsta gator, Norra Hamngatan och Södra Hamngatan (egentligen avgränsar Stora Hamnkanalen i norr). 

 

 

Av Malin wiper - 18 mars 2013 08:00


          Detta föreställer en sak vi köpte jättebilligt på second hand. Jag kan inte ta med hela bilden för då ser ni direkt vad det är. Vad är detta?. Ni får gissa hur mycket ni vill så kom an och gissa nu...  Jag visar mer av saken om ingen gissat rätt inom några dagar. 

  

  

 

Gissningstävlingen håller på tills  22/3 kl 10.00 Jag visar inga gissningar förrens tävlingen är över. Har ni ingen blogg så går det ändå att vara med men då måste jag ha eran adress vid ev vinst.

 

 

 

 

 

   


Detta är vinsten som består av jättefina servetter, en liten påskkyckling och en rolig skylt. Priserna har jag köpt på Salong Hon & Han Frisör Interiör. 

 

  

 

     

 

  

 Klicka på bilderna för att se lite närmare på sakerna.

   

 

 

Det kan bli ett tröstpris till den som svarar rätt som nr 2. Jag gillar att överraska lite. 

 

 


ABBA med låten "The Name Of The Game".Av Malin wiper - 17 mars 2013 20:30

   


Jag har nu sett film nr 3 av  dom 4 filmer jag lånade på Biblioteket. 127 timmar är en amerikansk äventyrsfilm från 2010 regisserad av Danny Boyle med James Franco i huvudrollen som äventyraren Aron Ralston. Filmen nominerades till sex Oscars vid Oscarsgalan 2011 bland annat i kategorin bästa film och bästa manliga huvudroll. Den bygger på en verklig händelse.

   

 

 

Handlingen:

 

  

 

Filmen är den sanna historien om bergsbestigaren Aron Ralston som blev instängd under en sten medans han klättrade ensom i bergen nära Moab i Utah och därefter fick ta till desperata åtgärder för att överleva.   

 

 

  

 

 

  


Jag gillade verkligen filmen som hade fantastiskt foto och färg. Det var svindlande filmat och man satt som på nålar. Den var så bra gjord med musiken som gjorde att spänningen trappades upp och man förstod att nåt skulle gå snett så småningom. Killen som spelade huvudrollen James Franco var helt fantastisk i sin inlevelse. Det var en riktig nagelbitare och när man betänker att den är byggd på en verklig händelse så blir den än mer rafflande och verklig.  Man led verkligen med den stackars killen som gjorde allt för att hålla sig vid liv mot alla odds. Jag levde mig in i handlingen och det var lite som "Robinson Cruse" fast fångad  i en grotta.

  

 

Filmen får av mig 4 bergsbestigare i betyg av 5 möjliga.

 

 

 

 

       

 


 

 


Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se