Öppen Ridå

Alla inlägg under mars 2013

Av Malin wiper - 27 mars 2013 19:45

    

Efter lunch och avslappningsövningar så var vi på hugget så vi tog med oss en termos med kaffe och varsin smörgås ut. Vi gick mot Hjortsjöns  Camping och det gjorde att vi fick en promenad på över 1 timme sammanlagt. I dag är det vår tredje promenaddag och nu är vi lite mer rörliga och blir inte så anfådda och har även fått upp en lite högre fart. Klicka här för att komma in på Hjortsjöns Camping hemsida. 

 

     

Här är vi nästan framme vid campingen. Jag misslyckades med dom flesta bilderna för vi gick mot solen.  Som ni ser så börjar snön försvinna. 

 

     

Här ser man dom stugor som dom hyr ut. Det finns en jättefin badplats nedanför stugorna men det var för soligt för att fota.   

 

    

Vi hittade en bänk ovanför badplatsen där vi slog oss ner och tog upp fikat. Man har en härlig utsikt över sjön så man njöt verkligen.

 

    

 

      

Här ser ni oss sitta och njuta av både fika och utsikt.     

 

       

När  vi nästan var hemma så dök denna fina folka "Bubbla" upp och det kändes verkligen vår i luften när en sån fin bil dyker upp.   

 

     

Kl 18.00 skall jag träffa min väninna A-G i samhället eftersom fyra av våra butiker har kvällsöppet från 18-20. Klicka här för att se vad som händer. 

 

 

   

 

  

  

Av Malin wiper - 27 mars 2013 08:00

  


I går var vi ute på ytterligare en lite längre promenad. Vi gick inte in mot samhället denna gång utan åt andra håller lite mer ut på landet. Vi har ännu inte kommit upp i en timmes promenad utan det blev 35 minuter plus en promenad på förmiddagen. Det är tredje dagen vi promenerar tillsammans och skall så göra utom när vi åker bort men då kan vi ta en promenad där vi befinner oss. Man mår så himla bra efter promenaden och även min långa avslappning som jag gör på morgonen. Jag gillar  rösten på han om guidar en igenom hela proceduren. Efter avslappningen känner jag mig mycket piggare nästan som om man sovit nån eller några timmar. Jag vet ju att det brukar funka eftersom jag periodvis använt mig av avslappning och jag har även mediterat några perioder i livet. 

 

     

 

The Beatles med så passande "The Long & Winding Road" Här går vi över en liten bro och min man står där och kollar ner på det öppna vattnet.  Det var inte sol hela tiden när vi var ute så man kände att det var mest solen som värmde upp.

        

Jag kan flyga....      


  


  

En träningshage för hästar Denna häst var närmast vägen men det fanns fler i hagarna bakom. Hästen var så lugn och rörde sig knappt ur fläcken.  Min man sa att det verkar vara en lite äldre häst, den var jättefin. 
  

   

Man blir ju bara så lycklig av att få se en vanlig enkel repstege hänga ner från ett träd.  Min man tog upp en kartong från källaren i går med lite påsksaker. Jag har inte varit så mycket för påsken men det blir lite pynt i alla fall. Vi har inte så många påsksaker  och det jag hade förr blev stulet från vår källare i Katrineholm där vi bodde på 90-talet. Allt som jag samlat på mig under åren av minnen försvann som i ett trollslag. Det var ingen höjdare för jag hade arbetat inom arbetsterapi i många år och hade en massa minnessaker från dessa terapier plus annat som inte går att ersätta. Vi kommer inte att göra så mycket i påsk men vi åker en dag till mamma och samtidigt besöker vi min pappas grav och sätter en blomma där.  Hoppas ni andra har en fin påsk att se fram emot vad ni än skall hitta på. Tack för att ni besöker min blogg, det glädjer mig mycket. 

 

 

 

 


Av Malin wiper - 25 mars 2013 15:00

   


Jag fick denna bild över mms av syrran. Det är deras hund Axa och katten Pip-Larsson som ser ut att vara "Friends forever"....       

 

  


  


Min dag börjar med minst 15 minuters avslappning till nåt klipp på Youtube och efter det så promenerar jag ca 20 minuter och går även in till samhället. Där såg jag denna traktor som såg helt ny ut. Det var som att den var ute och körde för första gången.  


  

Kunde inte låta bli att störa min man i kafferasten på hans jobb...  Museieföreningen Magnisastugan. Vi pratade en stund och sen gick jag vidare. Efter lunchen så skall vi varje dag tillsammans promenera minst 1 timme. Vi är piskade att vända denna osunda trend och min man vill bli av med sin diabetesspruta. Jag kan inte räkna alla gånger vi misslyckats men det är bara att ta nya tag inför beach 2013...     

Då får man verkligen inte utsätta sig för såna här påskfrestelser...  som finns på Ritz. Jag kom inte ihåg sist jag åt bakelse för det var jättelänge sen. Men jag har haft perioder av annat frosseri ex glass och choklad. 

  


   


En av deras varianter som antagit påskskrud.  


Cat Stevens med "How Can I tell you". Klicka här för att komma in på hans hemsida. Han föddes 1948 i London som Stephen Demetre Georgiou, går under namnet Yusuf Islam sedan 1978. Han är en brittisk sångare, gitarrist och låtskrivare med svensk-grekcypriotisk bakgrund. Cat Stevens har sålt 60 miljoner album världen över. Denna låt har jag aldrig hört och hans röst är så fin och personlig. 

 Av Malin wiper - 24 mars 2013 10:30

           


           

 Solen skiner och temometern står på minus 3 grader, så våren är nog så sakta på väg nu. Vi kom upp lite sent i dag så det har tagit tid att komma igång. Hoppas ni läsare haft en härlig helg och fått upplevelser som sitter kvar. Vi skall iväg till Bondstorp på vårmarknad som börjar 14.00 Det är så härligt att åka genom skogarna dit för det är vackert och njutbart. Vi kan inte handla en massa onödigt utan köper bara nåt vi verkligen behöver. Håller man på att rensa i källaren så kan man inte fylla på igen...  Vi har blivit mycket bättre på detta och tänker oss för flera gånger innan vi går till kassan. Vi kan ju alltid fika där istället om vi inte ser nåt vi behöver.

 

 

   


Beautiful sunday med Daniel Boone från 1972

   

    

 

good day scraps, glitter graphics and nice day comments
Orkut Scraps, Graphics - GoodLightscraps.com
Av Malin wiper - 23 mars 2013 19:00

 


Så här mycket snö hade vi häromdan och det mesta ligger kvar för än så länge är det rätt kallt. 

  


      


Nu har träden på torget blivit fått påskfjädrar och det ser så härligt ut. 

 

    

Min man med kaninöron påsken 2010....      

   


   


Elite Hotell i Jönköping har fått fina påskris i sina stora krukor. Framför krukorna ser man Munksjökanalen.

  

 

      

 

se vart jag hittade bilden på dom virkade tupparna    

  

 

   

 

Första påsken i denna lägenhet 2012. Då var den gamla tapeten kvar och vi hade barbordet från huset. Nu ser det helt annorlunda ut. Vi har hunnit rätt mycket på ett år.  

   

 

  


Det är inte ofta man ser en trädkramare numera...  . Trädkramare är ett begrepp inom icke-våldsrörelsen som först dök upp i norra Indien, den så kallade Chipko-rörelsen. Storbolagens skogsavverkning på Himalayas sydsluttningar gjorde böndernas jordar eroderade. Byborna förhindrade avverkningarna genom att hålla om de hotade träden. Klicka här för att läsa mer ang detta.  

 

 

 

Snart ett minne blott utefter vägen

 

     

 

Vackert lusthus i vinterskrud.

 

 

  

 

Härligt att få njuta utefter vägen när sånt här dyker upp. Blev inte så bra för jag fick zooma så mycket   

 

   


Vi åkte förbi Lundakvarn också. Klicka här för att komma in på ett digitalt museum och se fler bilder. Klicka här för att läsa om samhället Lunda. Kvarnbyggnaden uppfördes 1937. Den ordinarie kvarndriften upphörde 1985


  

 

Så passande Windmills of your mind från 1969 med Dusty Springfield. Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon föddes 1939 i London och gick ur tiden 1999 i Henley-on Thames, Oxfordshire. Hon var en brittisk sångerska och kom att bli ett av dom största namnen inom soul även uppskattad av svarta soulstjärnor. Dusty började sin karriär i The Springfields som bestod av Dusty och hennes bror Tom Springfield. Under mitten av 1960-talet fick hon många hits som solo-artist.

 

 

 

 

Betyder: njut av kvällen   

 

 

 

 

De Luca med "Italiano" härligt klipp 

Av Malin wiper - 23 mars 2013 13:00

   


I morgon blir det vårmarknad i "Gamla affären" i Bondstorp 14-18. Vi skall försöka åka dit och kolla. Klicka här för att läsa om Bondstorps Hembygdsförening. Klicka här för att läsa om Bondstorp. Jag kan inte hitta nåt om denna marknad på nätet. Vi har tänkt att åka dit själva och kolla.   

 

   

Jag har varit dit och fotat affären från utsidan. 

Folkets Hus i Vaggeryd kommer att ha en loppis lördag 6 april 09.00-13.00 Vi var dit förra gången dom hade loppis. Klicka här för att komma in på Folkets hus hemsida.   


Den svenska filmen "Bäst Före" Visas på Vaggeryds Folkets Hus onsdag 27 mars 18.00 Den visas även måndag 1 april 15.00 Biografen har numera både digitalt ljud och bild.

 

 

Klicka här för att läsa om filmen på MovieZine.   

Ett bloss för Lena Nyman visas i Skillingaryd (IOGT-NTO lokalen) fredag 5 april 17.30 Det är en musikteater föreställning med anknytning till skådespelerskan Lena Nyman som gick bort för ett tag sen. Klicka här för att komma in på hemsidan för Smålands Musik & Teater. 

 

 

   

 

Lena Nyman med sin hund. 
Ett härligt klipp med Lena Nyman och Berndt Egerbladh "Flickan under nymånen" Jag gillar denna låt till tusen. Jag tror jag har den själv på skiva. Nu är båda dessa giganter ur tiden. 

 

   

Vi har varit ute och promenerat lite i dag och jag satt mig ner på min favoritbänk nere vid Lagans nu frusna vatten. Tyvärr sjunger bänken på sista versen så jag fick hålla i mig för att inte den skulle luta och slunga mig framåt. Hela bänken låg i vatten för ett tag sen och då mejlade jag till kommunen så den kom tillbaka igen. Hoppas ni har det bra i solen och just nu är det vindstilla och skönt.

 

  

 

Betyder: Ta hand om er på ItalienskaAv Malin wiper - 23 mars 2013 08:00

En glänsande gul topp med en underdel som ger en sötrusning av icke skådat slag  Här kommer ett frestande inlägg, jag skickar ut en varning till dom som är "Sockerberoende"...        . Jag har samlat ihop bilder på godsaker jag fotat på sista tiden hos Ritz Konditori, och satt ihop till ett njutningsfullt inlägg...     


   

Andra sidan går inte heller av för hackor och man vill helst sluka dom ljuvliga chokladdekorationerna...  


  

Päronen breder ut sig som en läskande inbjudande gest till att få uppleva resten av frestelsen.  


  

En vit dröm som skall intas långsamt och njutningsfullt till nybryggt rykande kaffe... 


   

Här har grädden tagit sig till högre höjder och tandvattnet rinner som en flod i njutningsdimman...    


     

Lager på lager av njutning som gör varje kaffestund till en högtid.   

 

    

Fluffig grädde med hyvlad vit choklad på toppen, vad säger man?...   

 

   

Non Stop! säger jag bara....   

 

   

En godsak från förra påsken som som känns farligt lockande...    


  

Man riktigt önskar att man kunde ta en tugga och känna hur smakerna blandar sig i munnen så njutningen blir total...       


    

Hyvlad vit choklad ovanpå en stor inbjudande biskvi som gör kaffestunden till både njutning och efternjutning.

 

Detta är rena rama självplågeriet...    

 

 

 

Klicka här för att komma in på Grandpa Banana:s hemsida. Det är inte bara sean banan som har banankontakt...    

 

   

 

Vi har fått problem med nätuppkopplingen så jag kom bara in två gånger i går och då tog det jättelång tid. Kommer jag inte ut i dag så vet ni varför. 

 

   

Nu måste jag sluta för jag drunknar snart i tandvattnet....  

 

 

Av Malin wiper - 22 mars 2013 14:30

   


Jag såg denna häftiga cykel för ett tag sen då vi var in till Jönköping. Det är en gammal Rex-cykel som var omlackad i häftig guldfärg. Den lyste verkligen upp och man kom osökt att tänka på James Bond-filmen "The man with the golden gun", "Goldfinger" och nån till.  Jag kunde knappt slita mig från cykeln och skulle vilja ha den själv...     

Gjorde en liten närstudie på cykeln och såg att lampan var orginal. En sån lite äldre kanske jag själv skulle kunna cykla på. På grund av nackskadan så sålde jag min förra cykel för jag spände upp mig så yrseln kom som ett brev på posten. Jag älskar att cykla men vad gör man?.      


Kul när nån gör nåt lite extra av sin cykel. Dessutom var lackarbetet väldigt bra utfört.Här sjunger Lulu ledmotivet till Bondfilmen "The man with the golden gun". Klicka här för att läsa om filmen.

  

 

     

Klicka här för att se vart jag hittade bilden på "The golden gun" från filmen. 

 

   


Lulu föddes 1948 i Lennoxtown, East Dunbartonshire, Skottland, och är en brittisk (Skotsk) sångerska och skådespelerska. Hon växte upp i Glasgow.  Hon var under åren 1969-1974 gift med Bee Gees-medlemmen Maurice Gibb. 

   

 

Jag tar det lite lugnt med bloggen och fb just nu efter mina nackbesvär. Det hör till att bli lite deppad så jag har även svårt att träffa folk för tillfället än om jag gärna vill.  Det brukar alltid gå över om jag får några dagar på mig.  

 

 

 

 


  som betyder: ha en fin eftermiddag på Italienska

 

 Roligt klipp med sångaren Gérard Darmon och muppetliknande figurer. Gérard Darmon är en skådespelare och sångare som föddes i Paris 1948 


  

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se