Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 27 november 2012

Fibromyalgi!

Av Malin wiper - 27 november 2012 11:45


Glitter Words
[Glitterfy.com - *Glitter Words*]





Klicka här för att komma in på Paulas blogg för att se ett bra klipp ang fibromyalgi. Det förklarar sjukdomen på ett enkelt sätt med passande musik och bilder. Jag har många bloggvänner som har råkat ut för denna sjukdom så jag har fått en inblick i sjukdomen och tycker det är så synd om dom som drabbats. Tyvärr så går det ner i åldrarna så unga tjejer börjar få detta elände också. Vi som är utbrända kan också få fibromyalgi i mer eller mindre grad. Man testas genom att läkaren trycker på punkter och Paula talade om att man skall ha ont i 11 av 18 för att få diagnosen fibromyalgi. Paula reagerade på alla 18 punkter tyvärr. Antar att man får fler undersökningar också. Jag gick igång på Paulas inlägg...  så bloggtorkan försvann för en stund.

 



 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild



Klicka här för att läsa om fibromyalgi. Jag tror att jag själv har den sjukdomen också för jag känner igen så mycket. Dessutom har jag alltid varit en stressad personlighet som varit uppe i varv. Numera är jag betydligt mer nedtonad men det har varit lång väg dit och jag får mina återfall. Är man dessutom utbränd så kan man vara i farozonen för fibromyalgi. Jag känner igen mycket när jag läser men jag har inte denna molande ständiga värk men då har jag istället yrsel och uppspändhet mm när det är som värst.

 



 




Detta band symboliserar "Fibromyalgi". Torsdagen den 12 maj var det "Internationella Fibromyalgi Dagen". Klicka här för att läsa på sidan där jag hittade det lila bandet. Min bloggvän Pisan har lidit av fibromylagi i många år och jag har följt hennes blogg länge.


 



 


 


Min utbrändhet och nackskada visade sig nu när telefonen ringde och Telia var på tråden. Dom hade nya förslag om abbonemang som skulle göra det billigare men jag blev så förvirrad och okoncentrerad så jag visste varken ut eller in. Det funkar inte för mig detta när företag ringer och börjar räkna upp saker och med stressade röster försöker mig att se hur mycket bättre allt blir och billigare om jag går över till dom. Det började snurra i huvudet och jag var tvungen att be henne ringa till min man när han kommer hem efter lunchen. Det hjälper inte att låta bli att svara för då blir men nerringd och måste stänga av mobilen helt. Dom är så envetna och desperata så jag kan inte värja mig. Sånt är värre för oss med utbrändhet, nackskada och fibromyalgi.



 
 
Maya

Maya

27 november 2012 14:53

Intressant att Du belyser sjukdomar, ibland kanske man inte vet så mycket om dem egentligen. Vet några som har fibromyalgi.

Svar på Din kommentar: VISST får Du länka till mej om Julklappstipsen :) Bara kul om nån hittar några bra tips och att jag kan hjälpa till :)

Ha en fin dag!
Kramar!

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

27 november 2012 16:08

Paula hade sånt bra klipp som beskrev sjukdomen på ett lättsamt vis och med passande musik. Då spann jag vidare på det.

Bra då skall jag länka i nästa inlägg.

Ha en fin kväll
kram

 
Annelie

Annelie

27 november 2012 21:12


Verkligen en jättebra video om denna eländiga sjukdom.
Jag tycker att det är skrämmande att det fortfarande finns läkare som inte tror att denna sjukdom finns... :o((

KrameliKram Annelie

http://minegen65.blogspot.com

Malin wiper

27 november 2012 22:33

Bra att kunna göra en video om denna sjukdom med så få ord och bra passande musik. Det blev inte så tungt.

Det är verkligen skrämmande.

Ha en fin kväll
kramar

 
Pisan

Pisan

28 november 2012 07:18

Ja du vännen, nu har vi följt varandra länge. I 4 år närmare bestämt, har kollat upp saken :-) Och exakt för 3 år sen, på dagen idag, träffades vi för första gången i Jönköping :-) Det är bra med blogg då man kan gå tillbaka i tiden och läsa.
Jag har slutat svara när jag ser att det är nåt nummer jag inte känner igen och jag bryr mig inte om att de ringer om och om igen, struntar helt enkelt i att svara. Skulle jag nån gång råka svara så säger jag vänligt men bestämt nästan direkt att jag inte är intresserad och så lägger jag på innan de hunnit hämta andan igen och skall försöka övertala mig. Är såååå trött på dessa försäljare...
Ha en fin onsdag vännen! Kramis! ♥

http://pisansblogg.bloggplatsen.se

Malin wiper

28 november 2012 08:14

Tänk att det är så länge sen. Vad tiden går fort. Vad bra att du kollat upp det för nu skall jag skriva in det i almanackan. Jag svarade i går och sa ifrån men dom ger sig inte förrens man säger ifrån 3 gånger. Ibland lägger jag på luren för jag blir så less.

Man blir otroligt trött på dom för i går ringde flera olika företag.

Ha en fin onsdag själv
kram

 
skrivmoster

skrivmoster

28 november 2012 09:24

Bra att du berättar om denna jobbiga sjukdom, som jag fick efter att ha misskött mig och inte tagit mina alla besvär på allvar. Det finns nog olika grader av den och jag har inte den svåraste. Det räcker som det är ... Utbrändhet och sånt kan vara inkörsporten. Manfår hitta sin balans i livet.

Telefonförsäljare måste vara ett besvärligt jobb, för det är inte många som vill lyssna på dem! Jag brukar avfärda direkt innan de börjar. Är aldrig intresserad. Vill välja själv vad, när och var jag vill handla.

Ha en riktigt fin dag! Varm kram!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Malin wiper

28 november 2012 12:51

Visste inte att du hade den, men det har nog jag också. Skönt att man klarat sig från värsta sorten. Ja du man får verkligen hitta sin egen balans.

Jag tycker nästan synd om dessa telefonförsäljare för ibland är dom ju tvungen att ta såna jobb fast dom kanske inte alls vill.

Ha en riktigt fin dag själv
kramar

 
sanjayraj

sanjayraj

14 maj 2020 16:40

Hello in this website you will get all entertainment stuff in hindi.

http://shikhabhatt.info

Malin wiper

14 maj 2020 21:37

Hello! thanks for visiting my site. I will go to your website

Have a nice evening
Malin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 28 mars 08:45

    I tisdags tog vi en promenad nere i Öster Mälarstrand, Notudden. Här satt vi oss ner på dom nya bänkarna framför småbåtshamnen. Sen gick vi omkring och kollade runt lite på dom båtar som fanns där, än om inte så många än     Här sitte...

Av Malin wiper - Onsdag 27 mars 08:30

  I mångdags innan vi hämtade min son i Enköping så dukade jag klart så allt var färdigt till lunchen hos oss. Min son har blivit vegetarian så vi tillagade morotsbiffar som vi gjort några gånger förut. Klicka här för att få receptet på morotsbif...

Av Malin wiper - Måndag 25 mars 07:15

    Här kommer lite fler bilder från promenader, och som ni vet så gillar jag pelare. Här ett pampigt hus i centrala Västerås     Lite fler pelare jag stött på och jag tycker såna tillför mycket i stadsbilden     En lite annorlunda...

Av Malin wiper - Söndag 24 mars 09:00

    Detta är en Alfa Romeo Spider från 1972. Den såg jag på en av våra promenader och den var så läcker. Nu börjar det snart dyka upp lite mer veteranbilar och det känns kul                                                                 ...

Av Malin wiper - Lördag 23 mars 10:30

      Vi skall sälja våra två gula fotöljer av märket Swedese Nova. Vi har ingen plats för dom i  denna lägenhet för vi har tagit sovrummet till vardagsrum där vi även har våra datorplatser. Därför köpte vi denna stol Mellby på Jysk för ett tag s...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< November 2012 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards