Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 18 november 2012

Köksmålning och lite julpostklänningar....................

Av Malin wiper - 18 november 2012 17:00

  

I går la min man papper över hela köksgolvet för att förbereda för målning. Vi kom igång båda i dag så vi har fått lite gjort. Tyvärr hinner jag inte bloggvandra i dag för tiden räcker inte till.


  


Det är  inte bara att måla på en gång när man måste ha väv under. Här stryker han på ett medel som måste vara på innan klister och väv kommer upp för annars kan tapeten under buckla sig. När det är torkat och klart kan han lägga på lim och sätta upp väven. Man får inte bara måla numera när man bor i hyreslägenhet utan det måste göras så att det håller och går lätt sen att måla om. Lukten från detta medel var inget vidare för oss två allergiker så vi har fått öppna fönstren överallt och överväger att sätta tillbaka dörren till köket tillfälligt. Vi har inte kunnat laga nån mat så min man fick åka ut och köpa thaimat från blå kiosken. Jag skulle ha bakat i dag men får vänta tills han har satt upp väven. Då kan jag baka innan han börjar måla. 


         


Nu har han äntligen börjat sätta upp väven som skall på innan vi kan måla. Jag får nog vänta med att baka tills hela väven är uppe och även fondväggen målad. Jag sa till min man att vi fått för lite väv men han sa att det ser mindre ut än det är. Jag fick rätt för den räckte bara till fondväggen så nu måste vi hämta mer i morgon.  


   

Nu ser vi att denna vägg blir färdig i dag så vi kan måla till veckan. 

  


Istället så började jag sy färdigt 5 st julpostklänningar som jag hade klippt till före. Här ligger 3 av dom på sängen nålade för att sys ihop.


  

Detta är några av dom julpostklänningarna jag sydde förra året.  I år skall jag sy en till mig själv också för jag har aldrig haft nån....  tycker det är så roligt att ge bort dom.


 

Det kritiska momentet är att sy på snedslåband i halsringningen för blir det sytt snett eller hackigt så blir det inget vidare men efter att ha sytt så många i flera år så brukar det bli bra på första försöket för mig. Så här ser det ut på nära håll. Detta tyg köpte jag billigt förra året på fd Mimmis Magasin, och det är lite skotte över det men passar till julpost och jag har även lite mer tyger sparade. Tar dessa först och går vidare sen till dom andra. 


    


Här är tre som är nästan klara, nu fattas bara förklädena lite utsmyckning som jag visar senare. Det blir samma färg på snedslåbanden på förklädena så det passar bra ihop. Dom andra två klänningarna hade jag ingen passande sytråd till i halsringningen så jag får göra klart dom senare.




Enya med "Amid The Falling Snow" Nu vill jag ha snö så det blir lite vinter och julstämning. Ute är det blött och grått och det blir ingen glad av. Klicka här för att komma in på Enyas hemsida.


 
 
AprilSus

AprilSus

18 november 2012 17:41

Vad kul att få lite nyfint i köket lagom till jul. :) De var verkligen jätte söta dina julkorts klänningar. Tycker det är synd att antalet julkort minskar varje år. Jag har själv dragit ner på antalet jag skickar, men det beror på att jag väljer bort en del av dem som aldrig skickar några tillbaka.

Lycka till med de fortsatta bestyren i köket och förhoppningsvis får man se det färdiga resultatet senare?
Kramis! <3

http://aprilsus.blogspot.se

Malin wiper

18 november 2012 19:13

Vi trodde vi skulle slippa undan att reparera när vi flyttade till lägenhet men det tar fler år numera tydligen innan det fixas till.

Synd att julkorten har minskat så men genom nätet så blir det billigare. Som du säger så skickar man bara till dom som man vet skickar julkort tillbaka.

Tack snälla du. Det går långsamt framåt ;)

Ha en skön kväll
kramar

 
Sussi

Sussi

18 november 2012 19:33

Tråkigt att inte väven räckte..
Så skönt att komma igång. Blir nog jättefint när ni är klara.

Dina klänningar är så himla fina. Jag är inne på mitt tredje år med min klänning jag fick av dig. Den kommer åka fram i hallen i år igen :)

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggplatsen.se

Malin wiper

18 november 2012 19:46

Jag skall hämta en ny rulle i morgon. Vad kul att du gillar klänningen och att den varit med så länge nu.Vad glad jag blir

Ha en fin kväll
kramar

 
kristina

kristina

18 november 2012 21:16

Vilka fina julkortsklänningar, helt underbara. Vad duktig du är på att sy.
Vad fint det kommer att bli i ert kök. har inte hört talas om ett medel som gör att det inte bucklar under. Det skulle jag behövt när vi målade i hallen.
Vad gott med taimat, det åt jag i lördags, det är så gott.
Go kram til dig!

http://kristinakickibloggplatsen.se

Malin wiper

18 november 2012 21:19

Kul att du gillar dom. Jag är självlärd så jag skulle behöva gå en sykurs för att lära mig lite mer. Det medlet har inte jag heller hört talas om förrens bostadsbolaget sa att vi måste stryka på med den också. Härligt att ni också ätit thaimat.

Go kram tillbaka

 
Ingen bild

Petra

19 november 2012 09:38

Blir nog jätte snyggt när det är klart!! Dina julkortsklänningar är underbart fina!!Dags att plocka fram min för i år :)!Kram

Malin wiper

19 november 2012 09:44

Jag hoppas det och att vi valt rätt färg till fondväggen. Kul att du gillar klänningarna. Skall köpa tyg till förklädena i dag.
Ha en fin måndag


kramar

 
Lillemor

Lillemor

19 november 2012 10:14

Vad fint ni gör!
Men tråkigt att inte värden gör iordning till er.
Men er hyresvärd betalar kanske materialet i alla fall?

Jag berömmer dig igen för de söta julkortsklänningarna. :)
Jag skickar inte många nu för tiden och därför får jag inte heller många. Jag ringer istället till dem som står mig närmast.

Ha en jättefin måndag!
kramar

http://silfverstinta.blogg.se

Malin wiper

19 november 2012 11:04

Hyresvärden står för allt material och dom skulle också ha gjort arbetet men då hade vi fått vänta och det vill vi inte ;)

Det har blivit mindre med julpost så dessa klänningar går i graven snart ;) Vi har skickat julkort till dom som brukar skicka till oss annars så blir det genom nätet. Dom närmaste ringer vi också.

Ha en jättefin måndag själv

kramar

 
Annelie

Annelie

19 november 2012 11:27

Det är som här numera,,, får inga tapeter till dessa lägenheter heller nu. Här ska det också målas, vi fick tapeter och fick göra om hela lägenheten utom datarummet när vi flyttade hit för snart 6 år sedan. Här är jag sugen på att göra om, men om vi ska göra det och kostar på det själva, ja då tapetserar vi.

Vad duktigt du är med dina julkortsklänningar,, den är jag riktigt mallig över. Längtar att få hänga fram den igen... :o))

Varma & soliga kramar till er båda...

http://minegen65.blogspot.com

Malin wiper

19 november 2012 11:40

Ja du man trodde ju att man skulle slippa reparera när man flyttade till lägenhet men icke. Vi har i alla fall fått allt så inget har vi kostat på. Då har ni haft samma som oss och fått reparera.

Kul att du gillar julpostklänningarna. Jag är så glad för min drömfångare jag fått av dig som hjälper att hålla borta en massa jobbiga mardrömmar och så är den snygg också.

Ha en jättefin dag goa du
kramar

 
Ingen bild

Helene

19 november 2012 23:18

Duktiga ni är båda två!! Det blir säkert super fint i köket när det blir klart. Jag har ju två av dina fina klänningar, en som hänger i köket så den ser jag varje dag och en hänger på gäst toan, dom är så fina!! Jag har sytt en hel del som tapetserare men att sy på sneslåband är jag hel-kass på ;o)......
♥ Helene

Malin wiper

20 november 2012 08:08

Vad kul att se dig helene. Tack för dina snälla ord. Min man hjälpte många kompisar att tapetsera när han bodde i Trollhättan, han är väldigt noga och tar tid på sig. Vad kul att du gillar klänningarna. Fantastiskt att du är tapetserare för det är ett riktigt designyrke och hantverk. Det är faktiskt inte så lätt att sy på snedslåband så man får ha tungan rätt i mun :) Jag gillar koppen jag fick av dig också, den står på hedersplats i vårt glasskåp och ibland när jag vill lyxa till det lite så dricker jag kaffe i den.

Ha en fin dag over there. Vad kul det skulle vara att träffa dig nån gång när du är i Sverige. Har känt dig så länge nu och du är verkligen en härlig och trevlig person. I like you

Have a nice day
lots of hugs

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 25 april 09:15

  I tisdags så fotade jag några ringduvor igen och jag gillar verkligen fåglar för dom livar upp vår miljö och vi har nåt vackert att titta på. När jag stöter på fåglar på trottoarer så brukar jag prata med dom i en låg vänlig ton. Då stannar d...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 15:45

                    Lasse Åberg & Lazy Joe Lasse Åberg kommer till Kvarteret Igor fredag 26 april 17.00. Klicka här för att läsa om detta i Västerås Tidning. Vi hade ingen aning om detta men blev varse när vi besökte Kvarteret Igor i förmiddags ...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 07:45

  Jag har sett serien UFO mysteriet på tv4 play. Det var min son som tipsade mig om denna serie. Felix har även med sig ufologen Clas Svahn                                             Det är Felix Herngren som gett sig ut på en svindlande ...

Av Malin wiper - Tisdag 23 april 09:00

    I går åkte vi till Citypraktiken i Tillberga som är en filial till den i Västerås. Det var en bra bit att åka med bussen. Jag hade tid hos min läkare som heter Johan Thunander och det är samma läkare som min man går hos. Det är en ung läkare...

Av Malin wiper - Måndag 22 april 05:45

    Lunchen som kom av sig. Vi skulle ha haft min mans bror på lunch i lördags men jag blev dålig. Nu har jag lärt mig en läxa att aldrig skriva om nåt innan det hänt. Min mage blev dålig igen så vi fick ställa in och det känns både som magkatar...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< November 2012 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards