Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 15 november 2012

Basset Petit!

Av Malin wiper - 15 november 2012 18:15

''

Denna fina staty finns hos en bloggläsare till mig som heter Jutta. Hon bor inte långt ifrån oss och jag fick lov att fota hennes valpar som är av rasen Basset Petit. Så Mr T och jag gav oss iväg efter lunchen och sen åkte han vidare till Värnamo för att träna i bassäng. 


 

Valparna trängdes om maten hos sin mamma och det såg så kul ut för flera av dom rullade runt.


Klicka här för att komma in på Svenska Basset petitklubbens hemsida. Det är en hundras från Frankrike. Den är en av fyra strävhåriga (griffon) drivande hundar av braquetyp som är namngivna efter departementet Vendée i västara Frankrike.


  

Här undersöker tre av dom min väska...  Dom nosade på mina skor också och hoppade upp utefter benen och det var så gulligt.

                 

 



    





 


Jag lyfte upp några av valparna och det kändes så härligt att kela med dom.


   

 

Valpen till vänster har en plastrulle i gapet som den vill att jag skall ta och slänga, dom lär sig fort 


    


Här bär min man på en av dom. Tyvärr var det jättesvårt att fota dom för dom var blixtsnabba. Jag skall kolla på kameran om det finns sån där klickfunktion då det smäller av hela tiden. Jag filmade lite men det blev inte bra.


                   


Denna såg för härlig ut när den tittade ut gemom grinden


             


Kul att jag fick fota dom söta valparna...               



 


Tony Bennett med "Stranger in paradise" Underbar låt och han sjunger så bra. Klicka här för att komma in på hans hemsida. 

    


Njut av kvällen....  


 
 
Sussi

Sussi

15 november 2012 20:48

Men så söta valpar! Det är så underbart roligt att få gosa och leka med såna små. Det är svårt att gå hem utan för man blir så himla förälskad i dom ;)

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggplatsen.se

Malin wiper

15 november 2012 20:51

Ja du man smälter ;)det är verkligen svårt att slita sig.

Ha en fin kväll
kramar

 
Cattis

Cattis

15 november 2012 22:05

Jösses vilka söta valpar. Man blir lite sugen på en. ;)
Blir inte du? :)

Har tankar ibland på att skaffa en till så Shivas har sällskap och någon att leka med när vi är ute men jag är lite osäker med på att ha 2 för då kanske han inte tycker jag är lika intressant längre och blir svårare att fostra. Nu är Shivas lite ostyrig för han har kommit i trotsåldern men det är bara att fortsätta som man gjort innan och så vara extra hård. En jobbig tid är över och nu kommer en annan. Men allt det negativa med en hund försvinner om man jämför det med allt positivt.

Kram vännen och visa gärna fler bilder på valpar om du får fler tillfällen att träffa dem för de var verkligen jättesöta.
Öronen var ju bara för gulliga där de hänger.

http://jagmenjag.se

Malin wiper

16 november 2012 07:56

Dom var ursöta och man ville bara krama om dom hela tiden. Fast dom var vilda och nyfikna så man fick nästan jaga dom. Sen helt plötsligt så hade man alla omkring sig nosandes på skor och klättrande på ben ;).


Syrrans hund har också varit i trotsåldern och det var jättejobbigt. Har man inte haft djur förut och kommit upp i min ålder så funkar det inte för jag skulle känna mig för låst. Jag har levt ett sånt liv så jag har varit ute mycket och dansat och annat förut och velat vara fri men jag älskar djur. Tanken har varit lockande några gånger och jag har testat att ha en valp men det funkade bara två dagar sen gav jag upp :) trots att jag var ung då.


Jag skall fota fler om jag får tillfälle

Tack för din fina kommentar

Din Shiva är helt underbar

kramar

 
Lillemor

Lillemor

16 november 2012 11:23

Åh, vilka söta valpar!
Men egentligen är alla valpar det.

Klart att man är låst när man har djur, vi har ju 4 birmor och så Elvis. Vi har det det bra för vi kan ta med oss Elvis överallt. Han är väldigt lugn och märks inte av. När vi ska vara borta längre tid har vi ordnat med kattvakt. Vi sköter deras katt när de är borta och de hjälper oss. Det är bra för det är svårare att ta med sig 4 katter. Men vi känner oss inte låsta. Den dag vi flyttar ner till Mon har vi andra som kan vara kattvakter.

Man får ut så mycket av ett djur. Men ska man skaffa hund så ska man tänka noga efter vilken ras man väljer.
Om man själv är litet skruttig så kan man inte ha en hund som kräver mycket motion och aktivitet. Det misstaget har vi gjort en gång. Vi köpte en Irish softcoated wheaten terrier. Han var fantastiskt trevlig men väldigt livlig. Jag klarade av att motionera med honom och vardagslydnad men kunde inte ge honom att det där andra han måste ha för att må bra. Han skulle mått bra av att hålla på med agility eller något annat som hade stimulerat honom.
Men vi hade tur. Några vi känner hade också en och de ville ha en till så de köpte honom när han var ett år. Han fick det bra hos dem.

Ha det gott och trevlig helg!
Ikväll är vi bortbjudna på middag :)
kram

http://silfverstinta.blogg.se

Malin wiper

16 november 2012 13:11

Jag håller med dig för alla valpar av alla hundraser är jättesöta. Min syster har en hund och två katter men dom är vana och jätteduktiga med djur och har som dig kattvakt och ibland dagis. Det är som du säger att man måste verkligen tänka efter före ang ras. Syrrans och svågerns hund håller på med agility och trivs jättebra med det. Bra att den hunden trivs hos dom han kom till för det är viktigt.

Härligt att ni är bortbjudna. Hoppas ni får jättetrevligt

Ha en skön fredag
kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 25 april 09:15

  I tisdags så fotade jag några ringduvor igen och jag gillar verkligen fåglar för dom livar upp vår miljö och vi har nåt vackert att titta på. När jag stöter på fåglar på trottoarer så brukar jag prata med dom i en låg vänlig ton. Då stannar d...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 15:45

                    Lasse Åberg & Lazy Joe Lasse Åberg kommer till Kvarteret Igor fredag 26 april 17.00. Klicka här för att läsa om detta i Västerås Tidning. Vi hade ingen aning om detta men blev varse när vi besökte Kvarteret Igor i förmiddags ...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 07:45

  Jag har sett serien UFO mysteriet på tv4 play. Det var min son som tipsade mig om denna serie. Felix har även med sig ufologen Clas Svahn                                             Det är Felix Herngren som gett sig ut på en svindlande ...

Av Malin wiper - Tisdag 23 april 09:00

    I går åkte vi till Citypraktiken i Tillberga som är en filial till den i Västerås. Det var en bra bit att åka med bussen. Jag hade tid hos min läkare som heter Johan Thunander och det är samma läkare som min man går hos. Det är en ung läkare...

Av Malin wiper - Måndag 22 april 05:45

    Lunchen som kom av sig. Vi skulle ha haft min mans bror på lunch i lördags men jag blev dålig. Nu har jag lärt mig en läxa att aldrig skriva om nåt innan det hänt. Min mage blev dålig igen så vi fick ställa in och det känns både som magkatar...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< November 2012 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards