Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 12 november 2012

Syplats modell mindre......

Av Malin wiper - 12 november 2012 14:15

    


Här ser ni min lilla syplats framför vår säng i sovrummet. Jag satt dit min Kinnarpsstol som jag köpte på second hand till fyndpris. Den passar perfekt där och jag sitter så ergonomiskt rätt och det betyder mycket när man har skador i kroppen.  Jag har klippt ut 6 julpostklänningar och 10 vanliga klädnypeklänningar och skall nu sätta mig och sicksacka alla på en gång innan jag gör nästa moment. Känner mig piggare efter promenaden i förmiddags och går nog ut igen lite senare.    


       

Det här tyget köpte jag på rea förra året och det är lite "Scotland" och passar även som julpostklänning. Det är bara att dekorera så det ser lite jul ut.

        

Här ser ni en julpostklänning (att förvara julkort och post i) jag sydde förra året och dom andra är klädnypeklänningar (att ha klädnypor i när man hänger tvätt) går att förvara annat i också. Klicka på bilderna så blir dom större. Jag skall försöka komma på nåt annat att sy också så småningom. 


Ny singer efter instpiration av dom gamla maskinerna. Jag tycker den är urläcker.   


  

Jättestora Julklämmor som jag såg på vårt ICA när jag var in i dag för att handla mat. Dom kan man ju också klämma fast julkort i. 

 



 


  


Jag skulle vilja sy en sån här kudde i form av en sushi. Jag har sett mycket svårare modeller så denna kanske jag kan klara av och det är bara på kul. Den passar säkert nånstans och sticker ut lite...  Det är bara fantasin som kan sätta stopp.


 
 
Cattis

Cattis

13 november 2012 08:38

Vad bra att kunna ha en egen liten hörna där sakerna kan vara kvar när man tar en paus. Min symaskin står inklämd i klädskåpet och bara samlar damm.
Du är ju så duktig på det här med att sy så det ska bli spännande att få följa nu när du börjat sy dina klänningar igen.

Klädnyporna ser jätteläckra ut.
Nackdelen idag är att man inte längre får så mycket julkort i brevlådan utan de flesta dimper ner i maillådan istället. :)))

Sv: lite på högersidan har jag tagit bort nu vädret och det laddar ju lite tid när man går in. Vet inte om det hjälper men något måste det ju vara som stör så inte sidan kommer fram. Har kollat andra som har blogg.se och de har också stora bilder och en del kommer man in på jättelätt och en del inte. Får väl skriva och fråga annars vad felet kan vara.

Här är det gråmulet idag och blött och lerigt ute.
Men jag ska försöka ta mig en promenad i någon skog så Shivas får komma ut och leka lite nu när hans ben har blivit bättre.

Kram vännen och ha en bra dag.

http://jagmenjag.se

Malin wiper

13 november 2012 09:41

Vi har så pass stort sovrum nu så det ryms med sybord och det är guld värt. Jag syr ju samma sak hela tiden och det blir lite enformigt. Jag måste komma på nåt nytt att sy. Skall även sy några sjuksköterkor för jag har massor av tyg kvar. Du är ju urduktig på att virka och sticka. Som du säger så skickar man inte lika mycket julkort numera utan det blir över mejl. Du får kanske minska ner storleken på bilderna för det fick jag göra när dom gjorde om här på bloggplatsen. Vi har samma väder som er i dag men i går var det soligt. Skönt att Shivas ben blivit bättre för dom vill ju ut och röra på sig.

Ha en fin dag goa vän
kramar

 
Lillemor

Lillemor

13 november 2012 12:53

Vilken rolig idé det där med klänningarna! :)

Bra att du ordnat dig en riktigt bra ergonomisk hörna! Det är ju mycket viktigt för oss att vi sitter på rätt sätt.

kramen

http://silfverstinta.blogg.se

Malin wiper

13 november 2012 14:11

Jag vill gärna sy sånt som jag kommit på själv. Har man besvär med kroppen så måste man sitta bra annars kommer det surt efter

kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 28 mars 08:45

    I tisdags tog vi en promenad nere i Öster Mälarstrand, Notudden. Här satt vi oss ner på dom nya bänkarna framför småbåtshamnen. Sen gick vi omkring och kollade runt lite på dom båtar som fanns där, än om inte så många än     Här sitte...

Av Malin wiper - Onsdag 27 mars 08:30

  I mångdags innan vi hämtade min son i Enköping så dukade jag klart så allt var färdigt till lunchen hos oss. Min son har blivit vegetarian så vi tillagade morotsbiffar som vi gjort några gånger förut. Klicka här för att få receptet på morotsbif...

Av Malin wiper - Måndag 25 mars 07:15

    Här kommer lite fler bilder från promenader, och som ni vet så gillar jag pelare. Här ett pampigt hus i centrala Västerås     Lite fler pelare jag stött på och jag tycker såna tillför mycket i stadsbilden     En lite annorlunda...

Av Malin wiper - Söndag 24 mars 09:00

    Detta är en Alfa Romeo Spider från 1972. Den såg jag på en av våra promenader och den var så läcker. Nu börjar det snart dyka upp lite mer veteranbilar och det känns kul                                                                 ...

Av Malin wiper - Lördag 23 mars 10:30

      Vi skall sälja våra två gula fotöljer av märket Swedese Nova. Vi har ingen plats för dom i  denna lägenhet för vi har tagit sovrummet till vardagsrum där vi även har våra datorplatser. Därför köpte vi denna stol Mellby på Jysk för ett tag s...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< November 2012 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards