Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2012

Av Malin wiper - 11 juli 2012 11:25

  


Här kommer en låt med Bonnie Raitt som heter " Used To Rule The World" från Cd:n Slipstream. Det låter som en hammondorgel är med bland instrumenten. Klicka här för att komma in på hennes hemsida


 


 Från wikipedia:

 


Bonnie Raitt, född 8 november 1949 i Burbank, Kalifornien, är en amerikansk sångare, gitarrist och låtskrivare. Sedan skivdebuten 1971 har hon haft hitar som "I Can't Make You Love Me", "Something to Talk About" och "Love Sneakin' up on You" och vunnit åtta Grammys, bland annat för årets album för Nick of Time 1989. Hon är sedan 2000 invald i Rock and Roll Hall of Fame.

 


 Denna Hammonorgel finns nu på Tradera och utropet är 300 kr. Inga bud är lagda än. Klicka här för att komma in på sidan 


  

Av Malin wiper - 11 juli 2012 10:59

 

Nurse humor


Här händer inte mycket och det är så trist att inte få dricka kaffe men jag vill inte riskera fler gallstensanfall. Har inte varit utanför dörren än eftersom jag är så orolig i magen men nu kan jag äta mina Omeprazol igen för min IBS, jag vet att det kommit ut nya mediciner för IBS men ingen har funkat för mig. Ringde vårdcentralen och dom sa att det inte var nån fara eftersom jag inte har några leverskador utan hade förhöjt levervärde och det berodde på gallstensanfallet. Skall ta en nu för att kunna gå ut och ta en promendad. I går la jag upp en halv portion med potatis och kyckling men fick bara i mig hälften och det är väl för att magsäcken är mindre efter att ha ätit flytande på Sjukhuset. Jag har dessutom ingen matlust och det är ovanligt för att vara mig.

 

 


 


Jag blev stucken så mycket på sjukhuset på både armar och händer så till slut fick dom inget blod så jag fick en värmegrej på en ådra för att locka fram den och då fick dom så pass att det gick att ta leverprov. Annars får dom tillkalla narkosläkare för dom är ännu skickligare på detta.

 

 


 

Nurse humor Tack för alla era omtänksamma kommentarer. Jag har inte orkat bloggvandrat men så fort jag känner mig lite starkare så kommer jag in till er. Ha en fin dag

 


 


Just nu längtar jag efter att åka ut till en sån här öde strand och bara sitta och mysa med min man och fika. Detta är från förra året och det finns många såna här badplatser som ibland är helt folktomma. Tyärr är det inget vidare väder just nu för det är  så varierat med regn och sol om vartannat. Hemskt med alla dessa översvämmingar varje år härnere och inget gör dom åt det.

Av Malin wiper - 10 juli 2012 09:06

 


Nu är jag hemma igen men lite medtagen. Tyvärr kunde dom inte operera mig nu för dom hade så många akutfall så jag får vänta men står på operationslista.  Nu får jag vara försiktig med vad jag äter men om det ändå skulle bli ett gallstensanfall så har jag fått med mig tre suppar.

Jag låg inne för min höft 2005 och då blev man väldigt väl omhändertagen men nu har det hänt nåt för personalen går runt som robotar och man känner att det är nåt i luften. Jag är ingen svår person att ha att göra med och tar inte mycket plats men här kände jag mig som den beiga kvinnan som inte syntes alls.

Jag sa till om en medicin jag behövde men den har jag inte fått än. Min man fick gå och köpa både den och välling. Välling är det enda som magen tål men ändå serverar dom dessa näringssoppor och drycker som inte funkar för mig. Undrar om dom är sponsrade?

Dessutom hade dom varma koppen som innehåller så mycket skit och inte alls är nyttigt.

 


 

Kan rekommendera denna välling som kommer från Nestle. Den innehåller järn & kalcium och är berikad med vitamin D & E. 2 dl vatten till 1 dl vällingpulver blir bästa resultat.Jag gick ut för att lämna över vällingpaketet flera gånger men dom sa att jag skulle återkomma. Då sa jag att jag kunde laga till den själv men det var bara personal som fick gå in i köket. 

Det var flera som ville ha välling istället för dessa äckliga energisoppor men när vi då äntligen fick välling en  morgonen så  verkar det som dom tappat saltkaret i vällingen för den var supersalt. Dessutom var den så tunn och blaskig så det var som att dom droppat lite mjölk i vatten och kokat upp.

Jag skulle gå på flytande men det var massor av havregrynsklumpar i vällingen. Till slut fick jag uppmärksamheten riktad till mig när jag sprungit ut som "Vällingkvinnan" och försökt få dom att förstå att jag inte kunde äta nåt annat än välling vid varje mål.

Ändå frågade dom om jag inte ville ha lite filmjölk trots att jag 3-4 gånger sagt att jag varken tål filmjölk eller yoghurt. Även om yoghurt och fil är laktosfri så är det nåt som gör att magen krånglar så fort jag äter fil och yoghurt och har så varit så länge jag kan minnas.

Jag började ifrågasätta mig själv om jag talade för otydligt och tyst men kom fram till att det gör jag inte.

 


 


Jag fick laktosfritt,  men dessa energisoppor (lunch, middag) är ingen lisa för magen. Min man kunde inte heller äta dom när han var inlagd. Jag försökte ändå äta upp den rosa till vänster så jag fick nån näring i mig den dan. Bara en stund senare fick jag ett litet gallstensanfall och dom fick ge mig kramplösande medicin. Jag är lite för snäll men går det för långt så kan jag säga ifrån och smärtgränsen var nästan nådd.

Det behöver inte vara personalens fel för det har blivit så många neddragningar och lönen är under all kritik. Dom verkade inte trivas på sitt arbete för det lyste igenom.

Jag var inte ensam om att tycka som jag gjorde. Även min man kände att det var en tryckt stämning. Dom har mycket arbete med sina rullande små datorförsedda enheter och säkert mycket annat att pyssla med. Det är politikerna fel som nedmonterar vård och omsorg.

Jag var nästan på väg att rymma men då fick jag en jättebra rumskompis och vi skojade och pratade hela tiden. Sen såg vi på tv i sängen tills sent på kvällen. 

Personalen på natten var jättegulliga och man blev helt plötsligt synlig.

 


 Söndag kväll 22.30 då vi låg och såg på en film kom en tjej från nattpersonalen in och sa att vi skulle flyttas till en annan avdelning för dom skulle få in så många akutfall. Vi blev inte glada  och ifrågasatte men dom var så vänliga så vi kapitulerade...  Det lustiga med det hela var att vi skulle till BB avdelningen...  så vi skämtade om att få en gratis undersökning, vi skrattade så vi höll på att ramla ur sängarna...  Vi ringde och väckte våra män och talade om att vi skulle ner på förlossningen så dom kunde vänta sig barnskrik i framtiden....  När vi var på plats så blev vi synliga och dom tog hand om oss på ett jättebra sätt. Alla var så vänliga så man blev helt varm och lugn i kroppen.  När vi var på den andra avdelningen så gick jag ut ofta på toa och grät för man är så utlämnad också när man är på sjukhus. Jag var dessutom lite nedsatt både psykiskt och fysiskt när jag åkte in.

 


 


Utsikten från BB. Sen kom då ronden och läkaren sa att levervärdet var bra igen och både jag och min rumskompis blev utskrivna. Vi bytte telefonnummer och skall ha kontakt och även träffas vid tillfälle. Hon och hennes man bor i Gislaved och han var lika trevlig så när gubbarna kom så umgicks vi och hade kul på rummet. Jag kommer att vila mig i dag för att kunna gå ut lite i morgon.

 


 

 


Tusen tack för era omtänksamma och fina kommentarer. Ni är guld värda mina läsare...    

Av Malin wiper - 8 juli 2012 14:52


Hej allihopa!Jag skriver en liten snutt på sjukhusets data. Jag fick ett stort gallstensanfall i torsdags och fick till slut åka in med ambulans. Det var den värsta värk jag någonsin haft för den var ihållande i 4 timmar. Dan efter så fick jag en snabbtid till ultraljud och där såg dom att jag hade så många gallstenar så dom inte gick att räkna ens. Inte undra på att jag ofta mått dåligt när jag ätit viss mat. Har nu legat inne på observation i två nätter och i morgon kommer den ordianrie läkaren och skall meddela om jag skall opereras direkt eller få åka hem och vänta på en op tid. Jag tog en bloggvila för nacken och så hände detta....  Dessutom var levervärdet förhöjt så pass mycket så dom ville inte skicka hem mig men det har gått ner nu. Tack och lov så har jag en rumskamrat som är toppen så vi pratar och ser på tv sen kommer våra män och pysslar om oss varje dag. Annars är jag rätt uttråkad och har inte kunnat äta fast föda på flera dagar utan jag får flytande. Min man fick ta med upp ett vällingpaket för sjukhusets energisoppor smakar hemskt och i går fick jag ett gallstensanfall efter bara tre skedar så jag fick kramplösande medicin. Jag kommer i alla fall att gå ner i vikt och det är ju positivt. Ett tag kändes det som jag ville rymma härifrån för sjukvården är inte vad den varit. Skall berätta när jag kommer hem. Hoppas ni alla har det bra och njuter av er semester.


 


Om jag blir akutopererad på måndag så dröjer det ett tag innan jag är hemma igen.

Av Malin wiper - 3 juli 2012 18:10

 


Hej på er! Mr T här. Min fru är tvungen att ta en bloggsemester eftersom hon blir dålig så fort hon försöker göra nåt vid datan. Hon måste få ordning på detta eftersom hon får såna synrubbningar. Vi vet inte när hon kan komma tillbaka men hoppas det blir inom en snar framtid för hon älskar att blogga och får hon balans i bloggandet så hon hinner träna och göra det hon måste för sin kropp så kommer det nog att gå bra. Hon kommer att sakna er alla jättemycket


Jag och min fru önskar er alla en underbar sommar.

 


 


 

Av Malin wiper - 3 juli 2012 11:15

     

Mr T här igen för att visa upp lite fler bilar från bilträffen i Stockaryd. Min fru har tagit så mycket bilder så det är omöjligt att ta med allt. Hon brukar skriva bilmärkena men jag kan inte para ihop hennes bilder med rätt bil. Fyller i inlägget om jag får ihop allt. Tyvärr så är det nåt fel på radavståndet så jag får kolla upp detta.


   


       


  


  


  


  

  

  

  

  

          


Både min fru och jag önkar er alla en fin dag.  

Av Malin wiper - 2 juli 2012 14:00

  

Här är en av bilarna som vann i tävlingen om snyggaste bil. Fick ett foto på ägaren som matschar sin bil så bra med sin klädsel. Han var väldigt trevlig också

  

  

  

Här är han med sin fru och hund. Både hunden och frun var tufft klädda

  

En annan bil som också vann pris var denna Edsel


  

Detta ekipage vann också pris och det förstår man så läckert som både bilen och husvagnen är


  

Här ser ni ägaren som vann både för snyggast bil och tidstypisk klädsel  

         


           


Klicka på bilderna så blir dom större  

  

Denna tjej fick också pris för bästa tidstypiska klädsel 

  

När det gällde killarna så tog dessa två herrar hem priset för sin klädsel i svarta kostymer och hattar

 

Mr T här: Jag har fått i uppdrag att fixa resten av bilderna som min fru tagit och få in dom i inläggen, sen dikterar min fru vad som skall stå. Hon blir dålig så fort hon sitter vid datan så hon kommer att ta en semester från bloggen. Det blir ca 2 inlägg till ang detta med bilträffen. Jag kommer även att svara på dom kommentarer som kommit in och kolla hennes mejl.


  

Godisregn från Stockaryds stationens balkong. Det är Lars Björk som slänger ut godiset så barn och vuxna får försöka ta emot så gott det går. Det var en kul grej

Presentation

Vaggerydstorget

   

friday for future

 

Hallstahems elbilspool

 

Carl-Einar Häckner 21/11 19.00 Sagabiografen

 

Le Mans'66 Sagabiografen 24 och 26/11

 

Knives Out Sagabiografen 29/11 19.00

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se