Öppen Ridå

Alla inlägg under april 2012

Av Malin wiper - 16 april 2012 12:30


happy Monday
click to get More Monday and Days of week Comments & Graphics


Jag har nyss vaknat och ätit frukost och nu är det dags att ta sig i kragen som det så fint (dumt) heter och gå ut i det fina soliga vädret. Jag missade tyvärr stickcafét i helgen och det är inte det enda utan även besöket hos mamma och syrran. Det är vansinnigt att sätta sig i en bil och åka 13 mil när man inte sover ordentligt.  Vi får åka tillsammas till helgen istället då jag har sovit lite bättre. Hoppas ni haft en fin och givande helg. Jag har inte nåt att skriva om just nu så jag återkommer senare då jag fått nåt gjort och är lite mer klar i huvudet. Min man har det jättebra hos sin skäkt däruppe i norr och dom hade en lyckad födelsedagsfest för hans mamma. Mr T bakade en pärontårta som dom hade grädde till och lite annat. Min svägerska hade lagat till en god fläskfilé med nån slags senapskräm som smakade ljuvligt. Svärmor hade fått jätteanvändbara presenter. Ingen idé att köpa prydnadssaker och sånt som hon redan har en massa av.



   



Här kommer Cher med låten Sunny. Klicka här för att komma in på Chers hemsida

 

Av Malin wiper - 15 april 2012 17:00


Jag har hört talas om denna serie kriminalfilmer som är baserade på författaren Arne Dahls böcker. Jag har nu sett en av dom och den heter "Ont blod". Jag gillade filmen som hade nerv med både bra foto och snygg ljussättning. Dessutom var det bra skådespel och filmen var välgjord och spännande. Kul att tyngdlyftaren Magnus Samuelsson är med i filmen och gör en sån bra insats. Han vann Let´s dance häromåret också. För manus står Cilla Börjlind och för regin Rolj Börjlind. För det skickliga fotot Andréas Lennartsson.  Filmen var inte ett dugg förutsägbar så man satt som på nålar och jag njöt av spänningen man fick ta del av. 

 

          

       

I rollerna ser vi: Magnus Samuelsson, Shanti Roney, Malin Arvidsson, Irene Lindh, Claes Ljungmark, Matias Varela, Niklas Åkerfelt, Mats Blomgren Frida Hallgren, Källa Bie mfl

Klicka här för att läsa om filmen


 

Klicka här för att läsa om fotografen Andréas  Lennartsson.


 


HANDLINGEN


En amerikansk seriemördare befinner sig ombord på ett plan på väg från New York till Stockholm. Samtidigt hittas en svensk brutalt mördad på Newarks flygplats. Mördaren tar sig med förtäckt identitet förbi polisen på Arlanda flygplats och Sverige har importerat sin första amerikanska seriemördare. A-gruppen famlar till en början i blindo, precis som FBI gjort under många år. Kopplingarna till offret på Newark är obefintliga men när mördandet börjar på nytt, på svensk mark, och man vänt ut och in på utredningen från FBI så växer en lika komplex som obehaglig bild av förövaren fram.


 

I betyg av mig får filmen 4 bloddroppar av 5 möjliga


  


Tyvärr hittar jag ingen trailer till denna film. Jag kommer att fortsätta att skriva om olika genrer av filmer. Även thrillers och drama innehåller komik och man får lära känna olika rollfigurer som kan vara dråpliga.

Av Malin wiper - 15 april 2012 11:00


Här kommer ett musiktips från min svåger Mr K. Gruppen Clutch med Electric Worry! Det svänger så man kan knappt sitta still. Det är ett amerikanskt rockband från Germantown, Maryland, bildat 1991 av Neil Fallon (sång), Tim Sult (gitarr), Dan Maines (bas) och Jean-Paul Gaster (trummor). Mick Scauer spelade keyboard i bandet 2005-2008


 

Hittade denna bild här  

Av Malin wiper - 15 april 2012 09:00


Happy Birthday
click to get Orkut Myspace happybirthday Comments & Graphics


Förskrivet och tidsinställt inlägg för jag ligger nog och sover just nu...    

I dag fyller min svärmor år och min man och hans bror med familj skall fira henne i dag däruppe i Piteå. I går  hälsade dom på min bloggvän Skrivmoster som bor däruppe med sin man. Dom var nere här förra året på besök hos barn och barnbarn och då passade vi på att träffas och det var jättekul. Dom hade haft jättetrevligt hos Skrivmoster och hennes man Mr E. Skrivmoster och hennes man kommer snart ner hit igen och då skall det bli kul att träffas. Jag har minst 6 bloggvänner uppe i norr och det skulle vara kul att anordna en bloggträff när jag kommer upp dit så vi alla kan träffas. Jag är så glad att jag började blogga för annars hade man inte kommit i kontakt med så många härliga människor som man gjort dom här bloggåren. Klicka här för att komma in på Skrivmosters blogg. Hon har skrivandets gåva och har gett ut några böcker och skriver i tidningar mm.


 

Grattis svärmor på födelsedagen. Hoppas du får en toppendag...  


 

Jag vet inte vilken musik hon gillar men jag tar en med Sven-Bertil Taube när han tolkar Mikis Theodorakis

 



River in the forest - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!


Ha nu en riktigt fin söndag...



Av Malin wiper - 14 april 2012 12:04


Flowers Bouque
click to Get More Flowers Bouque Comments & Graphics 


Vi är så ledsna för vi glömde min svågers födelsedag i onsdags men nu har jag i alla fall fixat det vi skall ge honom och jag hoppas jag kan åka dit inom dom närmaste dagarna.  Jag måste på nåt sätt komma ut i dag och det är ju helt sjukt att jag inte tagit mig till Kinna Skene än. 


Free Orkut and My Space happy birth day Graphics Glitters
click to get Orkut Myspace happybirthday Comments & Graphics


Grattis i efterskott till dig Mr K som är en toppensvåger.  Hoppas du hade en fin dag

 

 

 

Här kommer ett liveklipp med gruppen Status Quo som min svåger sett live flera gånger när han och syrran bodde i Göteborg. Klicka här för att komma in på deras hemsida

 


Nu bryter solen fram och jag känner livsandarna komma tillbaka så nu är det bara att göra sig i ordning och ta en promenad och njuta.  Jag har ju rätt nära ner till Ingelund där vi har en fin natur och promenadstigar. Det känns ändå inte som jag kommer iväg till Kinna, Skene i dag. Ha nu en fin dag och sköt om er kära bloggläsare

Av Malin wiper - 14 april 2012 12:00


click to create your own
Jag har sovit så dåligt i natt så jag slocknade helt slut vid 04.00-tiden och känner mig lite overklig eftersom jag vaknade 11.00...   jag har nyss tagit mig en sen frukost som man nog kan kalla sen brunch istället...   Mina senaste inlägg har varit förskrivna och  tidsinställda .
 
 
  Jag har nyss pratat med både min syster och min man. Min man har det bra däruppe i Norrland  och har träffat sin brors barnban som tyvärr snubblade i går på en pall och miste en mjölktand... kan tänka mig hur ont det måste ha gjort. Flera andra mjölktänder kom ur läge så dom måste in till tanläkare så dom får böja tillbaka dom och sen får han flytande medans det läker till. Det hände precis när jag ringde ditupp i går så jag hörde stackarns skrik .
  
 
   
 
  Klicka här för att komma in på Natalie Coles hemsida. Hon är dotter till legenden Nat King Cole  
 


 

DesiComments.com | Good Day | Forward this Picture

Av Malin wiper - 14 april 2012 10:00


Eftersom jag sover så dåligt så hyrde jag några filmer häromdan och en av dom var denna som heter "Larry Crown" en komedi från 2011. Filmens regissör är Tom Hanks som även spelar huvudrollen tillsammans med Julia Roberts. George Takei var en av dom bättre i filmen än om han hade en liten roll. Klicka här för att läsa om George Takei. I övriga roller ser vi Cedric the Entertainer, Pam Grier, Bryan Cranston (han hade lite känsla också), Dale Dye mfl

Så här såg George Takei ut när han var med i Star Trek. Klicka här för att läsa hans biografi 

 

    


Klicka här för att läsa en recension över filmen som jag tycker stämmer helt. Det hade kunnat bli nåt bra men den saknar röd tråd och handlingen blir urvattnad och långdragen utan nerv. Det är verkligen en konst att få till en bra komedi och det händer inte så ofta. 


HANDLINGEN


 


Av mig får filmen 2 scootrar i betyg av 5 möjliga. Det passar bra för Tom Hanks kör scooter i filmen.


        


Trailern till filmen

 



Jag är ute efter två regissörsstolar till vår "Likörhörna" nåt liknande denna men i mörkt träslag och svart eller vit tygsits. 


Av Malin wiper - 13 april 2012 22:15


  Här kommer så passande låten Titanic med Mikael Wiehe. Klicka här för att komma in på hans hemsida. Klicka här för att läsa en biografi över Mikael Wiehe


   


  ¨

Här ser ni några bilder på Mikael Wiehe som jag tog på honom när han uppträdde på Huskvarna Folkets park 23/8 2010. Klicka på bilderna så blir dom större.          


        

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards