Öppen Ridå

Alla inlägg under april 2012

Av Malin wiper - 25 april 2012 07:45

  

Här kommer nu wipers lilla anslagstavla med lite nytt som händer i närområdet och även lite längre bort. 

  

När jag kom ut från lägenheten i dag så satt det såna här affischer på många av lyktstolparna som skrek ut att nu är det dags för "Cirkus" Det är Cirkus Olympia som kommer hit 2/5 18.00 Plats slättens förskola. Klicka här för att komma in på Cirkus Olympias hemsidaDet var år och dag sen jag själv besökte en cirkus och då var det mest Cirkus Scott som gällde. Då var det pappan Bronett som stod för tyglarna men han är ur tiden för länge sen och sönerna tog över. Efter 9 års uppehåll är nu cirkus Scott tillbaka. Klicka här för att komma in på deras hemsida. När jag var på cirkus så fanns det både elefanter, tigrar, lejon och till och med sälar och sjöelefanter.


 Jag kan verkligen rekommendera er att gå och se Göran Engman som är Elvistolkare och även skådespelare. Jag och min man  var och såg honom i Åkers kyrka  och det var en upplevelse. Nu kommer han till Värnamo söndag 29/4 18.00 Det har gått ofattbara 2 år sedan vi såg honom. Klicka här för att se vad jag skrev då. För ett tag sen gjorde dom bloggarna bredare på bloggplatsen så alla bilder från 2010 och bakåt är lite otydliga.


Klicka här för att komma in på Jazzens Museum där Göran Engman också är representerad 


    

Nu finns min frissa på facebook. Klicka här för att komma in


  


Klicka här för att se vart denna frisörsax finns


  

Det blir sommargympa i sporthallen framöver


  

5 maj är det dags för Skillingaryds stora välbesökta vårmarknad igen att slå upp sina portar. Den pågår från 08.00-15.00


 


Här kommer Viva Elvis med Cirque Soleil. Klicka här för att komma in på deras hemsida 


Av Malin wiper - 24 april 2012 11:15


Jag var in till vår Klädbutik Selma och fotade lite nya vår och sommarkläder. Denna var väldigt skir och festlig. Känns lite karneval över vissa kläder i år. Många kläder är stormönstrade och man skönjer både Hippie och Flower power men ändå finns det nåt för alla så hon har en bra blandning av kläder. Klicka här för att komma in på deras facebook 


Detta är verkligen lite Flower Power fast i ny tappning. 

Här lite "Carneval"....  Önskar man hade kunnat ha nåt sånt häftigt men jag får köpa det som passar i storlek numera När jag var smal så hade jag en helt annan stil med insvängda kläder och korta jackor.

exempel på  färgsprakande halsduk. Har inte sett en sån färgkombination på många år. Lite "BP" mack 


Här en tunn silkig klänning i rosa småblommigt av typen "söt och präktig" men på rätt person kan den bli riktigt tuff. 


Denna läckra top finns i flera färger. 


Vet inte om detta är ett linne eller klänning men den går nog att använda vilket som 

   

Fint linne med spetsaxlar     

   

 

Av Malin wiper - 23 april 2012 17:22

När vi var på IKEA i går så köpte vi två CD ställ att ha på ena väggen i vardagsrummet. Dom är väldigt avskalade och i vitt. Dom passar till det andra vi har i just Tv-delen. Vänder man på ställen så funkar dom till DVD också


Roligt cd-ställ. Klicka här för att se vart det skall finnas   


Vi hittade bara en låda med CD-skivor så jag skall ner och leta efter fler i morgon. Vi har så mycket så dessa två ställ räcker inte till men vi vill inte ha mer än så här så resten får vi sätta in nån annanstans.

  

Så här ser det ut på långt håll och dom passar in till dom andra möblerna. Vi skall köpa till ytterligare en del till dvd hyllan som står på höger sida om tv:n så vi får plats med alla DVD filmer, nu har vi en tavla där men den kan vi flytta på


Av Malin wiper - 23 april 2012 13:30

 

      

  

Min bloggvän Stevie har en speciell födelsedag i dag. Den 23/4 2011 fick han ett nytt hjärta. Det är ju verkligen som att bli pånyttfödd,  han är en riktig kämpe som fått gå igenom en hel del. Klicka här för att komma in på hans blogg och läsa det fina han skrivit Stevies nallar som han hade på sjukhuset i Lund. Han är bra på att arrangera bilder med kramdjur så dom blir både roliga och häftiga.

 


  Ytterligare en bild jag fått av honom.  


  Grattis till dig Stevie! Så skönt att allt gått så bra och att du njuter av livet i nuet.


Här kommer låten Total Eclipse of the heart med Bonnie Tyler till dig Stevie. Har aldrig sett denna version av låten och tycker den är vackert suggestiv

 

 


                   

Av Malin wiper - 23 april 2012 12:45


 

Jag såg detta i tidningen Värnamonyheter "I veckan"

Om allt går vägen så kan Folkets Hus bio i Vaggeryd få 3D-bio. Det vore en höjdare. Vi måste gå mer på bio här för det har bara blivit några gånger. Det kostar endast 60 kr och det är skillnad motför i storstäderna. Det vore tråkigt om biograferna på våra Folkets Hus runt om i sverige skulle få lägga ner. En del biografer såsom Skene Folkets Hus kan visa digitalt och jag har själv varit dit och sett direktsänd opera och annat. När jag varit dit så har dom haft servering i pausarna och man har fått både champagne eller annan dricka och jättegoda snittar med olika pålägg. Digitalsända evenemang på bio är nog en av räddningarna och det har även varit direktsända konserter och matscher av olika slag. Det finns även en biografanläggning i vårt grannsamhälle Skillingaryd på Skillingehus men den är inte i bruk. Vad gäller vår Folkets Husbio så vill Kultur- och Fristidsnämnden anslå 400.000 kr för ändamålet att digitalisera biografen. Det utgör hälften av den totala kostnaden resten står Folkets Husföreningen själv för. Hoppas det blir så för i Skene har det blivit väldigt lyckat och för det mesta så kommer det rätt mycket folk på dessa direktsända evenemang.  

Klicka här för att komma in på Folkets Hus hemsida i Vaggeryd 

    

Klicka här för att läsa om 3D teknik. Klicka här för att läsa om digitaliserad biograf. Klicka här för att läsa om 4D bio          


Denna hade jag som header ett tag för några år sedan. Det är vårt Folkets Hus bio (Centrum). Jag står med min gamla filmklappa som min man gjorde till mig då. Nu är den trasig men dom har gjort en ny åt mig på hans jobb som hänger på väggen i hallen. Jag längtar efter att göra en snygg header igen som har med film eller teater att göra. Håller på att fundera hur jag skall gå tillväga. Dom var så snälla så dom lät mig stå där och min man tog bilder.

 

Jag vaknade redan 06.30 i dag och fått en massa uträttat och det känns skönt.  Jag har gjort ett schema för att strukturera upp dagarna framöver. Så efter frukost blir det muskelavslappning, lite Zumbarörelser. När det är klart så förbereder jag för dagens lunch och sen är det promenad som gäller. Det liknar det jag lärt mig på KBT (kognitiv beteendeterapi) som jag fick lära mig efter min utbrändhet. Jag gillar egentligen inte att planera men i min situation måste man göra det för att göra sina övningar som gör att man mår bättre. Avslappning har positiv effekt på min personlighetstyp och jag har hållit på med det i omgångar men spårat ur ibland.


Ha nu en riktigt fin början på veckan...

Av Malin wiper - 22 april 2012 19:00

Vi har fått en 3D kamera av min son som heter Fujifilm fine pix 3D. Han har själv köpt den nyare modellen som kommit ut. Man kan ta riktiga äkta 3 D kort och funkar även som vanlig kamera också. Den är lite större än en vanlig digitalkamera.  Min man har tagit en del bilder med den när han var uppe i Piteå. Det var jättesnällt av min son....  Klicka här för att komma in på en sida där den finns. Dom har gått ner i pris rätt kraftigt nu.Jag blev lite besviken på min man när han kom hem från Piteå för han hade tagit så lite kort under veckan han var där. Knappt nån interiörbild  eller när dom träffades och umgick och åt gott. I detta hus bor min svärmor nästan mitt i centrum.

Här till höger ser ni min svärmor som då var ute och gjorde stan med sin son

 

Min man och hans mamma var utanför denna kiosk en dag och då hade en av mina bloggvänner åkt förbi och sett dom. Det var Maypel som tyckte hon kände igen min man men var inte helt säker. 
I detta hus bor min mans bror med fru. Tyvärr var min mans bror Mr S bortrest på jobb så dom fick inte träffas och det var ju jättetråkigtHär ser ni min mans brors son och sonson. Dom är så fina båda två och pappa David är just nu pappaledig hela 6 månader medans hans sambo arbetar. Det är toppen att papporna också är hemma med sina barn för det är lika viktigt att barnet får lära känna pappan och se att dom också kan sköta både hem,  barn och allt annat.Här är mamman till lilla Emil och hon heter Lena och är jättefin och trevlig. Jag har inte träffat henne live men pratat med henne i telefon och hon är en pigg och energisk personYtterligare en bild på Emil som nu är över 1 år gammal.


Min man och hans mamma var även och hälsade på hos min bloggvän Skrivmoster och hennes man och hade det jättetrevligt i deras fina hus. Mr T tog inte ens kort på sin brors och hans frus fina hund Kira. Jag får fråga dom om dom kan mejla över en bild på henne. Jag tror att min man var trött efter sin penicillinkur för magen därför blev det som det blev. Han var heller inte så van vid kamerna han fick av min son så bilderna var svåra för mig att ljusa upp men en del av dom blev bra.


Efter 14.00 i dag så var vi så less på att vara inne så vi åkte iväg till Jönköping och besökte IKEA där vi köpte en list till en anslagstavla jag håller på att göra ovanför datan. Vi köpte  även cd-ställ som vi skall sätta upp i vardagsrummet.Det regnade jättemycket i Jönköping så paraply var nödvändigt. Vi fikade på Espresso House som ligger i anslutning till A6 men det skriver jag om i morgon.


Ha nu en fin söndagskväll....     

   


Av Malin wiper - 22 april 2012 07:00

 

Vi hittade ett tidningsställ på Röda korsets second hand på Tändsticksområdet i fredags. Det kostade 45 kr och går att fälla ihop och är rätt lätt. Det är ett stelt nättyg och på tyget är det tryckt med vitt "Magazines" Vi har ställt det i badrummet så man kan sitta och ta det lugnt när så behövs....  


 


Denna lite annorlunda klocka stod på en hylla.


Kan detta vara en pianostol tro? Den var som ny


Denna taklampa i Porslin ville dom ha 500 kr för så den måste vara lite extra än om jag inte såg nåt tillverkningsmärke på lampan. Den är nog handmålad men för prålig för min smak 


     

Jag tror att jag sett ett sånt här skåp på IKEA nåt slags nymodigt sminkbord (kan vara fel)


En sån här fjädertränare fanns på Röda Korsets second hand på Brunnsgatan. Jag har själv haft en sån och även min pappa. Här testar Mr T sina muskler....  Är det nån av er som vet vad detta redskap heter? 


Jag köpte mig en väska för 40 kr som såg helt oanvänd ut. Bandet går att göra långt också.  Väskan är av märket "Carnaby". Klicka här för att se en väska av samma märke


Läckra Mumintrollglas för ett lyckat barnkalas....    . Mumintrollet är centralgestalt i Tove Janssons böcker om Mumintrollet, utgivna 1945-70. Dom är översatta till 43 olika språk. Klicka här för att läsa mer. Klicka här för att läsa om Tove Jansson. Hon gick ur tiden 2001 i en ålder av 86 år.

Axelssons klädbutik köpte jag dessa två tunna jumprar i lite stretch. Jag behöver lite nya basplagg att ha under blusar och koftor. Dom kostade 199 kr/st  

Av Malin wiper - 21 april 2012 18:00

 

Vi var in och kollade lite på olika second hand i går också. På Tändsticksområdets Röda Korset hade dom flera såna här "Navkapslar" till  Volvo PV 444 ca 50-60-talet. Man fick punga ut 150 kr/st men ack så fina dom var och jag ångrar att jag inte köpte dom för att sätta upp på en vägg.              


Dom sålde även en blinkers från en Volvo PV444 men jag glömde att kolla priset på den. Klicka här för att läsa om Volvo PV 444 

 


Klicka här för att komma in på en sida där man kan se en massa gamla fina bilar som heter "Flaskpost"

 


 

Här gör skådespelerskan Christina Schollin (mamma till clanen Whalgrens)  reklam för volvo Amazon  1961. Hon är mamma till. Lustigt att se såna här gamla klipp...    Klicka här för att komma in på hennes Änglabod i Gamla Stan i Stockholm ( finns numera bara som webshop). Vi var dit på 90-talet och då stod hon själv i butiken.


Presentation

Vaggerydstorget

   

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Kulturhuset Hallstahammar

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Tematrädgårdar Enköping

 

Westerlunds Praktalbum. App från sonens arbet

 

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se