Öppen Ridå

Alla inlägg under mars 2012

Av Malin wiper - 6 mars 2012 14:56


Harmonic Nature - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!


Min man fick igång datan igen i samråd med min svåger. Det var en glappkontakt och nu blev den rengjord från damm också. Det var så lättande efterson det är så mycket som gått sönder på sista tiden och nu slipper vi köpa en ny data också. Tyvärr har jag sovit så dåligt i natt så jag är halvt medvetslös och orkar inte blogga. Försöker sy lite mer på rumsgardinerna men det går långsamt....   Det blir ingen bloggvandring i dag men  " I morgon är en annan dag"


  

Här kommer Alpha Blondy med låten "When I need you". Klicka här för att komma in på hemsidan. Alpha Blondy är född 1953 och är en reggae sångare och internationell artist. Han sjunger främst på sitt modersmål Dioula på franska och engelska, och ibland på arabiska och hebreiska. Hans texter förmedlar politiska attityder och en känsla för humor

 


Ha en fortsatt fin dag

Av Malin wiper - 5 mars 2012 16:27


Min man och jag har nu sett actionfilmen "Abduktion" som är rätt mycket bättre än den jag såg i går (Unknownd)  än om det inte är nåt mästerverk, några av dom unga skådisarna är rätt bleka i sina roller men fotot var jättebra och man blev inte uttråkad . Det är en spännande, rafflande  action från 2011 i regi av John Singleton. Vår svenska skådespelare Mikael Nykvist gör en av birollerna, trots en liten roll så är han jättebra som hårdkokt rysk agent. Huvudrollen spelades av Taylor Lautner från (Twilight-serien), Lily Collins, Dermot Mulroney, Sigourney Weaver mfl.

 


 


Abduction handlar om en ung mans jakt på sanningen om hans ursprung efter att han hittar sin egen baby-bild på en websida för försvunna personer. Början var lite barnslig men sen byggdes spänningen upp.


                   


Jag ger filmen 3 svaga pistoler av 5 möjliga i betyg

 


    
Till filmen myste vi med kaffe och två goda smörgåsar var. Jag är så glad varje gång man lyckas få tag på avocado som går att äta. För det mesta så får man slänga bort dom. När dom mognat så vet man aldrig hur dom ser ut inuti och även smaken kan vara varierande. Nu hade min man köpt 4 st små avocadon som var supergoda och smakade precis som dom skall.  Det är inte så ofta vi ser film tillsammans för vi har så olika smak men ibland funkar det.
dividers
click to get More Dividers Graphics


Have a nice evening

Av Malin wiper - 5 mars 2012 10:39


Nu är det dags för en gissningstävling igen

 


Denna sak köpte jag på second hand och det är den ni skall gissa på. Vad är detta?. Jag visste inte själv vad det var så jag har fått gått runt och frågat och vet nu vad det är och används till.  Tävlingen avslutas på torsdag 8/3 kl 10.00 Har inte rätt svar inkommit då så får ni fler bildledtrådar. Ni får gärna länka till min tävling, ni som har bloggar. Ni som inte har bloggar får naturligtvis vara med och gissa också.


Första pris:


    


Den som kommer med rätt svar först vinner denna duk som jag köpt på Butik Ingelund. Den är i lite gammaldags romantik. Måttet på duken är 46x44,5


  

Klicka på bilderna så blir dom större.


    

I priset ingår även denna dekoration som man sätter i en blomkruka mm. Klicka på bilden så bilderna så blir dom större. Dessa kommer från vårt ICA SupermarketÄven en dubbeltriss ingår i priset 

 

Andra pris:Den som kommer in med rätt svar som nr 2 först vinner dessa kvalitets-påskservetter från Butik IngelundAndrapristagaren vinner också en påskdekoration från ICA


och en dubbeltriss

 

 

Välkomna in och gissa för fullt. Ha en fin dag alla mina härliga läsare 

 

   

Klicka här för att komma in på Butik Ingelunds hemsida 


Klicka här för att komma in på ICA Supermarkets hemsida   

    


Artistic Flowers
click to get More Flowers Art Comments & Graphics

Av Malin wiper - 5 mars 2012 09:15


Vi hyrde några filmer i går och en av dom var denna "Unknown"  en drama/thriller från 2011 och med Liam Nesson i huvudrollen så tror man att det är en höjdare eftersom han är en bra skådespelare och i filmen "Shindlers list" var han makalöst bra.  Tyvärr så var detta ett riktigt bottennapp och att kalla filmen för drama/thriller stämmer inte alls för det var en action med många långdragna utfyllnadsscener med biljakt och annat. Filmen blev rena rama sömnpillret och jag var tvungen att spola fram den i omgångar. Den började spännande men spårade snappt ur och man tappade koncentrationen och intresset. Synd på en sån bra skådespelare som Liam Nesson att inte sätta in honom i en bättre film. I övriga roller ser vi bl.a Aidan Quinn, Diane Kruger, Bruno Ganz, Frank Langella. Bruno Ganz och Frank Langella är gamla i gemet och dom var dom enda som gjorde bra ifrån sig i denna film. För regin står Jaume Collet-Serra


Bruno Ganz 


Klicka här för att komma in på Bruno Ganz hemsida. Han har varit med länge och alltid varit bra.


Frank Langella    


Klicka här för att läsa om Frank Langella. Trots att Bruno Ganz och Frank Langella bara har biroller så lyckades dom tillföra både magi och spänning till filmen men sen föll den platt.


 


Handlingen:

 

Dr. Martin Harris vaknar upp från en koma och upptäcker att hans identitet har stulits. Ingen, inte ens hans fru, tror på honom. Tillsammans med en ung kvinna ger han sig ut på jakt för att bevisa vem han är. Det låter ju som det skulle kunna blivit nåt spännande men icke.


Av mig får den 2 megafoner av 5 möjliga

 


                 


Trailern till filmen


Av Malin wiper - 4 mars 2012 15:30


Calm Sea - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!

 


Säga vad man vill om facebook men vad många man får kontakt med som man känt sen förut men kommit ifrån p.g.a flyttning och annat. Jag har fått kontakt med två tjejer som jag kände i Katrineholm när vi bodde där 8 år på 90-talet. Var arbetslös under en kort period då vi hade flyttat från en ort där arbetsplatsen nästan utplånades. Mrs C och jag arbetade på samma arbetsplats. Sen Miss A-S som var med i samma ALU-projekt som mig under en period. Jag håller på att leta upp lite material från den tiden men har inte hittat allt än. Det var A-S som gjorde vår logga för hon är så konstnärlig och målar även akvareller. Nu finns dom som mina vänner på Fb och det känns jättekul.  Jag blir inte lika stressad av fb längre och känner ingen press att behöva vara där jämt men det är ett elände att man inte kan få bort presentationsbilder som man haft förut för dom ligger kvar. 

 


 


Jag har även fått kontakt  med en av mina kusiner som bor i Stockholm men är född i Umeå.  Han heter Berndt och har ett dataföretag. Klicka här för att komma in på hans hemsida. Det är han som står i mitten med sin fru som också arbetar i företaget. Han var med på min pappas begravning för  7 år sedan. Några år senare så var han ute på affärsresa och hälsade på oss i huset. Vi hoppas vi kan träffa han och hans fru när vi har vägarna förbi Stockholm. Stockholm var vårt andra hem när vi bodde i Katrineholm. Vi var ofta dit och bodde på hotell och såg många konserter, teaterpjäser, musicaler och annat. 
Klicka här för att se vart jag hittat dom roliga bilderna till detta inlägg 


Här händer inte mycket men nån bio blir det inte i kväll så min man är nu på väg ut för att hyra några filmer istället. Vi har morgonrocksdag och rockar loss....  . Fast vi har många fler tv-kanaler nu så finns det inget att se.  Animal planet är jätteintressant och har man börjat kolla så kan man inte slita sig men man vill ju se nåt annat också. 


 


Här kommer lite blues med Albert King "I´ll play the blues for you". Klicka här för att komma in på en sida som handlar om Albert King. Tyvärr gick han ur tiden 1992 i en hjärtattack. Han var en amerikansk gitarrist och sångare inom bluesgenren 

  

 

Av Malin wiper - 4 mars 2012 11:00

Free Orkut Facebook and My Space Sunday Graphics Glitters
Orkut Facebook Myspace Sunday Comments & Graphics


Här kan man verkligen säga att det är en slö och slapp söndag. Vi var uppe redan 07.30 men har inte kommit i kläderna än för vi fikade framför tv:n och fastnade där ett tag och sen blev vi databeroende en stund och nu är vi supertrötta. Fast vi vet ju att vi måste gå ut och promenera och nu hörde jag min man sucka till och meddelade att han skulle in i duschen och då vaknade mina livsandar till liv också.


 


  Vad tråkigt att hallåorna skall bort från svt för nu blir det mer opersonligt. Den sista hallåan blev Justin Kirk och hon tycker jag var bra och gick igenom rutan som det så fint heter. Klicka här för att läsa mer om detta. Klicka här för att läsa en intervju med henne. Jag kom ihåg första gången man såg på tv hur spännande det var och det fanns bara en kanal...  Då visades inte tv hela dagarna och ibland satt man bara faschinerat och stirrade på testbilden... När tv 2 kom var det jättespännande och man tyckte det var rena lyxen med två kanaler. Mina föräldrar skaffade tv tidigt så man har varit med från början. Egentligen borde man stå på museum och svara på frågor...       


 

Detta är en av dom första tv hallåorna Alicia Lundberg. Hon föddes 1933 och är en svensk journalist, radio och tv-presentatör bosatt i Lidingö Kommun. Hon har ägnat stora delar av sitt liv åt att skildra bergsgorillor i Virungabergne i Rwanda. Mer än 30 resor har det blivit till Virungabergen. Jag har själv sett hennes dokumentär om bergsgorillorna som visats flera gånger genom åren på tv. Hon har även varit programledare för Melodifestivalen 1973. 


   


Klicka här för att se och höra några av alla hallåor som förekommit på tv genom åren


På denna bild så påminner hon lite om skådespeleskan Birgitte Bardot 


Här kommer en låten Sunday mondays med Vanessa Paradis som jag hörde på WWR en dag. Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Jag gillar bäst när hon sjunger på franska och hennes andra låtar men jag har inte hört denna förut och den passar bra eftersom det är söndag och snart måndag....  Ha en riktigt fin söndag alla mina härliga läsare...    

Av Malin wiper - 4 mars 2012 07:00 


  I dag fyller den här lilla söta pojken 1 år, han heter Emil och är barnbarn till min mans bror. Det är hans bror som bor uppe i Piteå, hans andra bror som är yngst bor i Västerås. Jag tyckte nyss att lilla Emil var en liten baby och nu är han helt plötsligt 1 år gammal och man önskar att man hade varit där och fått krama om honom.


 

Detta inlägg kom in flera dagar för tidigt. Det är i dag som Emil fyller 1 år. Det var min man som tagit fel på datumet. Nu blir det i alla fall rätt...  


  Grattis lilla Emil på din första födelsedag önskar dig gammelfarbror och gammelfaster.... Det är tydligen så vi kallas numera....    Här ser ni Emil och hans mamma när dom äter  pannkaka som är stekt på muurikka utomhus.


              


Klicka här för att komma in på en sida och kolla hur en muurikka stekhäll ser ut. Jag har aldrig hört talas om nåt sånt förut.

 


En bild på Emil med sin gammelfarmor som är min mans mor och min svärmor. Hon är vigare än vad vi båda är tillsammans och kan till och med ta sig ner på golvet och leka med Emil. 


   

 


Av Malin wiper - 2 mars 2012 09:00


Här kommer en av mina favoriter i årets Melodifestival Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern med låten "Jag reser mig igen". Det var endast tre låtar som jag gillade och det var denna, Loreens låt och Lisa Miskovsky.


  

Jag tycker att Thorsten Flinck har sån känsla och närvaro och jag gillar när det är lite teatraliskt och annorlunda. Dessutom gillar jag has röst till tusen. Texten berör på många plan och jag får ståpäls av låten. Han är dessutom en bra skådespelare och regissör. Jag hoppas verkligen att han går till final i andra chansen. Det skulle vara kul att gå och se honom live nån gång eller att se ett teaterstycke han är med i.


  Klicka här för att komma in på hans hemsida


 

 Nu önskar jag alla en härlig fredag. Här har vi solsken och mildväder så det blir en promenad efter att jag ätit frukost. Var uppe sent i dag p.g.a att jag sov dåligt i natt. 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se