Öppen Ridå

Alla inlägg under mars 2012

Av Malin wiper - 9 mars 2012 11:00

Mrs B och jag var ute på en promenad i går men jag tog knappt några bilder för vi gick inte på nåt nytt ställe. Det blev inte så lång promenad för det var så halt  men innan vi gick hem till mig och drack kaffe så tog vi en sväng förbi Mimmis Magasin för jag behövde mer tråd till vardagsrumsgardinerna.


Här sitter vi och fikar och min man kom hem efter ett tag och fick sig en kopp kaffe han också. Han hade varit till vårdcentralen för att få en röntgenremiss. Mr T har utslitna knän som han får cortisonsprutor för var tredje månad men nu har han även fått besvär med ena höfte, det blir en snedbelastning och då  tar även höfterna skada. Mr B ville inte vara med på bild men jag fick ta en bild bakom bordet. Det ser så tomt och trist ut utan gardiner allrahelst på bild. Vi har ju ingen matta under bordet heller. Dessutom har vi inte fått upp nåt på väggen bakom rumsbordet men vi funderar på att sätta upp en fototapet. Det känns som man kommit av sig lite i flytten och måste vila lite innan man tar nya tag. 


Vi hade redan hunnit fika innan jag fotade  så det ser lite tomt ut på faten. Vi hade i alla fall en trevlig stund och satt sen i soffan och umgicks ett tag. Jag hade inget hembakt så jag köpte bröd på Ritz konditori.


Här följer lite påsksaker jag fotade när vi gick in och jag köpte tråd hos Mimmis Magasin.  På handduken finns ett recept på Créme Brulé


Denna kyckling kan man förvara lite påskgodis i.

 

Fin påskblomkruka från "Cult design"


Denna formen på cultljushållare gillar jag. Jag tror att jag har en sån påskinsats att sätta på min ljushållare som står på soffbordet. Detta var en liten försmak på påsken.



Nya runda färgstarka kuddar 

Ny gardinlängd dom fått hem 


  

Här kommer låten "Mellow Yellow" med Donovan som är en av mina ungdomsidoler och jag gillar honom fortfarande för hans musik är tidlös. Klicka här för att komma in på Donovans hemsida. Han är född 1946 och det är svårt att tänka sig att han nu är 65 år gammal. Donovan är en skotsk sångare, gitarrist och munspelare som föddes i Glasgow, Skottland. 2005 publicerades hans självbiografi "Donovan- The Hurdy Gurdy Man" Han valdes in i Rock and Roll hall of Fame år 2012


                  

Jag har själv suttit i mitt flickrum med en gitarr och spelat hans låtar med ca 4 acord...  och på den tiden hade jag en bra sångröst.

 

Av Malin wiper - 8 mars 2012 19:45

  

Sånt här väder var det ute i dag och mig gör det inget som är en gammal norrlänning. "Let it snow"

Jag promenderade ner till Ritz för att köpa lite kaffebröd att bjuda på och då passade jag på att öppna dörren till det innersta (köket) och fota en gullig elev  som finns där just nu och bredvid henne en  jättetrevlig kvinna som jobbar i bageriet men ibland kommer ut med mat och smörgås man beställt.


Klicka här för att komma in på Ritz konditoris facebook 


Detta är deras fina och goda kycklingpaj som vi åt på en lunch för ett tag sen. Dom hade strött granatäppelkärnor över salladen så det såg så läckert ut


En ny tårta som jag inte sett förut där. Den har stora chokladflarn utefter sidorna.


  

Framför Ritz och spelbutiken så finns denna inhägnad där det brukar stå en blomma på sommaren

  Nån hande hängt upp en barnmössa som upphittats på marken. När man går omkring ute så slår det en hur mycket kläder man ser överallt...  Jag har sett både vantar, mössor, halsdukar, jackor, tröjor och till och med barnsitsar för cykel. För att inte tala om alla cyklar som ligger lite överallt i naturen.


Den här tårtan ser ut som en hatt och är jättefin och ser så god ut. Jag skulle nog kunna äta upp hela tårtan själv...  

Det har varit en härlig dag i dag och det blev en liten promenad med Mrs B men det skriver jag om i morgon. Ha en fin kväll 


        


Av Malin wiper - 8 mars 2012 10:30


 


Jag fick en kommentar från stationscafét (Stockaryd)  i samband med min gissningstävling. Detta recept fanns i kommentaren och det tackar jag mina  vänner Marianne och Annelie för... . Klicka här för att komma in på Stationscaféts hemsida 


 


Krustadrecept
100 g vetemjöl
1 knivsudd salt
1 knivsudd socker
1½ dl vatten eller grädde
1 äggula
1 tsk smält smör


Fett att fritera i


Blanda mjöl, socker och salt. Vispa gulan i vatten/grädde. Blanda med mjölet, tillsätt det smälta smöret. Rör så lite som möjligt annars blir krustaderna blåsiga.
Värm fettet och järnet däri. Slå smeten i en kopp. Doppa järnet i smeten och frittera sedan tills krustaden är gyllene.

 


 



wild flowers
click to get More Wild Flowers Graphics


Ha en fin torsdag

Av Malin wiper - 8 mars 2012 10:00


Nu är min gissningstävling avslutad och denna gång fick jag in svaret snabbt så det var inte så svårt som jag trodde. Många svarade rätt men det var två stycken som kom först.


Klicka här för att se vart jag hittade denna bild föreställande krustader 


Det rätta svaret är: Krustadjärn och jag hittade en del olika sorters krustadjärn när jag googlade.


  


Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade denna bild. Det finns både enkla och dubbla järn. Krustadjärnet jag hittade är sånt som säkert följt med många olika storlekar och former till för man kan skruva av järnet och byta.


 


Första pris går till Maria Brännström (jobbar på tv) som letade efter nåt på nätet och råkade komma in på min blogg och det tycker jag var jättekul. Hon kom in först med det rätta svaret. Grattis Maria...    Roligt att du ville vara med. För att kunna skicka priset så kan du mejla mig så jag får adressen. wiperium@hotmail.com


  

 
 

Andra pris går till min bloggvän Sanna som kom in som nr 2 med rätt svar. Grattis Sanna...    Roligt att du ville vara med. Klicka här för att komma in på Sannas blogg.


Klicka här för att komma in på tävlingsinlägget för att se vad ni vunnit

 

 

 

 

Här får vinnarna en annorlunda fanfar från en musiker som heter Dante Bucci. Klicka här för att komma in på hans hemsida. Hans instrument heter "Handpan" Klicka här för att läsa om det instrumentet

 

Av Malin wiper - 8 mars 2012 08:30


Morning break
click to get More Morning Break Comments & Graphics


I dag avslutas min gissningstävling 10.00 och då kommer ett inlägg där man ser vilka två som vunnit pris. På agendan i dag är en promenad med en granne i huset bredvid vårt men det blir inte förrens på eftermiddagen. Min väninna A-G ligger i förkylning så henne har jag inte kunnat träffa på ett tag. Hoppas hon snart är frisk och slipper den hemska hostan... sköt om dig vännen.  Jag börjar landa lite när det gäller den jobbiga flytten från huset till lägenheten och försöker lyssna på kroppen och ta igen mig när det inte finns nån kraft. I dag har man vaknat till vinter igen och det snöar för fullt och det påverkar mig positivt så jag förstår att ljusterapi skulle funka bra på mig. Det känns som ögonen öppnar sig lite extra än om det skulle vara kul med vår nu så känner inte jag i alla fall nån ångest över snön.



Det har varit fullmåne och då brukar jag må uselt dan efter men inte nu och det tror jag beror på snön som ger sånt välgörande ljus.




   

Efter att jag fått in detta inlägg så skall jag städa, det behövs både dammsugas och dammtorkas  för det var ett tag sen nu och det syns. Sen skall jag gå över till Handelsträdgården som bara ligger ett stenkast från mig och köpa två krukväxter för några har blivit så fula och går inte att rädda. Jag är ingen hejare på växter och blir förvånad när nån håller länge.  Nu låter jag som en riktig hemmafru...  Jag själv var hemma med min son ett år men sen ville jag ut och arbeta.



 


Här en passande låt "Clean up your own backyard" med Elvis. Klicka här för att komma in på Elvis hemsida

 



Ha en riktigt fin dag i vinterlandet...  

Av Malin wiper - 7 mars 2012 15:00


Den 8/10 2011 så köpte jag denna moped (Kymo Z x 50 Super Fever)  av en kille som arbetar på samma ställe som min man. Jag köpte den för att jag inte kan cykla längre p.g.a nacken och när vi bodde i huset så var det för långt att gå till affären och handla större mängder. Nu bor vi närmare centrum men det kan vara kul att ha en moped ändå så jag skall iväg nån dag och köpa mig en hjälm men då får det bli en sån som man inte känner sig instängd i. Sen måste jag träna lite mer för det var inte så lätt som jag trodde att köra en sån. Det var värst i kurvorna då man måste sätta ner foten lite. Vi försöker hushålla med bilen för bensinen har blivit skyhög på sista tiden.


Klicka här för att kolla på en massa häftiga gamla mopeder 

 



  Det skall verkligen bli spännande för jag har aldrig förut ägt en moped...  Bättre sent än aldrig...  Skulle vara kul att ha en logga på moppen också...  


 


Hittade en passande låt till detta inlägg med Pierre Isacsson "Farfars moped". Klicka här för att läsa en biografi över Pierre Isacsson. Han föddes 1947 i Bergum i västergötland och gick ur tiden redan 1994 i samband med färjan Estonias förlisning. Han var ombord för att underhålla gästerna med sång och musik.  Han blev endast 47 år gammal. Hans mest kända låt är "Då går jag ner i min källare" Han hade en mörk och djup röst. Pierre har även arbetat som skådespelare åt Riksteatern och varit med i den kända gruppen "Family Four"

 


 

 Gruppen Family Four. Längst till vänster på bilden ser man Pierre Isacsson, Marie Bergman, Agneta Munther och Berndt Öst 

 

Av Malin wiper - 7 mars 2012 08:30

<
flowers
click to get Orkut Myspace flowers Comments & Graphics


Jag har en hemsk bloggtorka just nu och får inte till så många inlägg. Ibland finns det hur mycket som helst att skriva om så man blir stressad men sen tar det stopp. Jag hoppas vi kan åka iväg på en grej i kväll för då har jag verkligen nåt att skriva om i morgon men det är ingen idé att skriva om detta förrens det hänt. Jag är inte färdig med våra vardagsrumsgardiner än för det tar sån tid att fålla 4 långa längder men jag har i alla fall kommit så långt att jag nu skall vika in en kant på 12 cm där öljetterna skall sitta. Min man är öljettspecialist så han får ta hand om det....   


               


Tänk att nyheterna på tv 4 nu heter "News" Det känns som Sverige har blivit lilla USA. Svenska är ett språk på väg utför känns det som. Vi har nästan ingen svensk text på varor längre och än om jag förstår engelska rätt bra så har jag en gång köpt fel skönhetsprodukt. Skulle köpa värmebehandlingsmedel för håret i samband med plattångning men hade köpt nåt helt annat. Det värsta är att jag använde det efter tvätt och sen plattade...  Håret blev rätt slitet kan jag säga...    Sen är texten så liten på förpackningarna till såna produkter så man skulle behöva ha med sig förstoringsglas än om jag ser fullvärdigt med glasögon.

 


 


Här kommer lite lugn och vacker musik med Carmel Conway "He was beautiful". Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Jag har aldrig hört talas om henne men jag blev lugn och avslappnad av hennes röst och den fina musiken. Ibland behöver man lite lugn omkring sig för att dämpa allt annat brus.



<
flowers
click to get Orkut Myspace flowers Comments & Graphics


Hoppas ni alla får en riktigt fin onsdag. Sköt om er

Av Malin wiper - 7 mars 2012 07:00


Nu har jag äntligen sett den svenksa filmen "En enkel till Antibes. Filmen är en dramakomedi från 2011 i regi av Richard Hobert. I denna film så är Sven-Bertil Taube den klart lysande stjärnan och spelar så otroligt bra så man bara sitter och njuter. Desstuom är fotot fantastiskt vackert och man får se många njutbara vyer.  Många av skådespelarna är jättebra men kommer ändå inte i närheten av Sven-Bertil Taubes inlevelse och utstrålning som berör. I övriga roller ser vi: Rebecca Ferguson, Dan Ekborg, Malin Morgan mfl


Här en scen med Sven Bertil Taube. Rebecca Ferguson och Torkel Petersson  


  Lite av handlingen:


Änklingen George har fått nog av sin hemhjälp Maria som stjäl hans saker och sina vuxna barn som försöker sälja hans hus och komma över pengarna. Trots allvarligt ämne så känns den lite som en må bra film med ett stänk av humor och allvar


Klicka här för att se vart jag hittade denna roliga bild på en scooter i korgmaterial 


Klicka här för att läsa en utförligare beskrivning och recension


 


Av mig får filmen 3 scootrar av 5 möjliga i betyg


                  


Här kommer trailern till filmen  




Antibes är en stad i sydöstra Frankrike som har en ålderdomlig stadskärna med ett labyrintiskt nät av gator, gränder och torg. Här finns en borg som uppfördes på 1500-talet av fursteätten Grimaldi i vilken det numera finns ett museum över Picasso (Picassomuseet) Picasso verkade i flera år i Tantibes och dess grannorter


 


Sven-Bertil Taube var med i en utländsk film 1976 som heter "Örnen har landat". Den är baserad på en bok med samma namn av Jack Higgins. Filmen regisserades av John Stuges och jag kom ihåg att jag tyckte filmen var jättespännande. Sven-Bertil hade en mindre roll i filmen och dom övriga skådespelarna var Michael Caine, Donald Sutherland, Robert Duvall. Klicka här för att läsa vad filmen handlar om. Orginaltiteln är "The Eagle has landed". Klicka här för att se trailern till filmen. Jag skall skicka efter filmen så jag får se om den igen. Undrar om man tyckert den är lika bra i dag som man tyckte då.


 


 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards