Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2012

Av Malin wiper - 8 januari 2012 08:35

 


Jag tog en bild från fönstret och som ni ser så har vi inte mycket snö just nu så jag hoppas det börjar snöa lite till så vi får lite ljusterapi. Min man är på väg till huset för att fortsätta städa och jag skall in i duschen och sen fixa lite härhemma. Vi har fullt upp med att få ordning på två ställen så man känner sig lite utpumpad men snart har vi bara ett ställe att tänka på. Det är så tyst och vindstilla så man kan nästan höra en knappnål falla. Fast det är ljust i husen rumtomkring och det känns så tryggt.


  


I går fraktade min man över vårt lampsystem (Sända)  för vardagsrummet. Det köpte vi på IKEA för några år sedan. Man kan bygga på skenorna hur man vill antingen rakt eller i olika vinklar och man kan ha både spottar och vanliga lampor i skenan. Systemet finns fortfarande och är populärt så dom slutar inte med detta i första taget. Dom vinröda lamporna på golvet skall sitta i skenan över vårt matsalsbord i vardagsrummet och sen har vi 4 vita spottar som skall sitta längre in och lysa mot bokhyllor och tavlor. Vi måste köpa till fler spottar så skenan blir komplett.


  


Nu har vi satt upp en mask vi köpte i Venedig när vi var där i slutet av 90-talet. Den sitter bredvid en tavla med venedigmotiv i vår lilla extrahörna innan vardagsrummet. Nu kom jag på vad vi skall ha för matta i filmhallen...  Naturligtvis röda mattan...  så passande.


  


Klicka här för att se vart jag hittade denna bild
Welcome - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks! Ha nu en jättefin, lugn och skön söndag 


Av Malin wiper - 8 januari 2012 08:15


 


Nu finns det minst två filmer som jag kommer att hyra så fort jag har tid att kolla på film. Först denna som heter "George Harryison living in the material world" En film av regissören Martin Scorsese. Det är en dokumentärfilm och jag hoppas att den går att hyra annars köper jag den. Den är från 2011 och den är baserat på livet av George Harrison.


 


Klicka här för att se en trailer och läsa en recension där den fått 4 i betyg av 5 möjliga. Klicka här för att komma in på filmforum och läsa lite mer. George Harrison var en av medlemmarna i The Beatles men gjorde sen en solokarriär innan han gick ur tiden 2001 i en ålder av 58 år


 


Klicka här för att komma in på en sida där det står lite mer om honom.
Av Malin wiper - 7 januari 2012 19:00

 


I går såg jag en dokumentär om Jussi Björling som var fantastiskt bra. Där fick man bl.a möta hans barn som berättade minnen. Hans dotter Ann- Charlotte Björling har jag träffat live i Stockholm på 90-talet och fick då hennes autograf.  tyvärr så har jag sån oordning just nu så jag hittar inte mina autografalbum. Tror dom är nerpackade i källaren så jag skall rensa och ta upp dom till lägenheten så småningom. Klicka här för att se en del av dokumentären om Jussi Björling på svt play. Klicka här för att komma in på Jussi Björling Sällskapets hemsida. Klicka här för att läsa en biografi över Jussi Björling. Jag har själv alltid gillat hans fantastiska röst som är enligt mig den allra bästa operarösten som någonsin funnits. När jag lyssnar på "Till havs"  så når rysningarna sin höjpunkt och huden ser ut som ett  rymdlandskap...   Klicka här för att komma in på Jussi Björlingsmuseet i Borlänge, det vill jag själv besöka vid nåt passande tillfälle.


  

Jussi Björling MuseetSagan om Jussi Björling del 1
 
Här kommer del 2
 Hans dotter Ann-Charlotte Björling föddes 1943 och är en svensk skådespelerska och operettsångare (sopran) Efter en treårig utbildning vid Operastudio 67 började hon som romanssångerska i början av 1970-talet. Hennes lyriska sopran lovordades och dessutom visade hon prov på en stor språkbegåvning då hon helst sjöng romanserna på orginalspråk tyska, engelska, spanska, franska och italienska. Hon var väldigt vänlig när jag bad om hennes autograf. Hon råkade befinna sig utanför Maximteatern när jag och Mr T varit och sett en komedi som hette "Skvaller" på 90-talet. Hon var i sällskap av en skådespelare och jag störde henne men det tycktes inte göra nåt.
Free Orkut and My Space goodevening Graphics Glitters
click to get Orkut Myspace good evening Comments & Graphics


Av Malin wiper - 7 januari 2012 17:23


  Klicka här för att se vad Höglandsnytt skrivit ang Vandalorum i Värnamo på Stockaryds Stationscafées facebook. Jag har även satt in en länk till Höglandsnytt under menyer "Medialänkar". Vi har missat att besöka "Vandalorum" i Värnamo men nästa gång skall vi gå dit. Jag har bloggat om detta när dom tog första spadtaget och när det var klart men det var länge sen.


  Vandalorum. Klicka här för att läsa lite mer ang detta


Klicka här för att komma in på Vandalorums hemsida


Vandalorum är en privat konsthall i Nöbbele utanför Värnamo. Det är ett centrum för konst och design. Projektet drivs av stiftelsen Vandalorum och projektledaren Sune Nordgren. Bygget påbörjades i januari 2010 och invigdes 16/4 2011


  


En av konsthallarna inuti

Av Malin wiper - 7 januari 2012 13:44

 


Min man har tvättat vår vardagsrumsmatta på sitt arbete och så här fin blev den. Nu ser den nästan ut som när den var ny...  .


  


Så här blev det när jag ställde tillbaka rumsbordet. Jag har dammsugat och dammtorkat i dag så det känns så fräscht hemma.


  


Nu är vi ute efter en lång hallmatta som är lätt att dammsuga. Klicka här för att se vart jag hittade denna bild


  


Jag hoppas vi får upp denna spotlights i dag i hallen. Min man har fullt upp i huset så vi får se hur trött han är när ham kommer hem.


  


Min man ringde flera gånger om att jag inte skulle börja med lunchen för han blev försenad. Till slut bestämde vi att när han var klar så åkte vi ut och köpte oss varsin räksmörgås på Ritz konditori.  Vi äter riktig mat lite senare. Han måste ju passa på medans han får hjälp.


                     


 


  Sen åkte vi ner en tur till Ingelund för att ta lite nya headerbilder. Som ni ser så har det dykt upp en figur på min header....  som inte funnits där på bänken förut. Håll ögonen öppna för jag kommer att ha denna header ett tag men ändra den lite när andan faller på...   Man vet aldrig vad som kan dyka upp....  


 


Här sjunger Maini Päivikki Sorri "Sorgsna paraplyer" klicka här för att komma in på hennes hemsidaAv Malin wiper - 7 januari 2012 09:00

    


Här kommer nästa låt som legat på Tio i topp. Det är Eddie Hodges med låten "I´m Gonna Knock on Your Door" som fick en första plats på Tio i topp 14/10 1961. Klicka här för att läsa en kort biografi över Eddie Hodges


          


Eddie Hodges föddes 1947 i Hattiesburg i Mississippi och är en amerikansk sångare och skådespelare. Han hade en succé 1961 just med denna låten I´m Gonna Knock on Your Door". Som skådespelare gjorde han några filmer, bland annat spelade han Huckleberry Finn 1960


  


Eddie Hodges i Huckleberry Finn
 


Av Malin wiper - 7 januari 2012 08:12Have a wonderful Saturday - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!
Tack för att ni talade om för mig att ni också såg att bloggen var förändrad. Jag tog en bild och mejlade till bloggplatsen så nu har jag kunnat gå in på inställningar och ta tillbaka allt. Detta har hänt mig förut så jag börjar bli van. Jag har inte fått allt som jag vill än i färger men får ändra lite eftersom jag ser hur jag vill ha det på rubriker och menyavdelningar mm.


 Nu börjar vi komma in i en kritisk fas vad gäller huset. Vi har en vecka på oss att städa ur och min man är nu på väg till huset där han skall få hjälp av sina kompisar. Jag kommer att hjälpa till också men inte i dag för jag har haft mer besvär med nacken några dagar och skall göra lite finstädning när det grövsta är klart. Jag kan inte stå med armarna ovanför huvudet nån längre stund utan att få yrsel. Dom tar tak och väggar och det är påfrestande.Sweeping Broom


Här kommer en låt som heter Yellow Bird och är en Haitian Folk song. Den spelas här på Steel drums from Trinidad 


Jag kommer in på era bloggar lite senare för jag har lite att göra på förmiddagen. Här har vi kvar lite av snön som kom i går. När vi åkte in till Jönköping så fanns det ingen snö alls där. Sköt om er och ha en fin dag

Av Malin wiper - 6 januari 2012 16:07

 


  Jag har nog aldrig fikat så billigt som i dag på IKEA. Detta kostar sammanlagt 15 kr men det är ju inte lika gott som man får på våra tre stamfik. Det var så lite folk när vi kom så det var luftigt, lugnt och skönt så vi satt och skojade lite och då sa min man nåt dråpligt och roligt och jag tappade helt fattningen och kunde inte sluta skratta, det var fruktansvärt för så fort jag tog en tugga så satt det igång igen...  Det måste vara för att man är helt uttröttad och sliten efter denna flytt och en massa tråkigt som händer i min närhet. Jag blev nästan rädd till slut och var tvungen att gå därifrån och lugna ner mig. Det övergick i alla fall inte till gråt som det kan göra.


    


Vi köpte en ny tvättkorg, en badrumsmatta till lilla toaletten, en matta framför ytterdörren, ett nytt duschdraperi i samma färg som dom färgade kakelplattorna, fler spottar till vårt lampsystem i vardagsrummet, spotlights till filmhallen som är en sån som går att dra ut över det hela i taket. Jag hade tänkt vänta tills jag hittade nåt riktigt häftigt men vi måste ha skönt ljus i taket och jag köper en filmisk lampa till hallen där man tar av sig ytterkläderna istället. Sen köpte vi sånt som fattas för att få upp alla gardinstängerna så rummen är kompletta. Nu är alla gardinstänger på plats och det är bara att fixa gardiner så fort vi hittar nåt som passar. Jag tog inga bilder för vi var så trötta och ville bara åka hem så fort allt var klart.


   Vi hittade en gardin i en kartong i källaren med en lång gardinkappa som vi hade i huset för några år sedan men när vi satt upp dom i detta vardagsrum så blev vi nästan deprimerade för det blev så tråkigt. Grundfärgen är lite gulbeige och så är väggarna också, än om det är färgklickar på gardinerna så blev det helt galet så vi tog ner dom igen. Vi hade tänkt gardinkappor eftersom vi vill ha in så mycket ljus som möjligt och det är mindre fönster i vardagsrummet än vi är vana vid.


               


När vi hade gjort det vi skulle så hade jag tänkt blogga men det hände samma sak som i går och jag kom inte in på varken bloggen eller mejlen. Kom in ibland men då tog det 5 minuter mellan varje klick och vem orkar vänta på nåt sånt?...  Inte jag med mitt dåliga tålamod. Jag passar verkligen inte in i dataåldern för då måste man ha tålamod och kunna vänta och även lösa dataproblem utan att bli galen och bryta ihop...  


  


Vi har även fått upp dessa två filmaffischer på hallväggen som vi hade sen förut. Dom är tryckta 1978 och vi har köpt dom på nätet för några år sedan. Dom behöver ha ny passpartoe och ev nya lite mörkare ramar men det fixar vi när allt är klart. Nu är jag ute efter gamla filmrullar såna stora i plåt med ev lite filmbitar kvar på. Sen har jag beställt en stor filmklappa som min man och hans arbetskamrater skall tillverka åt mig men det kan ta lite tid för dom har andra jobb som måste utföras först.  Klicka här för att komma in på en sida som säljer filmaffischer


MUDTRAP.COM
Animations provided by MUDTRAP.COM


Den ena filmaffischen är en från en film med Marilyn Monroe som heter "The Seven Years itch" där hon spelar mot Tom Ewell. Klicka här för att läsa om Marilyn Monroe. Just nu porträtteras hon i en bioaktuell film. klicka här för att komma in på hemsidan för den filmen


 


Här är trailern till den filmen. Klicka här för att läsa om filmen
Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se