Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 7 december 2011

Ricky Martin & Meja!

Av Malin wiper - 7 december 2011 07:00



 


Ett mysterium är löst:


Jag har mått så konstigt ett tag och haft såna besvär med mina ögon och även i näsa och hals. Har känt mig förgiftad bara velat ligga i sängen med slutna ögon. Jag har besvär med allergi och det sätter sig i ögonen först så jag har förstått att jag har nåt hemma som jag inte tål. Har gått igenom alla medel och slängt en del och köpt nytt diskmedel men det blev inte bättre. Jag är allerigtestad och vet att jag inte tål vissa parfymer i varken smink eller tvättmedel mm. Man lär sig vad man tål och luktar på allt  men det misslyckas ändå ibland. Nu har det varit så dåligt så jag är röd och uppsvullen under ögonen och har fått skölja dom varje dag. Jag har känt att det luktat så tvåligt vid datan av nåt starkt som känns i munnen och går direkt in i nästan och ögonen. Nu var det så illa så jag hade tänkt ringa läkaren i dag. Jag skulle till frissan i går men fick ställa in. Man blir fruktansvärt trött av allergi. 


 



Så fort jag gått från datan så har lukten gått bort. Jag tillkallade min man och han kände detsamma så vi började leta efter orsaken men hittade inget som vi kunde misstänka men då böjde min man sig ner och luktade på min nya kontorsstol och kände direkt att den luktade Comfort sköljmedel och det reagerar vi båda på. Vi köpte den 1/12  på second hand. Vi slängde ut den direkt på altan och får göra oss av med den.  Nu har vi vädrat ut ordentligt men det tar nog ett tag innan det är helt borta. Jag har utvecklat en känslighet efter att ha jobbat i mögelhus i 5 år utan att veta om det och sen inom industrin där det varit utsläpp flera gånger som jag själv hamnat i. Eftersom jag blivit utsatt för detta i flera dagar så kommer det att ta ett tag att bli bra.


  

Här är den Comfortstinkande stolen....  


Två alternativ jag kan rekommendera vid käsliga ögon:


  

Detta är ögon och linsskölj som är toppen att ta till vid irriterande ögon och om man fått in nåt i ögonen. Dom är fria från konserveringsmedel. Jag har använt såna till och från i flera år.


                        


Dom finns på Apoteket. Klicka här för att komma in på deras sida och läsa om ögonsköljen.

 

  


Så här ser dom ut.


  


Får man torra och grusiga ögon så är dessa jättebra och utan konserveringsmedel.


Klicka här för att läsa om Cellufluid


  


Detta är en mindre pipett som ger två droppar i varje öga.



 



Klicka här för att komma in på Ricky Martins hemsida


Klicka här för att komma in på Mejas hemsida


 
 
skrivmoster

skrivmoster

7 december 2011 07:36

Det var ju bra att ni kom på vad det var som ställde till det för dig! Men synd på en så fin stol, som du fått tag på. Nu är det kanske samma väg tillbaka ...

Hoppas att du nu ska börja må bättre och hämta nya krafter inför inflyttningen.
Kramar till dig!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Malin wiper

7 december 2011 07:41

Det var verkligen tur att vi kom på vad det var för i dag är jag redan lite bättre. Vi får se om tröttheten försvinner men den är nog både fysisk och psykisk av olika orsaker.

Tack för din omtanke min vän
Ha en fin dag
kramar

 
Petra

Petra

7 december 2011 07:39

KRAM och krya på dej vännen!!

http://petrano1bloggspace,se

Malin wiper

7 december 2011 07:41

Tack snälla Petra

Ha en fin dag
varm kram

 
Pisan

Pisan

7 december 2011 08:24

Vilken tur att ni kom på vad det var. Har du beställt ny tid hos frissan nu då? Hur går det när du är där? Jag menar; det är ju så mkt kemikalier som de använder och så, kanske inte just på dig men det luktar ju rejält om sånt.
Hoppas det bara blir bättre nu. Kramar från mig! ♥

http://pisansblogg.bloggplatsen.se

Malin wiper

7 december 2011 08:42

Jag har fått en ny tid hos frissan på fredag morgon. Håret är så långt nu så det går att sätta upp i hästsvans ;) Hade tänkt spara men det blir förstört av plattången. Jag skall bara klippa mig.

Jag är redan lite bättre

Ha en fin dag vännen och tack för din omtanke
kramar

 
Ingen bild

Kerstin

7 december 2011 08:53

Sköt om dig.

Kramar från oss i norr.

Malin wiper

7 december 2011 09:00

Tack snälla du. Sköt om er själva
kramar

 
Cattis

Cattis

7 december 2011 09:10

Vad skönt att läsa i slutet att ni kom på vad det var.
Jag har också varit dålig länge nu och är jättetrött.
Har haft eksem några månader som bara blir värre och värre så idag gjorde jag det jag tänkt länge.
Ringa doktorn.
Och jag fick turligt nog tid redan idag.
Jag misstänker att det är all medicin jag äter som orsakar det här.
Räcker bara jag läser biverkningarna på några stycken så blir jag mörkrädd.
Hoppas läkaren har några bra råd att ge så jag blir pigg igen.

Kramis och hoppas du blir frisk snart igen.

http://www.jagmenjag.se

Malin wiper

7 december 2011 09:23

Ja du det var tur för jag blev så dålig. Vi skall även flytta ut kartongerna från vardagsrummet dom som stått i källaren för det tål jag inte heller för det blir alltid lite fukt i en oinredd källare. Jobbigt med eksem men bra att du skall till läkare och få nåt för detta. Jag har själv fått eksem i öronen så jag måste försöka komma mig till öronljusbehandling nån dag. Det är nog medicinen som du säger som ger biverkningar. Jag själv har svårt att tåla läkemedel. Hoppas det finns nån annan sort du kan byta till.

Hoppas det går bra hos läkaren. Jag skall hålla tummarna och tänka på dig min goa vän. Jag mår lite bättre men är röd i ögonen fortfarande

Sköt om dig
varm kram

 
Stevie

Stevie

7 december 2011 10:31

Godmorgon Middag Wiper!

Vet vad Du skriver om, var samma när jag kom hem från sjukhuset i Januari efter ca 5 månaders uppehåll där. Hela lägenheten stank av någonting. Min kompis Kim som varit så gullig och kommit från Bornholm mest varje vecka, för att kolla min lägenhet. Han ville vara snäll och tvätta åt mig medan jag låg inne. Vad han hade köpt för sköljmedel vet jag ej, men doften sökte mig. Fick ner i tvättstugan och skölja igenom all tvätt med vatten & neutralt sköljmedel. Jag får huvudvärk av starka dofter så som sköljmedel, rakvatten, parfym ja Du vet. Sedan tål jag inte parfyrmerade tvålar, får hålla mig till barnängens.
Hoppas Ditt onda gått över. Men tycker det är konstigt att en Second Hand köper in/tar emot saker som stinker av rengörings medel.

Kul att Du gillar min "Julkalender",
Du får hålla koll på vem som dyker upp bakom de 17 kommande luckorna!
:)
ha en bra Onsdag!

Kram
Stevie

PS! Har problem att komma in på Din blogg emellanåt!
Hela datorn hänger sig, så jag får starta om den!
:(

http://esthonianangel.bloggplatsen.seh

Malin wiper

7 december 2011 10:45

Det är flera som sagt att dom har problem att komma in på min blogg men det är ingen idé att mejla till bloggplatsen för dom svarar aldrig numera så jag skall byta blogg efter julhelgerna och flytt.

Vad trist att du varit med om samma sak och har samma känslighet som mig. Fast jag tror inte att vi är ensamma för det finns många medel nu som man mår dåligt av. Fler och fler får allergier. Jag fick också huvudvärk och det har jag inte så ofta numera. Jag är inte riktigt bra än men det finns kvar i luften fortfarande och sen har vi källarkartonger uppe som vi skall flytta till ett annat rum så man mår bättre. Jag skall köpa barnängens också och testa. Vi använder sällan sköljmedel för det är helt onödigt om det inte är nåt som är statiskt.

Jag gillar verkligen din kalender och det är lite spännande ;)

Ha en fin onsdaga själv
kramar

 
Spanaren

Spanaren

7 december 2011 11:32

Men ställ stolen i badrummet och tvätta om den på nytt med saker som du tål ;.)
Jag med lider av parfymallergi med mera.
Lycka till med stolen /kram

http://spanaren55.bloggplatsen.se

Malin wiper

7 december 2011 12:32

Tack för tipset men jag tror att man då måste lossa på klädsel och allt för lukten sitter så djupt.

Ja då vet du hur det känns

Tack
kram

 
zoega59

zoega59

7 december 2011 12:07

Så låt bli datorn resten av veckan och vila dig
Ha en bra dag

http://zoega59.blogspot.com

Malin wiper

7 december 2011 12:31

Du har så rätt så ;) men jag har svårt att låta bli och när vi flyttar så blir det en välbehövlig bloggvila

Ha en bra dag
kramar

 
Maya

Maya

7 december 2011 14:19

Är också allergisk och överkänslig. Har också ett väldigt väl utvecklat luktsinne så ibland känner man alla möjliga dofter på långt håll som ingen annan känner förrän dom är nära. Ibland kan det också vara jättejobbigt. Är väldigt allergisk mot mögel också. Och en massa annat. Jag tar Lomudal ögondroppar, får dom mot recept men det finns även receptfritt. Så bra att Ni kom på vad Ni reagerade på och kan krya på Er nu!

Kram!

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

7 december 2011 14:39

Ja men då vet du precis hur det känns. Jag behöver bara komma in i ett hus som har mögel så får jag nästan springa ut igen. Jag skall gå in och fråga dig ang ögondropparna ja du det var tur att vi kom på vad det var

kramar till dig du snälla

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 28 mars 08:45

    I tisdags tog vi en promenad nere i Öster Mälarstrand, Notudden. Här satt vi oss ner på dom nya bänkarna framför småbåtshamnen. Sen gick vi omkring och kollade runt lite på dom båtar som fanns där, än om inte så många än     Här sitte...

Av Malin wiper - Onsdag 27 mars 08:30

  I mångdags innan vi hämtade min son i Enköping så dukade jag klart så allt var färdigt till lunchen hos oss. Min son har blivit vegetarian så vi tillagade morotsbiffar som vi gjort några gånger förut. Klicka här för att få receptet på morotsbif...

Av Malin wiper - Måndag 25 mars 07:15

    Här kommer lite fler bilder från promenader, och som ni vet så gillar jag pelare. Här ett pampigt hus i centrala Västerås     Lite fler pelare jag stött på och jag tycker såna tillför mycket i stadsbilden     En lite annorlunda...

Av Malin wiper - Söndag 24 mars 09:00

    Detta är en Alfa Romeo Spider från 1972. Den såg jag på en av våra promenader och den var så läcker. Nu börjar det snart dyka upp lite mer veteranbilar och det känns kul                                                                 ...

Av Malin wiper - Lördag 23 mars 10:30

      Vi skall sälja våra två gula fotöljer av märket Swedese Nova. Vi har ingen plats för dom i  denna lägenhet för vi har tagit sovrummet till vardagsrum där vi även har våra datorplatser. Därför köpte vi denna stol Mellby på Jysk för ett tag s...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards