Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2011

Av Malin wiper - 4 november 2011 17:00

       


Sist jag var till Mimmis Magasin så såg jag så fina kaffeunderlägg som jag tänkte köpa men det fanns inte tillräckligt många kvar. Nu hade dom kommit in igen så min man åkte ner och köpte 6 st. Det är akvareller skapade av konstnärinnan Helen Boberg Oscarsso från Skillingaryd. Det är  ett visdomsord på varje inlägg och hon  har även signerat varje underlägg. Dom är plastade så dom är lätta att bara torka av.


  


Den här boken som hon skrivit och illustrerat köpte jag i maj 2010. 


 


Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Klicka här för att läsa om henne på en sida som heter "Konstnären har ordet"


  


Här ser man storleken på underlägget. Koppen på bilden är från sisters gifs. Hon är min bloggvän som bor i USA och jag fick denna av henne för ett tag sen.

  

         

       

         


         


                 


Klicka på bilderna så blir dom större.  
Good Afternoon - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!Av Malin wiper - 4 november 2011 09:51
Have a great weekend - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!


Det börjar kännas lite bättre nu i nacken. Det är så att jag sträckte mig när jag höll på att rensa och packa. Vet ju att jag inte kan ta i men det blev lite fel ändå. Efter att jag vilat, behandlat mig och gjort mina nackövningar så har det släppt lite. Jag har fortfarande ont i ryggen så jag kan inte blogga så mycket som förut och det blev inget "Önska så spelar jag" denna fredag av förklarliga skäl. Tack för alla era fina kommentarer som jag godkänt men inte hunnit svara på än. Jag har levt med dessa nackbesvär i så många år nu så man vänjer sig till en viss gräns.  I början innan jag visste vad det var så trodde jag att jag fått en hjärntumör eller höll på att bli senil. Efter hjärnröntgen så kunde detta uteslutas.

 


 


Min man tyckte att jag behövde komma ut lite så han hämtade mig och vi for ner för att ta en fika på Ritz konditori. Så här kalt är det i parken framför Ritz just nu. Det känns verkligen att det är höst när byarumsbänkarna är bortforslade. Fast ändå konstigt när det är så milt för årstiden. Det känns mer som en tidig höstdag. Jag kände mig bättre men förstod när jag var inne på vår spelbutik att min hjärna inte funkar så bra just nu.


    


Nacken påverkar många delar av kroppen så när jag skulle köpa tidningen så pratade vi även om spel eftersom jag hade lotto och då kom jag av mig och tog tidningarna under armen och gick....  Tydligen hade jag inte betalt dom....  och jag som är ärligheten själv blev helt förskräckt. Hon förstod att jag inte var i form för det syns på mig och jag blir lite skelögd av nackbesvären. Jag blev lite distraherad när vi pratade om annat emellan och det funkar inte just nu.


  


När vi gick in på Ritz så fick min man betala för jag blev så osäker. Jag tog ett morotsbröd med god ost emellan


  


Sen hade dom gjort räksmörgåsar av croissant som min man testade. Han sa att den var helt fantastiskt god.


    


  


I dag hade dom även en ny rätt med  wraps som var fyllda med lite av varje.


   


Innan han skjutsade hem mig så handlade vi lite grönsaker på torget.


 


Nu skall jag bara ta det lugnt och lägga på lite isgelé och använda nackkragen en stund. Efter lunchen så tar jag mig nog en liten promenad för att se om det släpper lite mer av att jag rör på mig.


Hoppas ni alla får en härlig fredag vad ni än skall hitta på...   


   


 Gunhild Carling en månsidig artist. klicka här för att komma in på hennes hemsida

Av Malin wiper - 4 november 2011 08:00

      


Igelkottens elegans är en franskt filmdrama från 2010 i regi av Mona Achache
    Handlingen

Madame Michel är en 54-årig portvakt i en småborgerlig fastighet som beskriver sig själv som ”änka, kortväxt, ful och småfet”. Hennes enda lycka är att öppna dörren till rummet längst in, där hon kan fly bort i sin värld av böcker.

I fastigheten bor även Paloma, en brådmogen och livstrött 12-åring, som varje vaken stund filmar allt hon ser med sin videokamera. På sin trettonde födelsedag tänker hon begå självmord. Videofilmerna ska bli hennes domslut över sin stund på jorden.

När en japansk herre i sextioårsåldern flyttar in ihuset blirhan en länk mellan de båda kvinnorna och vänskapen mellan de tre börjar trevande att växa. Men dagen för Palomas 13-årsdag närmar sig händer nåt.


 


Filmen är baserad på Muriel Barberys succéroman Igelkottens elegans. Klicka här för att läsa lite mer om filmen


Min Recension:

 

Först tänkte jag nej! skall man få se en 11-årig flicka som står och filmar sin omgivning med en gammal filmkamera samtidigt som hon viskar  hest på franska vad hon känner och tycker om den världen hon lever i. Sen tog den fart och handlingen gick framåt och jag förstod att början var nödvändig för denna film. Jag blev överraskad och skådespelet var på topp från minsta biroll till huvudroll. Det är intressant med filmer som inte är så förutsägbara utan man blir överraskad både mitt i handlingen och på slutklämmen. Jag tycker detta är en verkligt sevärd film full av både värme, sorg och glädje och med ett stort djup i sig. Den unga flickan med kameran var fantastisk och även den kvinnliga portvakten som med små medel fick sin roll att glänsa. Jag kände mig både varm och sorgsen efter att ha sett filmen.

 

 

 

Av mig får filmen 4 igelkottar av 5 möjliga

 

         

 

Tyvärr fanns det ingen trailer på svenska hos Youtube men man får ändå en liten uppfattning

 

 

Av Malin wiper - 4 november 2011 07:00

Här kommer några inlägg som wiper skrivit tidigare och jag Mr T har tidsinställt dom tills i dag 


Jag lånade två filmer på biblioteket och börjar med att skriva om colorado Avenue som jag såg först som är ett drama från 2007. För regin står Claes Olsson och i rollerna ser vi Birthe Wingren, Nicke Lignell, Peter Kanerva, Ylva Ekblad, Irina Björklund, André Wickström, Pekka Strang, Johanna Wingren, Jonte Wingren, Johan Fagerudd, Andreas Wilson, Göran Forsmark och Guy Rosenholm 


Handlingen


Colorado Avenue följer en mor och son, Hanna Östman och Otto. Hanna blir tvungen att lämna sitt hem på Rödskäret med sin mor, då hennes far drunknar ute på havet. Hanna blir piga hos familjen Smeds och sparar pengar för en resa till Amerika. Slutligen, år 1893, åker hon dit som 18-åring med glimten av stora pengar framför sig. Efter tio år återvänder hon till sin hemby Siklax med två barn. Med Amerikanska dollar köper Hanna en stenig åker och bygger upp en lanthandel. Butiken blir en mötesplats för Siklaxborna, som så småningom börjar uppskatta den flitiga flickan, "Dollar-Hanna". Efter självständigheten och kriget 1919, då alkoholförbjudet kommit i kraft börjar Hannas son, Otto, sin karriär som en företagare. Han blir kungen av spritsmugglarna, vilket orsakar en hel del besvär åt Hanna. Dollar-Hanna kan inte förlåta sin son för den kriminella vägen han valt.


 


Recension:

 

Jag gillade filmen som var vackert fotad och flera bra skådespelarinsatser. Det är en del tillbakablickar och sånt brukar jag inte gilla men ibland kan det bli riktigt lyckat när man ser tråden mellan nutid och dåtid. Det är en rätt långsam film men samtidigt behaglig att luta sig tillbaka till. Hanna som bott i Amerika och kommer hem till lilla Siklax får verkligen kämpa mot fördomar när hon kommer hem och har två barn med sig men ingen man. Hon får arbeta hårt för att uppnå sina drömmar på egen hand. Hon som spelar Hannas mor i filmen gör en fantastisk rollprestation som motsträvig och kallhamrad. Jag kan tycka att man fick för lite information om hennes liv i Amerika. Den handlingen blev starkt forcerad 

  

Klicka här för att komma in på filmens hemsida där man kan läsa allt om filmen


 


Filmen får 3 filmkameror av 5 möjliga i betyg av mig.


           

Av Malin wiper - 2 november 2011 14:22


Evening in the forest - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!Mr T meddelar:


Min fru mår inte så bra just nu men hon kommer tillbaka så fort hon mår lite bättre. Ser att hon fått en del kommentarer som jag nu godkänner och hon får svara på senare.


Ha det så bra

Av Malin wiper - 2 november 2011 08:45


Welcome - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!


Varje morgon man vaknar så tror man att det är i mitten av augusti. Fast på smålandsnytt i går så sa dom att det börjat snöa i Jönköping. Fast här är det lite disigt, blött och vindstilla. Jag hör hur mannen duschar men annars är det så stilla i området så man kan nästan höra en knappnål falla. Jag vet inte vad som hänt det är så förändrat här. Förut hade folk alltid en lampa tänd i nåt fönster hela natten men nu är det becksvart härute.  Det kommer nog att bli mer liv för många av dom äldre har flyttat och det har kommit mer familjer med små barn eller barn på väg. Det är ett generationsskifte på gång så det är inte många av dom som bodde här för 11 år sedan som är kvar. Vi känner oss som fossiler...   


  


Bilden kommer från animatiewereld 


 Klicka här för att komma in på Leonard Cohens hemsida. Han föddes 1934 i Montreál, Québeck, Kanada. Han är en kanadensisk sångare, låtskrivare, musiker, poet, konstnär och författare. Leonard har sålt över 60 miljoner album världen över. Dessutom har han inspirerat en rad musiker, inte minst goth-gruppen Sisters of Mercy, som tog sitt namn efter en av Cohens kompositioner. Åren 1994-1999 tillbringad han i ett zenbuddhistiskt kloster vid foten av Mount Baldy utanför Los Angeles, Kalifornien. Numera bor han i Los Angeles


  

Klicka här för att komma in på sidan där jag lånat denna bild. Det finns lite att läsa där


Jag har själv alltid gillat Leonard Cohen som har en fantastisk personlig röst med en härlig raspighet. Sen har han en karisma som man blir knockad av. Hans musik har gått het på min skivtallrik så länge jag kan minnas och även på fester.


Hugs - Images and gifs for social networksAv Malin wiper - 2 november 2011 07:00


Kitten with butterfly - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!


I förrgår hade jag ett ärende till Mimmis Magasin och då passar jag alltid på att fota lite nya saker dom fått hem.  I dag skall vi åka iväg till Jönköping för att handla lite och dessutom har dom öppet på dom stora second hand  onsdagar och lördagar. Jag är ju en second handgalning men har inte varit och kollat så mycket som jag brukar på sista tiden. Vi åker inte lika ofta till Jönköping just nu eftersom vi har att göra hemma med förberedelser för flytt. Jag kan ändå inte handla en massa nu när jag håller på att rensa bort för att underlätta flytten.


  


Garn som passar till dessa "oversize mössor"


                  


  


Här räcker ett garnnystan till en mössa


 


  


Garn till kragar för den frusne.


 


  


  


  


  


Dessa långa snygga sockar hängde i skylten.


  


Nu har det börjat komma lite jultyger och här ser man både färdiga panellängder och ett kapptyg på metervara


 


  


Ett tyg i lite 50-talsretro.


  


Eller varför inte ett vitt lite strukturerat tyg med guldrenar som motiv


 


  


Sobert gammelrosa med en fin struktur och glansig känsla


 


  


Jättetunnt randigt som säkert är såna man har emellan tjockare gardiner.


  


Samma gardintyg men andra färger


  


Färgstarkt tyg med ödlor som mönster


    


  


En vaxduk i marmorerat mönster som finns även i grått. 


  Granny playing video-game - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!

Av Malin wiper - 1 november 2011 15:00

 


  I går var vi bort en sväng till vårt fina bibliotek Fenix Kunskapscentrum.som även inhyser ett gymnasium. Jag lämnade tillbaka filmerna jag hyrde och hyrde ytterligare några.


  


Här går man in till biblioteket. Jag har inte lånat på flera år så jag kände mig som en novis när jag började låna igen för ett tag sen. Nu skall man sköta sig själv och service börjar försvinna överallt. Först skall man lämna det man skall låna till den som står bakom en liten disk. När man fått i sina skivor i fodralet så skall man gå till en data där man lägger böcker på en speciell plats och lånekortets streckkod på en annan och sen är det bara att knappa in och man får sig ett kvitto. Samma procedur när man lämnar tillbaka.


  


Vad sägs om en bokhylla som ser ut som en gungbräda?...  . Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade bilden


  


Det är ganska stort utanför och finns både fik och en massa sittplatser 


   


Denna monstera har blivit otroligt stor och finns att skåda utanför biblioteksdörren 
  


Uppe i taket hänger så passande en "Fågel fenix". Klicka här för att läsa om Fågel Fenix


  


Jag lånade dessa två filmer som jag skriver om senare. Har sett färdigt en av dom och den var väldigt bra. Jag håller dessutom på att se första säsongerna av "Morden i midsomer" som jag lånade av A-G.


    


  


När vi kom hem från biblioteket i går så stod det en korg med trattkantareller på trappen plus en påse med gula kantareller...  Det var ett grannpar en bit ner på gatan som varit framme igen. Vi har fått så mycket svamp av dom i flera år. Tusen tack snälla ni...  


  


Lyxiga korgar för svamp, grönsaker, frukt och annat. Dom är svindyra. Klicka här för att komma in på sidan där dom finns


Presentation

Vaggerydstorget

   

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Kulturhuset Hallstahammar

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Tematrädgårdar Enköping

 

Westerlunds Praktalbum. App från sonens arbet

 

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se