Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2011

Av Malin wiper - 7 november 2011 08:00


Här kommer en låt med "Så mycket bättre" aktuella Eva Dahlgren. Det var egentligen en annan låt som jag var ute efter men den hittade jag inte på Youtube.  Jag gillar programmet och kollade även på förra omgången. Jag hoppas även att Moreaus program kommer tillbaka också nästa sommar.


 


Klicka här för att komma in på hennes hemsidaFountain - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!


Hoppas ni får en fin början på veckan

Av Malin wiper - 7 november 2011 07:00

 

  Då var det dags för veckans klassiker som återkommer varje måndag. Den här gången har jag valt en av mina favoriter när det gäller klassisk musik. Det är Placido Domingo som har en röst som lämpar sig till många genrer och inte bara opera.


  


Plácido Dominga föddes 1941 och är en spansk-mexikansk tenor och dirigent. Han är känd för sin mångsidiga och starka röst. I mars 2008 genomförde han sin 128:e operaroll och han ger  fler roller än någon annan tenor. Han är även beundrad för sin skådespelarförmåga och det imponerande antalet varierande roller som han behärskar. Klicka här om ni vill fördjupa er lite mer 

  Här ser ni honom med The three tenors som var en konstellation operasångare bestående av Plácido Domingo, José Carreras och Luciano Pavarotti. Trion framträdde första gången 7 juli 1990 i Caracallas termer i Rom. Klicka här för att läsa lite mer ang. detta

  


    


Klicka här för att komma in på Placido Domingos hemsida. Han har en värme och äkthet i sin röst som slår an känslosträngar hos mig. Gillar även hans utstrålning. Jag är väldigt förtjust i hans tolkning av Nessum dorma som är en aria från den avslutande akten i Giacomo Puccinis opera Turandot. Den har jag haft inne förut så nu väljer jag nåt annat.  Klicka här för att läsa mer om Nessum dorma. Klicka här för att läsa om Giacomo Puccini

 

 

 

Här sjunger Placido Domingo låten "Piensa En Mi" . Klicka här för att se den svenska texten till denna sång. 

Couple walking in the rain - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!

Av Malin wiper - 6 november 2011 12:45

  

          


Jag var in på min bloggvän Spanaren55:s sida och där skriver hon ett sånt bra inlägg om vår mat. Där finns det också en länk till sidan "Matupproret" där man kan skriva under och protestera mot den mat som serveras till barn och äldre. Naturligtvis har jag skrivit under.

 

   

Camilla Matupproret 


Klicka här för att komma in på Spanaren55:s blogg för att läsa inlägget

 

Klicka här för att läsa vad Camillas Matuppror går ut på

 

 

 

 

 

Klicka här för att se ett inlägg jag själv skrev 2009 ang TV-programmet "Matakuten" där kändiskockar gick ut i skolorna för att göra bättre mat. Vad hände sen? Ingenting verkar det som. Jag gick verkligen igång på Spanarens inlägg...  

 

 

        

 

Sen till ett annat inlägg som spanaren skrev ang en fantastisk kvinna som stickar tröjor till barn i Litauen.  Jag har själv skänkt lite garnnystan till detta projekt.

 

       

 


Klicka här för att komma in på det  inlägget hos spanaren55.


 

Av Malin wiper - 6 november 2011 10:30

    


God morgon till en ny och förhoppningsvis bra dag då vi sovit till 10.00...  förra inlägget skrev jag i går och tidsintställde. Nu kommer dagen att bli kort och vi skall sätta oss och äta en långfrukost..  . Vi har så rörigt hemma med massor av kartonger och lådor som man går och styper på...  Det är ju inte precis mysigt  och det  känns som vi inte bor här längre. Det är bara att ge sig till tåls, ingen idé att bära upp kartonger till vinden igen. Mr T tog ner 6 st och av dom blev det 3 kvar när jag rensat bort en massa saker som vi ändå inte kommer att använda mer. Nu tar vi upp 3 åt gången från källaren och rensar och sen vilar vi. Det funkar bättre om jag tar många pausar.


 

  


Vi har nu tömt allt i våra två "Billyhyllor" och har satt ut dom på nätet för att se om dom går att sälja. Syrran sa att en del är ute efter såna hyllor som är utgångna och i dom färger som IKEA hade förut.


     


     


Dom här likörglasen som vi köpt på second hand kommer vi också att göra oss av med.  Dom ser så stora ut på bild men är mycket mindre. Dessa kan man hitta som vinglas också på en del second hand men det var länge sen jag såg några nu.


    


Den här aluminiumkoppen skall jag ha kvar för det är en av dom få saker jag har från när jag växte upp. Jag drack ofta mjölk i denna kopp som barn. Jag har även en servettring med mitt namn på som jag fick som litet barn. Nån slags dopgåva än om jag inte blev döpt som baby utan  gjorde jag själv när jag konfirmerades eftersom jag ändå skulle byta namn.


    


       


Jag har även tömt skåpet där jag annars har min tändarsamling. Det kommer jag att ta med mig och kanske sätta i hallen i den nya lägenheten.


  


Detta är en av mina första tändare och är lite speciell med sin kitschighet. För att tända den så trycker man in det bakre benet och då kommer lågan upp längst upp i stolsryggen. Jag köpte den på Mat i Marks Fyndlager för många år sedan. Nåt sånt går inte att få tag på numera. Då samlade jag bara på roliga och knäppa tändare. Klicka här för att komma in på en sida full av kitschEn cover på Travelling Wilburys låt "Handle with care". Orginalet är naturligtvis bäst men den versionen har jag haft inne förut och nu var jag ute efter bilden i klippet

  Av Malin wiper - 6 november 2011 07:00

    


Jag har sett en film som heter "Limbo" i regi av Maria Södahl. I rollerna ser vi: Line Verndal, Henrik Rafaelson, Lena Endre, Bryan Brown mfl. Bryan brown har man förut sett i bl.a TV-serien Törnfåglarna. Filmen är ett drama från 2011.


       

 

Handlingen:

 

Året 1973 reser Sonia och hennes två barn från Norge till Trinidad. Hennes man (Joe) arbetar där som ingenjör inom oljebranchen. Till en början är det spännande för Sonia att från vardagen till ett liv på en tropisk ö i Karibien men det blir sen en utmaning för familjelivet. Hon får kontakt med Svenska Charlotte (Lena Endre) som är gift med Jos kollega Daniel. Barnen går på privatskolor och kvinnorna förväntar sig njuta av sitt priviligerade men händelsefattiga liv i ytligt umgänge över en coctails. Sonia upptäcker sen att hennes man Joe har varit otrogen men hon försöker hålla fasaden uppe men med ett krisande äktenskap och utan riktiga vänner tappa hon snart kontrollen över vardagen. Sen berättar jag inget mer om ni vill se filmen.


  


Detta är Line Verndal som spelar huvudrollen i denna film.  Hon föddes 1972 i Oslo och är en norsk skådespelare som vi bl.a sett i TV-serien Himmelblå.


    


  

 

Min Recension:


Det är en film om kärlek, svek och förtvivlan och jag tycker att filmen är klart sevärd. Jag är annars inte så förtjust i Lena Endre men i denna film gör hon väldigt bra ifrån sig och man kan riktigt känna hennes förtvivlan och bitterhet utan alltför stora gester. Hon känner sig fången i ett liv hon inte vill ha längre men har kommit lite upp i ålder och har svårt att kunna bryta sig fri. Det är regidebut för regissören Maria Södahl som snyggt skildrar klyftorna mellan lokalbefolkningen och utlandssvenskarna utan att överdriva. Det får räcka med denna lilla recension.


   

Av mig får filmen 3 palmer av fem möjliga i betyg 

 

               


.

Av Malin wiper - 5 november 2011 15:00

 


Min man hyrde en film till mig för ett tag sen på vårt "Video Hollywood" och det var en riktigt liten pärla än om  jag inte trodde jag skulle orka se en sån film som handlade om allvarlig sjukdom. Den var så varm, mänsklig och episk i sin karaktär. Det är ju klart man grät en skvätt men filmen var så hoppfull och vacker på nåt sätt  så jag njöt av varje sekund av filmen trots det svåra ämnet. Det går inte att förklara, den måste ses. Musiken i filmen är också jättevacker och njutbar. Filmen är en dramakomedi från 2010 och orginaltiteln är "Aashayein". För regin står Nagesh Kukunoor. Klicka här för att se vilka skådespelare det är med i filmen. Klicka här för att läsa mer om filmen


  


Här ser ni huvudrollsinnehavaren John Abraham som gjorde en topprestation i filmen. Klicka här för att komma in på hans hemsida. Han föddes 1972 och är en indisk skådespelare och före detta modell. Klicka här för att läsa mer om honom


  


Här ser ni hans motspelerska som heter Anaitha Nair. Hon spelade otroligt bra och inlevelsefullt. Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon föddes 1984 och är en indisk film och teater skådespelerska och sångerska.


                        Handlingen:


Wishes är en inspirerande och bitterljuv saga som påminner oss om att livet är kort och att göra det bästa av det. I Wishes möter vi Rahul Singh, en spelare som vinner 20 miljoner rupier på ett vad och ställer till med en stor fest för att fira vinsten. Alla äter, dricker och dansar till sen natt och under kvällen friar Rahul till flickvännen Nafisa. Han meddelar förlovningen inför alla närvarande och faller strax därefter ihop på golvet. På sjukhuset får han veta att han har cancer och endast 90 dagar kvar att leva. Han lämnar allt bakom sig och flyttar in på ett hospice. Patienterna han möter där får honom att se annorlunda på livet och han bygger relationer med var och en av dem. De sätter färg på hans sista resa. En resa som handlar om kärlek, hat, liv, död men framförallt hopp.


  


Här ses han med den som spelar hans fru i filmen. Hon hade en mindre roll..


Filmen var så överraskande bra så den får 4 indiska flaggor av 5 möjliga i betyg av mig


          


Det finns tyvärr ingen textad trailer så denna får duga men man får inte ut så mycket av denna trailer.Av Malin wiper - 5 november 2011 09:00

 


Den här fina blomman fick jag häromdan av Mrs A-G och hennes man Mr L-G...  Det ringde på dörren men jag låg i sängen och hade behandlat min nacke så jag kunde inte gå till dörren. När min man kom hem från arbetet så stod  denna fina blomma på trappen...   Jag har haft en sån i den här krukan förut jättelänge men helt plöstligt så blev den dålig och nu har jag en likadan och det känns toppen för jag gillar dessa blommor...   Blomman heter cyklamen och är en lättskött blomma och det är därför min förra höll så länge.  Klicka här för att läsa om blomsorten. Vi har nyss varit på kaffe till dom och sen bjöd vi hem dom på kaffe men då kom detta med nacken så vi fick ställa in.  Först ställde jag den i köksfönstret men den passade bättre i "Cultkrukan"

Go Run - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!


Vi har sovit tills nu och skall nu till att äta frukost. Ute är det öde och vindstilla. Det är 8 grader varmt och vintern verkar långt borta.


  


Jag kommer inte att göra så mycket men min man skall rensa ur denna byrå som vi har på altan och sen skall den ges bort till nån eller också hamnar den hos second hand. Sen skall han rensa bort en massar verklyg som vi har dubbelt av och även sånt vi inte har användning för. Nu är det bara källaren kvar att rensa men vi har redan för några månader sen gjort en grovrensning så det är inte så betungande.  Det känns nästan som att börja på nytt igen när vi rensar bort så mycket av gammalt som legat sen vi flyttade in till huset. Ändå har vi rensat varje gång vi flyttat så det finns nästan inget kvar sen vi träffades för 21 år sedan. Endast lite minnessaker. Furubyrån på bilden hade min man när vi träffades men då var den omålad. Han har en byrå på kontoret som också skall bort.


    


Klicka här för att komma in på Nick Drakes hemsida. Han föddes 1948 i Rangoon, Burma och dog redan 1974 i tanworth-i-Arden, Warwickshire. han var en brittisk sångare och låtskrivare. Han hittades död i sin säng av en överdos antidepressiv medicin. Ingen vet om det var självmord eller om han av misstag överdoserade medicinen. På 80-talet började flera kända artister ange Nick Drake som viktig inspirationskälla. I dag har han blivit en kultartist inte minst bland de unga. Jag gillar själv hans röst.Av Malin wiper - 5 november 2011 07:00


  


Klicka här för att kolla på olika bärkassar


  Klicka här för att läsa en artikel min syster skrivit i Markbladet. Den handlar om oseriös insamlingstaktik. Det är min systers man som förekommer på bild i artikeln. Han håller upp en insamlingspåse som dom fått i hans bostadsområde.


  


Klicka här för att komma in på Mark Knoplers hemsida. klicka här för att läsa om Dire StraitsHave a great Saturday - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!


Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se