Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2011

Av Malin wiper - 9 september 2011 16:59


  Eftersom vi inte fick vårt hus sålt så tänkte vi se tiden an och sälja det själva så småningom. Då dök Samija Hondo från Skandiamäklarna i Jönköping upp. Därför har vi haft fullt upp med att plocka bort massor av saker hemma för att det skall vara så avskalat som möjligt. Hon har haft två visningar redan och är i full gång så vi är jättenöjda.


  Klicka här för att komma in på hemnet och se vårt hus fotat av ett proffs.


  Klicka här för att komma in på Skandiamäklarnas hemsida där ni kan se Fastighetsmäklaren Samija Hondo på bild.


 

Av Malin wiper - 9 september 2011 14:30


 

Jag har gjort mitt första bildspel som jag satt in i en länk  lite längre ned på sidan. Ett hus fick ge vika för att kunna genomföra projektet. Det går  att göra mer avancerade bildspel  men det får jag ta senare. Tyvärr kom inte alla kort med som jag tyckte att jag laddade in.

 

  Klicka på länken nedan så får ni se bildspelet. Musiken är från operan "Madam Butterfly" . Låten kan tyckas lite sorglig men jag tycker detta är lite bitterljuvt.

Klicka på länken under för att se bildspelet:

http://photopeach.com/album/15e7msb


  

Jag skulle ha träffat min bloggvän Skrivmoster i går som befinner sig med sin man i Jönköping. Vi träffades förra gången dom var nere här och hade jättetrevligt. Nu orkade jag inte åka för det har varit massor av saker på gång som gjort mig helt slut. Min man åkte ner dit och träffade dom eftersom han skulle hämta min kamera som nu var färdig. Dessutom fick han lämna över priset till Skrivmoster som hon vann  i min förra tävling. Det var en nåldynekopp. Jag får träffa dom nästa gång dom kommer ner. Är just nu helt utpumpad och har fått börjat promenera igen. Då upptäcker jag hur dålig kondition jag fått och får börja från noll att bygga upp kroppen igen. Jag har ju promenader på recept så jag får egentligen inte slarva.


Denna fina ljushållare med medföljande kort skickade Skrivmoster till mig genom Mr T. I dag har jag ringt henne och tackat för det fina...     Som ni ser så har jag redan använt ljuset... Jag gillar den lite 50-tals retro formen.  

Av Malin wiper - 9 september 2011 09:07

 


Jag är med i en utlottning hos Farfar- Hebbe. Priset är en Elvisfilm som heter Flaming Star.  Hans lyckohjul kommer att snurra 25/9.


 

Klicka här för att komma in på tävlingsinlägget om du också vill vara med


Klicka här om ni vill läsa hela Farfar-Hebbes fina och läsvärda blogg


 

     Trailer till filmen Flaming Star

 

Av Malin wiper - 9 september 2011 08:00


Då har man flugit fritt ett tag utan bloggen men nu har jag bloggabstinens och går ut lite försiktigt med ett inlägg. Ni har skrivit så fina kommentarer så jag blir alldeles rörd. Fast jag vet ju att ni är omtänksamma och medkännande mina kära läsare. Jag har fått många saker fixade under bloggvilan och det känns som en tyngd ramlat från mina axlar. Jag hade tänkt ta mycket längre bloggvila men klarar inte av att vara ifrån bloggen längre...  


En nätblomma till er alla. Ni glänser...   


I Skillingaryd på torgparkeringen stod denna häftiga London Cab. Klicka här för att läsa om dessa bilar. 

  Ytterligare en läcker bil på parkeringen. Detta är en Buick  Electra 225. Klicka här för att se ytterligare en sån bil fast röd

  

Av Malin wiper - 6 september 2011 21:08


 

  Jag har drabbats av nån slags bloggutmattning och har ingen som helst ork eller fantasi att fortsätta just nu. Dessutom har det varit lite stressigt på sista tiden då det kört ihop sig med massor av saker samtidigt. Det har tagit både på nacken och magen. Kan inte uppbringa nån energi att blogga än om jag hela tiden tyckt att det varit roligt. Tyvärr så kan jag inte vara lagom än om jag försöker men till slut misslyckas jag i alla fall att hålla en rimlig nivå på mitt bloggande. Det är min personlighet som ställer till det för mig och det är den som gjort att jag gått in i väggen.  Om jag ändå kunde skriva högst tre inlägg varje dag så hade det gjort skillnad. Jag kommer inte att lägga ner min blogg men vila mig från den tills jag känner mig bättre och kommit in i rutiner som är nödvändiga för min hälsa. Jag är i alla fall glad att jag lyckades dra i handbromsen.


 


Jag återkommer när jag känner att jag har lite mer kontroll. Ha det bra alla mina bloggläsare och sköt om er. Jag kommer att sakna er under bloggvilan.

Free Orkut Facebook and My Space Chocolate Graphics Glitters

Av Malin wiper - 5 september 2011 13:00

 


  Min son ringde mig nyss. Han tillbringar sin sena semester hos sin pappa som numera bor utanför Stöde. Dom hade varit och sett Robert Wells i går på Norra berget i Sundsvall. Dom satt under cirkustält  och det var helt fullsatt fast det kostade 550 kr/person. Gästartister var LaGayla Frazier, Jögen Mörnbäck, The Vocalettes  och Geir Rönning från IDOL. Klicka här för att komma in på Robert Wells hemsida


  


Alla tyckte det var en fantastisk show och hans pappas sambo fick en autograf av Robert Wells. Jag har en också efter att dom spelade med en mindre sättning i Skillingaryd för ca 9 år sedan då vårt arbete bjöd personalen på den upplevelsen. Sonen sa att Jörgen Mörnbäck var helt fantastisk och kunde byta skepnat jättesnabbt från olika personer han imiterade.  Sen hade dom flera eldslukare utanför tältet som förgyllde kvällen också  

Klicka här för att läsa vad dom skrev om detta i Dagbladet. Jag är född i Sundsvall men flyttade därifrån när jag var 25 år gammal och hamnade i Göteborg dit mina föräldrar och syster flyttat några år tidigare.


 

Här kommer ett klipp med Imitatören Jörgen Mörnbäck från Bingo Lotto


Jag är tvungen att lägga bloggen på hyllan några dagar. Har alldeles för mycket att fixa med. Det är sånt som går fort  för andra som är friska men med mina skador så tar det längre tid och jag måste vila emellan. Jag känner mig dessutom otrolig stressad och bloggen blir en sak för mycket att hantera. Jag har haft svårt att hinna kommentera på era bloggar också och det känns inte bra. I kväll skulle jag egentligen ha gått på spelbutiken Konfekthörnans "Skrapcafé" men det får stå över denna gång.


Vi hörs om några dagar...  Ha det bra och sköt om er....   


 

Av Malin wiper - 5 september 2011 09:15

Free Orkut and My Space Monday  Graphics Glitters


 

I lördags när vi var på väg till Stockaryd så såg vi en hage full med jättefina kor av alla de slag. Dom såg så välnärda och harmoniska ut. Det var en härlig upplevelse när dom nästan kom springande emot mig när jag stod där med min kamera för att försöka fånga dom på bild. Deras hage var så vacker, utsträckt och kuperad. Jag har gillat kor sen jag var barn och förstod aldrig varför dom vuxna slängde sig med uttrycket "Dum som en ko". Eller "Din dumma kossa"

 

  


  Dom var så nyfiken på mig så till slut stod alla i rad framför stängslet där jag pratade med mild röst till dom. Det märktes att det var trygga kor. Det var nog äldre Svenska kor. Där fanns även en oxe och ungtjur. Tyvärr så lyckades jag inte förmedla känslan som var när jag stod där. Då måste man ha tur att få en toppenbild i rätt ögonblick. Det var nära en gång när en av korna sträcket ut sin tunga men jag hann inte. Min  svåger har tagit en bild på en ko i rätt sekund och det blev verkligen en höjdare. 


  Flera kor sträckte sig efter mig för att nosa och en av dom kunde jag klappa på huvudet.


  Den här såg rätt mäktig och respektingivande ut


Denna vita ko var väldigt sällskaplig och ville bara komma närmare. Det var ett magiskt ögonblick att stå där och blicka ut över alla kor som stod framför mig.

   Jag har ännu inte fått tillbaka min kamera och nu har den sammanlagt varit inne i 2 månader.


Detta är baksidan av Stockaryds stationsbyggnad. Där kommer den nya perrongen att byggas. 

     

 

Här kommer låten "Have a nice day" med Bon Jovi. Just en sån dag hoppas jag ni alla får. Klicka här för att komma in på hans hemsida 


  Klicka här för att komma in på Stations caféets facebook och se ett filmklipp från Medeltidsmarknaden som gick av stapeln i lördags i Hjärtlanda. Jag tror att det är Marianne från stationscafét som filmat.

Av Malin wiper - 5 september 2011 08:00


Jag hyrde en film häromdan som jag missade på bio. Den heter "Water for Elephants". Det är ett romantiskt drama från 2011. Flera har rekommenderat filmen och säger att den är suverän. Tyvärr så blev jag besviken men inte på temat i sig. Det fanns ingen glöd och magi när det gäller kärlekshistorien i filmen. Det var lite oengagerat och svalt så nån kemi mellan dessa två skådespelare fanns inte. En sån kärlekshistoria skall gripa tag i tittarna men den får inget grepp.


Christoph Waltz som spelar cirkusdirektören med sån inlevelse. Han är verkligen en skådespelare som levererar


För regin står Francis Lawrence. I rollerna ser vi Reese Witherspoon, Robin Pattinsson, Christoph Waltz, Jim Norton mfl.


    


HANDLINGEN

  

Efter sina föräldrars död, är Jacob Jankoski kvar utblottade och hemlösa.
Händelser leda honom att gå med i cirkusen som deras veterinär som arbetar under
deras instabila chef augusti vars våldsamma tendenser ge alla anledning att vara
försiktig runt honom, inklusive hans vackra och lugna fru Marlena, som augusti
är mycket possessiva. Jacob blir bara efter ett tag hjälplöst kär i Marlena


 MITT BETYG

Trots den bleka kärlekshistorien i filmen så får den ändå 3 filmrullar i betyg av 5 möjliga. Det beror på storyn och dom  gripande scenerna med elefanten. cirkusdirektören som spelade suveränt bra och var helt självklar i rollen som otäck psykopat.

 Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se